Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Jarmark ¦redniowieczny. IV Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie.
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Kulewna
Witajcie icon_cool.gif

Nie dawnom go¶ci³ na zamku u Arcybiskupa w Uniejowie, a tom co zas³ysza³ w jego komnatach od razu czym prêdzej Wam pragnê donie¶æ.

Arcybiskup tedy bêd±c pe³nym zachwytu i rado¶ci turniejów, jarmarków i potyczek zesz³orocznych, chc±c ponownie ujrzeæ znajome twarze i zak³ady o walki rycerskie poczyniæ, tedy imprezy w swych w³o¶ciach uniejowskich oragnizwoaæ zamierza bez liku.

I tak o to Ci co uwa¿nie przegl±daj± pergraminy elektroniczne, na któych to Kalendarium tegoroczne spisane jest, ju¿ wiedz± o imprezie
w dniach 30 czerwca - 1 lipca, kiedy to dobêdzie siê
III Wielki Tuniej Rycerski w Uniejowie smile.gif
(zainteresowanych zapraszam do tematu http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12483 )

A teraz przeczytaæ mog± o drugiej imprezie, która
w dniach 4-5 sierpnia odbêdzie siê w arcybiskupich w³o¶ciach
Jarmark ¦redniowieczny po³±czony z IV Wielkim Turniejem Rycerskim w Uniejowie
smile.gif

Zatem s³ów kilka o imprezie, które to zas³ysza³em w komnatach Arcybiskupa, któren imprezê on± organizujê.

Jak to zwaæ bêd±: Jarmark ¦redniowieczny i IV Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie smile.gif

Na imprezê w imieniu arcybiskupa zapraszaj±: Bractwo Rycerskie Ziemi £êczyckiej i Sieradzkiej "Signum Temporis" (BR na Zamku Królewskim w £êczycy), Stowarzyszenie "Porta Temporis" i Urz±d Miasta w Uniejowie

Kiedy zjechaæ trzeba: 4-5 sieprnia (ale je¶li bys chêtny wcze¶niej przyjechaæ, wielcem Ci radzi bêdziemy, tylko pro¶ba co by¶ tedy powiadomi³ kanclerza o Twym przybyciu na dni 7 przed przyjazdem do nas)

W jakich to czasach znajdziemy siê: 1380-1492 (z mo¿liwo¶ci± zawê¿enia datacji)

Kogo go¶ciæ bêdziêmy: Arcybiskup zaproszenia jeno rozysy³a po wcze¶niejszej weryfikacji zg³oszeñ - czyli KOMISJÊ STROJU na stra¿y turnieju stawia (Zg³oszenia do mej skromnej osoby s³aæ proszê na adres kulewna@toya.net.pl )

Co to jeszcze arcybiskup w komnacie rzek³: Turniej wchodzi w sk³ad Ligi Rycerskiej.

Je¿eli czegokolwiek siê dowiem, albom co pods³ucham czym prêdzej Wam w pergaminie elektronycznym prze¶lê.

Pozdrawiam
Kanclerz Kula icon_wink.gif
i
Przeor Kulewna icon_wink.gif
Kulewna
Witam

Nadchodz± pierwsze zg³oszenia smile.gif

Wiêcej informacji dotycz±cych zasad i regulaminów tegorocznego turnieju ju¿ w krótce icon_cool.gif

Nie d³ugo zostan± równie¿ zamieszczone informacjê dla rzemie¶lników icon_cool.gif

Proszê uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ.

Pozdrawiam
Kulewna
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Osoby walcz±ce, które chc± braæ udzia³ w Lidze proszê o przes³anie do Kuli wzorów tarcz herbowych celem wykonania odpowiednich tarczek herbowych. Je¿eli nie posiadacie w³asnego herbu mog± byæ oznaczenia dru¿yny. Przes³anie wzoru herbu jest jednym z warunków wpuszczenia na pole turniejowe. walka.gif
Pozdrawiam
Kulewna
Z ostatnich wie¶ci z dworu arcybiskupa "Przygotowania turniejowe id± w zawrotnym tempie".
I masa zg³oszeñ ju¿ dotar³a.
Je¿eli kto¶ odpowiedzi nie dosta³ proszê uzbroiæ sie w cierpliwo¶æ Komisja Stroku zdjêcia i stroje podziwia.

