Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Wroc£awska 13 - 30.09-01.10.2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
nieczar
UWAGA !!!

PODAJÊ GODZINOWY PLAN IMPREZY :

SOBOTA 30.09

12.00 OTWARCIE I PREZENTACJA GRUP
14.00 TURNIEJ BOJOWY O KASÊ KOMESA
16.00 PREZENTACJA UZBROJENIA RYCERZA ZACHODNIEGO I WOJOWNIKA WSCHODNIEGO Z 13-EGO
WIEKU (MA£Y WYK£AD)
17.00 INSCENIZACJA NAJAZDU TATARÓW NA GRÓD
18.00 KONCERT GENDOSA Z TUWY I ALTAI KHANGAI Z MONGOLI

NIEDZIELA 01.10

12.00 OTWARCIE
14.00 PREZENTACJA UZBROJENIA RYCERZA ZACHODNIEGO I WOJOWNIKA WSCHODNIEGO Z 13-EGO
WIEKU
15.00-16.00 POKAZY WALK RYCERSKICH

...A W TZW. MIÊDZYCZASACH "SPILBERG" RYCERSTWA POLSKIEGO MICHA£ DRZEWIECKI BÊDZIE KONTYNUOWA£ ZDJÊCIA DO SWOJEJ MEGAPRODUKCJI "OBLʯENIE".
Aiuto
To moze niech lepiej kreci " Liste Nieczara " smile.gif
Aradpa
Teraz to ma nowy tytu³. "Wojna we mgle" smile.gif
nieczar
UWAGA !

PRZYPOMINAM WSZYSTKIM W ZORGANIZOWANYCH TRANSPORTACH (ZGODNIE Z ZASADAMI PODANYMI WE WCZESNIEJSZYM TEMACIE ODNO¦NIE IMPREZY....ZABLOKOWANYM NIESTETY) O UJAWNIENIE SIÊ I PODANIE PRZYBLI¯ONYCH KOSZTÓW TRANSPORTU

TYLKO DO KONCA TYGODNIA ,BO W PRZECIWNYM RAZIE KASE PRZEZNACZON¡ NA ZWROTY PRZEKA¯Ê NA INNY SZCZYTNY CEL (CHE,CHE,CHE...)

NAMAWIAM TE¯ DO WZIÊCIA UDZIA£U W TURNIEJU BOJOWYM - 500 ZLOTY POLSKICH TO NIEMA£A SUMA, A TURNIEJ NIE ODBÊDZIE SIÊ JESLI NIE ZNAJDZIE SIÊ NIE MNIEJ NI¯ 10 ¦MIA£KÓW

...W PRZECIWNYM RAZIE NAGRODA PRZEJDZIE NA INNY SZCZYTNY CEL ....PANOWIE NIE DAJCIE MI ZAROBIÆ !!!
Halfgar
Do Jego Wielko¶ci Chana Po³owieckiego Nieczara Nieczarowskiego

assalam allajkum,

B±d¼ Pozdrowiony Per³o w Naszyjniku mojej Przyja¼ni, zgodnie ze swoj± zapowiedzi± przybywam wraz ze swoj± brank± i s³ug± wiernym Abdulem. O Ile Allah bêdzie ³askawy tak¿e bojowo stanê ju¿ do walki (niestety tylko przeszywkê mam zrobion± i tarczê, wiêc du¿o zale¿y od konwencji turnieju bojowego). Tako¿ zabieram mój zestaw kawowy który powiêkszy³ siê o kilka elementów i na kawê zapraszam tych którzy w pokorze przyjd± prosiæ o ³yk kawy ;)

ma'a as salama
Nizar Abd al-Malik al-Asim
Zwierzak z Bêdzina
hej

zapowiada sie mosci Nieczarze ze od nas bedzie okolo 12 osob:) wiasty i niewiasty i zbrojni i takze ja z dawna zapowiadany:)

znowu bedziemy krecic film... a kiedy pokrecimy sutki?
Halfgar
Nie wiem do kogo uderzaæ w kwestii filmu, ale jest pomys³ od jednego z moich saracenów. Otó¿ mamy na naszym forum kilka arabistek, a kolega ma nawet jedn± arabistkê niemal¿e za ¶cian± i je¶³i by³aby ochota mo¿emy wzi±æ udzia³ w filmie mówi±c nasze kwestie po arabsku i podczas ogl±dania by³yby napisy (czyli prawie jak w kinie ;)) ... co wy na to?? smile.gif
Visenna
Witam

