Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nabiodrki i nalokietniki - prosba o wydatowanie
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejĂłw > Uzbrojenie - ogĂłlnie > Uzbrojenie ochronne - ogĂłlnie
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Mam prosbe - czy ktos pomoglby mi w wydatowaniu tychze sprzetow i umieszczeniu ich na mapie Europy?

Pochodza one z pracowni p. Mardinusa i bardzo mi sie podobaja, jednak zanim je zamowie, chcialbym wiedziec, czy pasuja dla zolnierza z okresu 1415-1430, pogranicze francusko-burgundzko-sabaudzkie.

Bardzo z gory dziekuje wszystkim, ktorzy mi pomoga!

Sprzety te obejrzec mozna zas pod linkami:

http://www.mardinus.c2000.pl/oferta/oslony...og_01.php?id=71

http://www.mardinus.c2000.pl/oferta/oslony...ak_01.php?id=61
Mateusz
Co do wydatowania: to po namysle stawiam na maj - lipiec 2003. ;D Ale na serio - (nie chcac wdawac sie w dywagacje nad rozwiazaniami zastosowanymi przez producenta) - nabiodrki te maja bardzo prosta konstrukcje oraz forme liscia - w sam raz mozna utrzymywac, ze sa na "wczesny XV" icon_wink.gif. Co do nareczakow to usilnie zachecam do zamowienia calosci - tj. "opacha-nalokietnik- zarekawie" nie zas mroczenia tego z elementow (bo wbrew pozorom dobre zbrojniki zrobic nielatwo) forma zalecam rowniez prosta (malo folg, prosty lisc). To tyle jezeli chodzi o uwagi do przedstawionego przez szeregowca Brayana sprzetu icon_wink.gif

Ogolna uwaga dotyczy konstrukcji gornej blachy nabiodrka - prosze wymoc na panu Mardinusie jej profilowanie wtedy bedzie mniej "rurowato" wygladala, byc moze uda sie wam go takze zachecic do odwazniejszego profilowania i pasowania folg :-P
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
czyli, ze Mateuszu, moj Guru, moge nosic taki sprzet na 1415-1430 nie ryzykujac przejscia nba mroczna strone sredniowiecza? smile.gif
Mateusz
mozesz, choc wolalbym zeby to byl Chotomow bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.