Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rajmund hrabia Tuluzy
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Ludzie i spo³eczeñstwo
Eureka
Cze¶æ!
Chcia³abym dowiedzieæ siê paru rzeczy o Rajmundzie z Tuluzy i jego drodze do Ziemi ¶wiêtej! Czy ktos zna jak±¶ stronê, albo by³by tak mi³y aby to tutaj opisaæ? Interesuje mnie tez jego wizyta na dworze cesarza bizancjum, wiêc proszê was o pomoc 
Lecheor
Zacznij od Runcimana, a pó¼niej przeczytaj Annê Komnenê.
Bratek
Mo¿e "pierwsza krucjata" Thomasa Asbridge ³atwostrawne i przyjemne.
Eureka
a nie ma kto¶ przypadkiem czego¶ w skrócie na ten temat?? bo w³a¶nie mam ma³y problem. potrzebujê tego na za tydzieñ, a niestety teraz jestem zabiegana i trudno mi bêdzie zdobyæ te ksi±zki i jeszcze je przeczytaæ :/ Jestem w --> .
Halfgar
Mam w domu Runcimana i w drodze wyj±tku spróbuje ci co¶ napisac, ale nie wcze¶niej ni¿ na poniedzia³ek, ale mo¿e napisz w jakim celu to potrzebujesz bo tu zazwyczaj têpi siê leniuszków smile.gif
Lecheor
Mo¿e tak? Albo tak.... Mo¿na te¿ w ten sposób. I jeszcze tak, tylko nie pomyl hrabiego z pewnym syfilitycznym malarzem.
Aleksjadê "na szybko" znajdziesz tu.
Mogê jeszcze wkleiæ notkê z Lexikon des Mittelalters icon_rolleyes.gif
Eureka
CYTAT(Halfgar @ 18:12 06.03.2007) *
Mam w domu Runcimana i w drodze wyj±tku spróbuje ci co¶ napisac, ale nie wcze¶niej ni¿ na poniedzia³ek, ale mo¿e napisz w jakim celu to potrzebujesz bo tu zazwyczaj têpi siê leniuszków smile.gif

No wiêc musze oddaæ wypracowanie na historiê na ten temat, a strasznie prze¶laduj± mnie wszystkie terminy ;/ Ju¿ nie wyrabiam angsad.gif Ta szko³a wszystko ze mnie wyciska :/ By³abym wdziêczna jakby¶ móg³ co¶ napisaæ smile.gif z Góry dziêkujê smile.gif Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.