Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Zespo³y] - Percival
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
percival
Mam na imiê Miko³aj i jestem nowym u¿ytkownikiem. Chce wszystkich
gor±co powitaæ, i przedstawiæ zespól, oraz jego muzykê:
http://www.percivalschuttenbach.art.pl/percival.htm
Je¶li kto¶ jest zainteresowany, chêtnie przeka¿e wiêcej informacji
smile.gif
percival
W tym roku nasza kolejna p³yta - "Oj Dido", zosta³a zg³oszona do plebiscytu "Wirtualne Gê¶le".
Który towarzyszy konkursowi Folkowy Fonogram Roku i "Nowej Tradycji" -
festiwalowi organizowanemu przez Polskie Radio.

Wszystkich którym siê podoba p³yta, jak równie¿ Wszystkich którym siê
podoba zespó³ Percival i chcieliby go wspomóc.
A tak¿e Tych którzy chcieliby w ten sposób
rozpropagowaæ rekonstrukcje historyczn±, historiê w ogóle, dotrzeæ z
nasz± wspóln± pasj± do ludzi którzy zarz±dzaj±, organizuj±, decyduj±,
ludzi prasy, radia, tv. Pokazaæ tym którzy interesuj± siê muzyk±
fokow± ale jeszcze nie zetknêli siê z odtwórstwem, ¿e co¶ takiego
istnieje.

Wszystkich Was Bardzo gor±co zapraszam do g³osowania na stronie:
http://www.gesle.folk.pl/?&akcja=pokaz&rok=2009
Trzeba jedynie znale¼æ ok³adkê p³yty "Oj Dido" zespo³u - Percival i
klikn±æ pod ni± a potem poprowadzi Was czytelna instrukcja smile.gif

Z góry bardzo gor±co dziêkujemy za wszystkie oddane na nas g³osy!
Przy okazji jeszcze raz dziêkujemy za zesz³oroczne g³osy dziêki którym
zajêli¶my wysoka 6 pozycje smile.gif

P.S.
G³osowanie bêdzie trwa³o do pó³nocy 13 kwietnia
Mlodymir
Czesc Mikolaj,

W sumie to nie musiales sie przedstawiac, bo i tak wiekszosc osob tutaj Percivala zna. A my pewnie spotkamy sie i tak na Sycylii, bo w dalszym ciagu licze na niezly dzemik smile.gif Pozdr
Evendur
Przykro mi, ale ten zespó³ ma z muzyka dawn± niewiele wspólnego i lekkim przegiêciem by³o stworzenie takiego tematu. Mam nadzieje ¿e jak Lecheor siê pojawi to to posprz±ta...
Bogumi³
CYTAT(Evendur @ 16:09 28.02.2009) *
Przykro mi, ale ten zespó³ ma z muzyka dawn± niewiele wspólnego i lekkim przegiêciem by³o stworzenie takiego tematu. Mam nadzieje ¿e jak Lecheor siê pojawi to to posprz±ta...

Na czwartej i pi±tek stronie tego dzia³u jest temat o zespo³ach Stary Olsa czy Fidelius.
Dlaczego uwa¿asz, ¿e rodzimy Percival (www.percival.pl; Percival Schuttenbach to inna bajka) aran¿uj±cy utwory przy pomocy: Sazu, liry bizantyjskiej, bêbnów (w tym davul), gê¶li i piszcza³ek, mia³by byæ gorszy od pozosta³ych?

Pozdrawiam gor±co ca³y zespó³ smile.gif
Evendur
CYTAT
Na czwartej i pi±tek stronie tego dzia³u jest temat o zespo³ach Stary Olsa czy Fidelius.
Dlaczego uwa¿asz, ¿e rodzimy Percival (www.percival.pl; Percival Schuttenbach to inna bajka) aran¿uj±cy utwory przy pomocy: Sazu, liry bizantyjskiej, bêbnów (w tym davul), gê¶li i piszcza³ek, mia³by byæ gorszy od pozosta³ych?

Bo mia³em ogromn± nadziejê, ¿e ¶wiadomo¶æ muzyki dawnej z up³ywem czasu i liczb± pope³nianych b³êdów idzie do przodu i ¿e na freha w tym dziale ju¿ nie bêdzie wiêcej duskusji na temat takich zespo³ów. Trzeba siê rozwijaæ, i¶æ do przodu. Coraz mniej ¶mieci a coraz wiêcej prawdy. Uczmy siê na b³êdach jakimi bez w±tpienia by³y wymienione przez ciebie tematy i nie wracajmy do takich spraw. Bo to ¿enuj±ce

EDIT:
Dopiero teraz zauwa¿y³em ¿e temat ten powsta³ w 2007 roku. Trochê sie pospieszy³em, ale nic nie szkodzi, bo trzeba piêtnowaæ kontynuowanie tych folkowych tematów. Obojetnie czy white garden czy stary osio³. To nie jest muzyka dawna! Wiêc niech tu nie zagl±da. Kto¶ tu musi byæ niemi³y...
Rabiega
My¶lê, ¿e dopóki moderatorzy dzia³u nie podejm± decyzji, jak umie¶ciæ w strukturze Freha tematy dotycz±ce zespo³ów folkowych, powstrzymajmy siê od rozpêtywania kolejnej dyskusji ich dotycz±cej.
Uwa¿am, ¿e informacje o takich zespo³ach powinny pozostawaæ dostêpnymi na forum i nie jest niczym zdro¿nym informowanie o ich wydawnictwach czy koncertach.
Pozostawanie takich tematów w dziale muzyki dawnej potraktujmy jako konieczn± prowizorkê.
Mam nadziejê, ¿e lokalni moderatorzy ustal± jaki¶ konsensus.

Pozdrawiam -
Rabiega

P.S. Jako trze¼wo my¶l±cy Polak uwa¿am jednak na³o¿enie ca³kowitego embarga na turbomrocznoniedouczonoplebejskonacjonalistycznych ³ebków z S.O. za im ca³kowicie nale¿ne i zas³u¿one.

Ajcek
CYTAT
P.S. Jako trze¼wo my¶l±cy Polak uwa¿am jednak na³o¿enie ca³kowitego embarga na turbomrocznoniedouczonoplebejskonacjonalistycznych ³ebków z S.O. za im ca³kowicie nale¿ne i zas³u¿one.

Ja bym postulowa³ stworzenie dzia³u pt. "Folk". My¶lê ¿e brak postów by mu nie grozi³.
Ania ¯uk
CYTAT(Ajcek @ 11:45 03.03.2009) *
Ja bym postulowa³ stworzenie dzia³u pt. "Folk". My¶lê ¿e brak postów by mu nie grozi³.
e zastanawia³am siê nad tym i chyba jest to dobry pomys³. Niestety dla polskiego odtwórstwa zespo³ów, o których mogliby¶my pisaæ w tym dziale zachowuj±c "pe³ñ± koszerno¶æ" nie by³oby chyba w ogóle icon_sad.gif
Przedstawiê ten pomys³ Szarej Radzie.
Ania ¯uk
Temat jest o zespole Persival a nie o Waszym pojmowaniu co siê powinno znale¿æ w dziale muzyka dawna. O ile wiem, jest do takich dyskusji oddzielny temacik. je¶li amcie wolê czy ochotê- tam siê wypowiadajcie. Chwilowo zamykam, a¿ och³oniecie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.