Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Jarmark i Turniej Rycerski na zamku w Miêdzyrzeczu
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Edgar
W dniach od 06 do 10 czerwca 2007 na zamku w Miêdzyrzeczu (woj. lubuskie) odbêdzie siê I Etosowo Patosowy Turniej Rycerski taki jak za dawnych lat.

Impreza jest organizowana przez triumwirat w postaci grup ( w kolejnosci alfabetycznej )

- Bractwo Rycerzy Ziemi Miêdzyrzeckiej
- Kompania "Landsberg"
- Szczeciñska Chor±giew ¶w £azarza

Impreza datowana na XV wiek ale bez ci¶nienia.

Zaproszenia dla pocztów rycerskich nie dla grup (niestety limitowane).

W programie :

- turniej strzelecki
- pojedynki grupowe na broñ stalow±
- pojedynki na mo¶cie broni± drzewcow±
- pojedynki indywidualne
- Turniej Arturiañski o Miecz Pani z Jeziora
- Turniej dla plebsu i planktonu obozowego
- Nocna insceniazacja (oczywi¶cie zdobywanie i palenie zamku) z u¿yciem machin (lub machiny) oblê¿niczych
- biesiady do rana na basztach zamkowych
- turniej bardów i minstreli o Z³ot± Strunê z Harfy Orfeusza
- tañce i ¶piewy i swawole

- dodatkowo ¶luby rycerskie na czaplê i inne ptactwo, wyzwania, pojedynki samowtór i samotrzeæ, przechwa³ki, opowie¶ci, legendy i ³garstwa oraz ca³a masa innych radosnych rzeczy

Dobra zabawa, ból g³owy nad ranem, miejsce na namiot, wy¿ywienie i napoje niewyskokowe zapewnione.

Regulamin wkrótce.
Edgar
Drodzy zebrani icon_wink.gif

Pod tym adresem http://www.miedzyrzecz2007.g2-biblioteka.cba.pl/ mo¿na zapoznaæ siê z regulaminem imprezy oraz regulaminem wed³ug którego toczyli bêdziemy pojedynki . Jest tam takze prosty arkusz zg³oszeniowy wiec serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych.
Tomic
Edgar uchyl r±bka tajemnicy, napisz co¶ o tym turnieju arturiañskim
Edgar
Tomik, nie mogê zbyt du¿o powiedzieæ - sam wiesz najwa¿niejszy jest element zaskoczenia :-) Udzia³ w tym turnijeu zaproponowany zostanie (jak zwykle) samym najznaczniejszym z zaproszonych i tonie jakiemy¶ tam ¿olnierstwu czy -co nie daj Bo¿e Najemnikom - :-) sami Rycerze i to najwybrañsi najlepiej pasowani.....

Powiem tyle, ¿e t³em bêdzie -jak widaæ na banerze zapraszaj±cym na turniej- zbli¿aj±ce siê niechybnie i od wielu lat starcie miêdzy si³ami dobra i z³a w którym narzêdziem dla obydwu stron bêd± jak zazwyczaj ludzie . "Jasna strona mocy" oczywiscie werbuje samych najszlachetnieszych gdy¿ aby pokonaæ wszystkie zasadzki,pokusy i si³y Z³a jakie na ich drodze stan± trzeba czystego serca i niepokalanej duszy..... pomoce i artefakty w formie magicznych mieczy, eliksirów ¿ycia, kolczug z metalu nieulegaj±cego ¿adnej sile to oczywi¶cie norma....anielskie i piekielne zak³ady p³atnerskie i ku¼nie ju¿ nad nimi pracuj± :-D icon_wink.gif ...Tomik..... we¼miesz udzia³ no tyle moge powiedzieæ ale po której stronie ..... no có¿ ja bêdê mówi³.... Sam zamek jaki jest mówic nie muszê, okolica wymarzona do takiego turnieju - mostki, mosty, fosa, las , rzeka..... tak wiêc niespodzianek bêdzie co niemiara !
Tomic
z racji tego ¿e dochodz± nas s³uchy ¿e jaka¶ parówka roznosi plotki ¿e turniej sie nie odbêdzie, mówiê wszystkim zainteresowanym ¿e turniej siê odbêdziê. I nie przewidujemy innej opcji

bzyk
W zasadzie to ju¿ impreza jest dopiêta na prawie wszystkie guziki mo¿na by rzec. A ludzie nieprzychylnie nastawieni zawsze bêd±.... to chyba z nudy im tak odpala...
Marcin Waszkielis
co jest do wzięcia za turniej bojowy indywidualny?