Jaki¶ czas temu wysy³a³am Tobie Nieczarze wiadomo¶æ na priva z potwierdzeniem mojej obecno¶ci, ale chyba nie dotar³a ;)
Tak, ja równie¿ siê pojawiê, ale niestety jak to ostatnio bywa, sama ;)
Proszê wiêc o wygospodarowanie dla mnie kawa³ka pod³ogi w chacie, jako ¿e jeszcze nie posiadam wlasnego namioru smile.gif

Pozdrawiam
Visenna
MeX
Witam

Nieczarze wys³a³em Tobie sms'a z zapytaniem czy znalaz³oby siê jeszcze miejsce dla paru (3-4) cz³onków Bractwa Simulacrum Caligo?

Pozdrawiam
MeX
nieczar
prosze o kontakt meilowy (nieczar@interia.pl)

standardowo : fotki najpierw ,potem decyzja

pozdrawiam
Robert Szatecki
A ja mam pytanie a propos dojazdu, jaki daleko jest od stacji pks do grodu? I czy jest tam jaki¶ wygodny dojazd?

Pozdrawiam
Shaer
Dojazd jest prosty - autobusem 113. Przystanek jest naprzeciw dworca pks, pod drugiej stronie ulicy ¶lê¿nej. Wysiadasz na przystanku Partynice-Tor Wy¶cigów Konnych. Bêdziesz przy samym wej¶ciu na teren wy¶cigów i tam s± ju¿ tabliczki.
DrzewiaK
Witam.

Do Halfgara:

Dobry pomys³ i niez³y potencja³ w przypadku kolejnych produkcji. Tym razem jednak nie mamy ¿adnych saracenów w scenariuszu. Dziêki w ka¿dym razie za chêæ pomocy. smile.gif
Bêdziemy jednak potrzebowaæ statystów w strojach ruskich.

Do zobaczenia,

DrzewiaK
Robert Szatecki
CYTAT(Shaer @ 19:05 23.09.2006) *
Dojazd jest prosty - autobusem 113. Przystanek jest naprzeciw dworca pks, pod drugiej stronie ulicy ¶lê¿nej. Wysiadasz na przystanku Partynice-Tor Wy¶cigów Konnych. Bêdziesz przy samym wej¶ciu na teren wy¶cigów i tam s± ju¿ tabliczki.

Dziêkujê za pomoc:)
Pozdrawiam,
Galahad
Dentysta
Oferta last minute:
Mam 2 miejsca (3 je¶li ma³y baga¿) z Gdañska do Wroc³awia.
UWAGA: oferta dotyczy jednak tylko trasy do Wroc³awia - w drodze powrotnej mam ju¿ prawie komplet (co najwy¿ej 1 miesce).
Pozdrawiam
Dentysta
P.S. Ewentualne zg³oszenia wiadomo¶ci± prywatn±
Halfgar
Niestety z przyczyn rodzinnych muszê odwo³aæ parzenie kawy we Wroc³awiu angsad.gif. Jest mi niezmiernie przykro, zw³aszcza, ¿e obieca³em kawê kilku rycerskim zombi o poranku ;). Obiecujê, ¿e nadrobiê to na I³¿y 2007 smile.gif
Fiodor Bie³yj
huh.gif czy kto¶ jedzie w pi±tek z/przez stolicê? chêtnie dorzucê siê na benzynê i lampkê pienistego icon_wink.gif
Kakofoniks
mam dwa miejsca wolne z gdańska do wrocka i z powrotem
Trasa lotu "Falcona Millenium" wiedzie przez bydgoszcz, gniezno

Wyjezdzamy z gdańska o 22.00 w piatek

chetni zgłaszac sie prosze na telefon 507331512
madrath
Do zobaczyska o 1:00 a.m. smile.gif Ju¿ za 7 godzin!
Shaer
Impreza na grodzie ¶wietna, a¿ dostanê depresji posezonowej... Gazy bojowe tongue.gif , koncert Gentosa, ogólny klimacik - super.
A tak widzia³y nas kamery telewizji regionalnej:
http://ww6.tvp.pl/6239,20060930401715.strona
Szkoda tylko troszkê pogody drugiego dnia. Bêdê têskniæ za wszystkimi, których zobaczê prawdopodobnie dopiero w maju icon_cry.gif
Czekam na zdjêcia.
madrath
Imprezka fajna. Doskona³e zakoñczenie sezonu.

