Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: 1-3 wrze¶nia III oblê¿enie Zamku w ¦wieciu.
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
W³odzimierz Ku¶mierowski
Zapraszam na III oblê¿enie Zamku w ¦wieciu, które odbêdzie sie 1-3.09.2006.

Impreza datowana jest na 1380 – 1400.
Nocleg TYLKO w namiotach historycznych. Wy¿ywienie we w³asnym zakresie. Gwarantujemy dostêp do bie¿±cej wody cieplej i zimnej, oraz toalety. Zapewniamy opa³ i s³omê.
Przewidziane s± zmagania w ³uku, kuszy i broni bia³ej. Ka¿da specjalizacja bêdzie nagradzana osobno. Jak by³o w zesz³ym roku tak i w tym nagroda specjalna dla najlepszej ekipy. Znaczy to tyle, ¿e ka¿dy otrzymuje notê za udzia³ w poszczególnej konkurencji, która liczyc siê bêdzie do ogólnej punktacji grupy.
Chcê zaznaczyc, ¿e bêdzie to turniej bojowy. Mam tu na my¶li promowanie uzbrojenia w ka¿dej z konkurencji tzn. np. w ³uczniczym za kapalin i przeszywanicê dodatkowy strza³ itd. Szczególowa rozpiska bêdzie na miejscu.
Pojedynki na broñ bia³± bêd± odbywac siê na dziedziñcu. Zasady umiarkowane ale napewno nie macanie siê p³azem po d... Przewidziane zmagania indywidualne i grupowe.
Co do inscenizacji to bêdzie dwóch dowódców, jeden poprowadzi atak, a drugi obronê. Ataki bêd± odbywac siê na wzniesione fortyfikacje. Dla uatrakcyjnienia oblegaj±cy bêd± mieli, tak jak dwa lata temu, machiny oblê¿nicze. Bêd± mogli na znak swojego dowódcy prowadzic ostrza³ wspomnianych umocnieñ. Obie strony bêd± mia³y wsparcie ³ucznicze ( ostrza³ pacynami) i z wiêkszej odleg³o¶ci ( dla bezpieczeñstwa), po stronie ataku, kusznicze ( równie¿ pacyny). Umiejêtno¶ci dowodzenia wy³oni± wynik oblê¿enia.

Ogólny program:
Pi±tek
- zjazd grup i rozbicie obozu.

Sobota
- turniej ³uczniczy, kuszniczy i na broñ bia³±, mo¿e co¶ jeszcze ale to ju¿ na miejscu
- wieczorem ok. 18.00 oblê¿enie Zamku, mile widziane "strzelade³ka"
- po bitwie biesiada w zamkowych piwnicach oraz og³oszenie wyników turnieju i rozdanie nagród.

Niedziela
- jak kto woli, beztroska swoboda.

Ekipy, które mieli¶my zaszczyt go¶cic w latach ubieg³ych nie wymagaj± szczegó³owej weryfikacji stroju i uzbrojenia. Pozosta³ych proszê o przes³ania zdiêc lub adresów swoich stron internetowych.
W tym roku bêdê od pocz±tku do koñca i bêdê mia³ oko na wszystko. Co do zesz³ego roku to zapraszam na nasz± stronkê: www.bractworycerskie.com.pl
Grzegorz z Bydg
Witam

ju¿ siê doczekaæ nie mogê!

je¶li uda siê zrealizowaæ wszystkie zak³adane atrakcje to bêdzie naprawdê rewelacyjna impreza.

Pozdrawiam
Smok Migu¶
Ja mam jedn± uwagê. Odwiedzi³em ¦wiecie jaki¶ tydzieñ temu i widzia³em niby muzeum z³o¿one z wyposa¿enia bractwa rycerskiego. Wszystko fajnie, ale bardzo proszê o nie wmawianie turystom, ¿e tarcze w ¶redniowieczu by³y metalowe. No nie wiem, napisaæ przy nich, ¿e to tylko wzór, model czy cu¶, bo potem takie g³upoty siê po Polsce rozchodz±.
To tak na marginesie, bo nie uda³o mi siê dowiedzieæ, któego bractwa to wyposa¿enie.
A na turniej byæ mo¿e wpadnê prywatnie smile.gif
Cedric
szczerze i cieplo polecam ta impreze niestety mnie dopadly egzaminy inaczej za nic bym sobie nie odmowil, mila rodzinna atmosfera i dla kazdego cos milego.
bulvay
Witam
To niby muzeum nie ma prawie nic wspólnego z naszym bractwem, to rzeczy zakupione przez miasto mające być "eksponatami" na zamku. Kupiono je ze 3 lata temu.
Jeśli byłeś niedawno to widziałeś przed zejściem do piwnic "samobieżną armatkę" to jest nasze. Za historyczność miecza sygnowanego gwiazdką produkcji konińskiej też poręczymy. Poza tym to nie ma tam naszego sprzętu. Jest pomysł abyśmy nasz sprzęt w baszcie wystawili, ale to na razie rozmowy smile.gif

Na to co się opowiada turysom nie mamy większego wpływu. Tylko w jedną niedzielę w miesiącu my jako bractwo oprowadzamy po zamku i opowiadamy o znajdującym się tam wyposażeniu i historii tego miejsca.