A w zgłoszeniu to trzeba podać prawdziwe dane, czy jakieś wydumane? Bo coś mi tu ściemnianiem zalatuje.
Jak ktoś słusznie zauważył, to brakuje tam jeszcze rubryki z zaliczonymi księżniczkami:).
Tomic
do wzięcia na bojówce jest Ferrari A430.
Turniej na zaproszenia, nikt tam nikogo na silę nie ciągnie.
A jak masz przyjechać tylko po nagrodę to poszukaj innej imprezy

z księżniczka słuszna uwaga, za rok na pewno dodamy taką rubryke
Marcin Waszkielis
CYTAT
do wziêcia na bojówce jest Ferrari A430.
Od biedy mo¿e byæ chocia¿ mam lepsze.

CYTAT
Turniej na zaproszenia, nikt tam nikogo na silê nie ci±gnie.

To ju¿ zosta³o napisane, nie trzeba powtarzaæ

CYTAT
A jak masz przyjechaæ tylko po nagrodê to poszukaj innej imprezy

A jakbym spyta³ gdzie nocleg, to znaczy³oby, ¿e przyjadê tylko siê przespaæ?
Edgar
Nie trud¼ siê z przyjazdem dobry cz³owieku...daleko, wie¶niacko (zapewne) i nagród nie dadz± no ....
Tomic
CYTAT
A jakbym spytał gdzie nocleg, to znaczyłoby, że przyjadę tylko się przespać?

jasnowidz ze mnie kiepski więc na to pytanie odpowiedzi nie udziele
Gregor z Krakowa
Tomic ale jak nie jest czerwone to ja chce inna nagrodê, bo po co komu ferrari w innym kolorku - choæ znaj±c was i plany turniejowe wcale bym sie nie zdziwil jakby sta³o zapakowane na dziedziñcu <lol>

za prawie tydzien sie widzimy smile.gif
Rabiega
CYTAT(Wo³czko @ 15:47 25.05.2007) [snapback]190305[/snapback]
CYTAT
do wziêcia na bojówce jest Ferrari A430.
Od biedy mo¿e byæ chocia¿ mam lepsze.
CYTAT
Turniej na zaproszenia, nikt tam nikogo na silê nie ci±gnie.
To ju¿ zosta³o napisane, nie trzeba powtarzaæ
CYTAT
A jak masz przyjechaæ tylko po nagrodê to poszukaj innej imprezy

A jakbym spyta³ gdzie nocleg, to znaczy³oby, ¿e przyjadê tylko siê przespaæ?

admin-patrzy.gif
Mo¿e by tak bez prywatnych wycieczek ?
Mo¿e raczej deskê przybiæ na wrotach albo rêkawic± w ryja ?
Takie podszczypywanki to chyba troszkê nie teges ...

Niestety, mimo zaproszenia, uhonorowania na stronce www i osobistych zachêt Tomicowych, mój urlop poszed³ w pizz...i hucycki emisariusz oraz jego czeska szerszeniówka nie zdo³aj± dotrzeæ do Miêdzyrzecza.
¯esz by...eine total zkurvene sache... mad.gif

K³aniam nisko, roni±c ³zy.
Rabbi
rosamar
Hej Rabbi a ty nie strajkujesz?? bum.gif

Takie strajki to się ogólnie przydają icon_wink.gif

A krzyżackiego emisariusza też nie będzie angsad.gif

Szkoda że nie dam rady...
Tomic
turniej bêdzie zadedykowany naszemu przyjacielowi, kompanowi S³awkowi GAWTOWI Stañczukowi
który 28.05 opu¶ci³ nas w tragicznych okoliczno¶ciach.

Mam te¿ nadziejê ¿e bêdziecie siê dobrze bawiæ tak jak bawi³by sie Gawt
Papaj
Na wstêpie pozdrawiam triumwirat gospodarzy.
Chcia³bym w imieniu mistrza Bractwa Rycerskiego ksiêcia Bogus³awa V ze S³upska nie¶mia³o skorzystaæ z zaproszenia jakie dostali¶my na "Be³tanie" i zjawiæ sie w Miêdzyrzeczu. Planujemy siê wybraæ w kilka osób. smile.gif
fedra
No i czemu do tego waszego Miêdzyrzecza nie ma ¿adnego bezpo¶redniego po³±czenia z Krakowa, musimy siê t³uc z dwoma przesiadkami...
Mo¿e jako¶ dojedziemy, mo¿e nas nikt po drodze nie porwie, nie zgwa³ci, nie zje, albo nie wiem co jeszcze. Nie ukradnie odci±gów do namiotu, które bêde robiæ w drodze icon_mrgreen.gif

