Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Grafika Forum
> Inne > Propozycje i uwagi
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Od wczoraj trwa powolna zmiana grafiki forum, przerywana innymi pracami konserwatorskimi ... od tej chwili bedzie mozna ogladac zmiany na biezaco.

Ja tez sie przyzwyczailem do starego designu .. i chociaz chodzi po glowie wykonanie zupelnie nowej skorki, to poki co przywracam stary widok na freszke, bo na ten defaultowy niebieski nie moge patrzec.
Ania Kryska
Juppi! Właśnie weszłam a tu niespodzianka - w końcu (prawie) stara dobra FREHa
Colin
Dziêki Ci o Wielki Watcherze respekt.gif

Ju¿ mi obrzyd³ ten niebieski....
Vislav
Witam

Hmm... ju¿ siê przyzwyczai³em do nowego.

Jedno pytanie - dlaczego szeroko¶æ u¿ytkowa zosta³a zmniejszona do poprzedniej wersji.

Przy monitorze 17' i rozdzielczo¶ci 1280 x 1024 - wykorzystuje siê tylko 50% powierzchni ekranu. Emotikony tylko przez lupê.

Jak tak musi byæ to trudno - dla mnie gorzej.

pozdrowienia Vislav
Frodo
Witam!

O ile powrót do poprzedniego wygl±du jest super mam pewne zastrze¿enia:
1. jw. Vislav forum wykorzystuje tylko czê¶æ szeroko¶ci obrazu (przy rozdzielczo¶ci 1280x 1024)
2. Na poczatku my¶la³em, ¿e wogóle zniknê³o, ale dopatrzy³em siê :pomoc, szukaj, panel kontrolny, nowe posty, asystent,... znajduj± siê na banerze forum.

Pozdrawiam
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT(Vislav @ 13:07 22.08.2006) *
Witam

Hmm... ju¿ siê przyzwyczai³em do nowego.

Jedno pytanie - dlaczego szeroko¶æ u¿ytkowa zosta³a zmniejszona do poprzedniej wersji.

Przy monitorze 17' i rozdzielczo¶ci 1280 x 1024 - wykorzystuje siê tylko 50% powierzchni ekranu. Emotikony tylko przez lupê.

Zaczne od tylu smile.gif
Szerokosc forum nie ma nic wspolnego z emotkami.... przeciez one sie nie zmniejszyly z tego powodu. W sumie to nawet sa "wieksze" bo zajmuja teraz wiekszy % szerokosci forum diabel.gif

Wracajac do szerokosci forum ... od zawsze byl taki design, i nie kojarze by ktos narzekal. Wracajac do starej koncepcji, jest i stara szerokosc wspolgrajaca z szerokoscia banera na gorze itp

Skoro tak wielu osobom bedzie to przeszkadzac .. mozecie pokrzyczec i zrobic ankiete .. wowczas kolejna skorke ktora bedziemy przygotowywac da sie na cala szerokosc ekranu

Frodo : jaka przegadarka powoduje u ciebie ze te napisy sie na banerze ulokowaly ?
Tunia
ja tez mam napisy na banerze - i spod tego¿ wy³azi kawa³ek czego¶
Firefox
Kazimierz
Potwierdzam s³owo Froda, jak u¿ywam Opery (najnowszej), to baner frehy nie poszerza dostêpnego okienka, przez co nachodzi na poni¿sze napisy (pomoc, wyloguj etc.). W Explorerze jest ok, ale nie lubiê go u¿ywaæ smile.gif

Pozdro

ps. pok³ony za przywracanie starego designu!
Vislav
CYTAT
Zaczne od tylu smile.gif
Szerokosc forum nie ma nic wspolnego z emotkami.... przeciez one sie nie zmniejszyly z tego powodu. W sumie to nawet sa "wieksze" bo zajmuja teraz wiekszy % szerokosci forum diabel.gif

Wracajac do szerokosci forum ... od zawsze byl taki design, i nie kojarze by ktos narzekal. Wracajac do starej koncepcji, jest i stara szerokosc wspolgrajaca z szerokoscia banera na gorze itp

Skoro tak wielu osobom bedzie to przeszkadzac .. mozecie pokrzyczec i zrobic ankiete .. wowczas kolejna skorke ktora bedziemy przygotowywac da sie na cala szerokosc ekranu
Frodo : jaka przegadarka powoduje u ciebie ze te napisy sie na banerze ulokowaly ?

