Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: miecze Pana Jacka D±bali
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Uzbrojenie zaczepne - ogólnie
Ezerhorden
Witam ponownie . Szukam dalej jhakiegos dobrego kowala - mam kolejn± oferte jacka d±bala tym razem. I kolejny raz prosi³bym Panów rycerzy o pomoc jezeli mieliscie stycznosc z produktami tego kowala.
(zaniedlugo wyjdzie na to ze postow o innej tematyce niz te nie bede pisal crazy.gif )

Ezerhorden[/url]
Danesz
AVE!
D±bal , hmm miecze oprawione niechlujnie, szlify i spawy "oble¶nie" widoczne a do tego s³abe ( jelec siê u³ama³ przy pierwszym kontakcie z kling± zrobin± ze stali St 5 angsad.gif ). Jakby tego by³o ma³o w pó³toraczku "odpad³" sztych, i mam ( a raczej mia³em gdy¿ pozby³em siê tej swoistej pi±tej kolumny ) zgrabn± jedyneczkê. Aha i zapomnia³em dodaæ i¿ g³owica by³a nakrêcona.
Pozdrawiam.
Jan Gradoñ
Witam!

Nie chcê, ¿eby powiedziano, ¿e jestem stronniczy (pan Jacek D±bal prosi³ mnie o sprzeda¿ jego broni), ale uwa¿am, ¿e w przedziale cenowym, w jakim oferuje swoje produkty, jest jednym z lepszych producentów. Broñ, któr± posiadam s³u¿y mi ju¿ ³adnych parê lat (pó³torak-weteran ma ju¿ 6) i nadal jest w "dobrej formie". Jaki¶ czas temu problem stanowi³a waga, ale teraz miecze s± ju¿ du¿o l¿ejsze.
Co do dokrêcanych g³owic, to nie wiem jaki miecz mia³e¶. Przez moje rêce "przewinê³o" siê ju¿ bardzo du¿o mieczy pana D±bala i ¿aden nie mia³ g³owicy zamocowanej na gwincie.
To tyle...
Micha³ ¯elazo
.
Hildr
Mam wczesny miecz D±bala, u¿ywany od 2 lat (choæ z pewno¶ci± nie tak intensywnie jak miecze szanownych Przedmówców). Wykonany bardzo ³adnie, dobrze wywa¿ony, nie pêk³, raz siê trochê wygi±³. Naprostowa³am. Ja jestem zadowolona.
Natomiast widzia³am te¿ robion± przez niego masówkê na zbiorowe zamówienie na miecze æwiczebne - znacznie s³abiej.
BTW: czy kto¶ ma namiary na D±bala, bo zgubi³am?
Jan Gradoñ
Witam!

Je¶li chcesz siê skontaktowaæ z panem Jackiem D±balem, pisz na miecze@o2.pl
Hildr
thx smile.gif
Danesz
Witam.
Hmm odnoszê wra¿enie ¿e siê komu¶ narazi³em jezyk.gif icon_wink.gif . Co do klingi, nie napisa³em ¿e u¿ywa³em jej czas ju¿ jaki¶, i mo¿e po prosty mia³em pecha trafiaj±c na jaki¶ "wybitny" egzemplarz. A co do oprawy , to nie dam siê przekonaæ. Mimo tego , noszê siê z zamiarem kupna klingi / kling pana Dabala bigsmile2.gif . Mam nadziejê ¿e jednak nic siê nie stanie, i "¿elazo" bêdzie d³ugo i s³usznie s³u¿yæ..

Pozdrawiam
von Frisch
Ja widzialem tylko 1 wyrob pana D±bala (znaczy z bliska) i niestety nie moge powiedziec o nim nic dobrego... Byl to sztylet ktory moj kumpel dostal w prezencie wlasnie produkcji Pana D±bala.

Sztylet pekl przy jelcu po tym jak ktos nieopacznie na niego usiadl. Podczas prob naprawienia na kuzni okazalo sie ze:
1. sztylet zostal zrobiony z zeszlifowanego pilnika...
2. jako ze pilnik byl nieco za krotki to do trzpienia przyspawano kawalek plaskownika zeby zrobic rekojesc...
3. jelec byl przyspawany...
4. w glowicy zostal wywiercony taki maly lejek po czym trzpien zabito tak iz nawet po zeszlifowaniu nita nie dalo sie zdjac glowicy (chociaz nie wiem czy mozna to nazwac wada sprzetu szczerba.gif )

Zaznaczam ze tylko opisuje konkretny przypadek i nie twierdze ze wszystkie sa takie jak ten... moze po prostu trafilo sie takie cudo wlasne nam a reszta jest git bum.gif
pjarrocinski - wypisany
Od 96 roku nie uwa¿am produktów Pana D±bili za warto¶ciowe
u¿ywanie szliierki k±towej do wyrobu bruzd jest pomys³em chybionym, tako¿ podcinanie g³owni na rêkoje¶æ jest chore
specjalna stal na damskie miecze jest legend± w której buszuj± smoki
a widza³em wiêcej do naprawy ni¿ do zabawy

jest przys³owie
"biednych nie staæ na tanie rzeczy"
odnosi siê do wszystkich
szyszkin
Otakus
Witam
Uzywalem mieczy p.Dabala jednorecznych i "poltorarecznych". Jedynke moglem bez zadnych problemow wygiac na kolanie. Problem w tym ze miecz pozostawal w takiej pozycji..a do tego strasznie sie szczerbil. Kolega zamowil poltorke a dostal zupelnie nie foremna dwojke.. Glownie ktore widzialem (miecze, sztylety) byly po prostu wycinane z arkusza blachy (na 100 % nie byly kute), wykonczenie tez pozstawialo wiele do zyczenia..
Jednym slowem nie polecam jego wyrobow. No chyba ze jestes jakis dobrym znajomym lub znasz dobrego znajomego..

Pozdrawiam

p.s. poltarak tez pekl w trzpieniu
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.