Ale tak na powa¿nie, tam jest tylko jedna stacja? I w ogóle jak przetransportowaæ siê z dworca na planowane jak¿e pieczo³owicie miejsce turnieju?

pozdr
bzyk
Witam was i zapraszamyBractwo Rycerski ksiêcia Bogus³awa V ze S³upska w nasze progi.
Edgar
heheheh Bzyku - widzisz , Miêdzyrzecz G³ówny to za ma³o , budujcie Wschodni i Zachodni :-)

Ja znam takie po³±czenie bez przesiadek i to pod sam zamek - Samochodem icon_wink.gif no dobra ¿artujê .....
Proponujê jechaæ do ¦wiebodzina je¶li poci±giem - stamt±d jest 20 km do Miêdzyrzecza i mozemy wam jaki¶ transport zorganizowaæ .... a do ¦wiebodzina z Krakowa da siê dojechaæ do¶æ ³atwo - wiem bo sprawdzi³em osobi¶cie ! icon_wink.gif Poza tym ja sobie wypraszam z tym zjadaniem kogokolwiek ...... tego nie praktykuje siê na naszych ziemiach - te pozosta³e elementy podnosz±ce atrakcyjno¶c pobytu w go¶cinnych ziemiach to i owszem .....ale wybiórczo :-)

Dla nie zorientowanych ...Miêdzyrzecz w XV wieku by³ do¶c znacznym miastem .... obecnie Kraków rozrós³ siê nieco bardziej wiêc bez dow****kowania proszê icon_wink.gif NIE WIELKO¦C SIÊ LICZY W KOÑCU CO ! ? icon_wink.gif

BTW. Kiedy i w ile osób bêdziecie - mówiæ mi tu natychmiast !

CYTAT(fedra @ 16:51 31.05.2007) [snapback]191016[/snapback]
No i czemu do tego waszego Miêdzyrzecza nie ma ¿adnego bezpo¶redniego po³±czenia z Krakowa, musimy siê t³uc z dwoma przesiadkami...
Mo¿e jako¶ dojedziemy, mo¿e nas nikt po drodze nie porwie, nie zgwa³ci, nie zje, albo nie wiem co jeszcze. Nie ukradnie odci±gów do namiotu, które bêde robiæ w drodze icon_mrgreen.gif

Ale tak na powa¿nie, tam jest tylko jedna stacja? I w ogóle jak przetransportowaæ siê z dworca na planowane jak¿e pieczo³owicie miejsce turnieju?

pozdr

fedra
jakoś w czwartek rano

CYTAT(Edgar @ 17:00 31.05.2007) [snapback]191019[/snapback]
NIE WIELKOŚC SIĘ LICZY W KOŃCU CO ! ? icon_wink.gif

... we dwójkę ;) dwa zaszczytne parobasy, tzn bóg seksu i rudy mózg, albo chwilami na odwrót xD

pozdrawiam

a co do transportu, to wyjdzie na to samo - czy z Krk do Międzyrzecza z 2 przesiadkami, czy do tego Świebocośtam z 1 przesiadką i 20km samochodem ;)
jezzu ile zachodu z tym Waszym drodzy państwo turniejem
pozdr

titus
Czy mo¿na prosiæ o jakie¶ informacje o turnieju bardów? Kiedy, o której godzinie, jaki jest regulamin?
Tomic
impreza sie zaczyna za 2 dni, a my mamy zamkniêta listê go¶ci
fedra
No to czas na reminescencje...
jako i¿ pkp doKrakowa to wiele, wiele nu¿±cych godzin, trzeba by³o jechaæ wcze¶niej! Mimo to turniej (dalej nie widzê ró¿nicy miêdzy turniejem a jarmarkiem) by³ przedni, chwa³a organizatorom ;)
pozdrawiam serdecznie oraz dziêkujê wszystkim tym, z którymi siê bawi³am

