22.04.07 planujemy w Toruniu ma³y turniej ³ucznictwa terenowego
szczegó³y:
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopic.php?t=58
nasza ekipa ³ucznicza w sile 2-3 osób chêtnie siê zjawi. g³ównie po to, ¿eby pos³uchaæ rad do¶wiadczonych kolegów, ale te¿ chêtnie postrzelamy. bo my ¿ó³todzioby raczej jeste¶my
Witam.
Mysle ze 4osoby z Wrzesni z Grodu Grzybowo zaszczyci Wasz mysle bardzo dobry turniej luczniczy.
Pozdrawiam
Zapraszam wszystkich, mam nadziejê ¿e turniej bêdzie udany.
Cahir, strzelacie czasami na Zamku Bierzg³owskim albo w okolicach ? Mogliby¶my siê umówiæ na jaki¶ wspólny trening.
owszem, co dwa tygodnie jeste¶my na zamku. teraz bêdziemy tam 01.04. ale ostrzegam - z nas tacy ³ucznicy jak z koziej rzyci tr±bka :]
Witam!
Mieszkam w Toruniu i jestem w dodatku ³ucznikiem ;) Masakrujê tarczê na zamku dybowskim, ale chêtnie postrzelam z innymi. Dajcie znaæ jakby co¶. No i ma³y turniej by nie zaszkodzi³ ;))
Pozdrowionka
Krzysztof
chaosinme@wp.pl
Zapraszam na turniej 22.04 pocz±tek o 12 w forcie VIII. Chêtnie poznamy kolejnego ³ucznika z Torunia
Witam!
Chêtnie wpadnê, je¿eli odrzuca mnie na imprezê na zamku krzy¿ackim ;) Bo to bêdzie chyba w tym samym czasie ;) Szykuje sie tam niez³a impreza pó¼no¶redniowieczna, no i nie chcia³bym zmarnowaæ okazji zapoznania sie z ekip± toruñska ;) Ale tak czy inaczej chcia³bym sie z Wami spotkaæ. Macie jakie¶ ustalone terminy czy spontan?Acha i gdzie jest ten Fort no bo w Toruniu jest ich raczej sporo ;) Pozdrawiam
Krzysztof
Jakieś 300m za pętlą autobusu linii XV....przepraszam, linii 15. Wchodzi się w dziurawą gruntówke między dwoma fortami amuinicyjnymi ("Okęcie" po prawej ręce... ;) i dalej prosto, miedzy rzędy garaży, az z lewej strony zamajaczy Villa Rosa - domek, który pijany psychopata-daltonista malował chyba w pochmurną noc (zobaczycie dlaczego). Jakies sto m. dalej na zachód widac już fort. Jeśli ładnie poprosicie Saladyna, to pewnie wystawi kogoś bystrego na oku, który widząc gromadę ludu z tyczkami podejmie odpowiednie kroki.
Uważajcie na nisko latajacych paralotniarzy.
połamania strzal
P
CYTAT(Purvis @ 15:09 15.04.2007) [snapback]186659[/snapback]
Jakie¶ 300m za pêtl± autobusu linii XV....przepraszam, linii 15. Wchodzi siê w dziuraw± gruntówke miêdzy dwoma fortami amuinicyjnymi ("Okêcie" po prawej rêce... ;) i dalej prosto, miedzy rzêdy gara¿y, az z lewej strony zamajaczy Villa Rosa - domek, który pijany psychopata-daltonista malowa³ chyba w pochmurn± noc (zobaczycie dlaczego). Jakies sto m. dalej na zachód widac ju¿ fort. Je¶li ³adnie poprosicie Saladyna, to pewnie wystawi kogo¶ bystrego na oku, który widz±c gromadê ludu z tyczkami podejmie odpowiednie kroki.
Uwa¿ajcie na nisko latajacych paralotniarzy.
po³amania strzal
P
Witam Waszmo¶ci!
