Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: X Turniej w Bytowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Eluch82
Witam Bradzo serdecznie!
W lipcu na Zamku w Bytowie odbêdzie siê 10 -ty jubileuszowy Turniej Rycerski Gryfa Pomorskiego.
( tydzieñ przed Grunwaldem) Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt

Bractwo Rycerzy Zamku Bytowskiego
77-100 Bytów
ul. Zamkowa 2
tel. 609500649
tel. 608366148

elucha@rycerzebytow.pl

Wiêcej informacji o turnieju mo¿na znale¼æ pod adresem
www.rycerzebytow.pl
Seba Liw
Witam

Cieszy mnie bardzo wiadomość iż po raz szósty będę mógł uczestniczyć w tak Wielkiej Imprezie. Jest nam bardzo miło gdy znikają toitoje na naszym turnieju za pomocą naszych przyjaciół z SKPBRZB. (to chyba Wasz pełny skrót icon_mrgreen.gif , ale jak znam życie to Misiek i tak jak zwykle mnie opierniczy za darmo rant.gif) Najlepsza biesiada na jakiej bywałem i najlepsze pokazy "tańca ognia" (Ela clap.gif ). To tyle od mojej skromnej osoby. Jeżeli dostanę odpowiednią kaskę upublicznię odpowiednie nagrania, które zniszczą Wielkiego Mistrza "Miśka" i pozwolą zasiąść na tronie bractwa odpowiedniej osobie, czyli .................................... bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif .
Oczywiście żartowałem, Misiu panuj nam jeszcze 1000lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam
Seba
Koli93
Witam Serdecznie icon_wink.gif
Jako, ¿e z Bytowa jestem haha powinnam równie¿ poleciæ ten Turniej.
Zabawa jest przednia, a klimat niesamowity clap.gif
No i na biesiadzie jad³a i picia dostatek devil.gif
Polecam bardzo, bardzo gor±co!
@Maciek@
Witam!

To ja te¿ co¶ od siebie dodam jako Liwiak i ¿e mia³em zaszczyt dwukrotnie byæ na tym turnieju. Na ma³o, którym turnieju tak dobrze siê bawi³em jak na waszym no i macie najlepsza biesiadê na jakiej kiedy kolwiek by³em (hehe wszystko takie dobre smakowe).

Pozdrawiam!!!

P.S.

W tym roku te¿ co¶ ¶miesznego na bieg wymy¶limy <rotfl>!!!
Eluch82
Dziêkujemy za pochlebstwa tongue.gif
Umie¶ci³am na stronie formularz zg³oszeniowy dla wszystkich tych, których jeszcze nie go¶ci³a Bytowska warownia.
Starzy bywalcy dostan± oczywi¶cie zaproszenie, ³±cznie z regulaminami bez wype³niania czegokolwiek hahaha ( Dla ch³opców z Liwa szykujemy specjalne zaproszenie devil.gif ) Postaram siê jak naj szybciej umie¶ciæ tutaj i na stronie regulaminy turnieju bojowego, ³uczniczego, turnieju " Tañca z ogniem" itd.
Wszystkich chêtnych jeszcze raz zapraszam.
Pozdrawiam
Elucha

Micha³ z Koñczewic
Jako ¿e Koñczewice z Bytowem s± historycznie powi±zane to my¶le ¿e wypada³oby do Was wreszcie zawitaæ nie tylko w cywilu:) podajcie szczegó³y bojówki - jakie zasady, nagrody, zwroty kosztów? itd
Robert Diabe³
Jako ¿e pomagam bytowiakom w organizacji turnieju pozwole sobie zabraæ g³os w temacie. Zapraszamy i mamy nadziejê, ¿e przygotowanie atrakcje przypadn± uczestnikom do gustu.
Seba Liw
yes.gif yes.gif yes.gif yes.gif
CYTAT(Robert Diabe³ @ 23:17 15.05.2007) [snapback]189303[/snapback]
Jako ¿e pomagam bytowiakom w organizacji turnieju pozwole sobie zabraæ g³os w temacie. Zapraszamy i mamy nadziejê, ¿e przygotowanie atrakcje przypadn± uczestnikom do gustu.

