Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [wrzesieñ]Wakacje Rycerskie Uniejow 2-3 wrzesnia
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Kulewna
Witam!!
Ju¿ po raz drugi roku tego, Mi³o¶ciwie Nam panuj±cy Arcybiskup turniej organizuje.
Tedy waleczni rycerze i piêkne damy dworu do drogi siê szykujcie, ale za nim w drogê dalêk± wyruszyæ pragniesz najpierw skryb± elektronycznym albo i pos³añcem umy¶lnym swe zg³oszenie ze zdjêciami racz nam przes³aæ.

III Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie

Organizatorzy: Bractwo Rycerskie Ziemi £êczyckiej i Sieradzkiej "Signum Temporis" (BR na Zamku Królewskim w £êczycy) oraz Urz±d Miasta w Uniejowie

Turniej datowany: 1380-1492
Na zaproszenia po wcze¶niejszej weryfikacji zgloszeñ - czyli KOMISJA STROJU

Formularze zostan± wysatwione do pobrania do koñca lipca.

Rycerze (zbrojni) bêd± kontraktowani.Wysoko¶æ ¿o³du ustalonego przez arcybiskupa zosta³a ustalona 100 z³ netto (do rêki).Bêdzie dla nich dodatkowo zagwarantowane wy¿ywienie.Ka¿dy rycerz bêdzie móg³ zabraæ ze sob± dwie osoby towarzysz±ce, dla których zapewniamy wy¿ywienie.

Zasady kontraktowania 100 z³ na rêke dla rycerza, który we¿mie udzia³ w trzech konkurencjach + biwta( dwa bojowe, jeden plebej rycerski + bitwa) + wcze¶niejsze przes³anie wzoru tarczy pod, któr± bêdzie walczy³ rycerz kontraktowy.

Uwagi: Turniej wchodzi w sk³ad Ligi Rycerskiej.
Poniewa¿ jest to ostatni turniej ligowy w sezonie zostanie na nim wrêczona nagorda dla najlepszego rycerza roku 2006.

Pozdrawiam!
Opat Kula

Ps. Je¿eli chcesz siê dowiedzieæ czego¶ wiêcej na temat imprezy wcze¶niejszej zapraszam tutaj:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=9431
Gregor z Krakowa
hmmm no to ja pierwszy (chyba)

przyjedziemy Kula, choæ mo¿e w niepe³nym znów okrojonym sk³adzie....
Tomasz Nawrot
Jak przypuszczam, pewnie zg³osili siê jacy¶ rzemie¶linicy . Czy bêdzie wsród nich jaki¶ producent broni ?
Chcia³bym kupiæ jaki¶ lekki miecz na punktówkê i st±d pytanie.

Pozdrawiam
Kulewna
Hmm dobra poniewaz duzo sie dziwnych rzeczy natworzylo:) i dziwne plotki juz kraza:)

Od razu zatem je tu sprecyzuje:)

Po pierwsze termin ulegl zmianie:)
2 -3 wrzesnia 2006

Po drugie impreza odbywa sie, ale jej charakter jest sprawa otwarta:)
Co rozumiemy przez charakter tzn czy impreza bedzie komercyjna (czyli turyscie, kasa na kontrakty etc) czy bedzie to impreza zamknieta tylko dla osob z ruchu rycesrskiego (bez turystow, bez kontraktow, bez popedzania wszystko na spokojnie, impreza dla nas)

Na pewno bedzie to impreza ligowa - sezon w koncu trzeba zamknac.

Ostatecznie o charakterze imprezki bede mogl powiedziec wiecej licze w srode

Poprosze o cierpliwosc.

Osoby indywidualne i grupy, ktore byly na tegorocznym Uniejowie sa juz ZAPROSZONE:)

Wasz Kula

Wasz Kulewna

Wasz Wasz cool.gif
Ps. Pewnie pojawi sie pytanie bez reklamy to czemu baner jest na freha - baner jezeli impreza nie bedzie komercyjna bedzie tylko na freha
£ukasz P³aza
No fajnie by by³o poznaæ szczegu³y, przyznam tez ¿e kontrakt by siê przyda³ na koniec sezonu. Z moich pytañ- czy uczestnicy ligi rycerskiej te¿ musz± wysy³aæ zdjêcia?
lewa
a ja powiem tylko tyle, ¿e ju¿ siê nie mogê doczekaæ smile.gif
kiedy formularze bêd± dostêpne?
pozdrawiam
Kulewna
Witam!