Asia icon_mrgreen.gif
tatsu
Turniej przedni, doprawdy!
Có¿ znacz± godziny spêdzone w zapchanym sprzêtem obozowym wozie na rozpalonej s³oñcem drodze, kiedy tak cudnie nas przywitano, tyle¿ serdeczno¶ci okazano, a i rozrywek by³o bez liku, a¿e na pysk wieczorem wszytcy padali ze znu¿enia.
A uczty, a ¶piewy, a zabawa po ¶wit sam!
S³owem ¿adnym tego nie opiszê, bowiem s³ów brak, by oddaæ to wszytko.
Przeto wyra¿amy nadziejê, i¿ za rok Madziarzy pod zamek miêdzyrzecki te¿ podejd±, a my godnie broniæ go bêdziem, jako i teraz ¿e¶my bronili. ;)

A jakby siê tam ³adowareczka do ustrojstwa Nokij± zwana odnalaz³a siê, tedy na polach Grunwaldu mo¿na by j± zwróciæ. A je¶li siê nie znajdzie, niechaj s³u¿y innemu. Na zdrowie. smile.gif
£ukasz P³aza
Mi³y turniej. Bardzo wyluzowana i "rekreacyjna" atmosfera co te¿ ma spore plusy. Dla mnie by³ to g³ównie turniej zapoznawczy, kilka frehowych awatarów zyska³o twarze tongue.gif . Zatem pozdrawiam wszystkich nowo poznanych i polubionych.

Z ciekawych wniosków - fajna inscenizacja (ja generalnie nie lubie inscenizacji jako takich wiêc to spory komplement tongue.gif ) Jak raz w takim wypadku nie nudzi³em siê i naprawde mog³em siê wczuæ w klimat oblê¿enia. Bardzo ciekawym do¶wiadczeniem by³ pseudo-buhurcik z niemieckimi pikinierami. Piki to naprawde bardzo gro¼na broñ, a my nie umiemy zupe³nie z nimi walczyæ (za to jeste¶my twardzi i mamy ¿elazne ..... st±d zwyciêstwo szczerba.gif ). Na przysz³o¶æ bêde wiedzia³ jak ustawiæ formacjê na pikinierów.
Kermit
CYTAT(£ukasz P³aza @ 12:29 11.06.2007) [snapback]191938[/snapback]
Mi³y turniej. Bardzo wyluzowana i "rekreacyjna" atmosfera co te¿ ma spore plusy. Dla mnie by³ to g³ównie turniej zapoznawczy, kilka frehowych awatarów zyska³o twarze tongue.gif . Zatem pozdrawiam wszystkich nowo poznanych i polubionych.

Z ciekawych wniosków - fajna inscenizacja (ja generalnie nie lubie inscenizacji jako takich wiêc to spory komplement tongue.gif ) Jak raz w takim wypadku nie nudzi³em siê i naprawde mog³em siê wczuæ w klimat oblê¿enia. Bardzo ciekawym do¶wiadczeniem by³ pseudo-buhurcik z niemieckimi pikinierami. Piki to naprawde bardzo gro¼na broñ, a my nie umiemy zupe³nie z nimi walczyæ (za to jeste¶my twardzi i mamy ¿elazne ..... st±d zwyciêstwo szczerba.gif ). Na przysz³o¶æ bêde wiedzia³ jak ustawiæ formacjê na pikinierów.

Tu Bogus³aw V (Kermit) zgadzam siê z twoj± opini± na temat inscenizacji. Chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za mi³± atmoferê i doskona³± biesiadê. Mam nadziejê, ¿e zobaczymy siê za rok w równie doborowym towarzystwie.
Marcin Pyszno
Równie¿ pozwolê sobie na napisanie kilku s³ów o tej imprezie, bo warto.

Warto, bo nie ma wszechw³adnego organizatora/sponsora/fundacji biegaj±cej
z zegarkiem i goni±cej rycerzy ‘bo ludzie czekaj±...5 minut !!!’

Warto, bo zamek choæ skromniutki, to jednak ma w sobie potencja³ dla tego typu imprez,
o mo¿liwo¶ci pe³nej izolacji od turystów nie wspomnê.

Warto, bo mi³a i przyjacielska atmosfera udzieli³a siê wszystkim bez wyj±tku.

