Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: >>chÊciny 9.09<< Turniej Rycerski O Miecz W³adys³awa £okietka
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Cezary
Moc± dokumentu tego niechaj wiadomym wszem

i wszêdy siê stanie,
i¿ Dru¿yna Rycerska Zamku Królewskiego w Chêcinach,

na Turniej Rycerski o miecz W³adys³awa £okietka zaprasza.

A dziaæ siê to bêdzie w cieniu murów pradawnych

i w obecno¶ci braci rycerskiej, na polu turniejowym

Zamku Królewskiego w Chêcinach,
W dniach 9-10 wrze¶nia AD 2006.

A oto kilka szczegó³ów na temat imprezy:

Miejsce turnieju to b³onia u podnó¿a góry zamkowej w Chêcinach

Zje¿d¿aæ na turniej mo¿na ju¿ w Pi±tek po po³udniu.

Chocia¿ bêdzie wyznaczone specjalne miejsce na rozbicie namiotów „sportowych” nieopodal pola turniejowego to jednak radzi bêdziemy z zaopatrzenia siê przez Was w namioty „rycerskie”. Jest to dla nas bardzo wa¿na sprawa, a je¿eli kto¶ bêdzie mia³ problem z ich zabraniem chêtnie pomo¿emy (po prostu dajcie znaæ).

Impreza rozpoczyna siê w Sobotê oficjalnym powitaniem i prezentacj± dru¿yn o godz. 13.00
Dzielimy siê na dwa obozy (tych, którzy bêd± broniæ zamku i tych, którzy bêd± próbowali go zdobyæ).

13.20 Uczestnicy mog± siê zg³aszaæ do turnieju bojowego, umacniania fortyfikacji, budowy machiny oblê¿niczej, udzia³u w bitwie a tak¿e, je¿eli bêdzie na tyle ochotników do turnieju ³uczniczego, boghurtów, itp.

13.30 Rozpoczynamy budowê umocnieñ i machiny oblê¿niczej
13.30 Pokazy Kieleckiego Szwadronu Kawalerii
14.00 Obiad
15.00 Turniej bojowy o Miecz Króla W³adys³awa £okietka
17.30 Koniec budowy umocnieñ i machiny
17.30 Rozstrzygniêcie turnieju wrêczenie nagród
18.00 Szturm na Zamek
19.00 Biesiada Rycerska
19.00 Wystêp grupy Staropolance
20.00 Koncert zespo³u „Skrajna Chata” z Ukrainy

Niedziela, czyli drugi dzieñ imprezy to czas na to, na co nie starczy³o czasu w Sobotê…
Przyk³adowo, turniej ³uczniczy po chêciñsku (czyli z lo¿± szyderców), boghurcik dla zapaleñców, zabawy plebejskie itp.
Specjalnie nie okre¶lamy ram czasowych, poniewa¿ wyjdzie to w praniu.
Oczywi¶cie bêdzie te¿ msza w ko¶ciele u podnó¿a góry zamkowej.

P.S.
Chcia³bym zaznaczyæ i¿ mimo naszych usilnych starañ nie jeste¶my w stanie zapewniæ full ¿arcia na wszystkie dni dlatego proszê aby¶cie mieli kilka dukatów na co¶ to picia i do jedzenia (zaproszeni go¶cie bêd± mieli rabaty icon_wink.gif
OCZYWI¦CIE JEST TO TURNIEJ NA ZAPROSZENIA I WSZYSCY UCZESTNICY JU¯ SIÊ OKRE¦LILI, CO DO PRZYJAZDU ACZ KOLWIEK, JE¯ELI KTO¦ CHCIA£BY NAS JESZCZE ODWIEDZIÆ TO DZWOÑCIE NA NUMER 600075092. NIE ODBIERAM MAILI PONIEWAZ JESTE¦MY POCH£ONIÊCI PRZYGOTOWANIAMI W CHÊCINACH A TEN TEMAT RUSZY£EM NA WYRA¬NE NACISKI ZAINTERESOWANYCH.