Arcybiskup czyni odpowiedzialn± za rzemi¶lników Ewelinê zwan± Czarn± do niej te¿ swoje zg³oszenia winni oni kierowaæ i pisaæ glejtem elektronicznym na adres ewelinior@interia.pl

A w zg³oszeniach winny znale¼æ siê:
- informacjê o asortymencie,
- ilo¶ci osób,
- informacjê o tym czy Pañstwo posiadacie strój historyczny oraz stoisko stylizowane na
¶redniowieczne
- oraz zdjêcia.

Nastêpnych informacji wygl±dajcie lada chwila.

Kulewna Kul± zwana
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Mam informacjê dla rzemie¶lników. Wiedz±c, ¿e terminarz imprez nie zawsze pozwala byæ w ka¿dym miejscu osobi¶cie od tego roku bedzie mo¿liwo¶æ wystawienia i sprzeda¿y Pañstwa wyrobów na zasadzie komisu. Czyli Pañstwa towar nasz sprzedaj±cy. Zainteresowanych prosimy o kontakt do koñca kwietnia (konieczno¶æ zapewnienia odpowiedniego zaplecza osobowego z naszej strony).

Jednocze¶nie informujê, i¿ w zwi±zku z planowanym zakoñczeniem inwestycji w Uniejowie "Porta Temporis" na czerwiec 2008 roku (szczegó³y tutaj: http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12263 ), od lipca 2008 roku bêdzie mo¿liwa wspó³praca polegaj±ca na ca³orocznej sprzeda¿y wyrobów rêkodzielniczych w naszym objekcie. Pierszeñstwo bêd± mieli rzemie¶lnicy z którymi wspó³pracowali¶my podczas turniejów w Uniejowie i £êczycy (w tej sprawie osoby zainteresowane proszê info na email).

Pozdrawiam
Kulewna
Uwaga Uwaga!!!

W imieniu Arcybiskupa Pana Uniejowskiego wiadomym czyniê, i¿e IV Wielki Tuniej Rycerski w Uniejowie, mimo i¿e turniejem ligowym jest, wolnym od kontraktowania rycerzy bêdzie.
Pan Mój zamy¶la, jednak aby kontraktami obj±æ rzemie¶lników.
Tedy do wiadomo¶ci przyjmicie i w ¶wiat tê wiadomo¶æ prze¶lijcie.

Podpisano
Wasze Ucho Na Dworze Arcybiskupa icon_wink.gif

Zg³asza siê coraz wiêcej osób w sprawie turnieju (obu turniejów http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12483 ) je¿eli zatem jeszcze nie wys³ali¶cie zg³oszenia, a chcecie to uczyniæ, zróbcie to jak najprêdzej.

Przypominam adresy mailowe:
Rycerzy proszê o przesy³anie zg³oszeñ na kulewna@toya.net.pl
Rzemie¶lników na ewelinior!interia.pl

Pozdrawiam
Kulewna Kul± zwana

PS.Osoby, którym jeszcze nie odpowiedzili¶my Proszê uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ - komisja weryfikuje zdjêcia.
Saltatrix
Kulka a kiedy mo¿na ju¿ przyjechaæ, bo trzeba sobie jako¶ pracê rozplanowaæ i czas zagospodarowaæ...
Wojtek z Jakubowa
W zasadzie mo¿na przyje¿dzaæ od ¶rody 1 sierpnia. My juz bêdziemy. Pracy bêdzie mniej - bo palisada ju¿ stoi ;)

Uwaga!! Wa¿na informacja dla walcz±cych:
Podczas II Jarmarku Uniejowskiego i III Spotkañ Rycerskich w Uniejowie - nie bêdziemy kontraktowaæ zbrojnych (impreza nie jest przez nas biletowana, wiêc i skarbiec nie taki pe³ny jak podczas Wielkiego Turnieju - chyba, ¿e znajdziemy bogatego sponsora ;) - dam wtedy znaæ.
Pozdrawiam

Przem
Circus Maximus juz siê zg³osili i nadciagna z ppewno¶ci± a wiec chowajcie cenne przedmioty i panny strzezcie bo za swa dzielna zgrajê reczyc niestety nie moge

Pozdrawiam Przemko Maximus
Dennis
Kurde nie moge sie polapac z ta freha, nic nie moge znalezc!!!!

