Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: O Wyrozumia³o¶æ Proszê.
> Inne > Propozycje i uwagi
Janko
Jak wiecie jest to zmora pocz±tkuj±cych. Ja jestem pocz±tkuj±cy i nie bardzo sobie z tym radze icon_wink.gif pomo¿e mi ktos dajac naprzyk³ad wykroje? dunno.gif nie wiem do konca tez z czego je zrobic. admin-patrzy.gif pamiêtajcie ¿e mam tylko 13 lat

przeniesiony ze strojów

Vislav
Tunia
Twój wiek mnie nie interesuje
na pocz±tek wybierz opcjê szukaj i wpisz raz - buty
dwa nogawice.

zanim mnie trafi ciê¿ki szlag i zawo³am Rabiegê
Slayer
Witam

Postanowi³em napisaæ o pewnej rzeczy, która od d³u¿szego czasu mnie denerwuje. A mianowicie o "bluzganiu" nowych. W ka¿dym przypadku , gdy nowy zacznie temat o czym¶ , zaraz zlatuje siê na niego horda "do¶wiadczonych" u¿ytkowników etc. Typowy przyk³ad : pewien nowy spyta³ siê o nogawice i buty i jak podkre¶li³ jest NOWY. W odpowiedzi przeczytaæ móg³ co¶ takiego cytujê : "na pocz±tek wybierz opcjê szukaj i wpisz raz - buty
dwa nogawice.

zanim mnie trafi ciê¿ki szlag i zawo³am Rabiegê".
Jak ju¿ zaczniesz mu t³umaczyæ to t³umacz do koñca.Trochê wyrozumia³o¶ci , zamiast od razu strzaszyæ , zniechêcaæ mo¿na pouczyæ , powiedzieæ by przeczyta³ regulamin , wyt³umaczyæ lub co¶.To nie boli! Nie rozumiê takiego zachowania. Przecie¿ nie ka¿dy jest doskona³y , nie ka¿dy od pocz±tku wie co i jak. Dlatego jeszcze raz proszê was o wiêcej cierpliwo¶ci dla "¶wie¿ych" w koñcu ka¿dy z nas nim kiedy¶ by³.
Pozdrawiam

Slayer
Vislav
Witam

Ten temat był 'wałkowany' wielokrotnie i wielokrotnie co jakiś czas odżywa. Jeżeli sam będziesz trochę dłużej na tym Forum z pewnością to zrozumiesz.

Od każdego wymagamy minimum wysiłku w pozyskiwaniu wiedzy. Odpowiedź na pytanie odnosnie nogawic znajduje się w tym samym dziale w którym zostało zadane.

To jest tylko dwadzieścia parę linijek poniżej http://www.freha.pl/index.php?showforum=31

Totalne lenistwo nie usprawiedliwia nikogo - nawet osobnika mającego 13 lat (od okołu 7 lat umie już czytać i pisać).

Zresztą zamiast otwierać nowy temat mogłeś po prostu opracować tekst i udzielić odpowiedzi pytającemu.

pozdrowienia Vislav

p.s. gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=170643
na tym ten temat zamykam, aby nie rozpoczynać kolejnej dyskusji.
Vislav
Witam jeszcze raz

Na prośbę Slayer'a otwieram ten temat. Zdeklarował na PW, że jednak przygotuje tekst odpowiedzi.

Prośba do innych użytkowników Forum o nie 'dokładanie' swoich komentarzy.

Dziękuję i pozdrawiam Vislav

p.s. oba tematy połączyłem w jedną całość
Slayer
Witam

Dziêkujê Panie Vislavie. Pisa³ Pan bym na pro¼bê Janka odpowiedzia³ i mia³em taki zamiar. Lecz tak jak w innych przypadkach po prostu nie zd±¿y³em , poniewa¿ temat zosta³ zamkniêty. Czy Administracja nie my¶la³a kiedy¶ aby jako¶ bardziej "uwydatniæ" regulamin , by wyci±gn±æ go z Og³oszeñ , zrobiæ go bardziej widocznym najlepej na pierwszej stronie , jako pierwsze forum. Przecie¿ ka¿dy kto otwiera tê witrynê by to zobaczy³ i zapewne uniknêli¶my takich niepotrzbnych sporów. Z regu³y kto¶ kto wchodzi pierwszy raz na Freha nie zwa¿a na regulaminy tylko ju¿ heja na uzbrojenie , stroje itp, co mo¿e wywo³aæ frustracjê u niektórych u¿ytkowników. A wystarczy³o odes³aæ go do regulaminu, prosta sprawa - koniec. Wiem , ¿e to nie jedyny tego typu przypadek , ale mam nadziejê , ¿e po przeczytaniu tego postu zaczniecie postêpowaæ z nowymi troszkê ³agodniej(cierpliwiej!).
Pozdrawiam

Slayer
Vislav
CYTAT(Slayer @ 23:28 28.10.2006) *
Witam

Dziêkujê Panie Vislavie. Pisa³ Pan bym na pro¼bê Janka odpowiedzia³ i mia³em taki zamiar. Lecz tak jak w innych przypadkach po prostu nie zd±¿y³em , poniewa¿ temat zosta³ zamkniêty. Czy Administracja nie my¶la³a kiedy¶ aby jako¶ bardziej "uwydatniæ" regulamin , by wyci±gn±æ go z Og³oszeñ , zrobiæ go bardziej widocznym najlepej na pierwszej stronie , jako pierwsze forum. Przecie¿ ka¿dy kto otwiera tê witrynê by to zobaczy³ i zapewne uniknêli¶my takich niepotrzbnych sporów. Z regu³y kto¶ kto wchodzi pierwszy raz na Freha nie zwa¿a na regulaminy tylko ju¿ heja na uzbrojenie , stroje itp, co mo¿e wywo³aæ frustracjê u niektórych u¿ytkowników. A wystarczy³o odes³aæ go do regulaminu, prosta sprawa - koniec. Wiem , ¿e to nie jedyny tego typu przypadek , ale mam nadziejê , ¿e po przeczytaniu tego postu zaczniecie postêpowaæ z nowymi troszkê ³agodniej(cierpliwiej!).
Pozdrawiam

Slayer

Witam

Mia³em nadziejê na przyk³adowy tekst z wyczerpuj±c± informacj± - niestety nie uda³o siê.

pozdrowienia Vislav
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Witam

Administracja pomyslala smile.gif, ale liczy tez na dobra wole uzytkownikow. A kto nie ma woli tego ostrzezenie zaboli ....

Mowiac bardziej szczegolowo:

Primo - Slayerze, nie tak dawno sie rejestrowales, wiec powinienes pamietac. Przy pierwszym logowaniu zaraz po rejestracji pojawila sie Tobie strona z Regulaminem, i mimo klikania w "cokolwiek" na stronie, przez kilka minut uparcie sie ladowala ponownie.

Secundo - link do Regulaminu jest na glownej stronie zaraz pod banerem, moim zdaniem wystarczajaco widoczny dla kogos kto ma ochote przypomniec sobie jego tresc

Tertio - na kazdym forum w internecie (a jest tego troche setek tysiecy), za lenistwo (nie uzywanie opcji 'szukaj') i dublowanie istniejacych juz tematow .. czeka 'reka boza' Administratora lub Moderatora. I Freha nie jest pod tym wzgledem zadnym dziwologiem. Wiedza o tym jest wiedz± o korzystaniu z internetu, a w naszym regulaminie smiemy tylko o tym skromnie przypomniec.

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.