Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej w Czechach 22-23.07.2006 r. Jesenik
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
efendi
Witam!
W imieniu Sermirskiego Spolka, chce zaprosic chêtnych na turniej rycerski do Jesenika. W czasie turnieju bedzie mozna min.potrenowaæ walke mieczem z instruktorami Bractwa, a ucz± oni szermierki wg traktatów, juz od 15 lat.
Czesi zapewniaja wyzywienie, spanie w szkole(20 m od placu turniejowego). Zapraszaj± takze rzemieslników.
Jak ktos potrzebuje s...us do odkazania sprzetu lub czyszczenia optyki, to jest on w sklepach za 26 z³/litr.dziwne ale prawdziwe. Zapraszaj± oni 40 osob z Polski, beda tam takze i inne nacje.
Zgloszenia:
ewawawoczny@poczta.onet.pl
Do Jesenika jest ok 18 km od granicy w Glucho³azach(Mikulowice)
przyjazdy-21.07.
Pozdrawiam
Mo¶ka
Efendi, powiedz jakie jest datowanie imprezy?
efendi
Witaj!
To dosyc trudne, beda tm i z IX w i XVI wieczni. Turnieje w Czechach nie bardzo sa podobne do naszych.
Z tym ze bawic sie mozna caly czas i to bardzo dobrze... Oni np, zaczynaja dopiero teraz walczyc w bojowym tak jak my. W pokazach sa ¶wietni.Mysle ze w Polsce nikt im nie dorówna.Z kolei w bojowym maja klopot, bo uczyli sie wg traktatów , a tam s± sztychy. Robi± z mieczem cuda(dos³ownie), ale musza sie przestawic na nasz turniejowy styl walki. Ogladalem inscenizacje w ich wykonaniu i np do dzisiaj nie wiem jak dranie pokazali nabijanie cz³owieka na pal, w³±cznie z podniesieniem go na tym palu, "nabitego" do góry. dunno.gif dunno.gif
Pozdrawiam
Mo¶ka
wow.....imponuj±ce....
Negroo
Prawie jak turniej ... Prawie rycerski ....
ale bitka by³a fajna bum.gif
P.S. jak ma ktos zdjecia prosze na maila mi podes³aæ m.wypych@gmail.com THX
Mo¶ka
ja mówi±c szczerze by³am zdziwiona form± imprezy (same pokazy,nie zwyk³a m³uca,tylko u³o¿one scenki),poza tym poziom histeryczno¶ci by³ baaaardzo niski,ale có¿....co kraj to obyczaj,s³ysza³am,¿e to w czechach normalne,¿e tak to u nich wszystko funkcjonuje....ale to chyba jednak nie mój klimat....tak czy inaczej,mi³o by³o przekonaæ siê,jak stukniêci s± wcze¶ni:D pozdro dla Namys³owa....
Dziêkujê Negrowi,Andrzejowi, Mariuszowi(sznurek!!!!! tongue.gif ) i Patrycji za to ¿e byli....Great company bigsmile2.gif

Pozdrawiam,
Mo¶ka.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.