Witam
Mam ma³y problem z odtworzeniem dwurêcznej maczugi z Maciejowskiego
http://www.medievaltymes.com/courtyard/ima...16rbdetail1.gifMa ktos moze wizje lub fonie jak nabic tymi guzami "Maciejewski war cluba" tak, zeby sie nie rozpadl (drewno zeby sie nie rozwarstwilo)?
Pozdrawiam
Hm hm hm
Mojim zdaniem wskazana przez ciebie maczuga jest zrobiona w ca³o¶ci z ¿elaza , skoro w innych miejscach maczugi s± br±zowe ,a ta jest niebieska (chyba ¿e to jaki¶ "kleks") .
Ale je¶li chcesz zrobiæ z drewna to albo wbij guzy w m³ode drzewko i poczekaj a¿ obro¶nei guzy dooko³a ,albo spróbój zrobiæ guzy z cienkimi "czê¶ciami które zag³êbiaj± sie w drewno" a do¶æ du¿ymi "g³ówkami" .
byly malowane a nie metalowe
Nie wbijaj w m³ode drzewko - raczej natnij m³ody konar i w te naciêcia ( niezbyt g³êbokie by nie uci±æ ca³kiem) powtykaj np kamyki b±d¼ kulki metalowe czy inne metalowe guzy. Naciêcia posmarój ma¶ci± stosowan± do szczepienia drzew b±d¼ tak± na zranione drzewo - dostêpna w sklepach ogrodniczych.
Odrobina cierpliwo¶ci i masz piêkn± maczugê.
Ta maczuga z ryciny strasznie przypomina maczuge japoñsk±- TETSUBO. Która jednak by³a robiona ca³kowicie z metalu (choæ drewniane te¿ siê zdarza³y)...
Ale japonia to nie europa. Wiêc mi³ej zabawy przy wykonywaniu maczugi ;)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.