Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Chełmża - komercyjna, dobrze płatna
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Micha³ z Koñczewic
23.06.2007 bêdê pomaga³ w organizacji typowo komercyjnej imprezy w Che³m¿y k/Torunia
impreza ku czci pierwszego Mistrza Krzy¿ackiego, który jest pochowany w Katedrze Che³m¿yñskiej
wojska Jagie³³y vs Krzy¿acy

organizator zapewnia:
- ¿arcie,
- 100z³/os (walcz±cy/bombardy/hakownice),
- zwrot kosztów dojazdu
- posi³ek po walce
wszystko w zamian za udzia³ w inscenizacji:)

wkrótce zamieszczê dok³adny plan imprezy...
my¶limy nad organizacj± turnieju...
planowana jest równie¿ opcja z noclegami...
Micha³ Templarem zwany
Hmmm miejsce w sumie fajne ( dobre drogi dojazdowe), zwrot kosztów przejazdu

Z niecierpliwo¶ci± czekam na plan imprezy!!!

Pozdrawiam
Micha³
Jakub Zieliñski
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12872
w tym samym czasie jest inna impreza w okolicy Torunia. Nawet z punktu widzenia turysty takie nak³adanie siê terminów jest niezbyt szczê¶liwe.

pozdro
Robert Szatecki
Dobry pomys³, choæ mi³o by by³o jakby da³o siê zorganizowaæ jakie¶ pole do przenocowania:).Przyjazd tego samego dnia i powrót po bitwie mo¿e byæ dosyæ mêcz±ce szczególnie dla ludzi z dalszych terenów. Czy jest ograniczona ilo¶æ miejsc? Jak±¶ weryfikacjê historyczno¶ci macie zamiar przeprowadziæ?
Pozdrawiam Robert De Traville
Micha³ z Koñczewic
Kuba
to nie ja termin ustalam i nie ja jestem organizatorem... tylko Stowarzyszenie "Ziemia Gotyku"
ale nawet dobrze sie sk³ada ¿e jest Bierzg³owo w tym terminie...
kto chce zarobiæ moze wyskoczyæ z Bierzg³owa na inscenizacje do Che³m¿y... 2-3h i po inscenizacji
blisko jest - 10 min samochodem i dobrze p³ac±...

potrzeba 25-30 walcz±cych/hakownic/bombard

wpisujcie sie na liste...
piszcie na PW do mnie (dane Wasze + PESELE do ubezpieczenia)
Micha³ Templarem zwany
No i Piaseczno jest w tym samym czasie niestety.......
Brat Konrad
Salve!

czy Ordo Milites Calatrava móg³by przyjechac, jestesmy chêtni, mogli by¶my w sile 4/5 zbrojnych Braci..
Micha³ z Koñczewic
piszcie mi na priv
imie nazwisko - pesel - zbrojny/hakownica - koszt dojazdu ekipy

wg tego kryterium robie listê
Robert Szatecki
CYTAT(Brat Konrad @ 12:56 15.03.2007) *
Salve!

czy Ordo Milites Calatrava móg³by przyjechac, jestesmy chêtni, mogli by¶my w sile 4/5 zbrojnych Braci..

A czy przypadkiem wasze wyposa¿enie nie jest XIII-tkowe:>?
Pozdrawiam,
Robert De Traville
Johny
Witam
Mam pytanko apropos datowania, bedzie jakies czy z okazji komercyjnego charakteru imprezy bierzecie wszysko co przyjedzie?
Boran
czytaæ...
jest wyra¼nie napisane 1350-1450
Chaos666
Witam!

A czy walcz±cy to równie¿ ³ucznik???
Pozdrawiam
P.S. Jak chcecie hakownice to i chyba ³uczników te¿, co?

Krzysztof
Basia
a ja z ciekawo¶ci i przekory bardzo chêtnie dowiedzia³abym siê, czy dopu¶ciliby¶cie kobietê z hakownic± do inscenizacji?
Nebel- Bart³omiej
Witajcie!
Je¶li jeszcze s± miejsca, to bombardierzy Bydgoskiej Kompanii Najemnej zg³aszaj± swój udzia³. Wszystkie potrzebne informacje wy¶lê na priv.
Pozdrawiam!
Micha³ z Koñczewic
Lista p³acowa - 30 osób by³a pe³na po 2 dniach od ukazania siê og³oszenia...
ale to rycerstwo na kase pazerne hehe
bêdzie £ód¼, Gdañsk, Koronowo, ¦wiecie, Bydgoszcz i oczywi¶cie Toruñ
sza³u na tej imprezie sie nie spodziewajcie
przyjazd - próba - inscenizacja - kie³baska - odjazd:)

Tydzieñ wcze¶niej 17.06.2007 Gmina Che³m¿a organizuje bitwê w Grodnie -Zalesiu
na tych samych zasadach p³acowych...

dziewczyny z hakownicami... jak najbardziej icon_wink.gif

po info odzywajcie siê na gg albo kom 691-744-737

jasmin
To nie chodzi o pazerno¶æ ale o darmow± kie³basê!!!
Halfgar
a czy ta kie³basa bêdzie koszer? pat.gif
Marcin Waszkielis
Zróbmy sobie jeszcze bojowy, ¿eby sie nie ubieraæ w sprzêt tylko dla inscenizacji.
Micha³ z Koñczewic
inscenizacja bêdzie swoist± bojówk± - na próbie ustalimy kto jak bêdzie chcia³ sie biæ...
Józek z Gdañska
To ja juz zaklepuje 1 starcie z wolkiem i 1 z michalem bum.gif

P.S. Jak bedzie jasno to po wszystkim i na byle parkingu mozemy costam pocwiczyc.
Micha³ z Koñczewic
to bêdzie sobota i mam propozycje...
¿eby po inscenizacji wyskoczyæ nad jeziorko do Zalesia:) miejcie namioty w pogotowiu:)
och³odzimy siê, poæwiczymy, popijemy, potañcujemy i rano pojedziecie dalej...
Emil z Gi¿ycka
Witam!

