Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Zjazd w Gnie¼nie 16-17-18.06.2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
BULI
W ten weekend tzn 16-17-18.06.2006 jest robiona ma³a kameralna imprezka w Gnie¼nie. Mia³o byæ trochê ludzi ale co¶ nie do koñca wysz³o i mamy oko³o 50 osób (Bytów, Kruki, Turek&Kalisz, Wataha, Gniezno) a ¿arcia uszykowane na oko³o 250 osób. Bêd± postawione dodatkowe namioty historyczne dla tych co ich nie posiadaj± (oraz kilka harcerskich na nocleg), zwrotów za dojazd niestety nie ma, ale gwarantujemy dobr± zabawê! W zwi±zku z tym kto bêdzie mia³ blisko i bêdzie mia³ ochotê wpa¶æ to zapraszamy.
Rugiewit
Na ja na pewno jak co roku siê stawiê. devil.gif
S³awa Gnieznu!!!

Zachêcam gor±co, przednia impreza.

Wiesz Buli, zawsze mo¿na spróbowaæ ze¿reæ to ¿arcie na 250 osób w 50. bigsmile2.gif

A ci "rycerze" na konikach bêd±? To zawsze by³a g³ówna atrakcja imprezy. bigsmile2.gif
BULI
"Rycerze" na konikach te¿ bêd± zmartwi³o nas tylko ¿e puszki do bitki bed± tylko dwie... szczerba.gif
jasmin
Dajcie jakis program tej imprezy;
dzida
KWGZ gotowe na imprezke ! mam nadzieje ze bedzie tak samo dobrze jak rok temu !

slawa !

edit: mam jeszce pytanko. czy bedzie w tym roku pan grzegoz pilarczyk ze swoimi wyrobami ? duzo osob od nas z druzyny ma potrzebe zostawienia u niego troche kasy
BULI
Plan imprezy dla zainteresowanych:
Pi±tek:
Rozstawienie sprzêtu, dla chêtnych co przyjad±
kolacja z ogniskiem o 21.00
Zabawa praktycznie dla naszego grona...
Sobota:
10.00 ¦niadanie
do obiadu to co zwykle robi siê dla turystów (handel, pokazy rêkodzielnictwa)
14.00 Obiad
15.00 Gry i zabawy plebejskie.
(machina Pagiñskiego, rzut toporem do celu, konkurs ³uczniczy, rzut k³od±)
17.00 bitwa i kr±g walki
18.00 pokazy rycerstwa
19.00 korowód ulicami miasta
19.30 baronka
20.00 og³oszenie wyników konkursów
21.00 uczta
Niedziela:
9.00 ¶niadanie
10,00 gry i zabawy blebejskie
11.00 bitwa
13.30 wrêczenie nagród i rozjazd do domów
BULI
Oczywi¶cie ¿e bêdzie Grze¶ ze swoimi sreberkami!
We¼cie tylko troszkê wiêcej kasy na to bo z tego co wiem; to przez Chiñczyków srebro skoczy³o ostro w górê... icon_cry.gif
dzida
ok

dzieki za odp.

a czy w tym roku jest przewidziany mecz w szkocka pilke? devil.gif

slawa!
BULI
Tak jest to ujête w planie: 19:30 -> baronka (za du¿o wspólnego to z tym nie ma ale ci co u nas byli wiedz± o co chodzi devil.gif )
Setau
No to swietnie, ale z tego co pamietam Dzida to nie grales rok temu z nami w Szkocka ;)
Gniezno daje rade, dlatego tam bedziemy, a co do jedzenia to nie ma problemu, o mnie mowia ze jem za 4 wiec jeszcze kilku takich i pojdzie wszystko :D
dzida
Setau niestety mylisz sie smile.gif gralem i wspominam ta zabawe bardzo pozytywnie. mam nadzieje ze w tym roku bedzie rownie wesolo.

slawa !
Setau
Ej, przypominam sobie smile.gif Grales, grales. Hardcorowo nawet.
Rugiewit
Có¿ mogê powiedzieæ.

