Do diab³a! (to nie do Ciebie,
Robercie )
Maze, nie jeste¶my jak±¶ band± sadystów!
Odtwarzamy co siê da, ale rozumiemy ¿e s± granice. Nie bêdziemy maltretowaæ ani siebie, ani ludzi, ani zwierz±t.
Je¶li bêdziemy chcieli odtwarzaæ polowanie z nagonk±, gdzie g³odzone psy rozszarpuj± ¿ywcem ofiarê, to wykorzystamy sztuczn± "ofiarê".
Je¶li bêdziemy odtwarzaæ ¿ebraków to nie powybijamy sobie zêbów i oczu i nie obetniemy r±k i nóg ¿eby wygl±daæ autentyczniej.
Je¶li bêdziemy odtwarzaæ palenie czarownicy, to nie spalimy Ciebie tylko manekina.
Je¶li bêdziemy uczyæ tañczyæ mi¶ka, to nie na rozgrzanej blasze i bez szturchania wid³ami - mo¿e wymy¶limy inny ale skuteczny sposób, a jak nie, to sobie damy spokój. Chyba oczywiste, nie?
CYTAT
freha objawia jedyna s³uszna prawde a inne opinie zostana usuniete
Nie, ale Freha ma swój zakres zainteresowañ, a ka¿dy dzia³ i w±tek ma swój temat dyskusji. A inne opinie oczywi¶cie ¿e
zostan± usuniête. To chyba normalne?
Od samego pocz±tku nie czujesz bluesa i próbujesz dyskutowaæ o sensowno¶ci odtwarzania ró¿nych rzeczy z lud¼mi, którzy s± o niej przekonani, bo gdyby nie byli, to by ich tu nie by³o.
Id¼ lepiej protestowaæ przeciwko farmom brojlerów (kury? zmodyfikowane genetycznie mutanty bez wykszta³conych koñczyn i oczu - horror!), wêdkarzom (ja osobi¶cie nigdy siê nie prze³ama³em do wêdkowania, bo i ja uwa¿am to za okrucieñstwo), przywi±zywaniu psów do drzew i zostawiania na ¶mieræ g³odow± w g³êbi lasu.
I przestañ obra¿aæ innych. My - w przeciwieñstwie do Ciebie - ludzi szanujemy bardziej ni¿ zwierzêta, i wymagamy tego samego równie¿ z Twojej strony.