Troche sie przeciagnelo, ale juz wiem jaki bedzie mial turniej wrzesniowy charakter icon_cool.gif

Ze wzgledu na brak funduszy oraz tegoroczna susze impreza bedzie niekomercyjna icon_redface.gif
Nie bedzie reklamowana Nie bedzie turystow smile.gif Nie bedzie kontraktow nie bedzie nagrod pewnie i z zalem przyznam nie bedzie mikrofonu hehehe.gif
Gmina udostepnia miejsce i toy-toye

Bedzie to impreza tylko dla nas smile.gif harfa.gif
Bedzie to spotkanie w ramach ligi king.gif ale nie bedzie kontraktowac,
Osoby, ktore beda chcialy przyjechac zapraszamy na ostatni weekend wakacji smile.gif na Rycerskie Wakacje
Ci co byli wiedza, ze Uniejow to cudne miejsce park, plaza i rzeka Warta, w ktorej mozna sie kapac.
Po bojowych minutowce i punktowce oraz luczniczym zapraszamy wszystkich do plawienia sie w Warcie i wypoczynku w Uniejowie.

Kwestia wyzywienia jest poki co otwarta i byc moze bedzie skladkowe , chcielibysmy dowiedziec sie ile osob zamierza do nas przybyc.
Grupy, ktore byly na lipcowym Uniejowie Zapraszam juz teraz - Prosze jedynie o przeslanie mi potwierdzenia checi wziecia udzialu i w ile osob chcilibyscie przyjechac na tych Rycerskich Wakacjach

Grupy, ktore nie byly u nas wczesniej standarodowo prosze o przeslanie mi zdjec na maila.
Wszystkich prosze o przeslanie mi danych do 25 sierpnia.

Jakos w tym roku wyszlo z Leczyca i Uniejowem jakis taki zly omen, ale ..............
juz za rok zanosi sie, ze imprezy beda 4 w tym 2 sredniowieczne

Dane kontaktowe:
Kulewna
kulewna@toya.net.pl
608-723-029
Kulewna
Poniewaz mi nie udalo sie prosze moderatorow o zmiane nazwy tego temtu na

Wakacje Rycerskie Uniejow 2-3 wrzesnia

Dziekuje!!!
Boran
gotowe
Burda
a czy je¶li nie bêde wlczy³ z powodów zdrowotnych to mogê sie ubiegaæ o prawo przyjazdu?
Kulewna
CYTAT(Boran @ 11:14 18.08.2006) *
gotowe

Dziekuje

Mozna w koncu sa to wakacje

Poprosze tylko o przeslanie zdjec dla Komisji

Prosze o zglaszanie osoby, ktore chcialyby poznac zasady bojowek ligowych
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Info dla Wszystkich przyje¿dzaæ mo¿na od czwartku od 14.00.
Pozdrawiam
Ka¶
Wróci³am, wróci³am, pierwsza! :D
Wakacyjnie i lu¼no, podoba³o mi siê bardzo, zw³aszcza biesiada i bajka o ch³opie, tylko te komaryyy! (auæ!)

