Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rejza Chudowska 8 lipca 2007
> Prywatne Inicjatywy > Bo¿y Bojownicy
Owen
Witam
Temat projektu trochê nampodupad³ ale to w miarê normalne po sezonie, mam nadziejê. Ja od wrze¶nia bawiê w Pradze i zbieram materia³y które mogê byæ pomocne w projekcie a napewno bêd± ciekawe dla zainteresowanych.
ale ad meritum

Dosta³em propozycjê od Fundacji Zamku Chudów na wspó³organizacje oraz wziêcie udzia³u w jednodniowej imprezie tematycznej zwi±zanej z husytami. Fundacja ze swej strony zamierza do tego czasu wybudowaæ wóz chusycki z prawdziwego zdarzenia, a wiêc to o czym marzyli¶my od d³u¿szego czasu staje siê realne dziêki tej instytucji.
Wierzê ¿e bêdzie to zrealizowane na wysokim poziomie.
Impreza ma byæ tylko jednodniowa i raczej niewielka, wiêc traktujê j± w kategorii pokazu. W zwi±zku z czym napewno trzeba liczyæ na dofinansowanie. Jego wysoko¶æ bêdzie podlega³a negocjacji.
Uwa¿am ¿e dla projektu to wspania³a szansa na reaktywacjê spotkanie zainteresowanych osób oraz mo¿liwo¶æ zaprezentowania siê z woze co jest mo¿liwo¶ci± dosyæ unikatow±.
Mimo ¿e to jest pokaz bêdê wymaga³ spe³nienia wysokich wymogów historycznych. Przede wszystkim dla nas samych.
Liczê na podjêcie dyskusji na temat tej imprezy oraz zg³oszenie siê zainteresowanych osób.
Zdravim caly cas s Prahy
Borg
Ja sie pisze strojnie, zbrojnie i ideologicznie
Kwestia tylko kiedy beda chcieli to organizowac?
Owen
Borg bardzo siê cieszê a termin masz w tytule ;) 8 lipca jakby co
Rabiega
Wpisa³em w kalendarz. Pora zaistnieæ w realu icon_mrgreen.gif

Spanembohem !
Borg
czas zmienic okulary smile.gif

i niech Pán Bùh da by nic nie wypadlo czlowiekowi
Rabiega
No i ?
Czy co¶ z tego bêdzie, bo lipiec juz niedaleko ?

K³aniam
Rabbi
Owen
Hej
Jak najbardziej, czekam na za³o¿enie tematu w kalendarium przez Wojtka, który koordynuje teraz t± imprezê. Generalnie informacje siê pojawi±, a wy nie planujcie nic na ten ³ikend ;).
Pozdrawiam
Owen
Hej
To prosze dajcie, znaæ kto siê wybiera, kto chce dopiero zacz±æ przygodê z BB. Kto wreszcie bêdzie jecha³ z okolic Wa-wy ;). Bo ja nie mam transportu smile.gif
My¶lê ze mo¿na potraktowaæ to jako spotkanie integracyjno towarzyskie z zabaw± na wozie w roli g³ównej.
Piszcie tu, albo w temacie który zapoda³ Wojtek w kalendarium, albo ewentualnie do mnie na GG.
Panowie zorgaanizujmy siê smile.gif
Zdracim
Borg
Jesli ktos bedzie jechal z Wawy i bedzie mu sie chcialo przez Sochaczew to jesli mnie wypuszcza w sobote z obozu pracy tj wykopalisk to ja chetnie
ew moge dojechac do Warszawyi tam sie spotkac
Czy mnie wypuszcza postaram sie do poniedzialku dowiedziec

PS
Mam ceramike husycka z Sochaczewa :P
Rabiega
Ahoj.

Da³em wyraz swym obawom i rozterkom w Kalendarium.
Bêd± zbrojni ? Jakowa¶ inscenizacja ? Je¶li tak, to jaka ? Bo to ju¿ za dwa tygodnie wszak ?
Pytam o Prawowowiernych oczywi¶cie ?

Zdravim

Rabieha
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.