Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [warszawa] Py³ Bursztynowy
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Mirmira
Witam!
Mam problem.. Mianowicie nie mogê dostaæ w Warszawie py³u bursztynowego czy mo¿ecie pomóc.
Wiem, ¿e powinnam szukaæ go w sklepach ze zdrowa ¿ywno¶ci Ew sklepach dla "pirotechników”, lecz niestety by³am w kilkudziesiêciu i niestety nie by³o albo sprzedawcy nie wiedzieli, co to ogóle jest. Z góry dziêkuje i pozdrawiam
Rabiega
Na nalewkê lepsze s± drobne bursztynki ... tongue.gif
Py³ bursztynowy to odpad, nie wiem czy ktokolwiek to sprzedaje.
Do kadzide³ te¿ u¿ywa siê drobnych okruchów, nie py³u.

Pzdr.
Vislav
Witam

Po prostu poszukaj u rzemie¶lników obrabiaj±cych bursztyn na wyroby jubilerskie. To jest odpad przy produkcji.

pozdrowienia Vislav
AndrzejM
Jesieñ (obok wiosny) to tradycyjny czas warszawskich gie³d minera³ów, które odbywaj± siê na Rakowieckiej w dawnym gmachu SGGW. Przy takich okazjach drobiny bursztynowe sprzedawano na wiadra. Proponujê - ogl±daj afisze rozlepione na mie¶cie.
Viator
A musisz kupowaæ w Wawie? Poszukaj producentów (jubilerów, pami±tkarzy) z Trójmiasta i napisz do nich, wysy³kowo wszystko kupi, wszystko sprzeda, jak w Lubartowie na targu. Dla nich to pewnie bêdzie okazja zarobiæ parê z³otych na odpadkach. Smacznej bursztynówki ¿yczê...
Mirmira
Dziêkuje za szybkie odpowiedzi!! Gwoli zainteresowanych nie potrzebuje go do robienia nalewek...Jest mi on potrzebny do czego¶ innego. Rzeczywi¶cie zapomia³am o zbli¿aj±cej siê gie³dzie.. Sprawdze i tam! Raz jeszcze serdecznie dziêkuje..Zastosuje siê do rad, sprawdze...Mo¿e go dostane. Pozdrawiam
Vislav
Witam

Je¿eli do efektów F/X to rzeczywi¶cie musi byæ py³. Drobno zmielony bursztyn niestety nie spala siê tak szybko.

pozdrowienia Vislav
Kemonar
Mój znajomy mieli³ bursztyny na py³ w m³ynku elektrycznym do kawy (potem robi³ kadzid³a).
Mi siê nie chce wierzyæ ¿e m³ynek zmieli³ ale z drugiej strony po co mia³by k³amaæ??
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.