Pozdrowienia dla wszystkich z Ró¿yczk±, Jagódk±, Mateuszem, Nivelisem i posiadaczkami fotogenicznych cotehardie na czele, a potwór spaghetti i czasownik "rozgrzmiewaæ" rz±dz± :D
The_Fish
Sezon, sezon i po sezonie angsad.gif
Ale zakoñczenie na miarê ca³o¶ci - wy¶mienicie. By³a wy¶mienita zabawa z powodu tego co zwykle - fantastycznych ludzi, czyli Was. Sama idea "wakacji" te¿ ciekawa, nareszcie mo¿na by³o wszystko spokojnie, powoli, bez ogl±dania siê na turystów (chocia¿ s³ysza³em w trakcie minutówki tekst "niech Ci rycerze wreszcie zaczynaj± walczyæ bo nasza wycieczka czeka" :P ), a mimo to nie czulem ¿ebym siê nudzi³ jako¶ wyj±tkowo.
Bardzo dobra zabawa by³a te¿ na bojówce, by³o nas mo¿e ma³o ale poza mn± to ca³a szóstka prezentowa³a wysoki poziom, na niektóre zagrania naprawde mi³o by³o popatrzeæ (i przyjmowaæ na siebie szczerba.gif ). Dziêki ch³opaki za pokazanie mi ile mi jeszcze brakuje ¿eby zacz±æ wygrywaæ, mam nadziejê ¿e za rok bêdzie lepiej..
Skoro ju¿ jestem przy temacie - wielkie dziêki dla Mariusza, P³azika i Mufasy za nieoficjaln± mikro-bitwe, nie ma to jak dostaæ obuchem w potylice na dobry dzieñ szczerba.gif

Nivelis, niech kto¶ spisuje te Twoje bajki, kiedy¶ to wydasz i zrobisz maj±tek, dawno siê tak nie u¶mia³em jak wczoraj bigsmile2.gif

Drogi Michale, mo¿e wyja¶nisz publicznie co chcia³e¶ wyraziæ niew±tpliwie piêknie brzmi±cym s³owem "rozgrzmiewaj±"? Mêczy mnie tak kwestia od rana :P

i na koniec pozdrawiam absolutnie wszystkich, bo na wymienienie Was zabraknie mi dzi¶ dnia smile.gif

Bartek

P.s. P³azik, nie wiem czy pamiêtasz, ale obieca³e¶ mi podaæ jakie¶ kontakty do trenuj±cych ekip we Wrocku(ze wskazaniem na Gyrosa i von Reila ). Chcia³em to za³atwiæ dzi¶, ale strasznie wcze¶nie musieli¶my Was opu¶ciæ. ¯eby nie za¶miecaæ FREHA, podaje maila: rybka1944@wp.pl
Przemko zwany Zychem
Ja tez wrocilem. Ciechanow zmyl sie w takim tempie, ze nie zdazylem nikogo wycalowac ;/.

Poza tym to oczywiscie bylo przednio. Gratulacje dla Nevilla za ogolny pogrom i zwyciestwo w lidze.
Kulewna
A wiêc ju¿ po raz drugi

LIGA ZOSTA£A ROZSTRZYGNIÊTA

Dzi¶ jedynie trzy pierwsze miejsca punktacja ogólna w tym tygodniu.

Miejsce trzecie z liczb±
8 pkt
zaj±³
Mariusz Szewczyk (Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej)

Miejsce drugie z liczb±
13 pkt
zaj±³
£ukasz P³aza (Prywatna Chor±giew von Reihl)

I wreszcie miejsce pierwsze i tytu³
CHAMPIONA ROKU 2006
wywalczy³ z liczb± 23 pkt

Robert Neville (Dru¿yna £ucznicza Drabów Pieszych)

Zwyciêzca Ligi wygra³ namiot historyczny.Ju¿ nied³ugo zdjêcia z wrêczenia tej cennej nagrody.

W imieniu zarz±du Ligi pragnê z³o¿yæ gratulacjê zwyciêzcom
GRATULUJEMY!

oraz podziêkowaæ wszystkim rycerz±, którzy staneli w szrankach ligowych.
DZIÊKUJÊ!

Pragnê tak¿e zaprosiæ wszystkich rycerzy (zarówno tych co brali ju¿ udzia³ w lidze jak i tych, którzy chcieli by wzi±æ w niej udzia³) do rywalizacji o miano Championa Roku 2007.
Zapraszam!

W imieniu Rady Rycerskiej i Cz³onków BR Signum Temporis pragnê podziêkowaæ wszystkim, którzy wziêli udzia³ w wakacjach rycerskich.
Dziêkujê!

Pozdrawiam!
Kula

Ps.Wszystkich organizatorów turniejów i imprez rycerskich, które chcia³y by przy³±czyæ siê do Ligi poroszê o kontakt ze mn±.
¯arek
Po 14 godzinach podróży ( kochane PKP i PKS :]) wreszcie w domu...

