Prosze o pomoc bracia z Polski.
Z przyczyn osobistyh nasze bractwe nie moze i nie chce jehac do Grunwaldu razem z panem Fiodorem, jaki jest oficjalnym koordynatorem podrozy w Bialorusi. Dotyczy sie to tez wszystkih bialorusskih bractw, ktore nie chco miec nijakih spraw z panem Fiodorem. (a takie juz so w Bialorusi i jest ih juz duzo) (czemu – moge odpowiedziec w prywacie), ale ktore chcialy by przyjehac do Grunwalda. Rozmawialem z przyjacelmi w polskim RR, ale nikt z polskih przewodcow nie moze niczym nam pomoc, zalezy te pytanie tylko od organizatorow najwyszyh Grunwalda. Jest u nas jedyna nadzeja ze wezmom nas ze sobo bractwa rossijskie, ale to jedyne co nam zostaje. Jest nas 10 czlowek i czy naprawde robimy taki klopot organizatoram, jerzely nie chcemy jehac razem z tymi kto na nas tylko zarabia????
Prosze o pomoc, o jakies konsultacje, moze jest jakie razwienzanie tego problemu?
PS Do ogranizatorow osobistego lista jescze nie odsylalem.
Dzieki!
Ugni.
Ordo Templi Boreis-Brest
na czym konkretnie polega Was problem Ugni?
brak ¶rodków transportu? organizatorzy uznaj± tylko Fiodora?
co to znaczy ¿e Fiodor na Was zarabia?
Jest u nas transport. Potrzebujemy tylko zaproszenia i regestracji, ale organizatorzy uznaj± tylko Fiodora, i to nas poprostu zabija. (nasze zdjencie -
http://pics.livejournal.com/ugnetattor/gallery/0001050zWszystcy znaje w Polsce (ale nikt w Bialorusi) ze organizatorzy Fiodorowi splacaje koszty za Grunwald (droga, transport), ale Fiodor sam zbera jeszsze pieniendze z tyh u kogo nie ma wyboru jak tylko jehac z nim na Grunwald. Jakbyc za turystyczne poslugi(((( I to taki biznes na ludzi, ktore chco poprostu przyjehac na fest. Osobiscie nie chce sponsorowac Fiodora. I to tylko jedna przyczyna.
Nikt nie moze nam pomoc i tylko temu to tu opowiadam bo juz nie wiem do kogo isc(
Ugni zg³o¶ siê do dowódcy jakiej¶ chor±gwi i tyle. To chyba jest sprawa dowódców a nie organizatora kogo przyjmuj± do chor±gwi.
wydzielone z tematu o "grze wojennej"
Byla u mnie rozmowa z Bartkem z Militia Alrunae, a praz nego z Sasze, taksamo z Jasminem z Nadrenskoj choregwi, z przedstawicelami choregwi von Reihl. Narazie jak ja rozumiem nikt nie chce sobie klopotu z organizatoramy, bo oficyjny przewodca z Bialorusi - to Fiodor i do nego jakbyc powinni isc wszystkie pytania(((
Witam Cie Ugni!!!!!
Wreszcie zabiore glos i ja:)))
Klopot jest w tym ze :
1.Aby móc uczestniczyc w inscenizacji Bitwy pod Grunwaldem, musicie miec Ubranie cywilne jak i Zbroje na okres 1350-1410.
2.Mamy umowe , Rosjanie przyjezdzajace na Grunwald , są w choragwi Swiety Jerzy zakonny.....
Bialorus i Ukraina ,jest w chorągwi Slupy Gedymina.....
Jezli ja zlamie umowe i sprobóje wziasc kogokolwiek po za Fiodorem z Bialorusi lub Ukrainy, moze on slusznie miec oto pretensje i w rewanzu wzisac Rosjan których z jakiegos powodu nie chce wziasc ja.....
To jest czysto teoretyczne rozwazenie ,bo niema szans na takie rozwiazanie.
3.Na ZEBRANIU DOWODCOW W GNIEWIE , zapytali wszyscy dowodcy..w czym problem?????
jezli bractwa z bialorusi nie chca isc pod Fiodorem i uwazaja ze cos jest nie tak, niech tylko wysla swoje zdjecia do organizatorów !!!!! wtedy mozna bedzie cos wymyslec
Iskrenne pazdravlajay , vash dryg Sahka
Teraz powiem zamiast Ugni, bo na Bialorusi jest kilka grup, ktore chca jechac bez pomocy Fiodora.
Bardzo prosze o meile lub numerach telefonow zeby moglismy zakontaktowac z kims z organizatorow.
Pozdrawiam.
Dzieki za informacje... Tak i zrobimy z foto i listem do organizatorow.
Panna Marja, jestescie z Bialorusi?
Czy nie mozecie w tym razie skontaktowac ze mnoj w ICQ?
Tak. Jestem z Minsku.
Mozno przez ICQ ale latwiej i szybciej przez komurke.
Pozdrawiam
Отлично, вы случаем не из Короны Запада? Отпишите мне на АЕ или вот моя мобила 7951364. Я тут уже полгода висю с парнями, могу вам много всего поведать, пишите, звоните, жду...
ejjj prosze po naszemu temat publiczny ogolnie widoczny chyba wypadaloby zeby byl ogolnie zrozumialy
Situacja jest taka. Byla rozmowa z organizatorami. I znowu odeslano nas do Fiodora. Wienz, w takim razie juz nie mam nadzeji z przyjazdem na Grunwald. Skladam obowienzki koordynatora bialorusskiego po gre wojennoj i zycze wszystkim dobrej zabawy! Zobaczymy sie na Byczynie!
Ugni.
CYTAT(Ugni)
Situacja jest taka. Byla rozmowa z organizatorami. I znowu odeslano nas do Fiodora.
Ugni.
Na turnieju w Kijowie tydzieñ temu dowiedzia³em siê, ¿e Ukraiñcy maj± ten sam problem ...
Przepraszam, ¿e tak wtr±cê do tego w±tku ale nie widzê sensu zak³adania nowego ...
Mam problem ze znalezieniem po³±czenia autobusowego z Dzia³dowa na Pola Grunwaldzkie (do Grunwaldu lub Stêbarku). Czy kto¶ sie orientuje sie, czy mo¿e wprowadzana s± w tym czasie jakie¶ dodatkowe po³±czenia lub jakie¶ busy je¿d¿±? Wg. normalnego rozk³adu ostatni autobus jedzie ok 14:30, a poci±g przyje¿d¿a dopiero po 17 do Dzia³dowa ...
Kto¶ mo¿e co¶ poradziæ?
Ten sam problem co wy¿ej, tyle ¿e problem z dojazdem z Olsztynka (poci±g zapowiedziany na przyjazd o 14:30) jaki kolwiek autobus lub inne po³±czenie z Grunwaldem? Problemem jest równie¿ niedziela.
Pozdrawiam
Tak¿e aby nie zak³adaæ nowego tematu spytam tutaj..:
Czy jest kto¶ jad±cy samochodem z Warszawy w ¶rodê, albo czwartek, kto ma jedno wolne miejsce i chêtnie przyjmie moj± skromn± osobê (moje blachy i tobo³y ju¿ s± na Grunwie, tak wiêc du¿o miejsca nie zajmê ;) )..?
Oczywi¶cie dorzucê siê do paliwa, a to zawsze zmniejsza koszty..
Pozdrawiam..
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.