Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Turniej Rycerski o Miecz ¦w. Katarzyny w Dzia³dowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
S3ba
Mam zaszczyt og³osic ze zostala podjeta po pewnych perypetiach ale w koncu decyzja o terminie czwartej juz edycji turnieju w Dzia³dowie 10-12 sierpnia.
Dlatego te¿ ponownie mam zaszczyt zaprosic wszelkich zainteresowanych do zawitania na naszej imprezie.
Tak jak w latach ubieg³ych uczestników bedzie oczekiwac wiele wrazeñ i konkurencji.
Poni¿ej wrzucam przyblizony plan imprezy.
Pozdrawiam Sebastian
Morrigan
A czy moge przyjechac z ChZemem?? Przyjmiecie nas grzesznikow ktorzy nie odwiedzieli was w zeszlym roku ?? icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
siostrzyczka
pewnie, ¿e was przyjmiemy. jeste¶my otwarci na go¶ci. jedzenia jak zwykle nie powinno zabrakn±æ... icon_mrgreen.gif
Bartoha
Miejmy nadziejê, Wielmo¿ny Boczku, ¿e w tym roku uda nam siê wreszcie przyjechaæ smile.gif.
S3ba
Oczywiscie ze jestescie mile widziani a ty bartohszka sproboj mi sie nie pokazac to ³ubudubu.

A co do spraw organizacyjnych. Mozliwe ze w tym roku uda nam sie w koncu zorganizowac pole na namioty i obozik - co skutecznie nie udawa³o sie w latach poprzednich po prostu z braku miejsca na takowy¿. Oczywiscie jak co roku bedziemy sie staraczeby biesiada by³a jeczsze lepsza niz poprzednio:).

Co do konkurencji odbedzie sie turniej 1 na 1 ma miecze jednoreczne, to samo na poltoraki, najprawdopodobniej tak jak w tamtym roku jeszcze jedna bojówka na bron dowoln±. Do tego meele, tudzie¿ bohurcik no i bitwa. Z konkurencji niebojowych turniej ³uczniczy i moze w koncu jesli naszym pannom pomyslunku starczy to i konkursik dla pan sie odbedzie.
siostrzyczka
boczek, je¶li nie zauwa¿y³e¶ to ju¿ w ubieg³ym roku by³y konkurencje dla pañ, ma³o widoczne, gdy¿ tylko dwa, z czego jeden by³ konkursem haftowania, wiêc nie by³ przeprowadzany widowiskowo. w tym roku zapewniam, ¿e bêdzie co¶ dla pañ, mam tylko nadziejê, ¿e uczestniczek bêdzie wiêcej
Macko
Witaj S3ba!

Mo¿e w koñcu uda mi siê odwiedziæ turniej w Dzia³dowie (w zesz³ym roku mi sie nie uda³o).
Do kogo s³aæ zg³oszenia ?

Pozdrawiam Maæko
Wiedziemka
Czy my możemy? szef.gif Tylko ja mam pytanie odnośnie Imperatora (mojego syna dla nieznających rzeczy) - trzeba namiot? bo przyznam, moze być sławna sala wygodniejszą..., choć zastanowiwszy się...hmmm, w każdym razie o salę pytam drobnym druczkiem king2.gif

i nie dodałam - dodaję zatem - wszystkiego 3-4 kobity, 3 chłopa (no jeden to taki zadatek na chłopa dopiero tongue.gif )
S3ba
Co do zg³oszen Macku to ja wszelkie takowe przyjmuje i oczywiscie zapraszam moze w koncu dojedziecie:)
A Wiedziemko przede wszystkim chcemy zrobic w koncu pole i namiociki a co do sali to jeszcze nie wiem moze bedziemy trzymali w zanadrzu ale w tym roku moze byc tak ze calosc nie odbedzie sie na zamku a w parku troszke dalej a tak chodzenie z sali stanie sie naprawde uciazliwe co juz w poprzednich latach stwarzalo problemy:)
Ale oczywiscie ze mozecie nam sie Sangritkami:> naszymi zrzucic na glowe hehe
Agniecha
Witam !!!