Koncert muzyków z Tuvy - REWELACJA. Niestety nie wiem o czym ¶piewali ale brzmia³o jak pie¶ni o mi³o¶ci dwornej hehehe.gif
Do zobaczenia na zimowym Gniewie!
Halfgar
Salam,

Jednak uda³o mi siê dotrzeæ, szkoda, ¿e na sobotê, ale niestety remonty i inne sprawy nie pozwoli³y mi na zostanie na miejscu angsad.gif Ale wra¿enia rewelacyjne, niecierpliwie czekam na fotki smile.gif
Dentysta
Impreza bardzo fajna. Klimat rewelacyjny.
Gród powala na kolana (widzia³em go pierwszy raz).
W sumie przejechali¶my ponad 1000 km (z atrakcjami typu remonty i max korki), ale by³o warto.
Serdeczne dziêki.
Pozdrawiam
Dentysta
Mario_HH
CYTAT(Dentysta @ 11:40 02.10.2006) *
Impreza bardzo fajna. Klimat rewelacyjny.
Gród powala na kolana (widziałem go pierwszy raz).
W sumie przejechaliśmy ponad 1000 km (z atrakcjami typu remonty i max korki), ale było warto.
Serdeczne dzięki.
Pozdrawiam
Dentysta

nie ma sie co dziwić ze Dentysta tak chwali, w końcu ładną nagrodę wygrał w bojowym:)
ale oczywiście jak najbardziej zasłużenie.pozdro
gród rzeczywiście mistrzowski, klimat w nim znakomity.
dzięki dla Nieczara i wszystkich którzy zrobili tą b.fajną imprezę
było super, za rok też przyjedziemy by umierać w gazach bojowych oraz na kolejne grupowe gul gul
i opowieśc o królewnie p.i.z.d.o.lonie...
nieczar
witam,

wielkie dzieki za s³owa uznania :^)
na pewno wielkie dziêki dla wszystkich ,którzy skorzystali z zaproszenia i zago¶cili na mojej imprezie....JESTE¦CI WIELCY....i mam nadziejê ,ze na IV "13" te¿ bêdziecie

impreza udala siê pomimo tego ,ze niektóre osoby nie przyjecha³y pomimo wczesniejszych deklaracji obecno¶ci.... w zwi±zku z tym inscenizacja najazdu Tatarów na Grod by³a nieco skromniejsza ,ale my¶lê ,ze i tak wysz³o nie¼le :^) ....na razie niestety nie posiadam ¿adnych fotek z imprezy ,ale kilka osob obiecalo ich nades³anie, wiêc prosze wszystkich o cierpliwo¶æ

mam nadziejê ,ze formu³a ma³ej ,ale"smacznej" imprezy przypadla wam do gustu i ze swojej strony obiecujê windowaæ poziom ....i przepraszam za elementy "komercyjnej koniecznosci" mam tu na my¶li zapewnienie atrakcji turystycznej (patrz walki rycerskie, inscenizacja, koncert z u¿yciem nag³o¶nienia,catering ), ale bez tych elementów impreza nie mialaby szansy odbycia siê

JESZCZE RAZ WIELKIE DZIÊKI !!!
Zwierzak z Bêdzina
Heh... klimat jak co roku... taki jaki powinien byc... miodzio... mimo iz zostalem mocno zbity w pierwszej walce:) heh po roku hamburgerowania kondycha nie ta...
brakowalo mi tylko niektorych grup i osob co na poprzednich Wroclawskich XIIIstkach....

dzieki niczar za ta imprezke:)

a te zdjecia sa super... i jak sie truje gazem... http://www.trzynastkanagrodzie.prv.pl/
Indar
O tak, dla opowie¶ci królewnie to i drugi tysi±czek móg³bym strzeliæ. smile.gif
Kilka zdjêæ, na szybko:

k³aniam
I.
Joanna
Witam

Impreza mimo, ¿e tak krótka to jak najbardziej udana dziêki wspania³emu towarzystwu smile.gif . Gród zrobi³ na mnie wra¿enie, choæ w trailerze I³¿eckim wydawa³ siê ze dwa razy wiêkszy.

