Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Wali na Warmi i Mazurach (Bartoszyce, Sêpopol, Lidzbark, Olsztyn)
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
Wasilij
Witam mam do was pytanie mo¿e wiecie co¶ o walkach na rejonie Warmi i Mazur jakie by³o uzbrojenie jak byli ubrani ¿o³nierze ARMI CZRWONEJ itp. ?? Kiedy jak przebiega³y bitwy itp. Czekam na wasze odpowiedzi !!?? Jesli kto¶ ma mo¿e jakies mapy zdjêcia teksty czy co kolwiek to niech daje na forum chodzi g³ównie o rejony Bartoszyce Sêpopol Lidzbark ??!!
gawlacz
Tak na marginesie to co walki na Warmii i Mazurach maja wspolnego ze strojem???
W kwestii walk polecam najblizsza biblioteke (takie miejsce gdzie wypozycza sie ksiazki - w dobie internetu zapomniane). W owym miejscu nalezy przejzec katalogi kartkowy i komputerowy. Zapewniam, jak poswiecisz troche czsu i sam znajdziesz odpowiedzi na nurtujace Ciebie pytania bedziesz mial duuuuuzo wieksza satysfakcje.
Co do umundurowania tez polecam ksiazki np. Ospreje lub literature radziecka.
Wasilij
Walki maj± wiele wspólnego ze strojem dlatego ¿e z kazdym rokiem umundurowanie zmienia³o siê.
W moim mie¶cie w bibliotekch nie ma ksi±¿ek zwiazanych z tym tematem !!!!!!!!!!!!!!!

OD CZEGO KUR.... JEST TE FORUM SKORO SIE ZNACIE TO MI ODPOWIEDZCIE NA ZADANE PRZE ZE MNIE PYTANIE A NIE DAJECIE RADE ZEBYM DO BIBLIOTEKI SZED£ TYLE TO JA TEZ WIEM I STROJE TEZ TU DU¯O DO GADANIA MAJ¡ BO CHCE WIEDZIEC JAK BY£A WYPOSARZONA NA TYCH TERENACH ARMIA RADZIECKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Purvis
Po pierwsze: grzeczniej k***wa, bo chamstwa nie zniese.
Forum jest dla wymiany doswiadczeń, ew. zeby poratować tych co na wymiane nic nie mają (jak, nieprzymierzając, ja), ale tylko tych co ładnie poproszą. Forum nie jest natomiast prywatnym folwarkiem rozkapryszonego gówniarstwa, któremu nie chce się poszukać, a chce się cośkolwiek na "już".
Gdybyś pozostał przy pierwszym poście, podałbym ci namiary na forum II w. ś., ale w tej sytuacji chyba spasuję, bo za takie odzywki tamtejsi moderatoorzy Cię zjedzą na surowo. oczywiście, pod warunkiem, ze cokolwiek apetycznego z ciebioe zostanie, kiedy Tunia z Tobą skończy..... icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
gawlacz miał rację: co wspólnmego mają walki akurat na mazurach ze strojami??
moze niemcy stosowali jakieś ciekawe ozdoby regionalne na mundurach hehehe.gif ?
Albo krasnoarmiejcy przypinali sobie pływaczki do pagonów, z racji obfitości przeszków wodnych icon_mrgreen.gif ?
zresztą, to może byc pouczajace doświadczenie: polecam choćby dws.org.pl, ale najpierw popracuj nad stylem pytania. i nad tym O CO chcesz zapytać.
pozdrawiam
p
Morrigan
taki off topic mały
Bartoszyce, Sępopol, Lidzbark i Olsztyn to Warmia a nie Mazury i Warmia..... tongue.gif icon_mrgreen.gif
Purvis
Ta¿ racja... face4.gif cholercia, przepraszam za nieuwagê tongue.gif
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.