Zapraszam na turniej to będzie okzja obejrzeć nas i nasze wyposażenie icon_wink.gif .

Pozdrawiam Olo
W³odzimierz Ku¶mierowski
Dok³adnie. To co znajduje siê na zamku to jedno, a to co my robimy to drugie. Dziwiê siê, ¿e tamtejsze "eksponaty" s± przedstawiane jako nasze. Jest to absolutna bzdura. Je¿eli kto¶ chce zobaczyæ nasz poziom i poprzeczkê jak± sobie wyznaczyli¶my to odwo³ujê siê np. do zdiêæ z zesz³ego roku:
http://www.bractworycerskie.com.pl/imgalle...=11&start=0

Pozdrawiam.
Tunia
naprawdê ¿a³ujê, ¿e nie dojadê.. chyba.. ¿e mi co¶ odbije do reszty :D
w zesz³ym roku by³o s³odko i ogólnie wybornie
warto warto
W³odzimierz Ku¶mierowski
A lubisz Tuniu miodek? ..3 letni dwójniaczek...będzie na biesiadzie w zamkowych piwnicach.
Tunia
luubie
ale chyba naprawdê nie dam rady

(co mi przypomina, ze pisalam do Ciebie o zagubion± zatyczkê do ro¿ka, i zapomnia³am j± zmierzyc :D )
Grzegorz z Bydg
Rewelacyjna zabawa, szkoda ¿e mog³em byæ tylko w sobote angsad.gif

na ³uczniczym co¶ ludzi zabrak³o, na hakowniczym to chyba ta g³ówka kapusty by³a przyma³a smile.gif
ale oblê¿enie wypad³o wy¶mienicie!

no i nagrody jak co roku warto¶ciowe

Pozdrawiam
Magpie
Bylo w pytke!!! Poprostu rewela!!! (ma ktos zdjecia?? zamiescic zamiescic!!) szczerba.gif
Remko £ysy
Fantastyczny, kameralny turniej przygotowany z my¶l± o uczestnikach a nie turystach. ¦wietna atmosfera. Wieczorna impreza w zamkowych piwnicach w niepowtarzalnym klimacie. Co tu du¿o gadaæ - same plusy.
W³odzimierz Ku¶mierowski
Serdecznie dziêkujê wszystkim przyby³ym go¶ciom. Jestem niezmiernie zadowolony, ¿e mogli¶my Was ugo¶ciæ. Mam nadziejê, ¿e bawili¶cie siê dobrze i bêdziecie mile wspominaæ pobyt w ¦wieciu. Je¶li spostrzegliscie jakie¶ uchybienia to serdecznie za nie przepraszamy.
Jeszcze raz wielkie DZIÊKI.
Maciej Reihl
Czapki z g³ów Panowie!!!

Ca³y sezon wyczekiwa³em na imprezê w ¦wieciu i podobnie jak w zesz³ym roku siê nie zawiod³em.
Przemi³a, kameralna impreza, "przyjazna dla u¿ytkownika". ¯adnych spiêæ, ci¶nieñ, po¶piechu. Mnóstwo wzajemnej ¿yczliwo¶ci i dobrej zabawy.
Wielkie dziêki dla W³odka i ca³ej ¦w. Katarzyny !!!

Plusy szczegolne:
- ogrodzenie obozowiska,
- zawody hakownicze,
- uczta (z naciskiem na wystrój i muzykê na ¿ywo).

Podziêkowania:
- dla wszystkich dobrych ludzi, którzy pomogli nam rozstawiæ namioty w ¶rodku nocy.
- dla Patryka, Radka i Barona za udzia³ w sojuszu. Oby siê nam Amylej dobrze sprawi³ bigsmile2.gif
- dla Jacka z OGRH za u¿yczenie kuszy. Szkoda tylko, ¿e nie zrobi³em z niej w³a¶ciwego u¿ytku ...
- dla Krzysztofa z OGHR za popisy wokalne i taneczne. Moja Pani by³a urzeczona.
- dla reszty OGHRów za podtrzymywanie nastroju radosnej trzody hehehe.gif
- dla Remka i Griszy za pojedynki na bojówce.
- dla Józka za "pracê zespo³ow±".
- no i oczywi¶cie dla naszych Pañ za cierpliwe znoszenie naszego wieczornego (zas³u¿onego chyba) pijanstwa.