Gdy juz tam dojedziemy oby trunki nie byly schowane w arcybiskupich piwnicach bo szkoda by bylo,
zniszczyc tak piekne lochy, podczas szabrowania tak zacnych napitkow.
A jesli takowych nie znajdziemy to pojdziemy na miasto aby gwalcic, palic i rabowac i nikomu nie darowac w poszukiwaniu wszelkiej masci %:D:D:D:P:P

Pozdrawiam Dennis Maxxxximissimus:D:D
czarna
devil.gif - oh jak się boimy...!
Nie taki Circus straszny jak go malują bigsmile2.gif
Saltatrix
a do mych piêknych uszu dosz³y sluchy, ¿e Circus Maximus nie przybêdzie na turniej, bo maj± inne, "ciekawsze" zajêcia.... i komu wierzyæ???
Saltatrix
A i jeszcze jedno... mnie, czyli Ewy, mo¿ecie siê spodziewaæ ju¿ ko³o ¶rody, bo mam zamiar siê trochê poopalaæ nad tym jak¿e piêknym strumykiem, który przep³ywa ko³o zamku...

Xenka powinna byæ ko³o pi±tku, ale z pewno¶ci± nie przyjedzie z pustymi rêkami (mam na my¶li jej wyroby rêkodzielnicze)

pozdrawiam i do zobaczenia ;)
Xena
Jak¿e bym mog³a opu¶ciæ taki¿ Turniej. Oczywi¶cie pojawiê siê ze swoj± magiczn± skrzyneczk± (tak tak druciki i koraliki rz±dz± icon_mrgreen.gif )
takie pytanko do organizatorów czy turniej bêdzie masow± imprez± czy bardziej bêdzie przypomina³ drugi Uniejów w tamtym sezonie?

pozdrowienia
Xena
Przem
Niestety ze smutkiem muszê potwierdziæ plotki rozpuszczone tu przez Saltatrix mowi±ce iz Circusi mieli by nie przyjechac....choæ nie do koñca prawdziwe poniewarz z ca³ej naszej 6 osobowej zgrai pojawi sie delegacja reprezentacyjna w postaci mej jakze nie skromnej osoby...tak wiec niech was nie trapi ból iz nikogo z Circusa nie zobaczycie bo przyjade ja!!

Pozdrawiam wszystkich a w szczegolno¶ci Ewe ktora to wiadomosc o naszej nieobecnosci przeszyla bolesnie na wskro¶... wiec nie smuc sie piekna i szlachetna pani bo ujzysz przynajmniej mnie:)
Saltatrix
CYTAT(Xena @ 16:48 20.07.2007) [snapback]195660[/snapback]
takie pytanko do organizatorów czy turniej bêdzie masow± imprez± czy bardziej bêdzie przypomina³ drugi Uniejów w tamtym sezonie?

dobre pytanko Xenka, bo nie wiem, czy braæ sie za szycie i haftowanie czy nie bêdzie sensu... (bo wiecie, powiêkszamy z Xenk± asortyment kramu)
Kulewna
Wyniki Ligi

Wyniki Ligi przed ostatnim turniejem

Lp. Rycerz Bractwo Pkt.
1.
£ukasz P³aza "P³azik" Prywatna Chor±giew von Reihl 10

2.
Borschwitz Prywatna Prywatna Chor±giew von Reihl 8

3.
Krzysztof Olczak "Ollo" Prywatna Chor±giew von Reihl 7

4.
Piotr Ziaja Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 5
Mirut Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 5
Piotr Zacharski 5

5.
Farmazon Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Soczek Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 4
Yoda Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Hubert z Grójca 4
Tomek Duda z Ciechanowa 4

6.
Mariusz Szewczyk Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej 3
Piotr z Grójca 3

7.
Szymon Sarre Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 2
Piotr zwany Stra¿akiem Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Ada¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Ci pu¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomek Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomko Konopczyc "Komes" Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Marcin Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Ciastoñ Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Pawe³ S³awski 2
Ludwi¶ z Nekrofallusa 2
Jacek Zieliñski 2
Broku³ 2
Emil Lewicki 2
Micha³ Owczarek 2