Warto, bo nie pada deszcz smile.gif

Warto, bo za rok z pewno¶ci± co poniektórzy go¶cie wyka¿± siê odrobin± samodyscypliny
i nie bêdzie ju¿ susz±cych siê na odci±gach wspó³czesnych ciuchów i plastików na stole co
z pewno¶ci± sprawi, ¿e obozowisko bêdzie wygl±daæ jeszcze ³adniej icon_wink.gif
bzyk
CYTAT(tatsu @ 09:30 11.06.2007) [snapback]191919[/snapback]
Turniej przedni, doprawdy!
Có¿ znacz± godziny spêdzone w zapchanym sprzêtem obozowym wozie na rozpalonej s³oñcem drodze, kiedy tak cudnie nas przywitano, tyle¿ serdeczno¶ci okazano, a i rozrywek by³o bez liku, a¿e na pysk wieczorem wszytcy padali ze znu¿enia.
A uczty, a ¶piewy, a zabawa po ¶wit sam!
S³owem ¿adnym tego nie opiszê, bowiem s³ów brak, by oddaæ to wszytko.
Przeto wyra¿amy nadziejê, i¿ za rok Madziarzy pod zamek miêdzyrzecki te¿ podejd±, a my godnie broniæ go bêdziem, jako i teraz ¿e¶my bronili. ;)

A jakby siê tam ³adowareczka do ustrojstwa Nokij± zwana odnalaz³a siê, tedy na polach Grunwaldu mo¿na by j± zwróciæ. A je¶li siê nie znajdzie, niechaj s³u¿y innemu. Na zdrowie. smile.gif

Tatsu ta ³adowareczka jest ju¿ u Edgara. Le¿a³a sobie spokojnie na straganie.

Ogólnie wszystkim dziêkuje za przybycie i za dobr± zabawê.
Tomic
witam
mi³o siê s³ucha mi³ych s³ów.
lecz nie do koñca wszystko nam wysz³o jak zaplanowali¶my, ze wszystkich krytycznych s³ów wyci±gniemy wnioski na przysz³o¶æ, mam nadziejê ze bêdzie lepiej.
Sprawdzi³a siê te¿ stara ludowa prawda ¿e klimat i imprezê robi± ludzie na niej a nie organizatorzy.
Dlatego dziêki wielkie Wam wszystkim za to wszystko.
Edgar
No i ja jako trzeci z organizatorów do³±czam siê do s³ów podziêowañ za przybycie, udzia³ i wspóln± zabawê. Konkurencje które pomimo planów siê nie odby³y odbêd± siê w roku przysz³ym .... :-)

Teraz kilka s³ów ogólnoimprezowych

- turniej walk na mo¶cie wygra³ Marcin z Lipnicy h.R±czy (zwany gdzie niegdzie Marcin Ubita Ziemia)
- Turniej £uczniczy wygra³ Ewan
- Turniej wêdkarski wygra³ Tomik :-)
- w bitwie wygrali Wêgrzy ale ³atwo nie by³o

przesy³am jednocze¶nie od naszych kamratów zza granicy podziêowania za mi³± atmosferkê i wygrzew - twierdz± ¿e polskie imprezy rulez :-D

Tatsu - ³adowarkê dostaniesz na grunwie .

W wileu sprawach - g³ównie organizacyjnych mamy juz nauczkê na rok przysz³y - bo zak³adamy chwilowo ¿e za rok impreza tak¿e siê odbêdzie - ostatnia sponsorowana by³a przez s³owa: Legano Easy i Luzik i formy sponsora nie zmienimy - wypady nad jeziorko jak najbardziej pozostaj± w kanonie , spokojny i beznapiêciowy program takze.

Osobi¶cie bardzo dziêkujê Ewanowi i Gregorowi ¿e pomimo tego ze byli go¶cmi na imprezie to zasuwali razem z nami jak parowozy ......

pozdróweczka

Gregor z Krakowa
ciuch ciuch ciuch tuuutuuu parowóz tez dziekuje za wspania³y d³ugi ³ikend

cieszy mnie fakt, ¿e na przysz³y rok planowany jest kolejny miedzyrzecki turniej (jarmark,) i mam nadzieje ze tym razem przyjdzie nam szturmowac zamek na wspomnianych juz tratwach (spuszczanych mostach) i tym razem nie odpuszcze smile.gif
Edgarowi, Tomikowi i Bzykowi (kolejnosc dowolna) chcialem pogratulowac inicjatywy i podjêcia sie tego zadania- sadze ze ka¿dy kolejny turniej bedzie lapszy, choc ten juz trafia do kolendarzyka przysz³ych wyjazdów- choc dalekoooo

Wawry¶ - gratuluje inicjatywy spozywczych instrumentów, solówka na kie³basie wymiata. Koncentryczne to by³o

pozdrówki z Krakowa..... i mam nadzieje za z wiekszoscia- do wielkiego G
Evan
Sława!

