Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Listwy Bambusowe Gdzie Znale¶æ
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
young
TYCZKI BAMBUSOWE PONAD 100mm ¶rednica
Tak jak w temacie gdzie to kupiæ??
Chcia³bym sobie skleiæ ³uk. A czy naprzyk³ad listewki z maty bambusowej nadawa³y by siê??

http://www.gaba.pl/matybambusowe.htm

Mod. Nie pisz calej informacji w tytule, pisz to czego szukasz, reszte szczegolow pisz w poscie.
Razoslaw
Tyczki bambusowe to w ka¿dym sklepie ogrodniczym, Castoramie itp.

Jak to siê nadaje na ³uk to nie bêdê siê wypowiada³. Ale jesli nie masz w tym do¶wiadczenia(a na to wskazuje twoje pytanie o materia³y) to lepiej wysi³ek w³ozony w robienie ³uku z bambusa w³ó¿ w zarobienie paru groszy na najprostrzy ³uk. No chyba, ¿e masz to do¶wiadczenie...
young
witam

Razoslaw wiêc o¶weæ mnie jaki bambus nadaje sie na ³uk?? Mieszkam w ma³ym miasteczku i nabli¿szy sklep Castoramy mam w Krakowie ... 200km

A po zatym wiem z k±d in±d ¿e bambus swietnie nadaje sie na ³uk. icon_mrgreen.gif
Purvis
kazdy szanuj±cy sie sklep ogrodniczy ma na sk³adzie bambus w zadowalaj±cych ilo¶ciach. a przynajmniej mo¿liwo¶æ dostawy.
nawet z takiego zadoopia jak moje rodzinne do takiej skarbnicy jest nie wiêcej ni¿ 70 km. a Ty mieszkasz dalej na po³udnie. powinno byæ ³atwiej z bambusem, bo u Was na poludniu jest cieplej bum.gif
pozdrawiam
young
smile.gif Sziêki poszukam albo poprosze ¿eby sprowadzili.
mm80
gdzie móg³bym kupiæ listewki bambusowe
Vulpus
Witam

Nie wiem czy to do koñca prawda, ale s³ysza³em, ¿e na ³uk bambusowy, który podobno jest barszo dobry, ambus musi mieæ okre¶lon± szeroko¶æ i rosn±æ powy¿ej kilku tys. metrów n. p. m.
Burzywoj
Gdzie kupiæ i jaki bambus to te¿ problem - ja raczej liczê, na do¶wiadczenie frehowiczów i oczekujê podpowiedzi od kogo¶ kto juz zrobi³ ³uk z bambusa.
Nie zbywajcie takich pytañ stwierdzeniem ¿e bambus nie jest dla nas ³ukiem historycznym.
Traktujmy to jako pewnego rodzaju do¶wiadczenie - nawet je¿eli kto¶ zaczyna od w³ókna szklanego, potem próbuje z bambusem - to st±d juz prosta droga do rodzimego drewna - a jaki juz kawa³ drogi za nami ile prób, b³êdów i rado¶ci..
Filos
W pe³ni zgadzam siê z Burzywojem. Nie wiecie moze gdzie mozna dostac listwy bambusowe (nie chodzi mi o tyczki, tylko o gotowe listwy na ³uk)?
darek69
CYTAT(Burzywoj @ 12:30 22.10.2006) *
Gdzie kupiæ i jaki bambus to te¿ problem - ja raczej liczê, na do¶wiadczenie frehowiczów i oczekujê podpowiedzi od kogo¶ kto juz zrobi³ ³uk z bambusa.
Nie zbywajcie takich pytañ stwierdzeniem ¿e bambus nie jest dla nas ³ukiem historycznym.
Traktujmy to jako pewnego rodzaju do¶wiadczenie - nawet je¿eli kto¶ zaczyna od w³ókna szklanego, potem próbuje z bambusem - to st±d juz prosta droga do rodzimego drewna - a jaki juz kawa³ drogi za nami ile prób, b³êdów i rado¶ci..

Jakby kogo¶ interesowa³o jestem w stanie zorganizowaæ listwy bambusowe, tak w postaci "surowej", wyciêtej bezpo¶rednio z rury bambusowej jak i z obrobion± na p³ask wewnêtrzn± powierzchni±. Wymiary nie graj± roli, oczywi¶cie oprócz szeroko¶ci w ramach rozs±dku.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.