8.
Maja Olczak Prywatna Chor±giew von Reihl 1
Adam ze Spychowa 1
Bartek z Ciechanowa 1
¯arówa z Nekrofallusa 1
Mufasa z Piaseczna 1
Siux 1
Piotr Koc herbu D±browa 1
Mordechaj 1
Kry¶ Wicher 1
Mordred 1
Darek Nivelis 1
Mateusz z Grójca 1
Marcin z Grex Venalium 1
Micha³ z Grójca 1
Maciej Zaj±c 1
Konik z Routiersów 1
Robercik 1
Kamil Nowacki 1
Piotr Lemañski 1

Poproszê rycerzy o dos³anie nazw bractw, które reprezentuj±

Oj bêdzie siê dzia³o w Uniejowie.

Pozdrawam
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(Xena @ 16:48 20.07.2007) [snapback]195660[/snapback]

Jarmark Uniejowski jak i Turniej sierpniowy jest imprez± nag³a¶nian±. Spodziewamy siê turystów w liczbie podobnej do lipcowego Turnieju. Jest te¿ imprez± bardziej ludyczn± i otwart± (jak to jarmark) - nie bêdzie biletowany. Poniewa¿ jarmark na razie nie ma du¿ego bud¿etu, wiêc miêdzy innymi nie kontraktujemy walcz±cych (ale bedzie ich sporo bo wielu ma szansê wygraæ ligê ;) ) Program te¿ jest mniej "napchany" ale nie mniej ciekawy. Chcemy, aby ta impreza mia³a bardziej charakter jarmarku ¶redniowiecznego, ale coby wra¿eñ nie brakowa³o odbywa siê te¿ Turniej.
Pozdrawiam
Saltatrix
czyli Xenka bierzemy siê do roboty... czas trochê zarobiæ na turystach... clap.gif bigsmile2.gif
Wojtek z Jakubowa
Ramowy program II Jarmarku Uniejowskiego oraz Turnieju Rycerskiego w Uniejowie.

Termin:
4-5 sierpnia.2007r. (sobota – niedziela)

Organizatorzy:
Urz±d Marsza³kowski w £odzi, Stowarzyszenie „Porta Temporis” oraz Urz±d Miasta w Uniejowie

Pi±tek
Przyjazd i zakwaterowanie Bractw Rycerskich

Sobota
11.15 – 11.30 Przekazanie kluczy do miasta
Otwarcie Jarmarku, Otwarcie Turnieju Rycerskiego
11.30 – 14.30 Pierwsza czê¶æ turnieju
11.30 – 13.30 Indywidualny Turniej Bojowy – Liga Rycerska (walki na stal – minutówka)
13.30 – 13.50 Wystêp zespo³u Tañca Dawnego „Dworzanie”
13.50 – 14.30 Zabawy plebejskie dla publiczno¶ci
14.00 – 14.30 Pokaz strzelania z trebusza
14.30 – 17.15 Druga czê¶æ turnieju
14.30 – 15.15 Dru¿ynowy Turniej Bojowy Beczkê Miodu z piwnic biskupich
(walki na stal)
15.15 – 15.35 Wystêp Zespo³u Tañca dawnego „Dworzanie”
15.35 – 16.35 Zabawy plebejskie dla publiczno¶ci
16.00 – 16.35 Pokaz strzelania z trebusza
16.35 – 16.45 Wystêp Zespo³u Tañca Dawnego „Dworzanie”
16.45 – 18.00 Zabawy plebejskie dla publiczno¶ci
18.00 Zakoñczenie pierwszego dnia turniejowego.

