Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kalendarium 2007. Bialorus, Rosja, Ukraina.
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Ugni
Jezely bedom u kogos pytania po imprezam w tym kalendarze, odpowiem na wszystkie!
Pozdr.
Ugni.

Multi-festy (IX – XIII - XVI wiek):

23-25. 03. 2007 Bialy Zamek (Minsk, Belarus). Organizatorzy – Ordo Templi Boreis. Info i pytania na alterego.tut.by lub na ordo@tut.by
13-16. 04. 2007, "Gwiazdy zamka Eger" (Eger, Hungary). Organizatorzy (rossijskomowne) – Kazakow Nikita (tangarich@mail.ru. Info i pytania na (sarinaf@bk.ru).
28.04 – 2.05. 2007 Historyczne manewry (Herson, Ukraina). Organizatorzy – bractwe HORS. Info i pytania na skramasaks@mail.ru
7-10.05. 2007 Twerskaja Forteca (Twer, Rosja). Organizatorzy – bractwe Twerskoj Spas;. Info I pytania na finn-spas@yandex.ru
17–20.05. 2007, Wesennie rystania, (Saransk, Rosja), , organizatorzy – МРМОО "Unija prawoslawnej mlodzerzy Mordowiji; informacja na tforum.info
19-20.05. 2007 Stara forteca (Kremenec, Ukraina). Info i pytania - http://silverwolf.lviv.ua/forum-viewtopic-t-2066-start-0.htm

Festy specjalne lub tematyczne (IX-XI wiek):

30.04 – 1.05. 2007, Wapnating, (Moskwa, Rosja). Organizatorzy - assosiation Gardaryka;. Info i pytania na asgard.tgorod.ru
5 – 9.05. 2007, Rusborg (Jeletz, Rosja). Organizatorzy – association Juznaya Rus. Info i pytania na soutn-rus.narod.ru lub na spear-yelets78@mail.ru
19-27.05.2007 Lodoczny Pohod (Novgorod, Rosja). Organizatorzy - assosiation Gardaryka;. Info i pytania na asgard.tgorod.ru
30.06-1.07.2007 "Stara Ladoga", (Ladoga, Rosja) organizatorzy - assosiation Gardaryka;. Info i pytania na ransrevek.ru
16-19.08.2007, "Gorodetskoje Gulbiscze", (Moskwa, Rosja). Оrganizatorzy - Мuseum Living History "Gorodetz" i assosiation Gardaryka.
16-19.08.2007, Rusborg (Jeletz, Rosja). Organizatorzy – association Juznaya Rus. Info i pytania na soutn-rus.narod.ru lub na spear-yelets78@mail.ru

Festy specjalne lub tematyczne (XIII-XVI wiek):

1.04.2007, "Ledowe Podoiszce - 2007", (Pskow, Rosja). Organizatorzy – Oleg Tulsky. (XIII-XIV wiek). info na tforum.info
28.04. -2.05. 2005 Czernomorskoje porubezje (Krasnodar, Rosja). Organizatorzy – bractwe Bern i assosiation La GrandCompagnie de la Russie. Info i pytania na zirlig@bern.ru (XIII-XV wiek).
26.05.2007, Springfield 2007,(Sankt-Piterburg). Organizatorzy - White Company. Luczny turnej.
4-5.08. 2007 Das Rehten Ritterschefte Lant 2007 (Brzesc, Bialorus), organizatorzy – Ordo Templi Boreis (brzeski oddzial). Living-history XIII wiek.
http://silverwolf.lviv.ua/gallery-showimages-fid-83.htm
http://photofile.ru/users/irmera/2040358/?...;page=lastPage).
Info na deacon@omen .ru
Ugni
19-20.05.2007 - "Miecz Gedemina" (Lida, Bialorus). Organizatorzy - Unija Miecza i Worona z Minsku (www.sword-and-raven.org). (XIII-XV wiek)
Ten fest polecam braci z Polski osobisto.

Pozdr.
Ugni.
ua
Wielkie dzieki i UkÂłony nie zapomniaÂłem o obietnicy : blinkie.gif
Wobec czego do jak najszybszego spotkania walka.gif pijacy.gif
Ugni
18-21.05.2007 "Gates of Madjarija", Hungary, Gyula.
http://i.io.com.ua/img_aa/large/0078/00788294.jpg
Organizatorzy - rossijskomowne chlopaki po XIVstke...)
Polecamy)
Bartoha
A Lucka i Lwowa nie ma w tym roku?
Ugni
Lutsk bede.
Ale nie ma jescze dokladnej informacji o dniah festyny.)
Ugni
Fest «Miecz Zamku Lidskiego» 19-20.05.2007

Rycerski turnej i turnej lucznikow 1200-1330
rycerski turnej i turnej lucznikow 1415-1545
buhurty druzynowy «walka na moscie», «ochrona krola», «ochrona sztandartu».
konkursy i walka konna., kidanie sulicy (lance)

Koncert muzyki sredniowiecznej

Stary Olsa (Bialorus)
Drolls (Rosja)
Tutejszaja Szhlahta (Bialorus)
Brevis (Bialorus)
Nota Bene (Rosja)
Teatr «ARDENTE SOLE"» (Polska)

Wystawy przedmiotow zycia codziennego i sredniowiecznyh rzemiosl «Rycerski namiot»,
« Sredniowieczna artylerja i technika », « Kuchnia sredniowieczna».
Zabawy rycerskie i buhurty, rzemieÂślnicy, kupcy i wiele innego…
Emil z GiÂżycka
Witam!

Czy w tym roku beda organizowane jakies turnieje w Obwodzie Kaliningradzkim? Mam chyba najbliÂżej w Polsce i sÂłyszaÂłem Âże imprezy naprawde na wysokim poziomie, wiĂŞc prosiÂłbym o jakieÂś informacje na ten temat.

Z gĂłry dziĂŞkuje.

Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!
Ugni
Witam!
Bedzie w Kaliningradzie "Regiomons", ale w ten raz w organizatorah nie ma Zahodnej Baszcni. Wszystkie pytania do Bartohi z Milites Alrunae, jest on, jak ja wiem, oficyjnym koordynatorem tego festu w Polsce.
Schweinschnitzl
CYTAT(Ugni @ 18:50 31.05.2007) [snapback]191050[/snapback]
Witam!
Bedzie w Kaliningradzie "Regiomons", ale w ten raz w organizatorah nie ma Zahodnej Baszcni. Wszystkie pytania do Bartohi z Milites Alrunae, jest on, jak ja wiem, oficyjnym koordynatorem tego festu w Polsce.

Zahodnej Baszcni tam nie beda. W tym roku "Regiomons" beda kepska impreza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.