Poda³e¶ wyczerpuj±cy opis miejsca. My¶lê ¿e trafiê bez problemów, poniewa¿ mieszka³em do niedawna ko³o Apatora ;) Czyli trzeba udaæ sie traktem wiod±cym chyba z lewej od tego hardcorowego baru "Okêcie", tak? Jak sie dowiem tylko co z tym turniejem na Zamku Krzy¿ackim to od razu napiszê ;) Acha mam pytanko: Czy jeste¶cie zrzeszeni czy luzaki?No i od jakiego czasu strzelacie?Jestem ciekaw poniewa¿ mieszkam w Toruniu od oko³o 6 lat strzelam i my¶la³em ¿e nikt poza mn±(no i moj± kobiet±, te¿ ³ucznik:) nie stan±³by na blankach w razie zagro¿enia murów miasta ;)))) A tak powa¿nie to nie mogê sie doczekaæ jak sobie poszczelamy ;)
Pozdrowionka
Czkaj na zamek (bez obrazy zamku), jesli chcesz zobaczyc troche dobrego ³ucznictwa i wzi±c udzia³ to ruszaj na fort. Szykuje sie doborowe towarzystwo.
POzdrawiam
Witam,
postaram siê do³±czyæ do Was (kto¶ musi zaj±æ przecie¿ to zaszczytne ostatnie miejsce
Nawet, jako tzw. tambylec, przeczyta³em ze zrozumieniem (taka jest moja wersja i bêdê siê jej trzyma³) instrukcjê dojazdu na bydgoscylucznicy.phorum.pl.
Czy to mo¿e jest tutaj (Google Earth):
http://bbs.keyhole.com/ubb/download.php?Number=866380?
Pozdrowienia,
Jacek
Witam!
Wpadnê na 100% w niedzielê na strzelanko do Fortu, ale nie mamy strojów historycznych(zosta³y w Naszym rodzinnym mie¶cie), wiêc nie wiem czy mogê. Po prostu nie wiem jaki charakter ma Wasza imprezka ;( Dajcie znaæ
Pozdrawiam
Krzysiek
Imprezka ma charakter otwarty i nie obowi±zuje strój, oby nie zak³adac kreszowych dresów z lampasami to ju¿ bedzie dobrze. Eliminacji tez nie robimy. Potrzebny dobry humor, poci±g do ³uku i chyba pare z³oty na grilowanko.
Dla zachety umieszczam fotki z ubieg³otygodniowego Turnieju o Miedziane Drzewo w lesie oliwskim w Gdañsku.
http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=DariusPozdrawiam
Drobniaki na grilla bêd± zbêdne
CYTAT(Saladyn @ 15:07 17.04.2007) [snapback]186902[/snapback]
Drobniaki na grilla bêd± zbêdne
Witam.
Jakis nr telefonu wrazie czego ,bo napewno przyjedziemy.
pozdrawiam
Bodzio
Witam!
W takim razie ju¿ sie szykujê na spotkanie
Fajnie ¿e zamie¶ci³e¶ fotki Darius, to mi du¿o mówi. Widzê ¿e impreza jest swojska i jest fajna zabawa(zw³aszcza z wahad³em:)), ale widzê te¿ ¿e króluje u Was wschodni reflex, wiêc wszyscy z p³askimi bêd± musieli z p³aczem ogl±daæ swoje pora¿ki( bo chyba jest wiadoma wszem i wobec przewaga technologiczna takowych). Ale i tak mam to gdzie¶, wa¿na jest dla mnie dobra zabawa w doborowym towarzystwie
Acha i na koniec, co z tym grillem, jakich¶ spontan czy zrzuta? Wola³bym zrzutkê bo by³oby mniej kombinowania, ale to ju¿ od Was zale¿y.
Strzelam pozdrowienia
Krzysiek
Witam
Postaram siê pojawiæ (99%), na W³odka te¿ mo¿na liczyæ bêdzie w Toruniu ju¿ dzieñ wcze¶niej na imprezie rycerskiej (ma byæ niez³a bitewka!).