Oczywi¶cie wieczorkiem w sobote odbedzie sie pokaz FireShow, wszystkich zapalenców, którzy chc± uczestniczyc w pokazie prosze o zg³aszanie siê do mnie na priv lub na @ piffkoo@o2.pl lub do Paw³a GG-2860416.
Ja niestety nie bêdê mog³a przyjechac na turniej, egzaminy niestety ass.gif mad.gif , wszystkich szczegó³ów udzieli wam Pawe³ icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam wszystkich

Agnieszka

Ps. Do zobaczenia na Byczynie
siostrzyczka
jest niefajnie. sprawa organizacji naszego turnieju stanê³a pod znakiem zapytania. bardzo gor±co poprosi³abym zainteresowanych o wys³aniu zg³oszeñ z liczb± walcz±cych na priv lub mojego maila - siossstrzyczka@gazeta.pl . proszê o zg³oszenia jak najszybciej, najlepiej do koñca nastêpnego tygodnia. od tego zale¿y, czy impreza siê odbêdzie...wiêcej informacji na gg 1672153 b±d¼ na priv
S3ba
Z przykroscia musze powiadomic iz jednak turniej nasz w podanym terminie w czerwcu sie nie odbedzie.
Z przyczyn od nas niezalerznych termin zostaje przesuniety na drugi weekend sierpnia (ok 12 sierpnia). Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam i przepraszam za zaistniala sytuacje.
Pozdrowienia Sebastian.
Liberator
Nie ukrywam, ¿e nam by to nawet bardziej pasowa³o :] Jak bêdzie znany dok³adny termin to bêdê w stanie zg³osiæ liczbê zbrojnych (mo¿liwy te¿ bêdzie ³ucznik), którzy by przyjechali. Przyda³aby siê te¿ informacja o tym polu namiotowym, bo nie wiemy czy mamy to ze sob± targaæ ;]

Pozdrawiam.
S3ba
Termin turnieju ostatecznie zostal ustalony na 10-12 sierpnia wiec moge przejsc do konkretow.

Oto przyblizony plan naszej imprezy:

Piątek(10.08):
Przyjazd i rozlokowanie uczestnikow

Sobota(11.08):
22.00 - biesiada
21.15 - pokazy ognia
20.30 - bitwa
18.00 - koncert
16.30 - meele
14.30 - obiad
13.33 - turniej bojowy na półtoraki
12.00 - turniej bojowy na bron jednoreczna i tarcze
11.00 - turniej łuczniczy
10.30 - rozpoczęcie

Niedziela(12.08):
15.00 - odjazd
14.00 - obiad
13.00 - wręczenie nagród
12.00 - turniej bojowy na broń dowolną

W tym roku staramy sie aby impreza odbyla sie w jednym miejscu z obozem rycerskim co jednak pociagnie za soba porzucenie zamku jako placu turniejowego z powodu braku w poblizu zamku miejsca na urzadzenie obozu tongue.gif .
Patryk
Macie idealne miejsce na obóz, za zamkiem, jeszcze lepsze ni¿ w Nidzicy. Musicie wreszcie przycisn±æ wasze w³adze za ja...., ¿eby¶cie otrzymali pozwolenie na biwakowanie w tym miejscu. Nie ma rzeczy niemo¿liwych. Ch³opaki - dzia³dowiaki bierzcie siê do roboty icon_mrgreen.gif .
S3ba
Prosilbym o przeszylanie zgloszen grup lub osob chetnych do udzialu w naszym turnieju na mojego maila
s3ba@o2.pl
Bractwa ktore juz oglaszaly chec przyjazdu prosilbym takze o zgloszenie na podany mail. W zgloszeniu prosze o podanie nazwy grupy, liczby przyjerzdzajacych, ilosc walczacych oraz ilosc lucznikow.
Przygotowania ida do przodu:) wiec prosilbym o jak najszybsze zgloszenia.
Pozdrawian Seba
Emil z Gi¿ycka
Siema!

