Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Diektariew DP-28 wz. 1928
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie w XX wieku
Wasilij
Witam wszystki serdecznie jestem nowy na forum. Interesuje sie II Wojn± Swaitow±. Postanowi³em zrekonstruowac Diektariewa Dp-28 wz.1928 !! Mam do was pytanie mo¿e macie jakies instrukcje do niego wiecie o co chodzi jak go sie rozk³ada itd. potrzebne by mi by³y tak¿e wymiary niekórych elmentów wiec czy ktos z was mo¿e robi a mo¿e robi³ Diekatriewa tongue.gif ??
wiedzmak
Zrekonstruowa³em B³yskawicê wiec powiem Ci tak:

- jak nie masz dostepu do dobrego zakladu slusarskiego - > zapomnij
- jak nie masz konkretnych planow broni -> zapomnij
- jak nie znasz kogos, kto plynnie obsluguje tokarke i frezarke oraz te urzadzenia posiada, a ponadto ma mase czasu by to dla Ciebie zrobic - > jak sie domyslasz...

Rekonstrukcja RKMu to koszmarna robota, najlatwiej byloby remontowac jakiegos znosnego wykopka. Z tego co piszesz, nie masz zadnych materialow o tej broni wiec, choc zycze powodzenia, to sukcesu raczej nie rokuje.
Wasilij
Wiem w³asnie tez tak my¶la³em ale do tokarza który posiada tokarke i frezarke dostep mam za darmoche moge nawet sam z nich korzystac smile.gif instrukcje w³a¶nie bede kupywa³ i niektore elmenty smile.gif
Ale dzieki za podpowiedz.Jesli cos wiecie na temat Diektariewa to piszcie smile.gif
Micha³ ¯elazo
Jak masz dostêp do narzêdzi, czas i chêci to radzê zacz±æ zabawê od stena/b³yskawicy.
Podobno ¶rednio rozgarniêty orangutan by³by w stanie wykonaæ to samemu.

DP to wy¿sza szko³a jazdy, a szkoda Twojego entuzjazmu na próbê, która zapewne siê nie powiedzie.

Pozdr.
M.
Siergiej
Witam wszystkich jestem tu nowy na forum. Nie bardzo wiedzia³em gdzie umie¶cic taki post my¶lê ¿e tutaj bêdzie pasowa³.

Chcia³bym zrekonstruowaæ karabinek Mosin wz 44. Mam ju¿ kolbê ale nie wiem od czego najpierw zacz±æ.
Nie wiem czy kupic odlew czy zbieraæ poszczególne czê¶ci karabinu po kolei?
Wasilij
WITAM JA Z PYTANIEM KTÓRY ZAMEK Z TYCH 3 NA ALLEGRO JEST DO DP A KTÓRY DO DPM ??
BARDZO WA¯NE PROSI£ BYM O ODPOWIEDZ JESLI WEICIE angsad.gif smile.gif ??
LINK DO TYCH ZAMKÓW:
http://www.allegro.pl/item161492652_zamek_...szkodzony_.html
Wasilij
Witam mam do was pytanie macie mo¿e wymiary ca³ej lufy wymiar gwintu ¶rednica lufy d³ugo¶c itd. do DP-28
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.