Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: £ucznicy z Sosnowca
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo > Treningi i spotkania ³ucznicze
Marek z Sosnowca
Szukam jakiegoś kontaku z łucznikami z Sosnowca i okolic, aby wymienić doświadczenia i postrzelać.
Gdzie strzelacie w Sosnowcu?
Daniel Bochra
witam
nie mogles sie pospieszyc z tym postem?
zartuje
prawie dwa m-ce siedzialem w myslowicach
moze skontaktujesz sie z ludzmi z rudy slaskiej?
Marek z Sosnowca
Dzięki za odpowiedź. do Rudy kawałek drogi, nic nie wiecie o ludziach którzy mieszkają trochę bliżej?
JUR
w Sosnowcu nieznam ale jak co to z Zawiercia , Katowic, Szopienic , Lêdzin ,mo¿e byc? jak co to prawdopodobnie bêdziemy strzelac koñcem marca w grupie a 17podobno sa zawody w Rudzie ¦l
Marek z Sosnowca
dzieki, pewnie ¿e pasuje. A gdzie dok³adnie strzelacie w Rudzie?
Ulfsark
CYTAT(Marek z Sosnowca @ 16:58 01.03.2007) [snapback]182073[/snapback]
Szukam jakiego¶ kontaku z ³ucznikami z Sosnowca i okolic, aby wymieniæ do¶wiadczenia i postrzelaæ.
Gdzie strzelacie w Sosnowcu?

jezu po raz czwart odpisujê na ten post mo¿e w koñcu odpowied¼ siê ppjawi.. jetsem z Bêdzina chetnie postrzelam w grupie
Kane
W Sosnowcu dzia³a Zag³êbiowskie Towarzystwo Rekonstrukcji Historycznych, nie wiem czy strzelaj± ale pewnie tak. Kontakt - Andrzej z Sielca, moderator Karczmy.
W Bêdzinie s± chyba ze 3 Bractwa: Bractwo Rycerskie Zamku Bedzin, Grodziecki Oddzia³ Zbrojny i Chor±giew Ziemi Bêdziñskiej. Jak kogo¶ pomin±³em to przepraszam smile.gif
BRZB i GOZ strzelaj±. Jednych i drugich mo¿na spotkaæ na Zamku w sobotnie popo³udnia. Co prawda chilowo tam nie strzelamy ale jak bêdzie czas to pewnie siê znajd± chêtni.
Ulfsark
CYTAT(Kane @ 15:54 02.04.2007) [snapback]185497[/snapback]
W Sosnowcu dzia³a Zag³êbiowskie Towarzystwo Rekonstrukcji Historycznych, nie wiem czy strzelaj± ale pewnie tak. Kontakt - Andrzej z Sielca, moderator Karczmy.
W Bêdzinie s± chyba ze 3 Bractwa: Bractwo Rycerskie Zamku Bedzin, Grodziecki Oddzia³ Zbrojny i Chor±giew Ziemi Bêdziñskiej. Jak kogo¶ pomin±³em to przepraszam smile.gif
BRZB i GOZ strzelaj±. Jednych i drugich mo¿na spotkaæ na Zamku w sobotnie popo³udnia. Co prawda chilowo tam nie strzelamy ale jak bêdzie czas to pewnie siê znajd± chêtni.

Kane.. zapomnia³es o Nordlige Sverda:) a niedawno nawet æwiczylismy razem. Wiem ¿e czasemtam strzelaj± . My¶le o znalezieniu jakiego¶ porz±dnego miejsca gdzimozna postrzelaæ bezpiecznie z wiekszej nieco odleg³o¶ci, tam pod zamkiem jest moze 10 m.Jakby siê zorganizowa³o wiecej osób my¶le ze mo¿naby pomyslec o " prawie" normalnym torze. czekam na propozycje co do miejsca:)
Kane
No tak, zapomnia³em dunno.gif Sverd mi pewnie "podziêkuje" maniac.gif przy okazji.
No ale jak o nich wiesz to ¿aden problem.
Pod Zamkiem jest trochê wiêcej ni¿ 10 m ale fakt ¿e niewiele. Proponujê polanê pod Laskiem Grodzieckim, tyle ¿e tam czasem ludzie ³a¿±.
Albo zapytaj Sverda, mo¿e oni maj± jakie¶ dobre miejsce.
Ulfsark
CYTAT(Kane @ 16:15 03.04.2007) [snapback]185636[/snapback]
No tak, zapomnia³em dunno.gif Sverd mi pewnie "podziêkuje" maniac.gif przy okazji.
No ale jak o nich wiesz to ¿aden problem.
Pod Zamkiem jest trochê wiêcej ni¿ 10 m ale fakt ¿e niewiele. Proponujê polanê pod Laskiem Grodzieckim, tyle ¿e tam czasem ludzie ³a¿±.
Albo zapytaj Sverda, mo¿e oni maj± jakie¶ dobre miejsce.

