Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Poszukiwane ¼ród³a
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Anulka
Na pewno temat przyda siê poszukuj±cym konkretnych reprodukcji albo ksi±¿ek, których wygooglanie jest nietrywialne.

Mnie potrzebne s± reprodukcje ilustracji (pod ka¿d± postaci±, najchêtniej elektroniczn±) z:
    Biblii Welis³awa ("Velislavove Bible")
    Biblii Króla Wac³awa (znanej pod nazwami, "Wenceslas Bible", "The Bible of King Wenceslas", "Wancleaus Bible")

Bêdê wdziêczna za jakikolwiek odzew, ³±cznie ze skierowaniem mnie do opracowañ dostêpnych w bibliotekach uniwersyteckich.
Lecheor
www.manuscriptorium.com

W Polsce dostêp jest chyba tylko z BUWr, mo¿na ewentualnie wykupiæ (je¶li wykupisz, to daj mi znaæ icon_wink.gif ).
CYTAT
"Wancleaus Bible"

Po jakiemu to???

Namiarów na fucksymile nie wpisujê, bo znale¼æ ³atwo (namiary, nie ksi±¿ki).

A ta w ogóle, to ten w±tek lepiej wsadziæ w "sztuka etc.", bo tu mo¿e zagin±æ.
Owen
Hej
Anulko Biblie Wac³awa jest dostêpna w Pradze w Karolinium ale w miejscu gdzie nie mo¿na jej fotografowaæ, wiêc nie mogê ci pomóc. Co do Bibli Velislava to jest w Wawie w BUWie faksymile wiêc pewnie i we wrocku bêdzie.
Nie pomagam ci bardzo, ale je¶li nie potrzebujesz ca³ej Bibli Wac³awa to jej czê¶æ posiadam.
Pozdrawiam
Anulka
(posłałam posta zamiast PW, chyba jestem zakochana ;) ) Dzięki za pomoc, chłopaki!

Jeszcze jeden hint dla potomnych: lista darmowo dostępnych dokumentów w Manuscriptorium:
http://www.manuscriptorium.com/Site/CZE/vo...e_dokumenty.asp
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.