Zespó³ z Mongolii to by³ strza³ w dziesi±tke clap.gif koncert poruszaj±cy, a co siê dzia³o na uczcie to po prostu co¶ piêknego smile.gif . Im te¿ widaæ spodoba³y siê nasze ¶piewy i cebrzyk z piwem bigsmile2.gif

Dziêki dla Nieczara za fajny turniej (szacun za historiê o ksiê¿niczce, jestem pe³na podziwu dla mo¿liwo¶ci Twojej pamiêci) , no i ca³ej reszcie za dobre towarzystwo.

pozdrawiam XIIItkowcó serdecznie thanx.gif

ps: Fajnie by³o by reaktywowaæ baliê do k±pieli na przysz³y rok - a co tam, ¿e ju¿ prawie pa¼dziernik smile.gif
Mario_HH
''impreza udala siê pomimo tego ,ze niektóre osoby nie przyjecha³y pomimo wczesniejszych deklaracji obecno¶ci.... w zwi±zku z tym inscenizacja najazdu Tatarów na Grod by³a nieco skromniejsza ,ale my¶lê ,ze i tak wysz³o nie¼le :^) ....''

no tak: Kangur, Aiuto, sanok nie przyjechali, Kangur jak wiadomo wybra³ wycieczkê z dzieæmi hehe...

''mam nadziejê ,ze formu³a ma³ej ,ale"smacznej" imprezy przypadla wam do gustu i ze swojej strony obiecujê windowaæ poziom ...''

zgadza sie, ''ma³a, ale smaczna'' - fantastyczne okre¶lenie!!! tak w³a¶nie by³o smile.gif

''JESZCZE RAZ WIELKIE DZIÊKI !!!''

to my dziêki
nieczar
Zwieszak ,kto jest autorem tych zdjêæ ?....zajefajne !!!

Indar, tê fotkê ze mn± w g³ownej roli nazwa³em "furorum nieczarum" :^) ...a moge jej u¿yæ w awatarze?

Mario, prosze bez nazwisk, nie mam zamiaru piêtnowaæ winowajcow :^) ....do czasu che,che,che
Indar
Jasne, nie ma problemu. Szkoda tylko ¿e delikatnie rozmazana, zwyczajnie by³e¶ za szybki dla migawki. hehehe.gif
Jestem w trakcie obrobki zdjec, postaram sie szybko je zamiescic. Tylko mnie nie poganiajcie, nie jest ³atwo wycinaæ turystów. smile.gif
k³aniam
I.
Zwierzak z Bêdzina
Nieczar-autor jest na 4 stronie. ja dostalem linka od martyny z ilzy.
DrzewiaK
Witam.

Ja dla odmiany te¿ wszystkim podziêkujê. smile.gif
Jak co roku imprezka we Wrocku pierwsza klasa. Bez ci¶nieñ, za to z jajem i pomys³em. Bardzo mi siê podoba ca³y ten w±tek z tatarami. Bardzo oryginalne i rewelacyjne. Szczególnie moment z Iperydem.
Chemical Warfareeeeee!!!!!!!!!!! smile.gif

Poza tym Wielkie dziêki dla wszystkich, którzy po raz kolejny byli na tyle cierpliwi, ¿e grali i ztatystowali w naszej "Superprodukcji". Bez Was ca³y pomys³ mo¿naby by³o wywaliæ do kosza. A tak, ca³o¶æ toczy siê powoli ale konsekwentnie.

Powiem, ¿e pomimo tego, ¿e biega³em z kamer±, bra³em udzia³ w bojowym i insceniacji, weekend zaliczam do wypoczynkowych i relaksacyjnych. To chyba ta atmosfera wyluzowania.

Do Joanny: Gród w trailerze wydawa³ siê wiêkszy? Wielkie dziêki, o to chodzi³o. ...magia kina. icon_cool.gif

Pozdrawiam,
Piotr £uniewski
Sellam Allaykum Bracia i Siostry!