Bracia Chêdo¿nicy Bosi przybêd± w sile dwóch zbrojnych i niestety nie bêdziemy mogli wystartowaæ w meele. Z tego powodu szukam chêtnych do wst±pienia w nasze szeregi, mo¿e kto¶ te¿ przyjezdz bez ekipy i nie ma z kim walczyæ. Chêtnych proszê o zg³aszanie sie na priv.

pozdr
Kakofonix
Chairete!
Czy jest mo¿liwo¶æ dopisania do planu imprezy turnieju bardów np. podczas uczty? W razie potrzeby s³u¿ê pomoc± w organizacji.
Kakofonix, GOH Routiers
S3ba
Pomysl dobry mysle ze nawet kilku chetnych sie znajdzie wiec pomyslimy nad ta propozycja by cos takiego przeprowadzic podczas biesiady. Wkazdym razie dam jeszcze znac. Chociaz jak mowia o gustach sie nie dyskutuje i decyzja w takich turniejach zawsze jest sprawa dyskusyjna:)
Pozdrawiam Sebastian
Wiedziemka
co¶ zamilk³o
my standardowo, mo¿e tym razem Przyboczne Rycerstwo bêdzie nie tylko na rêkach cool.gif
do zobaczyska
Wiedziem i Wied¼min
gomba
Oczywi¶cie BRZO bedzie,takiej roz****uchy ochleju i wy¿erki nie odpu¶cimy sobie,w koñcu jest to jeden ze stalych punktów programu w¶ród turniejów na zimnej pólnocy.
Carolus
Excaliburaki te¿ chêtnie przyjad±-Ka¶ka z Dzia³dowa tak nas nakrêci³a, ¿e grzechem by³oby przepuszczenie owej imprezy icon_mrgreen.gif
S3ba
Alez zapraszamy zapraszamy:).
Przypominam takze iz prosze przesylac mi zgloszenia na mail s3ba@o2.pl z nzawa grupy iloscia przyjerzdzajacych w tym ilu walczacych i ilu lucznikow
leandra
Szykuj± wam siê jakie¶ kramiki???

Przyda³o by siê jakie¶ nowe rzeczy nabyæ
Moje nó¿ki wymagaj± nowych butków smile.gif
£y¿ka nowej miski:)

Pozdrawiam
S3ba
wiem ze jakies kramiki bede ale nie wiem dokladnie jakie:)
Gebritef
Wetnê Ci sie Sebka w temat :D

W tym roku pokaz ogni i wszystko co z nim zwi±zane bêdzie organizowane przeze mnie.
Pawe³ Karbowski gdyby mnie kto¶ nie zna³ devil.gif . Chcia³bym sie dowiedzieæ:
-ile osób wyra¿a chêæ wziêcia udzia³u w pokazach ogni
-Jakim sprzêtem machacie i dysponujecie.
-i Je¿eli nam Sebka pozwoli to czy chcecie przedstawiæ jakie¶ swoje uk³ady czy tez razem ustalimy co i jak przedstawiamy.
wszystkie pytania,odpowiedzi i ewentualne sugestie kierujcie do mnie na gg ¿eby nie za¶miecaæ tematu.
Mój numer to 2860416

Adrian 17
Podczas turnieju odbeda sie 3 konkurencje bojowe 1 na 1:
- turniej bojowy tarcza miecz
- turniej na miecz d³ugi (po³toraki)
- turniej bojowy na bron dowolna

1. Regulamin turnieji bojowych:
- walka trwa 1min 30 s bez przerw
- jest 3 sêdziów : 1 mierzy czas i 2 liczacych trafienia kazdego z oponentów
- kazde uderzenie rowna sie 1 pkt, kazde przewrocenie 2 pkt
- przy utracie broni przez jednego z oponentow drugi decyduje czy jego przeciwnik moze podniesc bron i dalej kontynuowac walke
- uderzenia punktowe licza sie przy trafieniach w strefie powyzej kolan i powyzej ³okci; trafienia ponizej kolan i ³okci sa zabronione.
- chwyty zapasnicze i uderzenia tarcza sa dozwolone
- oczywiscie obowiazuje absolutny zakaz sztychowania

Pozatym odbedzie sie takze turniej druzynowy czyli melee:
- wielkosc druzyn zostanie ustalona na miejscu (oko³o 4-5 na druzyne)
- odbeda sie konkurencje: mostek, murek, przechwycenie flagi, krag zdrady

mostek: przejscie przez zaimprowizowany przez snopki most. Kazde przewrocenie lub wypadniecie zawodnika za most rowna sie odpadnieciu. Wygrywa ta druzyna, ktora w najliczniejszym sk³adzie pozostanie na polu walki.