Niedziela
11.00 Otwarcie drugiego dnia jarmarku oraz turnieju
11.00 – 13.00 Pierwsza czê¶æ turnieju. Indywidualny Turniej Bojowy – Liga Rycerska (walki na stal – punktówka)
12.00 – 12.30 Pokaz strzelania z trebusza
13.00 – 13.30 Zabawy plebejskie dla publiczno¶ci
13.30 – 14.00 Wystêp Zespo³u Tañca Dawnego „Dworzanie”
14.00 – 15.00 Druga czê¶æ turnieju. Dru¿ynowy Turniej Bojowy o Beczkê Miodu z piwnic biskupich
(walki na stal)
15.00 – 15.20 Zabawy plebejskie dla publiczno¶ci
15.20 – 15.40 Wrêczenie nagród w konkurencjach turniejowych
15.40 – 16.00 Wystêp Zespo³u Tañca Dawnego „Dworzanie”
16.00 – 16.30 Zabawy plebejskie dla publiczno¶ci (pole turniejowe)
16.00 – 16.30 Pokaz strzelenia z trebusza
16.30 – 16.45 Wystêp Zespo³u Tañca Dawnego „Dworzanie”
16.45 Zakoñczenie jarmarku

Podczas trwania jarmarku bêd± odbywaæ siê pokazy rzemie¶lników.

Organizatorzy zastrzegaj± sobie mo¿liwo¶æ zmiany programu imprezy
Przem
Czyli rozumiem ze turnieju w miotaniu w³óczni± nie u¶wiadczymy?
Saltatrix
ja Xenka i jej brat prawdopodobnie przyjedziemy w ¶rodê ale nasz namiot przybêdzie w czwartek... czy mo¿emy liczyæ na jakie¶ miejsca w namiocie na jedn± (lub wiecej) noc(y)??

pozdrawiam
Saltatrix
a i w planie nie doczyta³am siê turnieju ³uczniczego... czy go te¿ nie bêdzie??
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(Saltatrix @ 17:18 27.07.2007) [snapback]196449[/snapback]
czy mo¿emy liczyæ na jakie¶ miejsca w namiocie na jedn± (lub wiecej) noc(y)??

Mo¿na liczyæ

Co do konkurencji rzut w³uczni± i ³uczniczy. Nie ma ich oficjalnie w programie, ale jak bêd± chêtni to je przeprowadzimy.

Pozdrawiam
Rafa³ Pr±dzyñski
S± liczni chêtni i do w³óczni i do ³uku smile.gif - zawsze bêdê sobie móg³ potem pokwwasiæ, ¿e konkurencje by³y do bani, a sêdziowie do butli smile.gif
Przem
To mam brac ³uk i oszczep czy nie? dunno.gif ....bo jesli konkurencji nie bedzie to jest troche gratów mniej (ale jesli beda to nappewno z checia wezme zarowno sprzet jak i udzia³)
Pozdrawiam
Przem
A i w razie gdyby mój namiot zamowiony nie dotar³ do mnie przed turniejem to czy i ja równierz mia³bym szanse na nocleg podczas turnieju tak jak w czerwcu:P
Saltatrix
ja chêtnie postrzelam z ³uku... clap.gif tym razem nie zrezygnujê...
Hegemonie mówi±c, ¿e sêdziowie byli "do butli" mnie równie¿ obra¿asz, bo te¿ trochê sêdziowa³am ³uk... rozmówimy siê na turnieju... anger.gif

Przem fajna fotka...
Wojtek z Jakubowa
No to porzucamy i postrzelamy smile.gif
A miejsce w namiocie na pewno siê znajdzie smile.gif
Kulewna
My ju¿ w Uniejowie od...
Wczoraj clap.gif

Je¿eli pojawi± siê jeszcze jakie¶ pytaka to jeste¶my dostêpni pod niehistorycznymi komóreczkami icon_mrgreen.gif

Do zobaczenia tam, gdzie zwykle tongue.gif
Kwas
mam wolne miejsce w samochodzie. jadê z wawy jutro. jak kto¶ jest zainteresowany to niech sms' a ¶le na 691-406-846
Przem
Wybaczcie mi ale niestety nie stawie sie na turnieju...Naprawde bardzo mi przykro ale wypadl mi smutny obowiazek i nie dam rady choc pragne tego jak zbawienia:(
Pozdrawiam i zycze milej zabawy
Borschwitz
je¶li kto¶ my¶la³ ¿e nie bêdê , to bêdê ja i mój gro¼ny pies blinkie.gif blinkie.gif
Kulewna
II JARMARK UNIEJOWSKI OG£ASZAM ZA ZAKOÑCZONY!!!

W imieniu Rady Rycerskiej, BR Signum Temporis, Stow. Porta Temporis oraz Urzêdu Miasta w Uniejowie DZIÊKUJÊ WSZYSTKIM ZA PRZYBYCIE!!

