Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Obóz Artystów i Kuglarzy - Grunwald 2007
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007 > Grunwald 2007
Ijon
witajcie Ludkowie.

mi³± wiadomo¶æ donie¶æ mi ¶pieszno, i¿ po wielu ponadrocznych staraniach i ustaleniach, w tym roku powstanie na Grunwaldzie Obóz Artystów i Kuglarzy.

za³o¿eniem tego Obozu, jak sama nazwa wskazuje, s± przede wszystkim wszelkie dzia³alno¶ci poza rycerskie prowadzone w formie warsztatów i pokazów. zasady naboru, zakres dzia³añ, regulamin i kontakt s± podane ju¿ na stronie www.grunwald1410.pl
szukam wiêc Ludków wszelakich do dzia³añ w ró¿nych formacjach, okre¶lonych za³o¿eniami funkcjonowania Obozu. je¶li s± chêtni, niechaj znaæ mi dadz±.
aby¶cie ju¿ teraz wiedzieli jakich "specjalno¶ci" szukam, lista ta Wam je podaje: tañca dawnego, teatru, nauki obyczajów dawnych, muzyki (nauki gry na instrumentach i rytmiki), deklamacji, ¶piewu, kaligrafii, rze¼by, malarstwa oraz sztuk cyrkowych (krêcenia kijami, szczudlarstwa, pokazów innych sztuk, nauki zabaw plebejskich, itp.), a tak¿e we wszelakich przedstawianiach rzemios³ dawnych (zielarstwa, wró¿by, plecionkarstwa, wyrobu ozdób, rymarstwa, haftu, itp.), oraz w odczytach, prelekcjach historycznych i opowie¶ciach.
jak widaæ wykaz jest spory i nie jest zamkniêty, czyli je¶li kto¶ ma inne propozycje - chêtnie je przyjmê.

dodatkowo nauki ¿onglerki, innych podobnych sztuk kuglarskich i krêcenia poi, czynione bêd± w tym samym miejscu jak w roku przesz³ym przez te same osoby. teren tam jest spory, wiêc je¶li zajdzie taka potrzeba i na tym terenie (oprócz terenu Obozu Artystów i Kuglarzy) bêd± czynione nasze warsztaty. mog± one odbywaæ siê nawet wspólnie, i osobowo i terytorialnie, bo jest pod tym wzglêdem pewna dowolno¶æ dzia³añ i nie ma sztywnych zasad gdzie, z kim i co siê ma odbywaæ i pokazywaæ.

w za³o¿eniach obozowych rozpoczêcie warsztatów jest we wtorek, a pokazy nabytych umiejêtno¶ci w pi±tek w godzinach popo³udniowych, w czasie gdy nie bêdzie siê odbywaæ próba bitewna. oczywiscie zale¿eæ to bêdzie te¿ od ilo¶ci przeprowadzonych warsztatów i ilo¶ci osób w nich uczestnicz±cych.
wszelkie pytania co do spraw obozowych, kierujcie pod mój adres ijony@wp.pl lub kontakt telefoniczny który jest w moim profilu.

Regulamin i zg³oszenia do obozu s± tutaj
albo mo¿na je ¶ci±gn±æ przez te linki:

Regulamin Obozu Artystów i Kuglarzy

Zg³oszenie Grupy

Zg³oszenie Osoby

pozdrawiam
Ijon

P.S.
Wybaczcie d³ugi czas oczekiwania na te wie¶ci, ale jak to z niepos³usznymi komputerami bywa - psuj± siê, s± nieobliczalne i czasami wredne.
AgraveiN
Nareszcie:)

¦wietna inicjatywa smile.gif

Na pewno siê tam poka¿e:P

AgraveiN //
Gloria z Krakowa
Dobra... Nie widzê wielu wpisów w temacie, wiêc zapytam wprost: czy projekt ¿yje? I czy mo¿na jeszcze zapisaæ siê do was na jakie¶ warsztaty/przesiadywaæ towarzysko od rana do wieczora nocuj±c jednocze¶nie we w³asnej chor±gwi?
siostrzyczka
mi sie my¶li, ¿e projektzyje, choc od d³u¿szego ju¿ czasu nie dostajê odpowiedzi od inicjatora. co do tego, czy mo¿na siê zapisaæ, z tego co zrozumia³am ja to mo¿na i w trakcie siêprzy³aczyæ. mi osobi¶cie zaproponowanie prowadzenie warsztatów poetyckich, a z tego co wiem i do innych "dyscyplin" sa ludzie. mysle, ¿e jakos to bêdzie na tym grunwie. bêdziemy improwizowaæ. ale z inicjatorem rozmawiali¶my wstêpnie o zorganizowaniu mo¿e czegos w rodzaju przedstawienia, które mog³oby ³±czyæ rózne dziedziny, poezje, sztuki lastyczne, muzykê i inne. wspólnymi si³ami mo¿emy przenosiæ góry... choæ zgadzam siê, ¿e jakas nowa odpowied¼ by siê przyda³a...
Gloria z Krakowa
Chêtnie dopisa³abym siê do inicjatywy, odpada tylko przytaszczenie siê do was z namiotem.
siostrzyczka
no ja osobi¶cie tak¿e mieszka³abymw innej chor±gwi, ale ponoæ nie jest to przeszkoda, by uczestniczyæ w warsztatach...
Mania
Witam!
Jestem tu nowa i dopiero zaczynam zabawê w "byciu historyczn±" jak i zabawê w krêcenie Poikami. devil.gif Na ten rok nie zd±¿ê siê przygotowaæ na Grunwald, ale z chêci± przyjrza³abym siê Waszym kuglarskim popisom w szczególno¶ci krêceniu POI. Czy na czas pokazu (nie wiem ile to potrwa... 1h, 2h?) przymknêliby¶cie swe oczy na m± niehistoryczno¶æ? A mo¿e takowe pokazy bêd± te¿ dostepne dla zwyk³ych ludzi? To za³atwia³oby sprawê.
Ja po prostu chcia³abym lizn±æ trochê Waszego do¶wiadczenia, zobaczyæ "z czym to siê je" smile.gif Nie ma jak to nauka na ¿ywym przyk³adzie. tongue.gif

Pozdrawiam!
Kakofonix
Chairete!
Bardzo dziêkujê wszystkim uczestnikom za wspólne ¶piewanie. Pomys³ z oddzielnym obozem dla artystów by³ genialny - wreszcie pojawi³ siê azyl dla prze¶ladowanych za uprawianie sztuki w innych obozach. Wiem co¶ o tym - moi Jerzowcy wykazywali siê wyj±tkow± wrogo¶ci± do muzyki smile.gif.

W przysz³ym roku zajmê siê organizacj± warsztatów ¶piewaj±cych.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.