murek: zostanie zbudowany mur ze snopkow miedzy 2 druzynami, druzyny podchodza lecz nie przedostaja sie przez mur. Walka trwa 1 min. 30 s. i polega na wyeliminowaniu na jak najwiekszej ilosci przeciwnikow poprzez trafienia w g³owe. Wygrywa ta druzyna , w ktorej pozostanie wiecej zawodnikow. W razie remisu decyduje pojedynek pomiedzy wybranymi przedstawicielami druzyn (wybranym moze zostac tylko ten , ktory pozosta³ na placu boju).
Pojedynek miedzy wybranymi cz³onkami bedzie trwac 30s. i wygrywa ten , ktory zada wiecej trafien lub przewroci przciwnika.

Przechwycenie flagi: zostana zbudowane 2 forty, w kazdym bedzie znajdowac sie flaga. Wygrywa ta druzyna , ktora odbierze przeciwnikowi flage i zabierze ja do swojego fortu lub wyeliminuje druzyne przeciwna (wyeliminowanie 1 z uczestnikow nastepuje przez przewrocenie).

krag zdrady: wszyscy walczacy siadaja na snopkach, na znak sedziego wstaja i walcza az pozostanie tylko 1 na polu walki. Kazdy rycerz walczy do przewrocenia lub wypchniecia z kregu.

2. Opancerzenie:
- pe³ny he³m, os³aniajacy ca³a g³owe (zadnych kapalinow, sald, barbut z ods³onieta twarza)
- min. gruba przyszywka, os³oniete kolana i ³okcie, os³onieta szyja
3. Uzbrojenie:
- na turnieju bojowym mowimy NIE tzw. "listwom smietnikowym", czyli zadnych mieczy ponizej 1 kg
- miecz nie powinien wygladac jak pi³a, w dobrym stanie
Oczywiscie ca³e uzbrojenie bedzie sprawdzane i oceniane wed³ug rozsadku. W razie kontrowersji ostateczna decyzje maja sedziowie.
Emil z Gi¿ycka
To jak bedzie z obozem? Oddzielny plac, czy za zamkiem? Bo nie wiem czy ci±gn±æ namiot (jedziemy we trzech i ka¿dy po dwie torby sprzetu + przeszywki, wiêc namiot to kolejny ciêzar).

do zobaczenia
S3ba
no wiec tak w tym roku planujemy oboz rycerski kolo zamku z namiotami, planujemy pare miejsc zapasowych ale juz do mnie pisalo pare osob w tej sprawie i nie wiem ile tych miejsc w koncu bedzie. Stad lepiej jesli mozecie jakbyscie wzieli namiot, jesli jest to jednak duzy promlem postaram sie was ze tak powiem za przeproszeniem gdzies upchnac:)
Pozdrawiam Sebastian
Adrian 17
Turniej ³ucziczy

1 konkurencja

strzelanie statystyczne do celu 20 kroków.

2 konkurencja

Strzelanie statystyczne do celu odleg³o¶æ 20 kroków na czas.

3 konkurencja

Strzelanie z pó³obrotu do clelu odleg³o¶æ 20 kroków.

4 konkurencja

propozycje ³uczników (mo¿liwe do realizacji przy obecnych ¶rodkach)

plan tego mo¿e uledz zmianie z powodu lokalizacji smile.gif
Micha³ z Koñczewic
Mnie oczywiscie równie¿ nie zabraknie na tegorocznym Dzia³dowie:)
(Wasze uczty s± s³ynne na ca³ym ¶wiecie:)
Pozdrawiam Dzia³dowskie Rycerstwo!

Emil z Gi¿ycka
A jak bedzie z bohurtem? Bo w planie imprezy nic nie ma na ten temat. Czy bitwe mam pojmowaæ jako BOHURT?

pozdr
S3ba
rmysle ze wrazen z walk bedzie dostatecznie duzo a co do bitwy to nie bedzie ona rezyserowana i mysle ze dostarczy emocji uczestnikom
sabina
trzymam kciuki, ¿eby zabawa by³a przednia. pozdrowienia z wroc³awia!
S3ba
szkoda ze freha nie dzialala tyle jezeli ktos jeeszcze dojezdza to niech kieruje sie na zamek w Działdowie
Wiedziemka
noooo, to tylko:
CHYBA TWOJA STARA!
bigsmile2.gif
Gebritef
Dobra a teraz moja mala prosba. ginela para poi kevlarowych. Nie wiem.. moze ktos zapakowal je przez przypadek do swoich rzeczy. sa dosc charakterystyczne bo sa to dosc sporawe tuby kevlarowe. Jezeli ktos wie cos w tej sprawie to prosze o kontakt na gg 2860416. Z gory dziekuje za pomoc.