Ludzie przestana chodziæ jak zauwaza ¿e siê strzela. ale chodzi o miejsce gdzie nie bedzie ryzyka ze trafimy kogos bo bedzie np. za krzakami. Musa³oby to byc miejsce pod jakim¶ wzgórkiem:) lub nasypem, raczej nie kamienistym. jak macie cos podobnego na oku( nie znam tej polany) to dajcie znac- bezpiecznr miejsca sa przy drodze z Bedzina do Auchan w Sosnowcu - bezpieczne dla ludzi nie dla strza³, w cholere tam kamieni. Mysla³em ¿e jakbyzebra³o siê pare chêtnych osób to zrobic jakis sta³y tor ³uczniczy, w pe³ni bezpieczny i ograniczaj±cy straty amunicji
Vlkodlak
CYTAT
Ludzie przestana chodziæ jak zauwaza ¿e siê strzela. ale chodzi o miejsce gdzie nie bedzie ryzyka ze trafimy kogos bo bedzie np. za krzakami. Musa³oby to byc miejsce pod jakim¶ wzgórkiem:) lub nasypem, raczej nie kamienistym. jak macie cos podobnego na oku( nie znam tej polany) to dajcie znac- bezpiecznr miejsca sa przy drodze z Bedzina do Auchan w Sosnowcu - bezpieczne dla ludzi nie dla strza³, w cholere tam kamieni. Mysla³em ¿e jakbyzebra³o siê pare chêtnych osób to zrobic jakis sta³y tor ³uczniczy, w pe³ni bezpieczny i ograniczaj±cy straty amunicji

ludzie wcale nie przestaj± ³aziæ, jak widz±, ¿e kto¶ strzela. Pod zamkiem bêdziñskim na pewno, bom tam strzela³a ;) I nawet jak pocelowa³am nieco wy¿ej, w stronê górki (niestety strza³a zdjêta z ciêciwy) to ³aziæ nie przestali, bo to problem zrobiæ wiêksze kó³ko.
Te¿ bym chêtnie postrzela³a w grupie, bo ³uk mam ju¿ trochê czasu a strzelaæ... nie bardzo :D i ni mam czasu i chêci i¶æ gdzie¶ nie wiadomo gdzie i strzelaæ do nie wiadomo czego.
A co do toru to jak taki sobie wyobra¿asz? Bo pewnie od razu ulegnie dewastacji ;) I jest w bêdzinie jakie¶ miejsce, gdzie ponoæ siê dobrze strzela ale to siê muszê brata zapytaæ (on pewnie te¿ by chêtnie poæwiczy³, niedawno sobie 50tke sprawi³)
Kane
Toru na sta³e nie ma sensu robiæ, cokolwiek tam zostawisz zaraz kto¶ ukradnie albo zniszczy. Zreszt± co to jest "tor ³uczniczy"? Trochê wolnej przestrzeni i tarcza smile.gif Ogrodzenie odpada je¿eli to nie jest prywatny teren.
Jak siê idzie wzd³u¿ torów kolejowych z Centrum na Ksawerê to z lewej strony jest fajna ³±ka. Zdaje siê ¿e tam jest nawet nasyp przy Przemszy. Z drugiej strony mozna doj¶æ wchodz±c w lasek za targiem (tam gdzie stoj± ze "starociami") i na koñcu lasku w prawo przez mostek. Dawno tam nie by³em ale pamiêtam ¿e miejsca by³o tam sporo. Zreszt± dooko³a Bêdzina jest pe³no pól, wystarczy siê rozej¿eæ.

CYTAT
Te¿ bym chêtnie postrzela³a w grupie, bo ³uk mam ju¿ trochê czasu a strzelaæ... nie bardzo :D i ni mam czasu i chêci i¶æ gdzie¶ nie wiadomo gdzie i strzelaæ do nie wiadomo czego.