Na wstępię dziekuję Watherowi za dołączenie mnie do grupy Wesoła XIIIstka.
A teraz przechodzę do meritum. Impreza świetna, choć dla mnie osobiście dość kłopotliwe dojście ale opiszę po kolei. Do Wrocławia pojechałem pociągiem IC ( Inter City?Hmm...sądząc po tym co się działo w drodze powrotnej nabrałem wątpliwości czy ta nazwa tu pasuje ) relacji Warszawa - Wrocław i planowo dojechalem na godzinę 23.25. Ponieważ po za nocnymi nieznanymi mi autobusami, komunikacja juz nie chodziła, drogę do Partynic pokonałem pieszo w godzinę z kawałkiem. Za to na miejscu zastałem jak mi się wydawalo wszystko zamnięte i jak ten dureń stałem chyba kolejną godzinę wkurzony po to aby delikatnym nacisnieciem klamki zorientowac się że brama jest otwarta.Ale to taki wypadek przy pracy bigsmile2.gif Na szczescie na miejscu wszystko już było znakomicie. Jak to Drzewiak ujął z jajem i pomysłem bez zbędnych ciśnień. Atmosfera grodu super! Gdyby nie nocne chłody jesienne i brak przygotowania na nie ( nie mam jeszcze cieplejszego okrycia wierzchniego, to które mam znakomicie sprawdza się w upał a sam turban to za mało na temperatury chłodniejsze ) to była by pełnia szczęścia. W Sobotę rankiem postanowiłem przyrządzić sobie małą kawę aby sie rozgrzać ( oczywiście saraceńską kawę smile.gif )

i prawie natychmiast tego pożałowałem gdyż jak zacząłem to już praktycznie nie skończyłem. Teraz rozumiem juz kaliską sytuację naszego saraceńskiego dowódcy Abd Al-Malika ( vel Halfgar ). Ah, czekajcie! Przyjdzie czas że wszyscy w pokorze na kolanach bedziecie prosić o łyk naszego napoju! mad.gif mad.gif mad.gif
A tak na serio to po prostu potrzebny mi jest większy tygielek żeby dla wszystkich wystarczało. Niektórzy chetni się kawusi nie doczekali. Wybaczcie Saracenowi!
Na szczescie po południu zjawił się mój dowódca we własnej osobie , kawowy mistrz i znacznie mnie odciążył. A turniej udal się bardzo dobrze. Było miło i przyjemnie. Tym bardziej że wyższość sztuki wojennej Wschodu została udowodniona! Gaz wymiatał. Ale na przyszły raz Armandzie, owiń się szczelnie turbanem bo sam sie zagazujesz szczerba.gif . Na szczeście nikomu nie przeszkadzal fakt że w oddziale mongolskim nie było ani pół Mongoła, chyba że Gendos stanął by do walki. A koncert i uczta były rewelacyjne, zwłaszcza śpiewy, a pan Gendos udowodnił że na mojej gitarze da się grać dalekowschodnią muzykę. Dzięki wszystkim za wspólną zabawę i zapraszam do oglądania zdjęć.

FOTKI Z IMPREZY

A tu mały bonus Joanno celem nadrobienia zaległości z ubiegłorocznego Lipowca.

Autor zdjęcia - Łukasz Charewicz vel Armand

I na koniec ciekawostka o historii kawy. Otóż kawa Nieczarze nie pochodzi z Indii jak ja sugerowałem ani też nie jest wynalazkiem turecko - mongolskim jak Ty przypuszczałeś. Ale przytoczę słowa specjalisty.
Henryk Hrankowski w swej ksiażce " Kawa. Surowiec, technologia " napisał:

" Według powszechnego przekonania ojczyzną kawy jest Etiopia, gdzie w prowincji Kaffa rosnie w stanie dzikim i stamtąd prawdopodobnie pochodzi jej nazwa. Uprawę rośliny rozpoczeli Arabowie na żyznych terenach obenego Jemenu, zwanych " Arabią Szczęśliwą " w zwiazku z czym Linneusz nadał roslinie botaniczną nazwę Coffea Arabica.[...] Arabowie od dawna znali i cenili orzezwiające i pobudzające wlasności kawy, szczególnie wobec zakazu picia alkoholu, wydanego przez Mahometa. Do spopularyzowania używki przyczyniły się ruchy ludnościowe związane z niezwykle szybkim rozprzestrzenianiem się Islamu, pielgrzymkami do miejsc świętych oraz podbojami krajów Azji Mniejszej, Afryki Północnej i Półwyspu Pirenejskiego. Przed XVI wiekiem kawa staje się przedmiotem handlu, jest ona dostarczana do Adenu, Egiptu i Turcji ze słynnego portu Mokka w Jemenie. Następnie dociera do Damaszku, Aleppo i Konsantynopola. Do Europy kawa trafia za pośrednictwem kupców oraz dyplomatów i do końca XVIII wieku staje się znana na całym kontynencie.[...] Powodzenie jakim zaczęła cieszyć się kawa sprawiło, że zaintetrsowały się nią kraje posiadające kolonie: Holandia, Francja, Anglia, Hiszpania i Portugalia "

Pozdrowionka!