Przednia impreza.

DZIÊKUJEMY

Chwa³a organizatorom!

A kto nie by³ niech ¿a³uje.

Ps: Horn, rozumiem, walka z alkoholizmem, walk± z alkoholizmem, ale piwo siê pije a nie wylewa. szczerba.gif
dzida
witam

imprezka super ! duzo jedzenia, dobra organiznacja smile.gif - tak jak rok temu

denerwujaca byla ta glosa muzyka puszczana z cd przez caly dzien ale dalo sie przezyc

pozdrawiam

slawa !
kaper
Y!
Impreza w pyte, poza g³o¶n± muzyk± (%^$#^^%#%@!$$^#@%). ale ogólnikowo muszê przyznaæ ¿e Gniezno da³o radê maksymalnie. dozo w przysz³ym roku.
Y
BULI
W imieniu naszej skromnej ekipy chcemy podziêkowaæ wszystkim za przybycie!!!
Jak nam Bogi dadz±, to w przysz³ym roku znów co¶ zorganizujemy (postaramy siê popsuæ g³o¶niki bigsmile2.gif ).
Najwiêksze podziêkowania nale¿± siê jednak Kwasowi który to prawie w ca³o¶ci zorganizowa³ imprezkê na której go nie by³o ze wzglêdów zdrowotnych jego syna...
Jak siê uda znale¼æ sponsorów na przysz³y rok, to równie¿ bêdziemy siê bawiæ w podobnym terminie!!!
Jeszcze raz dziêkujê za przybycie i do zobaczenia!!!
JARO
W imieniu KRUKÓW Chcia³bym Wam serdecznie podziêkowaæ za zaproszenie oraz wspóln± zabawê podczas tegorocznego Gniezna. S³awa Wam!
BULI
Tak siê dobrze bawili ¿e namiot i miecz zostawili HE HE cool.gif
jarochna
Nie nale¿ê do ¿adnego bractwa, jednak z imprez± gnie¼nieñsk± jestem zwi±zana organizacyjnie i to od samego pocz±tku. Nie przecenia³abym wk³adu Kwasa w organizacjê tej imprezy a ju¿ stwierdzenie, ¿e Kwas wszystko sam zorganizowa³ jest mocn± przesad±. Ta impreza odbywa siê g³ównie dziêki ludziom z o¶rodka kultury, którym bardzo na niej zale¿y. Przed piêciu laty powo³a³ j± do ¿ycia Hilary i Piachu (GNIAZDO), i oni rzeczywi¶cie siê anga¿owali w tê imprezê. Niestety nie ma Hilarego, nie ma Piacha i nie ma Gniazda.
Od dwóch lat przy pomocy niektórych dru¿yn udaje siê nam jako¶ ci±gn±c imprezkê, Kwas w tym roku, owszem, pomóg³, ale jego pracy nie da siê porównaæ z prac± poprzedników. To ludzie z o¶rodka kultury za³atwiaj± sposorów, organizuj± wykonawców, czuwaj± merytorycznie, technicznie i organizacyjnie nad ca³o¶ci±. Postaramy siê za rok znowu zrobiæ imprezê, ja mam nadziejê, ¿e bêdzie lepsza ni¿ tegoroczna (która niezbyt wysz³a), mamy nadziejê, ¿e przyjedzie wiêcej dru¿yn. Dziêki za uwagi dotycz±ce zbyt g³o¶nej muzyki, postaramy siê nie raniæ waszych uszu a¿ tak bardzo. Do zobaczenia za rok w Gnie¼nie.
Jarochna bum.gif
ROCKERS
Impreza w Gnie¼nie podupada³a od samego pocz±tku i mam nadziejê ¿e w przysz³ym roku jej ju¿ nie bêdzie wcale. Lakierowane namioty z MOK-u ze zbyt ma³ymi materia³ami (zapomnieli ¿e sie wst±pi± po praniu), lakierowane sto³y do uczty, g³o¶na muzyka, "rycerze" udaj±cy ¿e potrafi± je¼dziæ konno (przepraszam tych prawdziwych puszkowców z innych miast), wogóle jacy "rycerze" - nie widzia³em tam ¿adnej puszki do lania, kurczaki wydawane bezpo¶rednio z termosów, wogóle [beeep]ista sceneria... clap.gif Ta imprezka od pocz±tku by³a jest i je¿eli bêdzie to bêdzie jedn± wielk± CHA£¡. Mam nadziejê ¿e el Kwasiorro pójdzie po rozum do g³owy i sobie odpu¶ci... No chyba ¿e p.Jarochna przejmie lejce i poprowadzi MOK do zwyciestwa. Przyjadê skrytykujê (wszak naj³atwiej jest wytykaæ b³êdy) no chyba ¿e bêdzie bezb³êdnie to nawet pochwalê...
Rugiewit
Witam.