Tak trzymaæ Panie rezyseze icon_mrgreen.gifyes.gif
Guardian
Witam

Jako¿e odleg³o¶æ niedaleka i ¿e ju¿ zapowiada³em rok temu, i¿ wkoñcu zawitam na wasz turniej, tymbardziej ten jubileuszowy i ja og³aszam swoje przybycie, mi³o bêdzie wróciæ po latach na zamek Bytowski, w koñcu to tam by³y moje pocz±tki:D Ahh te wspomnienia i te miodki;) Bardzo jestem ciekaw jakie postêpy zrobili¶cie w tych latach, bo u mnie zmieni³o siê prawie wszystko, ale to ju¿ wiecie:)

PS: O co wam chodzi z Mi¶iem, przecie¿ to bardzo spokojna i cicha osoba tongue.gif
Eluch82
W przysz³ym tygodniu, jak tylko Pan Diabe³ z urloooopa wróci wstawiê regulamin turnieju bojowego. Proszê jeszcze Was Guardianie i Michale z Koñczew... o podanie aderesów pocztowych, na które bêdê mog³a zaproszenie wys³aæ...Skoro nie by³e¶ u nas kilka lat to zapewniam Ciê, ¿e wiele siê zmieeeeni³o,oprócz Mi¶ka oczywi¶cie bo on zawsze jest taki sam tongue.gif : spokojny i ³agodny jak baranek ( nie ¿ebym siê podlizywa³a do Pana Prezesa haha)
Pozdrawiam
Elucha
Eluch82
Taj jak obieca³am wstawiam Regulamin Turnieju Bojowego tongue.gif

REGULAMIN TURNIEJU BOJOWEGO BYTÓW 2007 R.
Uzbrojenie w przedziale czasowym 1350-1420

1. Wymagane uzbrojenie ochronne:
- he³m z czepcem kolczym na wy¶ció³ce,
- przeszywanica
- os³ona korpusu: kolczuga, p³aty, pancerz kryty lub "bia³y"
- os³ony koñczyn: kolcze, zbrojnikowe lub "bia³e" - obowiazuje wymóg sztywnej os³ony stawów
- rêkawice
2. Miecz jednorêczny + tarcza, miecz wielki (pó³torarêczmny) do wyboru.
Broñ nie mo¿e posiadaæ zadziorów i widocznych ¶ladów rdzy.
3. Sêdziowie bêd± uznawaæ ciosy pe³ne w g³owê, korpus, nogi (wy¿ej kolan, nie licz±c kolan), rêce (wy¿ej ³okcia, nie licz±c ³okcia)
4. Zakaz stosowania sztychów, oraz ataku na krocze.
5. W przypadku utraty broni, walcz±cy zdany jest na wolê przeciwnika.
Walka zostaje kontynuowana, je¿eli przeciwnik pozwoli podnie¶æ broñ.
6. To jest regulamin ogólny, punktacja, czas trwania walki itd. Zostan± ustalone z
uczestnikami na turnieju.

Pozdrawiam
Elucha
Seba Liw
Czo³em

Mam nadziejê ¿e Mi¶ wychodzi do bojowego?????????????

Pozdrawiam
Eluch82
Nie wychodzi bo ma dziury pod pachami w przeszywce tongue.gif
Seba Liw
Czo³em

£i, to lipa, my¶la³em ¿e zadam mu jaki¶ nieprzepisowy cios walka.gif , a potem to opijemy pijacy.gif .
bigsmile2.gif

Pozdrawiam
Eluch82
Nie wiem czy czyta³e¶ Sebastianie, ale w regulaminie wyra¼nie jest napisane , ¿e jest zakaz zadawania nieprzepisowych ciosów, zw³aszcza tam... hrrr hrrr No ale Ja, jako Pani Kierownik icon_wink.gif zawsze mogê stwo¿yæ wam osobn± konkurencjê i nieprzepisowe ciosy bêd± conajmniej dozwolone icon_mrgreen.gif
No i nieomieszkamy uczciæ Twego zwyciêstwa.... tongue.gif

Eluch82
Turnieju Ognia „Fireshow”
który odbêdzie siê dnia 7 lipca 2007 r. na
X Wielkim Turnieju Rycerskim „ Gryfa Pomorskiego”

