Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [inne] Jak drzewiej zamki zdobywano...
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Inne uzbrojenie - ogólnie
claymor
Czy zna kto¶ jakie¶ ksiazki dotycz±ce prowadzenia oblêzeñ i obrony zamków w 13 w. . Interesuj± mnie sposoby , machiny oblêznicze oraz wszystko co by³o z tym zwiazane w tym tez architektoniczne elementy zanków które mia³y utrudniæ napastnikom ¿ycie . Bede wdzieczny równie¿ za wszelkie miniatury dotyczace tego tematu .
jedam von blabo
Jak "drzewiej" zapytaj Drzewiaka, bedzie co¶ o tym wiedzia³. Popatrz po ikonografii, jest tego torche i poszukaj testów ¼ród³owych mówi±cych o dzia³aniach wojennych, najlepiej o wojnie stuletniej, tam du¿o zdobywano, a przynajmniej starano sie zdobywaæ...
claymor
Jesli chodzi o ikonografie to mam tego troche ale chodzi mi o książki bo oglądać ikonografie to jedno a właściwie ją zinterpretować to drugiea z tym nie zawsze jest tak łatwo . Mam kilka kartek z jakiegoś arabskiego podręcznika o budowie machin oblęąniczych jednak przydałby się do nich jakiś komentaż specjalisty . Co zaś się tyczy wojny 100 letniej to nie interesuje mnie ona tak bardzo (co napisalem w temacie )jak 13 wieczne oblężenia .Szczególnie zaś z terenów Francji i Ziemi Świętej . Sporo zdobywano w tym okresie podczas wypraw krzyżowych przeciwko Katarom ale nie wiele moge znaleść materiałÃ³w .
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.