Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Program o turnieju w Golubiu_Dobrzyniu
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2003
Skaras
Dzisiaj (20 07 2003) o godzinie 14.55 bêdzie program o turnieju w Golubiu-Dobrzyniu na TV polonii. Program bêdzie emitowany wiele razy wiêc jak kto¶ nie obejrzy dzisiaj to ma jeszcze szanse.
Pozdrawiam.
Nikodem
a moze poruszmy inny problem - czy ten urniej jest warty obejrzeni? Czy tylko mi turniej w GD ¼le mi sie kojarzy (w³óczkowi rycerze etc.)?
Szypu³
W³a¶nie mia³em nieszczê¶cie obejrzeæ ow± relacjê, heh no có¿, a niektórzy mówi± ¿e Pawe³ h. Szeliga jest lub by³ mroczny, nie chce tu broniæ nikogo, ale po prostu ci panowie w G-D bij± mroczno¶ci± wszystkich na g³owê, i od wielu lat s± niereformowalni, pan kasztelan od wielu lat gada te same bzdury, heh to s± rêce i co te rêce robi±?
te rêce OPADAJ¡.
Czy damy radê wypromowaæ kiedy¶ imprezê która wywietrzy smrodek po GD ??
¯yczê tego nam wszystkim.
Nikodem
Pawe³ h. Szeliga przy G-D jest ortodoxem bigsmile2.gif jak kazdy z nas mam nadzieje... to mnie smuci co sie dzieje z G-D, bo oni wlasnie legitymuj± sie pierwszym bractwem w Polsce i na ¶wiecie... fajnie by by³o gdyby to w polsce powsta³a ta zabawa, ale jeszcze fajniej by by³o gdyby to polacy pokazywali klase i to jak nalezy to robic (nie, nie jak nalezy robic czepce kolcze z w³óczki)...
Bartek z Chojnika
Przy ca³ym moim bardzo ostro¿nym podej¶ciu do Golubia Dobrzynia i ich "medialnych uk³adów z telewizj± (tak jakby by³a to jedyna impreza w kraju), zwracam wam Panowie uwagê na ma³y detal. To ¿e ch³opaki je¿d¿± na turnieju we "w³óczce", to nic nienormalnego. Spad³, który z was kiedy z konia? Je¶li tak, to wyobra¼cie sobie, ¿e spadacie w ³adnych dodatkowych kilogramach drutu. Je¶li komu jeszcze ma³o, przypominam wypadek Jacka, przepraszam nie pamiêtam godno¶ci, graj±cego Jagie³³ê, który spad³ na Grunwaldzie w pe³nej p³ycie i wyl±dowa³ w szpitalu. Jarek Struczyñski z Gniewu, czyli Wielki Mi¶, te¿ nie ma najlepszych wspomnieñ ze spadaniem z konia w blachach.
Poza tym, nie tylko Polacy tak je¿d¿±. W podobny sposób robi± to zaprzyja¼nieni Francuzi...
Nikodem
CYTAT(Bartek z Chojnika)
Przy ca³ym moim bardzo ostro¿nym podej¶ciu do Golubia Dobrzynia i ich "medialnych uk³adów z telewizj± (tak jakby by³a to jedyna impreza w kraju), zwracam wam Panowie uwagê na ma³y detal. To ¿e ch³opaki je¿d¿± na turnieju we "w³óczce", to nic nienormalnego. Spad³, który z was kiedy z konia? Je¶li tak, to wyobra¼cie sobie, ¿e spadacie w ³adnych dodatkowych kilogramach drutu. Je¶li komu jeszcze ma³o, przypominam wypadek Jacka, przepraszam nie pamiêtam godno¶ci, graj±cego Jagie³³ê, który spad³ na Grunwaldzie w pe³nej p³ycie i wyl±dowa³ w szpitalu. Jarek Struczyñski z Gniewu, czyli Wielki Mi¶, te¿ nie ma najlepszych wspomnieñ ze spadaniem z konia w blachach.
Poza tym, nie tylko Polacy tak je¿d¿±. W podobny sposób robi± to zaprzyja¼nieni Francuzi...

ale czy to wyt³umaczenie? bo jak na moje NIE. Je¶li Ci powiem ¿e np. SCA co¶ robi bo jest tak np. bezpieczniej? np grille we wczesnych he³mach? devil.gif w koñcu zaprzyja¼nieni Amerykanie tez tak robi±... a pozatym - kto powiedzia³ ze to hobby jest bezpieczne? nie jest! i nic z tym nie zrobisz. Chwa³a ludziom i cze¶æ którzy o tym wiedz± i sie godz± na niebezpieczeñstwa w imie historyczno¶ci king2.gif
P.S. Tylko mam jedno ma³e pytanko - czemu we w³óczce oprócz konnych chodz± tez w G-D inni? tzn np. ³ucznicy? czy tutaj te¿ znajdziesz jakie¶ dla nich usprawiedliwienie?

Pszepraszam za dosæ ostr± nagonke na G-D, ale jak spiewa³ bodaj¿e Kazik "nie ma lito¶ci dla sk*********" bic.gif (oczywi¶cie mam tutaj na my¶li G-D i ca³e to to w³óczkowe ta³atajstwo icon_wink.gif )
Bartek z Chojnika
Dobra, pasujê. Bijcie Golub ile wlezie.
Pozdrawiam
Jakub ze ¦widnicy
Proponujê przyznaæ Golubiowi w tym roku poza konkursem nagrodê Dark Edenu, a wszystkim uczestnikom nagrodê im. Lorda Carvilliana. Po sezonie mo¿emy jeszcze przeprowadziæ jakie¶ dodatkowe g³osowania na drugie miejsce albo co.
Nikodem
CYTAT(Jakub ze ¦widnicy)
Proponujê przyznaæ Golubiowi w tym roku poza konkursem nagrodê Dark Edenu, a wszystkim uczestnikom nagrodê im. Lorda Carvilliana. Po sezonie mo¿emy jeszcze przeprowadziæ jakie¶ dodatkowe g³osowania na drugie miejsce albo co.

jestem za bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.