1.Turniej Ognia odbêdzie siê wieczorem na dziedziñcu zamkowym podczas Biesiady Rycerskiej.
2.Jury Turnieju Ognia bêdzie sk³adaæ siê z 4 osób, które bêd± przyznawaæ punkty za:
-warto¶æ artystyczn± pokazu i oryginalno¶æ pomys³u – od 1 do 10
-perfekcjê wykonania – od 1 do 10
oraz dodatkowo za:
-rodzaj muzyki pokazowej (preferowana ¶redniowieczna) – od 1 do 5
-strój lub przebranie i makija¿ – od 1 do 5
- profesjonalizm sprzêtu do pokazu – od 1 do 5
3.Turniej Ognia jest konkurencj± indywidualn±, a do pokazu swoich umiejêtno¶ci mo¿na u¿ywaæ tylko jednego rodzaju sprzêtu: poi’ek, kija, wachlarzy, skrzyde³ lub pazurów. Dopuszcza siê inny rodzaj sprzêtu po decyzji Jury.
4.Turniej Ognia rozpoczyna siê wspólnym pokazem do muzyki przygotowanej przez Jury i wcze¶niej jej ods³uchanej. Jako ¿e bêdzie to i pokaz i rozgrzewka zarazem, umiejêtno¶ci uczestników punktowane
bêd± wed³ug zasady:
-warto¶æ artystyczn± pokazu i oryginalno¶æ wykonania – od 1 do 5
5.Czas trwania nastêpnego pokazu indywidualnego ustala siê na 2 do 3 minut (ewentualnie nieco ponad 3 minuty), a ka¿dy uczestnik Turnieju Ognia wykonuje swój pokaz do wcze¶niej dostarczonego utworu na p³ycie CD.
6.Uczestnik zostanie zdyskwalifikowany gdy podczas pokazu zga¶nie mu ogieñ.
7.Po eliminacjach konkursowych do fina³u Turnieju Ognia przechodz± trzy osoby z najwiêksz± ilo¶ci± zdobytych punktów. Punkty zdobyte do tej pory w finale siê nie licz±.
8.Finali¶ci bêd± prezentowaæ swoje umiejêtno¶ci do innego swojego dowolnego utworu dostarczonego tak¿e na p³ycie CD (czas pokazu pozostaje bez zmian) oraz dodatkowo do jednego wylosowanego utworu
9.Finalistom przyznane zostan± punkty za:
-wra¿enie artystyczne pokazu – od 1 do 10;
-rodzaj przygotowanej muzyki pokazu fina³owego – od 1 do 5;
10.Zwyciêzc± zostaje uczestnik Turnieju Ognia który zdoby³ najwiêksz± ilo¶æ punktów. Otrzymuje on nagrodê g³ówn± ufundowan± przez Organizatora.
11.Zwyciêzca Turnieju Ognia wykonuje na zakoñczenie w³asny dowolny pokaz.
12.Jury Turnieju Ognia jest przekupne i nie ma takiej sumy lub takiego prezentu, którego by to Jury by nie przyjê³o w zamian za przyznanie pierwszego miejsca któremu¶ z uczestników tongue.gif
Tintale
Hohohoho. Co za zasady... Czy 3 minuty to nie za ma³o jak na fina³? Rozumiem, ¿e w finale mo¿na zmieniaæ sprzêt (krêciæ np. kijem i poi)?
Pozdrawiam!
Eluch82
W finale nie mo¿na zmieniaæ sprzêtu, od pocz±tku do koñca krêcisz jednym rodzajem. Trzy minuty to jest sporo czasu, nie wiem czym i jak d³ugo krêcisz, ale w konkursie chodzi o to ¿eby pokazaæ co potrafisz, umiejêtno¶ci, wyczucie rytmu, a nie ogl±daæ mêczarni i zadyszki zawodnika po d³uzszym krêceniu tongue.gif

Pozdrawiam
Elucha
Tintale
3 minuty to bardzo ma³o, je¶li chce siê zaprezentowaæ wszystkie swoje mo¿liwo¶ci (chodzi mi o poi). Ale skoro takie s± zasady, to siê do nich dostosujê i postaram siê wymy¶liæ co¶ fajnego! smile.gif
Pozdrawiam serdecznie! I do zobaczenia wkrótce.
Eluch82
Postanowi³am troszkê zmieniæ regulamin "Turnieju Ognia" Jak bêdzie du¿o chêtnych, to mo¿na wyj¶æ równie¿ w kilka osób (dru¿ynowo). Pozosta³e zasady s± niezmienne.