Turniej w Międzyrzeczu znalazł się już w rozkładzie jazdy DZKA i na następnym pojawimy się w pełnym składzie. Gratuluje Edgarowi i Bzykowi zorganizowania wspaniałej imprezy. Turnieje klasa, biesiada klasa, towarzystwo klasa. Jak to Płazik stwierdził kilka avatarów zyskało twarze, dziękuję nowo poznanym, jak i tym których znałem za wspólne harce i zabawę.
Inscenizacja była naprawdę świetna. Miło było się podrzec i posmiac.
Tu pragnę przeprosic Edgara za to że nie obejżałem się na chatkę zanim z Bzykiem zaczęliśmy ją taranowac smile.gif

Szczególne pozdrowienia kieruję do ekipy naszych przyjaciół zza Odry, z którymi pogłębialiśmy przyjaźń polsko - niemiecką smile.gif Raben Banner gruss Euch!

Pozdrawiam!
Papaj
Mi siê podoba³o szczerba.gif . ¯al ¿e nie mogli¶my byæ od samego pocz±tku turnieju angsad.gif . Super ¿e Niemieccy pikinierzy odwa¿yli sie po inscenizacji powalczyæ walka.gif . Chwa³a organizatorom! king.gif
Robert ze Szczecina
Witam serdecznie

Na początek podziękowania za zaproszenie dla wspaniałego Trio organizatorów.

Pierwszy turniej, na którym można było i odpocząć i dobrze się pobawić.

Wspaniałe miejsce, zacne towarzystwo plus wiele ciekawych pomysłÃ³w, które wzbogacały tą imprezę sprawiły, że już chcemy razem z Agnieszką przybyć tam w przyszłym roku.

Specjalne pozdrowienia dla Wawrysia i Barda Roderyka, którzy zabawiali nas swoim śpiewem do białego rana.

Inscenizacja oblężenia dostarczyła mi wiele niezapomnianych przeżyć, tu chciałbym podziękowac Panu Kacprowi za to że, mogłem bohatersko i teatralnie polec broniąc zamku ;)

Turniej bojowy również bardzo sympatyczny, mam nadzieję, że będę mogł się zrewanżować Marcinowi z Lipnicy, tym razem niech rozstrzygnie ostrze miecza ;)
Gratuluję zasłużonego zwycięstwa turnieju!
Za rok zrobimy to jeszcze bardziej etosowo i patosowo ;)

Pozdrawiam również dzielną drużynę pikinierów z Niemiec, którzy naczyli mnie, że jak się szarżuje na jeża z pik to dobrze jest mieć dobrą ochronę cohones...

Pozdrawiam
Robert

PS
Super szczególne podziękowania dla Wspaniałego i Wielkodusznego Ola z pocztu Maćka Von Reihl za pożyczenie koła zapasowego ;)
Gregor z Krakowa
panowie z kijaszkami po inscenizacji byli bardzo ciekawi. heh dobrze ze nie skonczylo sie nieciekawie

hjehehe
Jormungand
Ja również dołączam się do podziękowań za wspaniałą imprezę.
Za niesamowity nastrój wszechogarniający cale zamczysko,
wspaniala uczte,tance hulanki swawole.
Zrelaksowalam sie i wybawilam (na innych imprezach czasem nie da rady-a na tej bez zbednego cisnienia dalo rade)
pozdrowienia
Edgar
fullwypa¶ne te zdjêcia Alfiego - powienie chyba dostaæ u nas satnowisko Korespondenta wojennego icon_wink.gif

Boran
Dobra, powiedziane ju¿ chyba wszystko zosta³o, przeczytane jak s±dzê te¿, wiêc mo¿na sprawê zakoñczyæ i wywaliæ. Do uprawiania ideowych dyskusji o wy¿szo¶ci jednej formy spêdzania wolnego nad drug± zapraszam do karczmy - znajd± siê tam ze trzy odpowiednie tematy.

pozdrawiam
Tomic
w sumie to racja, tylko jak ktoś chce podyskutować o mroczności tej konkretnej imprezy to chyba nie ma lepszego tematu od tego właśnie, poza tym miło się słuchach takich wynurzeń mniej więcej podobnie jak wypowiedzi posłÃ³w LPR w TV

kolejna porcja mrocznych zdjęć
proszę osoby cierpiące na chroniczną alergię na mrok o nieoglądanie ich.
zapewniam że to sam mrok w czystej niczym nieskrępowanej formie i iglądanie ich jest tylko strata jakże cenne go czasu

http://picasaweb.google.pl/Wilq66/Juri
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.