Witam

Trudno narzekać nie mając porównania. Po prostu wolę większą porcję tekstu jednorazowo, bez przewijania. Tak jak to było w nowej wersji do dzisiaj.

Po prostu np. coś takiego: http://www.chinahistoryforum.com/index.php?showtopic=3349

Co do emotikonów - nie mam pojęcia, wyglądają jak mróweczki. Używam Opery 9.01.

pozdrowienia Vislav
Vislav
Witam jeszcze raz

W laptopie przy rozdzielczości 1024 x 768 wygląda to lepiej. Emotikony są normalnej wielkości (przedtem było odwrotnie).

Niestety banner FREHA "zasłania" wszystkie przyciski u góry - sam tekst jednak "prześwieca".

Ponadto opcja zajęcia pełnej szerokości ekranu byłaby, przynajmniej dla mnie również wygodniejsza - więcej tekstu.

pozdrowienia Vislav
Snorri
1. My¶lê, ¿e poszerzenie to dobry pomys³ - wiêksza przej¿ysto¶æ.
2. Co do "prze¶witywania" przycisków pomocy itp. to my¶lê, ¿e ³adnie by wygl±da³o (o ile technicznie da siê to zrobiæ) jakby banner by³ kapkê "wy¿szy" i na banerze by³yby te przyciski.
3. Niewiedzieæ czemu niemogê u¿ywaæ emotikon szybkiego wyboru. Mo¿e to wina mojego komputera ale mo¿e inni te¿ tak maj± ;).

Moja przegl±darka to Opera 9.01
watman
za poprawki z asystentem podziekowal smile.gif
do ipb chyba trzebaby dorobic troche buttonow ze stara grafika, bo aktualnie jest pomieszanie nowego ze starym (np. przy odpowiadaniu - 'odpowiedz' i 'nowy temat' sa stare, a 'szybka odpowiedz' jest nowa)...

ogolnie jednak - jak dla mnie duzy plus, mimo problemow z zaznaczaniem tematow jako przeczytanych ;]
synek
no w koñcu przycisk "odpowiedz" jest taki jak pamiêtam z dzieciñstwa smile.gif
Kazimierz
W koñcu w Operze wszystko jest poukladane. Mej D¿a Blez Ja!
Jugger
Witam!

Dwa pytania:

- czy moznaby zwiekrzyc dopuszczalny rozmiar avatara do 20kb? w tej chwili nic ladnego sie nie zmiesci...

- czy nie mozna by zrobic drugiego skina forum do wyboru z wykorzystaniem calej szerokosci strony? Rolka w myszce mi ledwo zipie... smile.gif
Indar
A spróbuj podaæ url do zdjêcia które wrzucisz na jaki¶ serwer, np na "imageszaka". Wtedy nie masz ograniczenia pojemno¶ciowego.
I.

CYTAT(Jugger @ 00:33 04.08.2007) [snapback]197043[/snapback]
Witam!

Dwa pytania:

- czy moznaby zwiekrzyc dopuszczalny rozmiar avatara do 20kb? w tej chwili nic ladnego sie nie zmiesci...

- czy nie mozna by zrobic drugiego skina forum do wyboru z wykorzystaniem calej szerokosci strony? Rolka w myszce mi ledwo zipie... smile.gif

Piotr Paruch
CYTAT(Jugger @ 00:33 04.08.2007) [snapback]197043[/snapback]

Mo¿na. Ba, nawet rozpoczê³y siê prace koncepcyjne nad takowym! I tak sobie trwaj± icon_sad.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.