Pozdrawiam
Elucha
Ryba
Witajcie,

Jestem wielce ciekawy, jak bêdzie wygl±da³a "bitwa" (potyczka) oraz, czy s± przewidziane jakie¶ pozakonkursowe pokazy dla zabawienia gawiedzi? - to tak w ramach zapchajdziury icon_wink.gif , bo je¶li istnioeje taka mo¿liwo¶æ to proponujemy (KARYJCZYCY z Liwa) co najmniej jeden wystêp walki teatralnej....przy ostrej muzyce ma siê rozumieæ.

Szalom i do zaobaczenia
Eluch82
Skoro macie czas i ochote hehehe
Myslê, ¿e to dobry pomys³.
Do zobaczenia w pi±tek.
Tamika
Dziêkujemy za wspania³y turniej, zabawa przednia, biesiada suuuuper clap.gif a na konkurs fireshow mi³o by³o popatrzeæ. Szkoda tylko ¿e pogoda nie zachêca³a to d³u¿szego przebywania na dworku, ale i tak dali¶my radê smile.gif
Pozdrawiam
Seba Liw
Czo³em

No có¿ i po turnieju w Bytowie. Wielkie dziêki za zaproszenie, ca³a ekipa Pana trenera spêdzi³a bardzo mi³o czas na Zamku Bytowskim, pogoda na turniej idealna no mo¿e jedynie na biesiadzie troszkê poplumka³o, ale i tak wyszli¶my z biesiady jako ostatni icon_mrgreen.gif . Fantastyczny turniej tañca ognia.
Szkoda tylko ¿e na ponad sto osób, które przyjecha³y na turniej w poszczególnych konkurencjach bra³o udzia³ tak ma³o osób. Wiêkszo¶æ ola³a sprawê i nie wyszli nawet do plebeji. Podczas ca³odziennych zmagañ widaæ by³o ¿e startuj± osoby tylko z kilku bractw, a reszty jak by nie by³o. Dla mnie jest to jawny brak szacunku dla organizatora.
Chylimy czo³a przed Ijonem, który by³ w ka¿dym miejscu, nawet na biesiadzie znalaz³ sobie zajêcie i prowadzi³ firedence clap.gif .

Pozdrawiam
Seba

ps. Przemysla³em ca³± sprawê i biorê siê za tresowanie nutrii hehehe.gif .
Robert Diabe³
A ju¿ my¶la³em, ¿e s³owo -nutria- sie nie pojawi. icon_mrgreen.gif
Seba Liw
Witam

Robert ten geszeft z nutriami to tylko i wy³±cznie dziêki Tobie bigsmile2.gif

Pozdrawiam
Tintale
Niestety, Seba, jedn± osobê, która chcia³a aktywnie braæ udzia³ w ca³ym turnieju, zmog³a choroba i przele¿a³a ca³± sobotê w ¶piworku z gor±czk±. To o mnie mowa. Wysz³am dopiero na biesiadê, ale cierpiê do dzi¶ - nie pojadê na Grunwald tak, jakbym chcia³a, czyli w srode, a dopiero w pi±tek. Turniej uwa¿am za bardzo udany - mimo wszystko ;). Dziêkujê organizatorom!
Eluch82
Dziêkujemy bardzo za mi³e s³owa, turniej wypad³ ca³kiem ni¼le, pomimo niewyspania Pani Prezes tongue.gif ( a wszyscy wiemy czyja to wina)
Przepraszam tylko, ¿e fire nie wysz³o tak jak powinno, w przysz³ym roku siê poprawiê.
Pozdrawiam
Elucha
Robert Diabe³
Oj wiemy ...

Wszystkiemu winne nutrie
Eluch82
I mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku bêdzie równie ciekawie ( a mo¿e nawet lepiej? i nie skoñczy siê na nutriach icon_wink.gif )
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.