Nie przegapi³em dot±d ¿adnego Gniezna i dalej bêdê do Was wje¿d¿a³.
Impreza jest niez³a, sta³y punkt mojego harmonogramu wyjazdów.
Dajecie radê, oby tak dalej.
Na Gniezno przyje¿d¿aj± ekipy ludzi, któzy doskonale znaj± wk³ad wszystkich ludzi organizuj±cych t± imprezkê.
Zauwa¿am za to tendencjê wspóln± dla ka¿dej dobrej imprezy - zawsze znajd± siê ludzie, którzy zadadz± sobie trud za³o¿enia specjalnie konta na freha, by przeprowadzaæ jakie¶ kiepskie prowokacje. :P
jarochna
chetnie przyjmê slowa krytyki, poniewaz zdaje sobie sprawe, ¿e nie wszystko jest tak jak nalezy na tej imprezie. Przyznajê, nie bylam nigdy dot±d na ¿adnej innej w tym stylu. Chcialabym aby nadal Ta impreza sie odbywala sie w Gnie¼nie. Polubilam tê imprezê, jej klimat i ludzi ktorzy na nia przyje¿d¿aj±. Wiem, ¿e jako osoba "spoza" mogê tylko wyra¿ac swoje spostrze¿enia, ale wla¶nie dzi¶ rozmawialam z Kwasem i mimo wszystko wiele wskazuje na to, ze ta impreza sie znów odbedzie, i liczê na to, ze wojowie z calej Polski udziela rad jak ja przeprowadziæ, aby wszyscy byli zadowoleni (uczestnicy, widzowie, organizatorzy).
Jak na razie wiem, ze muzyka jest zbyt glosna i rani wasze delikatne cool.gif uszy. pozdrawiam. jarochna dunno.gif
jarochna
i to jeszcze raz ja - Jarochna. Ze strony kilku osob padlo oskar¿enie, zê na imprezê przyjechalo malo osob, poniewaz obecno¶æ "Watahy" odstrasza ludzi. osobi¶cie sie z tym nie zgadzam, znam ludzi z "watahy", mia³am przyjemno¶æ poznaæ szefa "watahy", wiem ¿e, z Hilary i "szef" watahy do bardzo dobrzy kumple. Hilary to mój przyjaciel, a jego przyjaciele s± moimi przyjaciómi, a wiêc liczê na to zê "WATAHA" pomo¿e zorganizowac dobra imprezê w czerwcu 2007.
Pozdrawiam. jarochna. aniol.gif

P.S>

niestety "rycerzyki na konikach" ty¿ byd±. I nie mam na to wplywu, choæ mnie oni, osobi¶cie roz¶miszaj±. dunno.gif warrior.gif
Rugiewit
To dobre. :D
Ja tam je¿d¿ê miêdzy innymi po to, by zobaczyæ zakazane wilcze mordy.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.