Braki:
- zabrak³o mi na bitwie W³odka z jego tasakami. Rozumiem, obowi±zki, ale ¿al...
- tak¿e brakowa³o mi wielu osób, które by³y w zesz³ym roku. Tuniu, ach Tuniu! Có¿ Ciê zatrzyma³o ?

Tak wiêc, podsumowuj±c - ¶wietna impreza, w sam raz na pozytywne zakoñczenie sezonu clap.gif
Dziekujê i pozdrawiam serdecznie.

Maciek.
Purvis
Od soboty usmiech nie chce mi zejsc z pyska.
Dziêki W³odkowi i Bractwu ¦w. Katarzynyza organizacjê tak ¶wietnej imprezy, a samemu W³odkowi dziêki szczególne za wyrozumia³o¶æ. Mam nadziejê, ¿e ciê¿k± prac± przy ognisku i nad szasz³ykami odrobilismy nag³e naj¶cie w sobotni poranek icon_wink.gif Obiecujemy, ¿e za rok dope³nimy wszelkich formalno¶ci, je¶li oczywi¶cie jeszcze nas zechcecie.
Impreza by³a przednia: lu¼na atmosfera, baaaaardzo przyja¿ni ludzie, mnóstwo rzeczy do roboty albo do ogl±dania. Jednym s³owem: wszystko, co nam ¿ó³todziobom by³o potrezbne do aklimatyzacji.
Ogromny plus za ogrodzenie obozowiska. Przyda³o to klimatu, a jednoczesnie odgrodzi³o obóz od wzroku postronnych. Co do turnieju hakownicowego: kapusta nie by³a wcale za ma³a, tylko za bardzo ruchliwa ;)
Wielki rispekt i dziêki dla wszystkich poznanych ludzi. Panowie, odwalili¶cie kkawa³ niez³ej roboty na turniejach i w popo³udniowej inscenizacji. NAdobne Panie, Wasza obecno¶æ doda³a imprezie splendoru, a nam wigoru. bigsmile2.gif
Zdj±tka w liczbie ok. 30-40 wrzucê jeszcze dzis.
Pozdrawiam spod zielonego filcu ;)
Purvis
Almaric
Witam

Imprezka bardzo udana - kameralnie i sympatycznie jak zwykle na ¦wieciu.
Du¿e podziêkowania dla organizatorów oraz dla ca³ej Alien Company za nocne wygadywanie g³upot i notorzenie siê smile.gif
Pozdrawiam
Hshanoo
No to i ja siê przy³±czê do podziêkowañ dla ca³ej ¶w. Katarzyny. Kawa³ roboty panowie!
Jak zwykle fajnie jest zakoñczyæ sezon imprezk± w ¦wieciu i daæ siê "obedrzeæ" z grosza panu Ryszardowi bum.gif .
W³odek przepraszam, ¿e siê nie po¿egna³em osobi¶cie. Jeszcze raz dziêki.
Pan Paproch
Najbardziej sympatyczna impreza na jakiej by³em.

Gratulacje dla ¶w. Katarzyny!

Czekamy na zdjêcia icon_cool.gif
Purvis
Proszę. Część pierwsza: " Ludzie"

Jeśli ktokolwiek nie życzy się oglądać, albo czuje się urażony, proszę o kontakt.
pozdrawiam
prvs

EDIT: jak wykasować posta?
Jakub Zieliñski
Tradycyjnie dziêkujê Organizatorom i Uczestnikom (i równie¿ przepraszam W³odka, ¿e nie po¿egna³em siê przy wyje¼dzie). Dziêkujê za po¿yczenie sprzêtu do turniejów strzeleckich, dziêkujê za walki na bojowym, bitwê i za pi±tkowy i sobotni wieczór. Przesympatyczna impreza.

ps Wypasiona piwnica ;)
Grzegorz z Bydg
Witam

S±dz±c po nastrojach panuj±cych w ¶w. Ka¶ce mo¿e to byæ ostatnia impreza angsad.gif

... ciekawe czy po rezygnacji g³ownej osoby ci±gn±cej to bractwo nadal bêdzie ono dzia³aæ?!

