Witam
Tworzê bractwo rycerskie w £owiczu.
Wszystkich chêtnych proszê o kontakt, mój nr gg: 9560015 lub na maila: marvin1234@gazeta.pl
Edit by Selekos
CYTAT(sitko @ 15:33 25.01.2007)
Witam
Tworze bractwo rycerskie w £owiczu.
wszystkich z chêtnych prosze o k±takt nr gg 9560015 lub na maila mervin1234@gazeta.pl
Jaki okres chcecie odtwarzaæ?
hmm.... my¶le ¿ê XIV, XV wiek
Odno¶nie £owicza to napewno w³a¶ciciele tamntejszego "zamku" byli zainteresowani wspó³praca z jakim¶ ju¿ istniej±cym w regionie bractwem, jedynie co to mieli mocno niesprecyzowane za³ozenia ,plany i tysi±c pomys³ów na min, ale mo¿e pomog± w powstawaniu czego¶ nowego.
A wiesz ma¿e co¶ wiêcej na temat zamku, i tych "ludzi z okolicy"
Własciciele zamku chcieli nawiązac współprace z jakimkolwiek bractwem , jak jesteś z Łowicza jak sądze idż do zamku i się spytaj,im że tak powiem chodziło o już zorganizowaną grupę , jeśli dobrze pamiętam to chcieli oddac jakieś pomieszczenie w zamian za, no i tu za bardzo nie wiedzieli za co..., zawsze jakaś miejscówa choć ruiny. Obaj tam mieszkają więc ze znalezieniem ich nie ma problemu.
A generalnie tak tylko powiedziałem może to pomoze , bo ja się w to nie angażuje.
generalnie dziêki za pomoc:) masz miodówke na grunwie u mnie:)
Właściciele rzeczywiście dosyć sympatyczni ludzie. Ale to co zostało z tamtego zamku to już nawet nie są ruiny. Są za to masowe groby z czasów pierwszej wojny światowej. Porządne ruiny były tam kilkadziesiąt lat temu, ale autochtoni wszystko rozkradli na chlewiki i komórki. A archeolodzy (musicie się liczyc z ich obecnością w sezonie) wykopali wielką dziurę w której można zrobić sobie krzywdę
Pozdrawiam.
CYTAT(sitko @ 19:08 25.01.2007)
hmm.... my¶le ¿ê XIV, XX wiek a i mail marvin1234@gazeta.pl(ma³a korekta)
A któr± czê¶æ XX wieku odtwarzaæ zamierzacie? Bo jak schy³kowe dekady, to siê piszê
oj no ma³a pomy³ka
bywa
Do³±czê do chóru polecaj±cego kontakt z w³ascicielami zamku w £owiczu. Ruiny zamku biskupiego faktycznie by³y cmentarzem wojskowym z I W¦ przez jakis czas, ale kilka drobiazgów z interesuj±cych nas czasów (niewiele) siê tam jeszcze znalaz³o. Tak wiêc by³aby szansa odtworzenia kilku lokalnych, ¶redniowiecznych bibelotów na potrzeby zabawy. Generalnie osoby wspominaj±ce tu o £owiczu to ³ódzka archeologia i wszyscy tak w jakim¶ zakresie kopali¶my do³ki. Prace nadal bêd± prowadzone, ruch turystyczny jest, wiêc sytuacja jest potencjalnie obiecuj±ca.
Za zamkiem jest ¶wietny, odkryty teren (walki, strzelanie terenowe), mo¿na siê troszkê odizolowaæ od przyzamkowej szosy, która raz na zawsze zamordowa³a ekspozycje tego co zosta³o z zamku.
Witam
Wznawiam temat, z now± si³± trzeba sie braæ za rekrutacje
je¿eli kto¶ by by³ chêtny, proszê o kontakt marvin1234@gazeta.pl, lub gg 9560015
pozdrawiam (szczególnie bia³og³owe
)
widzê ¿e nie tylko ja mam zamiary utworzenia bractwa w £owiczu. je¶li zabierzemy siê za to razem to mo¿e co¶ z tego wyjdzie. w pojedynkê nie by³oby zbytnich szans
a wracaj±c do zamku. Lokalizacja naprawdê ciekawa, ju¿ rozwa¿a³em ta opcjê. gdyby nie wypali³a jeszcze zostaje nam £OK. od biedy treningi zim± bêdzie mo¿na zrobiæ na jakiej¶ hali, a latem mo¿na by siê przenie¶ na b³onia
Witam
Ze wspó³praca z £owickim O¶rodkiem Kultury bardzo dobrze zorganizowana próba powo³ania bractwa rycerskiego w £owiczu!!
Zapraszam na spotkanie informacyjne w £OK które bêdzie mia³o miejsce w po³owi kwietnia. Konkretne informacje na dniach podam po doprecyzowaniu szczegó³ów organizacyjnych.
Pozdrawiam
przepraszam za chwilow± nieobecno¶æ. Kiedy odbywa siê najbli¿sze spotkanie w £owiczu? na pierwszym niestety nie mog³em byæ, a o innych nie mam na razie wiadomo¶ci
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.