Rycerzom za to, ¿e walczyli bez wytchnienia
Dam± Dworu, ¿e zechcia³y nas zaszczyæ swym piêknem
Rzemie¶lnikom, ¿e zechcieli wystawiæ swe cudeÑka rêkodzielnicze na swych kramach.

S³owo DZIÊKUJÊ jest za krótkie na podziêkowanie wszystkim, dlatego pozwalam sobie dodaæ do niego kilka liter, aby wszyscy mogli zostaæ nim wyró¿nieni
D D Z Z I I Ê Ê K K U U J J E E M M Y Y!!!

Specjalnie chcia³bym zamie¶ciæ podziêkowania dla Be³chatowskiego Bractwa Rycerskiego, która jak zwykle wspar³o nas w pracach przy turnieju bardzo liczn± i pracowit± dru¿yn±.

A teraz
LIGÊ RYCERSK¡ 2007 UWA¯AM ZA ZAKOÑCZON¡!!!

CHAMPIONEM ROKU 2007 ZOSTA£

£UKASZ P£AZA zwany P£AZIKIEM
z Prywatnej Chor±gwii von Reihl

Rada Ligi Gratuluje P³azikowi i Dziêkuje Wszystkim Rycerzom, którzy w tym roku wzieli udzia³ w potyczkach ligowych.

G³ówna nagroda - namiot rycerski ju¿ jest w rêkach P³azika.
Dok³adn± punktacjê ligow± zamieszczê w tym tygodniu.

Jeszcze raz wszystkim Serdecznie Dziêkujê
I zapraszam ju¿ za rok na
IV Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie (5-6 lipca 2008 roku)
III Jarmark Uniejowski (2-3 sierpnia 2008 roku)

Do zobaczenia
Pozdrawiam
Kula Kulewn± zwany

PS. W przy³szym roku Liga Rycerska zostanie rozszerzona o nowe turnieje. Je¿eli s± chêtne imprezy chc±ce siê przy³±czyæ do Ligi proszê o kontakt.
Saltatrix
o widzê, ¿e jestem pierwsza..
Otó¿ by³o cudownie... Dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawê!!
Dziêki BR Signum Temporis za organizacjê tak wspania³ego jarmarku (moja mama i siastra by³y zachwycone) i za wspóln± zabawê...
Dziêki Hegemonowi, ¿e w sobotê tak niewiele mówi³...
Dziêki uczestnikom drugiego ju¿ Festiwalu Piosenki Mostowej... Za rok znowu nie damy spokoju weselnikom diabel.gif
I ogólnie dziêki wszystkim naraz i ka¿demu z osobna...

Pozdrowienia dla Czarnej i dla Janka, bo chyba nie zd±¿yli¶my siê po¿egnaæ... usmieszek_10.gif

DO ZOBACZENIA W PRZYSZ£YM SEZONIE!!!!
marta_ges
Witam,
W imieniu BRZL dziêkuje wszystkim za ¶wietn± imprezê i mi³± atmosferê. A Signum Temporis za organizacje wspania³ego jarmarku:)
Buziaki za fajn± zabawê dla Garego i Patryka z Be³chatowa bigsmile2.gif i dla ¶piewaj±cych na mostku clap.gif blinkie.gif

Do zobaczenia w przysz³ym roku devil.gif
Kwas
co za turniej, dziêki wszystkim, którzy mnie uPODOLILI smile.gif cudowne wycia przy ognisku. bardzo fajny odpoczynkowy wyjazd, tylko sobotni poranek by³ jaki¶ s³aby.
Borschwitz
Wielkie dzięki organizatorom za iście rodzinną atmosferę, czuliśmy się pijacy.gif usmieszek_02.gif naprawdę jak wśród wielkiej rodziny ( właśnie dlatego nazywamy sie Bractwami???)
Płazikowi gratuluję , zasłużył to sobie ciężką pracą i należy się mu po trzykroć CHWAłA I SłAWA ovation.gif love3.gif szef.gif
Jeśli mój pies był nazbyt dokuczliwy to bardzo w imieniu jego przepraszam , sorki że niemoże zrobić tego osobiście ale wciąż jeszcze śpi ( nie wiem co on tam po nocach robił???? ) dunno.gif
Xena
witam
dziękuje za wspaniałą wspólną zabawę:-) pokłony w stronę organizatorów clap.gif
rycerzom dzięki za odwagę w walce walka.gif , loży dam za odwagę wejścia na słoneczną trybunę respekt.gif (sama przez chwilę sie odważyłam)

