Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: zapowied¼ filmu The Last Duel
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Ladoga
Martin Scorsese zamierza przenie¶æ na ekran, wydan± w 2004 roku, historyczn± powie¶æ Erica Jagera The Last Duel: A True Story of a Crime, Scandal and Trial by Combat in Medieval France bêd±c± histori± ostatniego oficjalnego pojedynku w dziejach francuskiego królestwa, kiedy to, za zgod± Karola IV, w 1386 roku starli siê rycerze Jean de Carrouges i Jacques LeGris
santiago
CYTAT(Ladoga @ 17:16 01.12.2006) *
Martin Scorsese zamierza przenie¶æ na ekran, wydan± w 2004 roku, historyczn± powie¶æ Erica Jagera The Last Duel: A True Story of a Crime, Scandal and Trial by Combat in Medieval France bêd±c± histori± ostatniego oficjalnego pojedynku w dziejach francuskiego królestwa, kiedy to, za zgod± Karola IV, w 1386 roku starli siê rycerze Jean de Carrouges i Jacques LeGris

Naprawdê by³ to ostatni oficjalny pojedynek we Francji??
Jak tak to trochê biedna by³a ta Francja, Nasi siê prali (potykali) jeszcze d³ugo....
Ale có¿, taka ju¿ nasza natura, zapowiada siê ciekawie choæby dlatego ¿e fimoteka z tego okresu jest do¶æ uboga (mam na my¶li ostatnie 10 lat).
Jak trafisz gdzie¶ na trailer daj znak, chêtnie obejrzê....
pozdrawiam
Ladoga
Jak widac Francuzom od zawsze brakowalo odwagi:-) ( mam nadzieje ze specjalnie nikogo tym nie uraze) co do trailera to obawiam sie ze jeszcze troche na niego przyjdzie nam poczekac bo to ultra swierza zapowiedz, ale kazdy historyczny film to jakas mala radosc jest ich przeciez tak malo. Tzn malo tych dobrych na nasze nieszczescie. Pozdrawiam
santiago
CYTAT(Ladoga @ 00:39 02.12.2006) *
Jak widac Francuzom od zawsze brakowalo odwagi:-) ( mam nadzieje ze specjalnie nikogo tym nie uraze) co do trailera to obawiam sie ze jeszcze troche na niego przyjdzie nam poczekac bo to ultra swierza zapowiedz, ale kazdy historyczny film to jakas mala radosc jest ich przeciez tak malo. Tzn malo tych dobrych na nasze nieszczescie. Pozdrawiam

Oficjalna strona autora ksi±¿ki....http://www.randomhouse.com/broadway/thelastduel/index.html
Grenadier
W dziejach królestwa, ale nie Cesarstwa, choæ te pojedynki by³y nielegalne.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.