Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zakup ³uku
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
G³az
Mam pytanie Drodzy Frehowicze!!!

Czy w Poznaniu jest jaki¶ sklep z ³ukami ?
Bo ja jestem z Zielonej Góry i u mnie w mie¶cie nie ma takich rzeczy do kupienia.
Bardzo bym prosi³ o ewentualny adres sklepu icon_mrgreen.gif
Bodzio
Witam.
Z tego co sie orietuje sa dwa sklepy - jeden na ul. Glogowska sklep Hobby ma luki Bisoka ale bardzo drogo, drugi jest na Sw .Marcinie -pasaz ró¿owy jadac od dworca po prawej stronie przed ul Ratajczaka ich strona
www.specshop.pl
Pozdrawiam
G³az
W tym drugim to chyba ³uki refleksyjne co?Ja chce kupic jakis tradycyjny ³uk tak nie wiem ok. od 15.do 20 kg.
A ten pierwszy sklep to co to znaczy drogo? NIe ma tam np. Diany za 200 z³?
Bodzio
Witam.
Diane za 200zl to kupisz u Bisoka www.centrum-lucznicze.pl a tam w sklepie zaplacisz ok 300 lub wiecej to znaczy drogo bo po co przeplacac skoro mozesz zadzwonic do tego centrum udziel± Tobie informacji i za reszte mozesz zamowic sobie strzal i przysla poczta przesylke,wejdz na strone masz telefon i dzwon .
Pozdrawiam
G³az
No dobra wszystko ok, ale ja jeszcze nie wiem dok³adnie jak twardy ³uk chcia³bym mieæ i chcia³bym to sprawdziæ na miejscu, dlatego sprzedarz internetowa raczej odpada. icon_sad.gif
Pozdrawiam

P.S Czy to dobry ³uk http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...201919810d014a6
Bodzio
Witam.
Kolego to Ty musisz wiedzec czego chcesz ,no niestety jezeli internet odpada a nikt luku do domu nie przywiezie zebys sobie wybral jaki by pasowal jedno wyjscie srodek lokomocji i zapychac do Poznania.
A ten na zdjeciu to jest chyba czeski wyrob nacig 23Ib =10 kg to jest dla dzieciaka nie wiem musisz pytac w sklepach ktore podalem.
Pozdrawiam dunno.gif
Grzyp
IMO trochê za ma³y naci±g, 11.5 kg to jest ³uk dla ma³ych dzieci, dla pocz±tkuj±cego to naci±g tak 16 kg bêdzie odpowiedni, bo jak kto¶ gdzie¶ pisa³ po dwóch miesiacach "wrobisz" siê w strzelanie, wyrobisz sobie (w miarê) odpowiednie partiê mie¶ni i ten ³uk bêdzie za lekki. Poza tym, jest on dosæ krótki s±dz±c po d³ugosci ciêciwy, wiêc ³atwo bêdzie go uszkodziæ poprzez nadmierne naci±ganie. Ja zaczynalem od w³a¶nie 16 bisokowej i strzela³o siê fajnie, bez ¿adnych naciagnieæ miê¶ni.
Shiv
Drogi g³azie. My¶lê ¿e najlepszym dla ciebie rozwiazaniem bedzie wycieczka do poznania na tory ³ucznicze Ks.Le¶nik. najlepiej we wtorek albo czwartek o godzinie 16. Dobra bêdzie tez niedziela rano wtedy gdy bêd± na owych torach urzêdowaæ ³ucznicy historyczni. Bêdziesz mia³ okazjê wypróbowaæ kilka ³uków oraz po jasnym wy³o¿eniu sprawy niejakiemu panu Leszkowi Walkowiakowi [trenerowi wymienionego klubu] zamówisz u niego Bisoka w cenie nieprzekraczaj±cej 260 z³otych.
Bardzo te¿ mo¿liwe ¿e bêdê mia³ do sprzedania 18 kilowy ³uk walijski bisoka w cenie 250 z³otych. Je¿li by³by¶ zainteresowany napisz mi proszê wiadomo¶æ na pm.
Videl666
Witajcie:)
od d³u¿szego czasu przymierzam siê do zakupu mojego pierwszego ³uku. Przestudiowa³am chyba ju¿ wszystkie w±tki i mój wybór pad³ na Bisoka angielski d³ugi prosty 15 kg, jednak aktualnie trochê ciê¿ko z nimi. Z ciekawo¶ci zajrza³am na allegro i moja uwagê przyku³a jedna oferta - http://www.allegro.pl/item337581458_luk_dlugi.html
Sprzedaj±cym jest pan Yarmoc. Czy mo¿e który¶ z Frehowiczów wie cokolwiek na temat ³uków tego Pana?
By³abym wdziêczna za odpowied¼smile.gif
M¶cibor
Jak dla mnie to jest to szajs bo ma w³ókno szklane. Chyba ¿e nie zale¿y ci na historycznosci.
bodkin
CYTAT(M¶cibor @ 21:16 10.04.2008) *
Jak dla mnie to jest to szajs bo ma w³ókno szklane. Chyba ¿e nie zale¿y ci na historycznosci.

z opisu wynika , ze te luki zrobione sa w takiej technologii jak bisoki.
drewniany laminat plus szklo.
poszukaj jeszcze dobrze na allegro , ktos tam sprzedawal prosty bisoka z refeksem , jak pamietam naciag byl podobny do tego jaki ciebie interesuje .

pozdrawiam

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.