Podwedzic organizatorom sprzet xD Kocham haos I..I gdyby ktos je sprzatnol przypadkiem albo cus to prosze o zwrocik smile.gif
Darius
Witajcie
Chcia³bym przes³ac podziêkowania i pozdrowienia dla organizatorów i ca³ego rycerstwa obecnego w Dzia³dowie od ³uczników z Bydgoszczy. Zacny to turniej i wart polecenia. Organizatorzy bardzo sie starali by uczestnicy bawili siê dobrze i niczego nie brakowa³o, chwa³a im za to i uk³ony, bo to nieczêsto siê spotyka. Wspaniali otwarci ludzie i doskona³a atmosfera na turnieju i uczcie.
Nie mieli¶my ze sob± ¿adnego aparatu fotograficznego a teraz pilnie poszukujemy fotek z turnieju. Gdyby kto¶ mia³ i zechcia³ sie podzieliæ albo publikowa³ w necie, prosimy o kontakt.
Naj³atwiej na nasze forum
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/index.ph...ac389db3dd30840
Pozdrawiam
S3ba
W imieniu naszego bractwa pragne podziekowac wszystkim przybylym za wspolna zabawe, mam nadzieje ze nasz turniej przypadl wam do gustu i spotkamy sie za rok. Pozdrawiam
Emil z Gi¿ycka
Siema!!!

Turniej super! Przyja¼ni ludzie, du¿o walk i wypa¶na uczta. Bracia Chêdo¿nicy Bosi dziêkuja za wspólna zabawe i atmosferê. Mam nadzieje, ¿e nied³ugo pojawia sie jakie¶ fotki i filmiki (interesuja mnie szczególnie walki z Sasz± M³odym i Starym, bo by³y s³abe w moim wykonaniu i musze je przeanalizowaæ). No i prosi³bym takze o moje zdjêcie na tle tej wielkiej, pêknietej jaskini <****>.
Mam nadziejê, ¿e za rok przyjedziemy w ca³ym sk³adzie i wtedy wszystkie nagrody nasze tongue.gif

pozdr

Emil z Gizycka
Bracia Chêdo¿nicy Bosi
Micha³ z Koñczewic
Dzia³dowska impreza 1 klasa - du¿o twardej walki, wszystko na ¿elazo, buzdygany rz±dzi³y na tej imprezie ale cieszy ze wkoñcu by³o nam dane ogl±dac w akcji korbacz! super!
Uczta tradycyjnie weselna na maxa! Wielkie Dziêki Wszystkim za zabawe! Chwa³a Dzia³dowo!
Wiedziemka
zdjêcia jako¶ci po¶ledniej, g³ównie z melee
http://picasaweb.google.pl/wiedziem/DziaDowo07
Kakofonix
Chaire!
To by³a swietna impreza. Dziêkujê organizatorom za ¶wietn± zabawê i obfito¶æ jad³a i napoju na uczcie. Wszystkim dziêkujê mi³e towarzystwo, za wyrozumia³o¶æ i cierpliwe s³uchanie mojego sobotniego, o¶miogodzinnego bêbnienia.
Pozdrawiam
Kakofonix, GOH Routiers
Emil z Gi¿ycka
Dopiero sie zorientowa³em ¿e zgubi³em swój kaptur. Czarny z czerwona podszewk±. Znalazcê proszê o kontakt na 669631188.
Konrado
CYTAT(Darius @ 09:59 13.08.2007) [snapback]197608[/snapback]
Witajcie
(...)Nie mieli¶my ze sob± ¿adnego aparatu fotograficznego a teraz pilnie poszukujemy fotek z turnieju. Gdyby kto¶ mia³ i zechcia³ sie podzieliæ albo publikowa³ w necie, prosimy o kontakt.
Pozdrawiam

Zdjêcia z Turnieju w liczbie 161 zamieszczone s± na stronie www.dzialdowo.pl w galeriach.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.