Strzelaæ najlepiej do tarczy tongue.gif
Ulfsark
przez Tor £uczniczy rozumieim w³ansie wolne miejsce do ktorego mozna ³atwo dotrzec i gdzie nie wstrzeli sie komus strza³y w ... tongue.gif moje gg 961 9626 jak chcecie sie zgadac na strzelanie zapraszam , proponuje niech kazdy " zlustruje" proponowane przez siebie miejsca pod katem bezpieczenstwa i wygody strzelania, umowimy sie najpiew w 1 potem w kolejnym. co do ogrodzenia to jesli bedzie nas parê osób moznaby pogadac z urzedem miejskim. N ad³u¿sza mete dobrze by bylo miec takie sta³e miejsce, do nawalanki jest zamek i okolice i kazdy to juz kojarzy. A propos Vlokdlak.. co do twojego brata.. siostro hehehe.gif
rossomak
S³awa!!
Wiem ¿e do Zawiercia macie ciut daleko ale i tak zapraszam, mo¿e kiedy¶ zajrzycie.Strzelamy przewa¿nie w soboty od 9-10.Dok³adnie na strzelnicy w Rudnikach.
A tak wogóle to raz na jakis czas mo¿na by zebraæ okolicznych ³uczników i spotkaæ sie na Pustyni B³êdowskiej by postrzelaæ,miejsca tam dosyæ.My ju¿ conieco tam planujemy to damy znaæ jak bêdzie wiadomo co¶ konkretnie.7544897 - moje gg dla zainteresowanych.
Pozdrawiam.Rosomak vel Dobromir.
Kane
A tam, daleko - 40 minut poci±giem. Albo siê zebraæ i jechaæ w kilka osób samochodem.
Ta pustynia mnie interesuje, jeszcze nie by³em smile.gif Kiedy¶ by¶my siê wybrali. Chocia¿ teraz mo¿e byæ ciê¿ko, wyjazdy siê zaczynaj±.
Ivar £ucznik
Moje pytanie brzmi: czy jest kto¶ kto strzela w Katowicach?
Mieszkam tu od niedawna i nie mam rozeznania w temacie, a zrobi³o siê ciep³o i do ³uku ci±gnie... icon_cool.gif
Jestem otwarty na propozycje a jak kto¶ by³ w zesz³ym roku na Naje¼dzie Barbarzyñców w Ogrodzieñcu i widzia³ takiego jednego, który do tarczy strzela³ w nocy i z zamkowych murów to w³a¶nie mnie widzia³.
Pozdrowienia dla wszystkich!
Ulfsark
CYTAT(Ivar £ucznik @ 14:02 18.04.2007) [snapback]186992[/snapback]
Moje pytanie brzmi: czy jest kto¶ kto strzela w Katowicach?
Mieszkam tu od niedawna i nie mam rozeznania w temacie, a zrobi³o siê ciep³o i do ³uku ci±gnie... icon_cool.gif
Jestem otwarty na propozycje a jak kto¶ by³ w zesz³ym roku na Naje¼dzie Barbarzyñców w Ogrodzieñcu i widzia³ takiego jednego, który do tarczy strzela³ w nocy i z zamkowych murów to w³a¶nie mnie widzia³.
Pozdrowienia dla wszystkich!

Ivar. czytaj co napisano:) chyba ze odleg³o¶ Katowice- Sosnowiec- Bedzin to jak z Islandii do Miklagrodu. mieszkam w Bedzinie pracuje w Katowicach mozna sie zgadac tam czy tam moj gg jest wczesniej w tym temacie. No i jak na razie nikt chetny sie nie zg³osi³
Ivar £ucznik
Racja, odleg³o¶ci nie s± nie do przeskoczenia.
Póki co, zosta³y mi 4 strza³y, w tym jedna pêkniêta icon_sad.gif ale pocz±tkiem maja planujê uzupe³niæ braki w amunicji i wznowiæ w miarê regularne treningi.
Jestem chyba jedyn± osob± na ¶wiecie, która nie korzysta z gg. Proponujê tradycyjne rozwi±zanie. Koñczê pracê o 15tej, mo¿na by co¶ przy jakim¶ piwku pogaworzyæ... a z do¶wiadczenia wiem, ¿e wtedy siê najlepiej my¶li icon_wink.gif
Zostawiam nr telefonu, zreszt± dla wszystkich zainteresowanych: 600126595, kontakt najlepiej smsem.
betka
Czy wiesz gdzie mo¿na postrzelaæ w Krakowie?
Ivar £ucznik
Postrzelaæ mo¿na wszêdzie... tyle, ¿e tak naprawdê z ró¿nych powodów prawie nigdzie...mam ten sam problem w Katowicach, ech...
A tak powa¿nie to z Krakowa znam jednego zapalonego ³ucznika - Jarka z Bojowej Czeredy "Raróg" http://rarog.fsi.pl/. Proponujê siê z nimi skontaktowaæ, z tego co wiem oni trenuj± na torze ³uczniczym AWF-u, a sam Jarek te treningi prowadzi. Widzia³em siê z nim jakie¶ 2 tygodnie temu na Rêkawce w Krakowie i my¶lê, ¿e to jest dalej aktualne.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.