Dziekuje organizatorom jak i innym "urlopowiczom" ;p za swietną zabawę, koncepcja wakacji wyjatkowo przypadła nam do gustu.

Gratulacje dla championa Neville'a, oraz wszytkich bioracych udział w ostatniej odsłonie Ligi (Płazik szkoda tej glewii, na przyszly rok skombinujemy trwalszą drzewcówke smile.gif )
Nivelis
Witam smile.gif

Bardzo miłe zakończenie sezonu... wspaniali ludzie, miła i spokojna atmosfera, sporo walki, boule, pyszna pizza po kąpieli w Warcie...no i świetna zabawa w czasie uczty, którą mimo skromnych środków wspaniale przygotowano!!!

Są już zdjęcia, które mam nadzieję choć w części oddają atmosferę.
Dzięki dla Alicji i Zycha za pstrykanie w czasie walk ;)

http://gallery2.majdyk.waw.pl/main.php?g2_itemId=6084

p.s. za rok postaram się też opowiedzieć Wam bajkę hehehe.gif
lewa
Zabawa ¶wietna, fajny klimacik i ogólnie fajnie smile.gif
Dziêki organizatorom za zaproszenie i ludziom, za ¶wietn± zabawê smile.gif
zelaznadziewica
BYŁO EKSTRA!!!!!!!, (TYLKO JAK PIJAK WYSZEDŁEM NA ZDJĘCIACH:), pozdrawiam!
czarna
W IMIENIU SWOIM DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA PRZYJAZD I SWIETNĄ ZABAWĘ (PRZYZNAM SZCZERZE, ŻE ZASKOCZYŁA MNIE ILOŚĆ PRZYBYŁYCH OSÓB - OCZYWIŚCIE POZYTYWNIE).
KILKA FOTEK crazy.gif
http://foto.onet.pl/albumy/szukaj.html?q=r...&szukaj.y=4
POZDRAWIAM WSZYSTKICH GORĄCO
£ukasz P³aza
No ¼le nie by³o. Ogólne brawa za uczte- sk³adka ma³a a naje¶æ siê da³o.
Gratulacje dla Nevila, i dziêki za mi³o spêdzony czas nad butelk±.

Molto gracje dla Lewej i M³odej/Ma³ej- bez was to nie by³ by nawet w po³owie tak mi³y turniej.
Glewi mi nie ¿al- badziewna by³a, zrobie lepsz±. Grunt ¿e sprawdzi³a siê jako broñ i dostarczy³a mi mase rado¶ci- wreszcie co¶ wygra³em z inn± broni± ni¿ tarcza + co¶ crazy.gif blinkie.gif .

Na koniec ³y¿ka dziegciu- obejrza³em sobie filmiki z bojowego- klatka po klatce anger.gif Ojjjj panowie sêdziowie okularki trza icon_cool.gif . Zw³aszcza ostatnia dogrywka, z której sam by³em bardzo zadowolony- polecam to jeszcze raz obej¿eæ. Jak dla mnie stosunek 1 - 3, 1 - 2 + oczywi¶cie celowe i ¶wiadome rozbrojenia. Nie ¿ebym siê czepia³ ale to troche frustruj±ce, ja rozumiem ¿e nie wszystko widaæ, ale taka ró¿nica?? dunno.gif
lewa
M³oda/Ma³a = Ola ;)
Przemko zwany Zychem
CYTAT(czarna @ 15:15 06.09.2006) *
W IMIENIU SWOIM DZIÊKUJE WSZYSTKIM ZA PRZYJAZD I SWIETN¡ ZABAWÊ
[ciach]

Córciu. Znowu Caps Ci sie zacial :-P
czarna
Ale¿ wybacz tracker.gif OJCZE usmieszek_08.gif . Obiecujê poprawê aniol.gif
Przemko zwany Zychem
Dobra dziewczynka. Dostanie cukierka ;]
czarna
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 23:57 07.09.2006) *
Dobra dziewczynka. Dostanie cukierka ;]

hhhm - nad tym czy taka dobra to bym się zastanowiła mad.gif - ale cukierka sobie wezmę (nagroda to nagroda) hehehe.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.