CYTAT
To jest ten pas w³a¶nie. Ale jedwabi to na nim nie ma, te aplikacje i boczne zgrubienia s± wykonane równie¿ ze skóry, a nie ze sznurów.
Nie wiem czy dobrze zrozumia³em wypowied¼... Nie rozumiem jednak dlaczego przedmówca opisuj±c ten pas nawi±za³ do mojej wypowiedzi odnosz±cej siê do zupe³nie innej konstrukcji pasa. Ja podobnie jak on w tym pasie sznurów ¿adnych nie widzê.
Napewno nie nale¿y wykluczyæ, ¿e pas wykonano ze skóry. Pokryto go jednak z zewn±trz niebieskim a wewn±trz czerwonym materia³em przypominaj±cym aksamit*. Mocno wytarte obszycie straci³o swoje kolorowe "w³osie" i widoczny jest dziêki temu "materia³ no¶ny" tego¿ aksamitu* w innym kolorze.
¶wietnie widaæ to przy dziurkach kó³ko zielone...
widaæ wyszarpniêcie materia³u w kó³ku niebieskim...
pod³u¿ne naddarcie w kó³ku czerownym...
Moim zdaniem pas ten pokryty jest materia³em, co pod nim nie wie nikt. Napewno z wierzchu nie jest pokryty skór±. Skóry barwi siê na mokro i w wyniku tego procesu ca³a (obiêto¶æ skóry) ulega zabarwieniu. Przetarcia i uszkodzenia bêd± wiêc mia³y ten sam kolor choæ inny odcieñ.
* oczywiscie okre¶lenie "aksamit" jest umowne bo nikt nie rozpozna materia³u na podstawie zdjêcia.
pozdrawiam HaKo