Jakby ktos zrezygnowa³ z wyjazdu, to proszê na priv albo tutaj bo bym sobie chêtnie przyjecha³ powalczyæ.

Pytanie do organizatorów: czy je¶li bym jednak przyjecha³ jako dodatkowy walcz±cy,(potraktuje to jak inscenizacje, nie chcem w tym przypadku pieniedzy) czy móg³ walczyæ jako 31? My¶lê, ¿e nie bedzie to przeszkadzaæ, co?

pozdrawiam

Emil z Gizycka
Micha³ z Koñczewic
Oczywi¶cie Emilu:)
odezwij siê na gg 5264626 albo kom 691-744-737 to pogadamy

wczoraj mia³em telefon z UM Che³m¿a - byli na Zalesiu i s± w szoku hehe

a wiêc na Che³m¿y strzelamy 1/2 miarki prochu i nic nie palimy bo to ¶rodek miasta:)

o 15:00 zbiórka w Che³m¿y na rynku - przed bibliotek± bêdzie parking dla rycerzy
przebieramy sie w bibliotece
jasmin
Dobra stawimy siê. skoro nie ma opcji palenia, to pozosta³ nam tylko gwa³t i rabunek ... co za pech ...
Chaos666
Witam!

Jeste¶my ju¿ po wiêc pora na ocenê ;) My¶lê ¿e odstawili¶my niez³± szopkê i to tak± która sie wszystkim spodoba³a smile.gif) Ja osobi¶cie jestem bardzo zadowolony i uwa¿am ¿e Micha³ zas³uguje na pochwa³ê jako organizatora. Wszystko by³o jak nale¿y (a nawet wiêcej smile.gif) wiêc nale¿y mu podziêkowaæ. Zreszt± ³adnie go zabili jako zak³adnika smile.gif Miastu te¿ chyba sie spodoba³o bo jegomo¶æ by³ bardzo ukontentowany i wspomnia³ co¶ o wiêkszej imprezce za rok!!! Cieszê sie ¿e tam by³em, a Wy...

Z Rydzykownym Pozdrowieniem
Grzegorz z Bydg
Witam

Ja bym nie przesadza³ z pochwa³ami, by³o parê niedoci±gniêæ, które na szczê¶cie specjalnie nie przeszkadza³y w zabawie.

Jakie¶ zdjêcia?!

Pozdrawiam
Emil z Gi¿ycka
Siema!

Mi tam sie podoba³o, ca³kiem sympatyczna imprezka, fajna bitwa i spoko ludzie.
Gratulacje dla ³uczników!!!!!!! Zosta³em trafiony prosto w brzuch podczas ostrza³u.

pozdr

Emil z Gi¿ycka
lukerat

"Gratulacje dla ³uczników!!!!!!! Zosta³em trafiony prosto w brzuch podczas ostrza³u."

Jam to ,nie chwal±c sie ,sprawi³!! ovation.gif king2.gif

to by³a pierwsza strza³a ,która wypusci³em na inscenizacji!!! hehehe.gif

co do imprezy to by³o bardzo fajnie ,gdyby nie pewna panienka ,która kaza³a pokazac mi dowodzik gdy kupowa³em herbatkê !! hehe

pozdrawiam wszystkie ruchome cele z pod bramy
£ukasz

jasmin
Dziêki za zabawêsmile.gif stracili¶cie niedzielny pobyt nad jeziorem, p³ywanie, grê w siatkê i "nozne manewry artyleryjskie" - tydzien wczesniej by³y dzienne:)))

Fajnie, ¿e "Krzy¿acy" dawali siê po zakoñczeniu przedstawienia jeszcze z 15 minut chyba zabijaæ pod murami:) Dziêki temu ko³o truch³a Micha³a pojawi³o siê parê dodatkowych ... zupe³nie nie planowanych ...

Pozdro
Micha³ z Koñczewic
Impreza udana w 100% - za rok mam obiecany wiekszy bud¿et:)
Dziêkujê Wszystkim za dwa mi³e rycerskie weekendy!!!
Noc ¦wiêtojañska - Kupa³y w Zalesiu rewelacja...
na pokazie bawili sie:
Poczet Ja¶mina z £odzi
Bia³e Gryfy z Bydgoszczy
Prywatna Chor±giew von Reihl z Gdañska
Bractwo ¦w. Katarzyny ze ¦wiecia
Koronowska Komandoria Templariuszy
oraz
Wo³czko z Kêtrzyna, Emil z Gi¿ycka, Pigrza z Torunia, Kuba z Torunia, Olek z D±brówki, Karol z Lidzbarka, Bronko z Koñczewic, Chaos z Torunia...

pojedynek Józka z Wo³czkiem na wysokim poziomie... Wo³czko wygra³ w Che³m¿y ale w niedziele spotkali siê w Pruszczu i tam wygra³ Józek... piêkne walki...

oczywi¶cie podziêkowania dla Miasta Che³m¿a i Stowarzyszenia "Ziemia Gotyku"

A TU FOTKI Z IMPREZY:
http://www.cyklonkonczewice.fora.pl/imprez...-2007-t194.html

reszta fotek z ró¿nych ¼róde³ dostêpna na cd
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.