Pozdrawiam
Witam.
Je¶li wpadne, to tylko jako widz, bo Uk Mi Penk. Za to pusci³em ju¿ wici wsród znajomych.
Co do trasy: TAK! to ta dró¿ka z LEWEJ strony Okecie Party House.
Jeszcze pytanko, na wypadek, gdyby mnie siê ³uk zró¶³ do niedzieli cudownym sposobem: o której?
Pozdrawiaqm ³uczniczym pozdrowieniem:
szping-ssssszszszszuuuu-toc!
Purvis
Witam
telefon do mnie 608609269
Saladyn zapewni³ ze jakim¶ sposobem na grill sie znajdzie bez zrzutki, w razie czego gdyby mozliwosci okaza³y siê za sk±pe sklepy sa niedaleko, wiec mysle ze nie stanowi to problemu.
Gdyby ³uk sie zrós³ to startujemy o 12
Grzegorz ta bitewka to kiedy? bo ja w sobote tez bede w Toruniu
Pozdrawiam
Witam!
Je¶li chodzi o bitwê, to stoi tutaj(Oblê¿enie Torunia), ¿e na 17.30, ale pewnie bêdzie jak to zwykle bywa o 18.00
) Mo¿e sie jako¶ zgadamy i znajdziemy przed bitw±? Bo my bêdziemy na pewno
£uczne Pozdrowienia ;)
Krzysiek
Sorki ale teraz dopiero dojrza³em, ¿e bitwa bêdzie 18.00 - 19.00, a nie mówi³em ;)
Ale rozumiem ze w sobote ta bitwa? Zreszta je¶li w niedziele to te¿ nie przeszkadza.
Zostawi³em numer telefonu, zadzwoñ do mnie przed to sie spotkamy. Robi sie naprawde interesuj±co ;)
PS. Okaza³o siê ¿e z soboty niestety nici, bo musze i¶æ do work, tak ze widzimy sie w niedziele.
Pozdro
[quote name='Darius' date='09:59 19.04.2007' post='187068']
Ale rozumiem ze w sobote ta bitwa? Zreszta je¶li w niedziele to te¿ nie przeszkadza.
Zostawi³em numer telefonu, zadzwoñ do mnie przed to sie spotkamy. Robi sie naprawde interesuj±co ;)
PS. Okaza³o siê ¿e z soboty niestety nici, bo musze i¶æ do work, tak ze widzimy sie w niedziele.
Pozdro
Witaj!
No to wielka szkoda, ¿e masz sobotê w pracy ;( bo ta bitwa jest w sobotê, ale w niedzielê sobie obijesz:)
Do zobaczyska!
Krzysiek
No i po turnieju, wszystko siê fajnie uda³o, pogoda by³a dobra, uczestników du¿o (ponad 30 ³uczników plus liczna gromada osób towarzysz±cych)
Zwyciêzcy to:
1 Karol Pisarkiewicz z Gdañska
2 Tadeusz Krupa z Wolina
3 Darek Sadowski z Zawiercia
Komplet wyników oraz linki do zdjêæ mo¿na znale¼æ tutaj
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopic.php?t=58
Zdjêcia z Turnieju £uczniczego 2D w Toruniu 22.04.2007 autorstwa Leszka Sobalkowskiego z Zawiercia i Jacka Gruszczyñskiego z Warszawy zobaczysz tutaj
http://photofile.ru/users/miroslaw1949/2628133/
Pytanie do toruñskich i bydgoskich ³uczników - gdzie strzelacie w ten d³ugi majowy weekend ???
Jutro oko³o po³udnia bêdziemy strzelaæ na zamku w ¦wieciu. Co do reszty weekendu nie ma jeszcze ustalonego planu, spotkamy siê ze dwa razy ale raczej tylko w Bydgoszczy
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.