POZDRAWIAM I DO ZOBACZENIA!!!
M¶ciwój
Co by tu powiedzieæ na temat tego wspania³ego turnieju clap.gif mo¿e najpierw podziêkowania dla organizatorów i uczestników za wspania³a zabawê, ci którzy niebyli niech ¿aluj± bo jest czego bigsmile2.gif
Naprawde by³o ¶wietnie i Chêciñskie turnieje na sta³e s± wpisane w nasze kalendarium tongue.gif
Jeszcze raz podziêkowania, kupa dobrej roboty oby tak dalej!!!!!!!!!!
vivat król £okietek szczerba.gif icon_wink.gif hehehe
jarzyn
devil.gif By³o naprawdê ¶wietnie! Atmosfera turnieju na d³ugo zapadnie mi w pamiêci pijacy.gif . Ilo¶æ jedzenia robi³a wra¿enie respekt.gif . To by³ bardzo mile spêdzony czas w ¶wietnym towarzystwie.
Wiwat Organizatorzy!!!!
M¶ciwój
Zapraszam do obejrzenia fotek z turnieju niestety niejest ich zbyt wiele ale zawsze co¶ www.druzynaslavia.prv.pl
Skubu
Bardzo fajny i udany turniej smile.gif Atmosfera byla wrecz wspaniala organizatorzy naprawde wlozyli wiele trudu w tak udana impreze:D
Piotr Muczko
No naprawde Czaru¶ , szacuneczek.
Negroo
Dziekuje za wspanialy turniej, pozdrawiam wszytkich uczestników kto nie by³ niech za³uje bo jest czego atak na fotryfikacje to cos nowego jak dla mnie naprawde cos fajnego - uczta przednia impra super - jden minus to przemowienia na przywitaniu(Efendi slicznie to zalatwilismy :D ), dmuchane zamki i kapela biesiadna ( jeszcze troche a bym ich sam usiek³) :/ - pozdrawiam wszystkich i prosze o linki oraz zdjecia na poczte (Ewo do Ciebie g³wna prozba o to :P obieca³as robic zdjecia nam rowniez :] )
efendi
Witam!
Dzieki za swietna zabawe smile.gif widac bylo wysilek organizatorów wlozony w organizacje imprezy. Chwala im za to.
Przemowienia nam nie straszne bigsmile2.gif a zdobywanie fortyfikacji- bomba.
Tylko za wczesnie uzylismy swojej tajnej broni i wszyscy sie na zawartosci pocisku z trebusza, w czasie szturmu, slizgali bigsmile2.gif clap.gif usmieszek_09.gif
Pozdrawiam i do zobaczenia, mam nadzieje, za rok.
Carolus
Impreza przednia, wymarzone zakoñczenie sezonu turniejowego clap.gif Cha³wa organizatorom!!!
Bitwa wspania³a, co prawda obreoñcy siê z pocz±tku nudzili, bo atakujacy nie potrafili siê przebiæ przez pu³apki, hehe icon_cool.gif
Dopiero atak Jelonów i Czekosia na wie¿e da³ iskierke nadziei bum.gif -skoñczy³o siê na tym, ¿e Olek na pro¶be Jarzyna rozwali³ brame od wewn±trz, by mo¿na by³o zrobiæ wypad-nudy i smród by³ nie do zniesienia anger.gif
Ciekawym akcentem by³ Efendi-druid i jego magiczny napój bigsmile2.gif
mirek knight
wajnie by³o robic z wami trebucza szkoda tylko ze nie widzia³em jak sztrzela ale podobno cosik wysz³o fajnie fajnie i jeszcze raz fajnie neich moz bedzie z wami smile.gif
IrmiL
legendarny turniej Czarku, naprawde jest co wspominaæ.
Gzubi
Krótko stwierdzam, ¿e Chêciny by³y przesympatyczne smile.gif Bardzo mi³o wspominam. Szczególnie ucztê, która by³a zdecydowanie najlepsz± w tym sezonie ! :D
Tomko Konopczyc
Przemi³a kameralna imprezka- wszystko w sielankowej atmosferze. Rewelacyjna biesiada i kupa zabawy podczas bitwy. Wielkie dzieki, by³o przesympatycznie.
Cezary
Ludzie byli¶cie po prostu najlepsi!!!

