Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [porady] Pasta polerska
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Rzemios³a i narzêdzia
Sigurd
Witam

Czy kto¶ ma na sprzeda¿ trochê pasty polerskiej odpowiedniej do broni i pancerza ? Nie mogê jako¶ znale¼æ takiej w moim mie¶cie. Ewentualnie proszê o rady, gdzie szukaæ owej pasty.

Z góry dziêkujê.
Pawe³ S³awski h. Szeliga
CYTAT(Sigurd z Winlandu)
Witam

Czy kto¶ ma na sprzeda¿ trochê pasty polerskiej odpowiedniej do broni i pancerza ? Nie mogê jako¶ znale¼æ takiej w moim mie¶cie. Ewentualnie proszê o rady, gdzie szukaæ owej pasty.

Z góry dziêkujê.

Ja swoja kupuje w tubkach po 6.50 w OBI jak masz OBI ko³o siebie lub w okoliy to polecam sie tam przejsc. czasem tez na stacjach bêzynowych maja
Piotr Paruch
Pasta kupowana na stacjach benzynowych bêdzie raczej do polerowania lakieru, a raczej nie o to chodzi. Radzê poszukaæ sklepu z art. ¶ciernymi (tam gdzie sprzedaj± papiery ¶cierne, szczotki, etc.) i zapytaæ o pastê do stali nierdzewnej lub do metali kolorowych. My mamy taki strategiczny sklep w Krakowie, mo¿e w Bia³ymstoku te¿ znajdziesz...

Je¶li rzeczywi¶cie sytuacja bêdzie ciê¿ka, mogê ci kupiæ i wys³aæ kostkê.
Imbram
Niejednokrotnie u¿ywa³em do czyszczenia uzbrojenia pasty orginalnie przeznaczonej do lakierów. Mo¿e istnieja inne lepsze ¶rodki ale ten powienien równierz spe³niæ swoje zadanie. Wka¿dym b±d¼ razie lekkie zaryzowania, zabrudzenia, czy niewielkie warstwy rdzy ³adnie schodz± smile.gif
Kakofoniks
Z t± past± jest spory problem... U nas te¿ jeszcze nie znalaz³em... Ju¿ nie mówi±c wogóle o zdobyciu ró¿nych kolorów. Moze kto¶ ma namiar na producenta?
Pasta z tubek nadaje siê tylko do nadania po³ysku na blachach ju¿ wypolerowanych i ¶ci±gniêcia lekkich zabrudzeñ...
Skutilla
Jakos strasznie pomocny nie bede ale dla wszystkich wroc³awian i z okolic mówie ze na p³acu 1-go maja w sklepie "jasny gwint" bigsmile2.gif mozna kupic dobr± pastê polersk± w sztabkach. Jasno niebieska+br±zowa za 16 z³.
Niebieska do zrywania powierzchni by j± nab³yszczyæ. Br±zowa by j± jeszke bardziej nab³yszczyæ.
Jarek Przyby³o
Do rêcznego polerowania bardzo dobra jest pasta w tubach automax. Kupisz toto w sklepach motoryzacyjnych. Przed ostatecznym polerowaniem ewentualne rysy pepierkiem oko³o 1000 a potem ju¿ tylko d³ugie posuwiste ruchy i wychodzi bankowo lustro. Pastê w kostkach te¿ u¿ywamy ale do maszynowej obróbki. Mój przyjaciel z bractwa u¿ywa takiej, chyba zielonej. Zapytam gdzie kupuje, ale na pewno jest to Brzesko lub Bochnia. Je¿eli chcesz mieæ powierzchniê idealnie czyst± bez nalotów rdzy ale na matowo (wygl±d muzealny) to polecam nak³adki na gumowy kr±¿ek do wiertary przeznaczone do czyszczenia kajneru (na takie has³o go¶æ w sklepie ¿elaznym wiedzia³ o co chodzi).

Pozdrówka
Puszkin

Czo³em

Ja swoj± kupi³em na allegro, czasem warto tam zagl±daæ :P widzia³em wszystkie kolory

http://www.allegro.pl/item320773971__pasta..._ostrzenie.html

Pozdrawiam
legionista
CYTAT(Jarek Przyby³o @ 09:02 13.08.2003) *
Do rêcznego polerowania bardzo dobra jest pasta w tubach automax. Kupisz toto w sklepach motoryzacyjnych. Przed ostatecznym polerowaniem ewentualne rysy pepierkiem oko³o 1000 a potem ju¿ tylko d³ugie posuwiste ruchy i wychodzi bankowo lustro. Pastê w kostkach te¿ u¿ywamy ale do maszynowej obróbki. Mój przyjaciel z bractwa u¿ywa takiej, chyba zielonej. Zapytam gdzie kupuje, ale na pewno jest to Brzesko lub Bochnia. Je¿eli chcesz mieæ powierzchniê idealnie czyst± bez nalotów rdzy ale na matowo (wygl±d muzealny) to polecam nak³adki na gumowy kr±¿ek do wiertary przeznaczone do czyszczenia kajneru (na takie has³o go¶æ w sklepie ¿elaznym wiedzia³ o co chodzi).

Pozdrówka

W Bochni na ul Brackiej w sklepie ze sprzêtem dla spawaczy i ¶lusarzy Ja sam kupi³em tam kostki pasty bia³ej, br±zowej i zielonej. Je¶li aktualnie nie maj± to mo¿na zamówiæ. Mam z tamt±d te¿ szczypce kowalskie za 25 z³
pozdrawiam
Piotr Paruch
Ludzie, opanujcie siê... w±tek ma ponad cztery lata.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.