Pozdrawiam
Cedric
???????????? moze jakies konkrety o co chodzi
Purvis
...i tu przerwa na reklamy
Druga czê¶æ:

b³agam moderatorów o lito¶æ, ale ci±gle nie opanowa³em sztuki za³±czania linków. obiecuje, ¿e to ostatni raz.
Swoj± drog±, je¶³i to ostatnia impreza, to bedzie co m³odym opowiadac smile.gif
pozdrawiam
purvis
Rosz
Hej
Fenomenalna impreza,wysoki poziom bojówki no i uczta.Dziêki ca³ej ¦wieckiej ekipie za zabawê i zaproszenie.Armata ¶wietna godna tej imprezy i zwyciêsców shocked.gif .Pozdrowienia dla Von Reihl'a i Amyleja za mi³± wspó³pracê.Fajnie by³o widzieæ tylu Te¿aków na bitwie (co¶ piêknego)choæ organizacja samej bitwy nie by³a wzorcowa.Atmosfera sprzyjaj±ca biesiadowaniu.Dziêki wielkie Amylejowi za to ¿e nie ma urazy za wtoczenie do namiotu balotów s³omy,Ziziemu za bitwe(sory stary).Pozdrawiam Ca³± ekipê ze ¦wiecia,Poznania,Gdañskai Torunia,D±brówki i Fordonu za mi³± zabawê.Hej
Malina
No to i ja siê do³±czê icon_cool.gif

Niedu¿a ilo¶æ uczestników (ale za to jaka jako¶æ! icon_wink.gif ), oryginalne ogrodzenie obozowiska bum.gif , przepyszny miodek pitny devil.gif , przepiêkna wizualnie i znakomita kulinarnie uczta, dobrze rokuj±cy zamek, du¿y wysi³ek organizatorów i zachêcaj±ce nagrody - to wszystko sprawi³o, ¿e impreza barrrdzo mi siê podoba³a i równie barrrdzo chêtnie przyjadê za rok icon_cool.gif
A! I nawet pogoda nie nawali³a tak ca³kiem icon_wink.gif

respekt.gif

Malin
Magpie
Niestety tego sezonu nie moge zaliczyc do udanych - praca, praca i jeszcze raz praca. Dopiero na sam koniec wakacji mialem trochê wolnego. Bóg jednakmilosierny nagrodzil pracowitosc swej grzesznej slugi aniol.gif - zeslal turniej w ¦wieciu bigsmile2.gif Wielkie dzieki! Na samym pocz±tku podziekowania dla organizatorów - naprawde nie mialem sie do czego przyczepic. Na drugim miejscu dziekuje wszystkim ludziom za wspania³a atmosfere jaka udalo im/nam sie stworzyc: wielkie dzieki dla pana Raihla i pani Raihlowej ( dzieki macku za zubroweczke nad ranem i mocnego gdy mi sie skonczyly) (dzieki cio pani ze w laskawosci swej zechcialas przyjac zaproszenie do tanca - wybacz jesli Ci tym samym uchybilem, wiem zem czlek prosty). Jeszcze raz dzieki wszystkim za wszystko!!!

Mam prosbe, jakby ktos mial wiecej zdjec - zamiescic link czy to na prywatna stronke czy cós - Z góry wielce dziekuje.
wenflon
Co tu du¿o mówiæ, kameralnie, mi³o, przytulnie, fajne ludzie, biesiada ¿e Egon. Mam nadzieje, ¿e te wszystkie kwasy to tylko ploty i widzimy siê za rok...

...pozdrawiam

Pietrek

foty
Mazia
Tak¿e przy³±czam siê do pochwa³. By³o kameralnie i milutko.

A na dowód troszkê zdjêæ :

http://marzena666.fotosik.pl/albumy/52206.html

Pozdrawiam,
Marzena
bulvay
Witam.

Poniewa¿ pojawi³y siê stwierdzenia, ¿e ¦w. Ka¶ka ma zaprzestaæ dzia³alno¶ci informujê, i¿ nic takiego nie ma miejsca. Bractwo dzia³a dalej w tym samym sk³adzie, z ma³± reorganizacj± personaln±. Przysz³oroczny turniej jest w planowany na pierwszy weekend wrze¶nia.

Poni¿ej link do zdiêæ z turnieju:
http://www.bractworycerskie.com.pl/imgalle...=24&start=0

Pozdrowienia dla wszystkich i jeszcze raz dziêki za przybycie.
Mam nadzieje, ¿e mo¿emy na Was liczyæ za rok.
Olo
watman
moze mi ktos na prv podac jakis kontakt do wlodka?
chyba nie odbiera prywatnych wiadomosci, a potrzebuje sie z nim skontaktowac...

z gory dzieki...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.