Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej strzelania z luku historycznego, Melaune
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Wania
Witam,

Zapraszamy serdecznie na turniej strzelania z luku historycznego, ktory odbedzie sie 7-8 lipca w Melaune (to taka mila, mala wioska w Niemczech ok. 20 km od przejscia granicznego Goerlitz-Zgorzelec).
Oczekujemy lucznikow - reenactorow reprezentujacych wszelkie kultury i okresy historyczne (epoka kamienia, Indianie, sredniowiecze, itd.). Mile widziani sa takze przerozni handlarze (niekoniecznie powiazani z lucznictwem).
W turnieju dozwolone sa wylacznie luki historyczne - repliki wykonane z naturalnych materialow za pomoca oryginalnych metod. Niedozwolone sa luki z plastiku, laminatu lub wlokna szklanego oraz plastikowe lub aluminiowe strzaly.
Nagroda w turnieju sa: zloty, srebrny i brazowy grot oraz 500 euro do podzialu pomiedzy 3 zwyciezcow.
Wszelkie pytania prosimy kierowac na adres: fidelius-web@gmx.de

Organizatorzy - Stowarzyszenie Die Milzener e.V.

Rafa³ Pr±dzyñski

przepraszam ¿e pytam tu ale to proste pytanie - czy "Bisoki" dopuszczone czy nie?
Boran
chyba wyra¼nie jest napisane:
CYTAT
W turnieju dozwolone sa wylacznie luki historyczne - repliki wykonane z naturalnych materialow za pomoca oryginalnych metod. Niedozwolone sa luki z plastiku, laminatu lub wlokna szklanego oraz plastikowe lub aluminiowe strzaly.
nazir 2
Czy organizatorzy zapewniaja jakis wikt ? i do kiedy mozna sie zglaszac?
Wania
Zamiescilam to ogloszenie na prosbe organizatorow i na dalsze pytania nie jestem w stanie udzielic odpowiedzi.
Wiec moze powtorze: Wszelkie pytania prosimy kierowac na adres: fidelius-web@gmx.de lub zagladac na strone www.milzener.de (tam wkrotce powinien pojawic sie formularz zgloszeniowy).
Rafa³ Pr±dzyñski
Boranie.
Tak, tak...wyra¼nie napisane - tylko ja nie wiem czy dla Niemca wyra¼nie historyczne to to samo co dla mnie. Wiem natomiast jakie cuda na kiju wyprawiaj± "abgrejtuj±c" ró¿ne ³uki i dziwi±c siê z charakterystycznym têpym wyrazem twarzy (nic osobistego - opis) , ¿e siê ich czepiamy.
Ja bym siê nie zdziwi³ jak na "historycznym" turnieju pojawi siê wszelka sklejka tradycyjna z pazórkami, podpórkami itp..
Wania
To ja moze zdusze w zarodku te jakze 'przyjemna' dyskusje, co dla ktorych narodow Europy jest historyczne a co nie. Bisoki nie sa dopuszczane do turnieju. Ani tez rzadne, jak to sie kolega wyrazil, 'abgrejdy'.
pozdrawiam,
wania
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.