Pozdrowienia dla jedynej walczącej kobiety - Maju niech moc będzie z Tobą :-)

Byłabym złą kobietą gdybym nie wspomniała o II festiwalu mostowej amatorskiej piosenki uniejowskiej który zakończył się około 3.30 w niedziele ( tak tak zaczynamy tworzyć nową świecką tradycje?) Z tego miejsca pokłony w stronę śpiewaków z mojej Drużyny czyli : Kuli, Ewci, Pawła, Mariusza, Marty (oby wasze gardła nie cierpiały jak moje smile.gif i dzięki dla drużyny przeciwnej: Bohuna, Garego, Marka, Patryka, Piotrka (i weselników pijacy.gif którzy zaszczycili nas swą obecnością)

A zapomniałabym o pozdrowieniach dla biednego Janka (oby twa głowa lekką była)

dzięki Arturowi za słoneczko blinkie.gif

pozdrowienia dla Czarnej, która matką Bohuna jest a moją macochą podobno. dla mojego rodzeństwa Ewci, Bohuna, Marty. Dla naszego wspólnego ojca Artura i nieznanych matek :-). Dla naszych przybranych dziadków - Chudego i Madzi. Dla córki Bohuna a mojej bratanicy Eweliny zwanej Ruda. uuff co za rodzinka chyba nic nie pomyliłam...

Wszystkim wielkie DZIĘKI i jeszcze raz CHWAŁA organizatorom!!!!

Xena
Saltatrix
tak pozdrowienia dla ca³ej naszej WIELKIEJ RODZINKI.... Artur kiedy poznamy mamê??
Bohun
Powitaæ Powitaæ !!

To tak, WIELKIE dziêki dla organizatorów i dla wszystkich którzy tam byli.
Hmm, Turniej jak zwykle udany, ¶piewy na mo¶cie - rewelacja. Nocne zabawy z Markiem równie¿ niezapomniane prze¿ycia (Marek: Masz latarkê w kieszeni? Ja: Nie mam spodni na sobie -.-).
Bardzo rad jestem, ¿e pozna³em swoj± now± rodzinkê, jestem z Was dumny, buziaczki Mamusiu, Tatusiu, Córeczko (niech Ci d³ugo s³u¿y mój prezent), Babuniu, Dziadziuniu, Siostrzyczko, i Prababuniu blinkie.gif

ps. Na przysz³y rok zrobiê swojego homeworka: drzewo genealogiczne.
ps1. Mamusiu nie zapomnij mi wys³aæ zdjêcie na poczte.
ps2. Do Zobaczenia za Rok !!
ps4. thanx.gif
ps5. Mamusiu by³a¶ dzielna w sobotê, jestem naprawdê dumny !
£ukasz P³aza
To by³ naprawdê dobry turniej - chod¼ z zupe³nie prywatnych, poza rycerskich powodów tongue.gif .
Poza tym fajnie mieæ wreszcie w³asny namiot icon_mrgreen.gif .

Dziêki wszystkim za wsparcie i za gratulacje. Mam dyskretne wra¿enie ¿e nie do koñca zas³u¿y³em na to zwyciêstwo i ¿e przypad³o mi ono trochê dziêki szczê¶ciu a trochê dziêki dobrej kalkulacji i uwa¿nemu przegl±daniu zasad. No ale to wszystko te¿ siê liczy.

