Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej bojowy Grunwald 2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Martin
Z radoscia oswiadczam, ze jak nie zjedza nas kruki i wrony, jak samolot z Irlandii nie spadnie do morza, turniej bojowy odbedzie sie rowniez w roku 2006. Podaje zmiany w regulaminie:
Waga broni - dla mezczyzn 1000g. Dla kobiet 900g. Postaram sie zorganizowac wage, wiec radze trzymac sie rygorow. smile.gif
Poniewaz regulamin grunwaldzki zakazuje stalowych okuc, my takze ich nie akceptujemy.

Ostateczna wersja regulaminu zostanie wydrukowana, powielona i rozprowadzona po dowodcach choragwii. Wszelkie osoby zainteresowane powinny wlasnie do nich sie zglaszac.

Termin turnieju wymaga ustalen z organizatorami.
Gdyby zalezalo to ode mnie, wygladalo by tak: czwartek - Rozegranie walk w Domach. Piatek - turniej kobiet (chyba ze bedzie tyle chetnych ze eliminacje rozegrane zostana w Domach), finaly w systemie pucharowym.

A jak bedzie, zalezy od negocjacji z organizatorami.
Marcin Waszkielis
Jaki jest limit wielko¶ci tarczy?
Micha³ ¯elazo
CYTAT
Waga broni - dla mezczyzn 1000g. Dla kobiet 900g.

To górny limit wagi broni ?
Je¶li tak i to nie jaki¶ b³±d, to spora czê¶æ broni z epoki nie wesz³aby do tego turnieju. Wiêkszo¶æ znanych mi egzemplarzy ma masê 1000 - 1300 gram, poni¿ej limitu schodzi na prawdê niewiele.
Polecam choæby tê stronkê: http://www.claudiospage.com/weapons1.htm

Pozdr.
M.

P.S.
Ca³kowity OT:
To mój 666-ty post, z tej okazji chcia³bym pozdrowiæ Szmatana smile.gif
Kordeus
CYTAT(Micha³ ¯elazo)
To górny limit wagi broni ?
Je¶li tak i to nie jaki¶ b³±d, to spora czê¶æ broni z epoki nie wesz³aby do tego turnieju. Wiêkszo¶æ znanych mi egzemplarzy ma masê 1000 - 1300 gram, poni¿ej limitu schodzi na prawdê niewiele.
Polecam choæby tê stronkê: http://www.claudiospage.com/weapons1.htm

No logicznie rzecz biorac to dolny limit.
Andrzej Siejeñski
Oczywi¶cie chodzi o limit dolny (to logiczne, chyba, ¿e siê mylê).
Martinie, popraw to na wszelki wypadek a ja usunê zbêdne posty aby nie za¶mieca³y tematu.
Pozdrawiam
P.S. A przy okazji Martinie, to mamy ju¿ dwa tematy o tej samej nazwie :-). Temat w karczmie zamkn±³em.
Martin
To jest oczywiscie dolny limit wagi broni. nie moze byc mniejsza niz.
Gornego limitu nie ma, jest niepotrzebny, moim skromnym zdaniem. Wielkosc tarczy jest okreslona w regulaminie, chyba ze cos przeoczylem. mierzona wysokoscia i szerokoscia. Zdaje sie ze wynosi 100x60cm, nie mam czasu chwilowo sprawdzic...

Andrzeju, powtorzenie tematu nie jest przypadkowe. pierwszy to byla otwarta dyskusja o ew. zmianach zasad, udoskonaleniach, etc. Do tego sluzy karczma. Drugi, jak sama nazwa dzialu wskazuje, zawiadamia o tym, ze turniej sie odbedzie. I tyle. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.