Dziêki Wam wszystkim za przyjazd i ¶wietn± zabawê. Pomimo, ¿e by³em zajêty sprawami

organizacyjnymi przez ca³y czas trwania turnieju crazy.gif to muszê stwierdzic, ¿e ubawi³em siê po

pachy clap.gif
Ponadto szczególne podziêkowania dla:
OBR - druidzie Efendi - gratulujê machiny i poprowadzenia ataku ala Monty Python, pozdrawiam
Ex-y - Soczek - podczas turnieju bojowego wzbudza³e¶ przera¿enie w¶ród gawiedzi (pozwolê sobie

zacytowa jednego z przera¿onych widzów: "ludzie czy wy nie widzicie co tu siê dzieje... oni

siê bij± naprawdê!!!" icon_wink.gif
Bêdzin -Tomko - nasza niedzielna pogawêdka sprawia³a ¿e urodzi³a siê we mnie potrzeba

zrobienia kolejnej imprezy w sielankowym chêciñskim klimacie ... pozdrawiam ciebie i

oczywi¶cie przewspania³± babciê a tak¿e czekoladê -¶wietna walka na bardzo wysokim poziomie i

zas³u¿one I miejsce
Jelonki - dziêki wam za wasze zacne towarzystwo i piêkn± bitwê
SLavia - M¶ciwój - wpaniale by³o cie znów zobaczyc, cieszy mnie to ¿e nasza impreza jest w

twoim kalendarzu obowi±zkow± pozycj±, pozdrowienia dla twojej lepszej po³owy
I oczywi¶cie w koñcu Mercenari Liberi - wy jeste¶cie po prostu bezkonkurencyjni, równie¿

jeste¶cie z nami od pocz±tku i udowodnili¶cie ¿e zawsze mo¿na na was liczyc, z naszych

fortyfikacji zrobili¶cie nie zdobyt± warownie z systemem straszliwych pu³apek i ... panelem

sterowania icon_wink.gif przez to bitwa sta³a siê jedyn± w swoim rodzaju ma³y w³os a zla³ bym siê w

saczek, Koczan rad jestem wielce ¿e nas nawiedzili¶cie i do rych³ego zobaczenia!

pozdrawiam Wszystkich!!!

a kilka zdjêc postaram siê wrzucic juz niebawem.
efendi
Witam!
Cezary, Czekoladka jest z OBR smile.gif , ale Bedzin takze jest dobry tongue.gif
Jezeli mozecie, to wyznaczcie termin Checin 2007 jak najszybciej, zeby bylo mozna go sobie zaklepac blinkie.gif
Pozdrawiam
Cezary
Tak wiem przepraszam i obiecujê poprawê ale by³o bardzo pó¼no i by³em po 16 godzinach roboty i wogóle ledwie pamiêtam ¿e to wszystko pisa³em bigsmile2.gif

A zdjêcia postaram siê wrzuciæ dzisiaj no i pro¶ba : jak kto¶ ma filmiki to dajcie znac to siê dogadamy pijacy.gif
IrmiL
zmi³u j sie czarek! bez fot wsomnienia z ³ikendu wyparuj± z nas jak kac po sporzyciu nagrody
Isamira
Dziêkuje za pozdrowienia icon_mrgreen.gif By³o naprawde bardzo fajnie. Do zobaczenia.
Cezary
I w koñcu mam zdjêcia co prawda moje prywatne w wiekszo¶ci zosta³y utracone podczas ostatniej awarii mojego komputera ale podajê adres i ¿yczê mi³ego ogl±dania i wspominania...

http://www.ckpp.sir.com.pl/galeria/index.php?path=5
Dolez
Ach, a mnie nie bylo. Szkoda szkoda - nawet nie wiecie jak bym chcial byc tam z wami, ale moze za rok.
dunno.gif
Zdjecia nie oddaja mi klimatu, ale i tak podnosza cisnienie (oczywscie pozytywnie). Robisz Czarku z chlopakami dobra robote (ile bylo gatunkow sera tym razem?). Pozdrowiania dla wszystkich.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.