Dziêkuje wszystkim.
czarna
Dziękuję za cudowną zabawę hehehe.gif . Pokłony dla wszystkich za stworzenie niepowtarzalnej atmosfery clap.gif
Dziękuję rzemieślnikom za obecność clap.gif - przepraszam, że z nie wszystkimi udało mi się pożegnać.
Całusy dla całej szalonej rodzinki (która z dnia na dzień się powiększała - więc myślę, że wielu jej członków jeszcze się odnajdzie :-) blinkie.gif
Wyjątkowe uściski - jak zwykle dla całego Bełchatowa a w szczególności dla mojego dziecka - Bohunku dziękuję za pomoc blinkie.gif .
p.s. Bohunku foteczki Ci wyślę ale około środy, czwartku
Gratulacje dla tegorocznego championa ligi i zwycięzców poszczególnych konkurencji.
Gorące uściski. Do zobaczonka
Kulewna
Koñcowe Wyniki Ligi 2007

Lp. Rycerz Bractwo Pkt.
1.
£ukasz P³aza "P³azik" Prywatna Chor±giew von Reihl 15

2.
Krzysztof Olczak "Ollo" Prywatna Chor±giew von Reihl 13

3.
Borschwitz Prywatna Prywatna Chor±giew von Reihl 12

4.
Yoda Prywatna Chor±giew von Reihl 7
Mariusz Szewczyk Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej 7

5.
Piotr Ziaja Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 5
Mirut Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 5
Piotr Zacharski 5
Artur Koz³owski Bractwo Rycerskie Komturii Nidzickiej 5

6.
Farmazon Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Soczek Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 4
Hubert z Grójca 4
Tomek Duda z Ciechanowa 4
Piotr zwany Stra¿akiem Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Ada¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Artur Brzychcy

6.
Piotr z Grójca 3
Maja Olczak Prywatna Chor±giew von Reihl 3

7.
Szymon Sarre Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 2
Ci pu¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomek Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomko Konopczyc "Komes" Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Marcin Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Ciastoñ Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Pawe³ S³awski 2
Ludwi¶ z Nekrofallusa 2
Jacek Zieliñski 2
Broku³ 2
Emil Lewicki 2
Micha³ Owczarek 2

8.
Adam ze Spychowa 1
Bartek z Ciechanowa 1
¯arówa z Nekrofallusa 1
Mufasa z Piaseczna 1
Siux 1
Piotr Koc herbu D±browa 1
Mordechaj 1
Kry¶ Wicher 1
Mordred 1
Darek Nivelis 1
Mateusz z Grójca 1
Marcin z Grex Venalium 1
Micha³ z Grójca 1
Maciej Zaj±c 1
Konik z Routiersów 1
Robercik 1
Kamil Nowacki 1
Piotr Lemañski 1

Dziêkujê wszystkim Rycerzom za uczestnictwo w Lidze.
Pozdrawiam
I do zobaczenia za rok.
Kula

PS.Poproszê rycerzy o dos³anie nazw bractw, które reprezentuj±
nikt
na pocz±tku chcia³em podziêkowaæ wszystkim za ¶wietna zabawê szczególnie organizatorom za zorganizowanie tak fajowego Jarmarku/Turnieju.

gratuluje tak¿e pierwszego miejsca P³azikowi, Chwa³a !! blinkie.gif

Borschwitz je¶li chodzi o twojego psa to jestem pe³en podziwu, ile razy go spotyka³em to co¶ kopal albo mêczy³ jaki¶ kamieñ smile.gif

podziêkowania dla ekipy uczestnicz±cej w "II festiwalu mostowej amatorskiej piosenki uniejowskiej" szczególnie dla mojej dru¿yny(Kulki, Ewy, Mariusza, Marty, Xeny i Adasia)

Do zobaczenia za Rok
Kwas
czy kto¶ ma jakie¶ foto?
lewa
Ju¿ dawno tak dobrze siê nie bawi³am za co wielkie dziêki organizatorom i uczestnikom
Pozdrowienia dla wszystkich tych z którymi smia³am siê do ³ez i do bólu w±troby szczerba.gif
ca³uski
Wiewiór
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Ja tak tylko dodam, ¿e zosta³o parê rzeczy po jarmarku i turnieju lipcowym. Wszystkich, którzy nie mog± siê czego¶ doszukaæ a podejrzewaj±, ¿e zgubili to w Uniejowie proszê na priv lub og³oszonko tutaj. My parê rzeczy mamy i chêtnie oddamy. Jak nikt siê nie zg³osi znacjonalizujemy bigsmile2.gif
Pozdrawiam
Borschwitz
Pierwsza porcja fotek.

http://An11.fotosik.pl/albumy/243720.html

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.