Ps. Nie pamietam kto jest autorem ostatniego zdjęcia w galerii. Może autor się przypomni? W każdym razie wszystkim pstrykającym fotki dziękuję!
Martyna
Ja troche opó¼niona w temacie ale co tam.
Impreza ¶wietna, Nieczar chwa³a Ci.
Dziêkujê wszystkim z którymi siê spotka³am i mi³o spêdzi³am czas.

Abdulu kochany, dziêkujê za wymienienie mnie na stronce :D
Mam nadziejê, ¿e fotki siê podobaj±.
Pozdrawiam,

Martyna z I³¿y
Robert Szatecki
Witam!
Chcia³bym podziêkowaæ Nieczarowi za zaproszenie nas na imprezê. Sam gród zrobi³ na nas wielkie wra¿enie, bardzo ³adna budowla zbudowana z niema³ym rozmachem. Gratulujê! Sama impreza by³a naprawdê udana. A co najwa¿niejsze mój ulubiony punkt imprez historycznych, czyli bojówka, by³ bardzo ciekawy. I mimo problemów z krêgos³upem dobrze powalczy³em i nie da³em plamy:)
K³aniam siê,
Galahad
madrath
cd. zdjêæ

Tym razem ogólne

Pozdrowienia!
Indar
To i ja dorzucê gar¶æ zdjêæ, mo¿ecie je obejrzeæ TUTAJ
k³aniam
I.
nieczar
...cholera, te fotki jak klêcze przed Drzewiakiem to dowod mego po¶wiêcenia (upodlenia) dla dobra sztuki
...nawet kiedy o¶wiadcza³em siê mojej ¿onie to nie klêcza³em...a tu...co za wstyd !!!
Fiodor Bie³yj
shocked.gif http://photofile.ru/photo/vlasta/2196138/large/37440604.jpg tak z ciekawo¶ci: czy kolega po lewej podnosi rêce czy rêkê? coffee.gif
nieczar
buuucha,cha ,cha ....to mnie salutuje !!!

....a tak na powa¿nie o ile pamiêtam (choæ pamiêtam niewiele z tego momentu imprezy) to raczej podnosi obie rêce

...ale fota super...a niebawem foty z imprezy pokaz± sie na stronie Grodu
Jarek Przyby³o
Przecie¿ to najnormalniejsze w ¶wiecie heil dunno.gif Tak charakterystyczne dla XIII w. Nie rubta afery. icon_wink.gif
madrath
cool.gif heiluje tañcz±cemu na stole, ubranemu w czerwon± sukienkê Nieczarowi, który na dodatek recytuje nieprzyzwoite wierszowanki. Szczyt pwerwersji... bigsmile2.gif

I kto tu mówi, ¿e jeste¶my normalni....
Shaer
CYTAT(Joanna @ 21:41 02.10.2006) *
ps: Fajnie by³o by reaktywowaæ baliê do k±pieli na przysz³y rok - a co tam, ¿e ju¿ prawie pa¼dziernik smile.gif

Ha, mia³am okazjê korzystaæ z tej balii gdy dzia³a³a. Nawet odnalaz³am fotkê z tej okazji :-D.
http://wroclaw.hydral.com.pl/13395,foto.html
Niniell
No, wychodz±c z za³o¿enia ¿e lepiej pó¼no ni¿ wcale pseudoksiê¿na pseudoLena doda swoje trzy grosze icon_cool.gif Impreza super by³a :D , moja pierwsza, ale na pewno nie ostatnia. Wprawdzie trochê ma³o czasu mia³am na imprezowanie, ale..... nadrobiê za rok bez w±tpienia bum.gif Ogólnie bardzo mi siê podoba³o wszystko, pozdrowienia szczególne dla jak¿e pracowitej ekipy filmowej smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.