Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Jarmark na Wzgórzu Przemys³a (Poznañ) 15-17.09.2006 r.
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
efendi
W dniach 15-17.09. Odbêdzie sie Jarmark Historyczny na Wzgórzu Przemys³a w Poznaniu.
Wszyscy chêtni do wziêcia w nim udzia³u, prosze zg³aszaæ siê do Ewy Wawoczny ewawawoczny@poczta.onet.pl
Pytania - bezposrednio do mnie na nr 602613386, lub mailem. Ze wzgledu na ograniczon± ilo¶æ miejsc, decyduje kolejno¶æ zg³oszeñ. Mile widziane bractwa rycerskie.W czasie Jarmarku przewidujemy gry i zabawy plebejskie,
a takze turniej ³uczniczy, bojowy , bieg dam oraz inne atrakcje. Zapewniamy strawe i miejsce do spania,cenne nagrody,dobr± zabawe, a takze....ale o tym potem. smile.gif
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Miejsce imprezy jest bardzo atrakcyjne - pod zamkiem na Wzgórzu Przemys³a. Zdjêcia terenu oraz fotografie i ryciny zamku s± na stronie http://www.zamkipolskie.com/pozn/pozn.html
Atrakcj± jest równie¿ usytuowanie - kilka kroków do Rynku i kilka kroków do miejsca noclegu. Jedynym minusem imprezy jest towarzystwo Efendiego, który bêdzie siê w tamtych okolicach krêci³. Ale jak siê go spacyfikuje beczk± piwa, to impreza bêdzie fajna.
Pawe³ £agódka
Witam Bractwo Rycerskie Ziemi Górowskiej pragnie wzi±æ udzia³ w tej imprezie i prosi o wiêcej szczegó³ów.
efendi
Postaramy sie wiecej wiadomosci podac jeszcze przed Grunwaldem. Dopiero niedawno dostalismy propozycje zorganizowania tego Jarmarku, rozmawiamy z zespo³ami(Bia³oru¶ i Skandynawia), myslimy co by tu jeszcze zrobic zeby rycerstwo sie nie nudzi³o smile.gif ludzie weselili , a rzemieslnicy zarabiali na zycie.
Pozdrawiam
Ofka
No, ³adnie! anger.gif
Nie dalej jak w sobotê, w Javorniku obieca³e¶, ¿e imprezê u braciszków zorganizujesz we w³asnym zakresie i w sobotê wieczorem stawicie siê w Gostyniu, a ja tu widzê szykujecie imprezkê na 3 dni z "podbieraniem" zaprzyja¼nionych bractw i rzemie¶lników! no.gif Rozumiem, ¿e z zaproszenia do Gostynia nie zamiarujecie skorzystaæ.
No có¿ - ¿yczê udanej zabawy. smile.gif
Radek
Misiaki nie martwcie siê;) na nas mozecie liczyæ. Obiecalismy wam juz wczesniej pomoc wiêc CHWPSzO stawi sie zgodnie z obietnic± tam gdzie powstaje najlepsza smietanka do kawy;). Turniej ³uczniczy na Wzgórzu Przemys³a bêdzie na pewno wyzwaniem;) smile.gif
Pozdrawiam

A tak off topic jesli mogê spytaæ, kto wpad³ na pomys³ aby ¶ci±gac do organizacji Jarmarku w Poznania bractwa z tak odleg³ych prowincji;) icon_mrgreen.gif skoro w Poznaniu jest ich ca³kiem sporo bigsmile2.gif
(oczywiscie nie mam nic przeciwko temu abyscie organizowali t± imprezê skoro to w³asnie was o to poproszono mamy wszak wolny rynek;)) ale jako¶ to tak dziwnie wygl±da;), moze to projekt jakowej¶ inwazji;)?.

Pozdrawiam serdecznie jeszcze raz
efendi
Witam!
Tak jak powiedzialem w Javorniku, w Gostyniu bedziemy, Nie zapomnij ze nas "troche"jest bigsmile2.gif tak ze w zsadzie nie potrzeba nam nikogo do pomocy. Ludzie z Poznania napisali, ze Ci co nie pojada do Gostynia przyjda na jarmark. Inwazji nie bedzie szczerba.gif Po prostu organizujemy taki jarmark w Opolu(od 3 lat), a w Poznaniu nie robi go miasto, tylko o.Franciszkanie. Druga sprawa, nie jest to walka o rynek. Jestesmy stowarzyszeniem non profit , i za swoja prace nie pobieramy wynagrodzenia. To co jest przeznaczone na jarmark, idzie na wyzywienie, scenografie i wynajecie zespo³ów. Ot i cala tajemnica. Grupy które przyjezdzaja do Opola na pokazy komercyjne(szko³y,kinopleks,real itp), sa mile przyjmowane i nigdy nie spotka³y sie z naszej strony z niezyczliwo¶cia. Tak ze familio, nigdy nie zrobilibysmy czegos co Wam mogloby zaszkodzic smile.gif
Pozdrawiam
Radek
Efendi, z t± wlk± o rynek to nie wiem;), wszak do niego rzut beretem;)nie wiadomo jak sytuacja sie rozkrêci:). Pewnikiem tak jak pisa³ do was Marcin, niedobitki, które nie pojad± do Gostynia, zajm± sie pacyfikacj± po¿ywienia i zabezpieczeniem imprezy;)..nie wiadomoi czy Efendi nie zechce zaj±æ np. Browarów Lecha;) a tych piersi± w³asn± broniæ bêdziemy tongue.gif , st±d musimy mieæ na to baczenie;)

Pozdrawiam
Halfgar
CYTAT(Radek)
Obiecalismy wam juz wczesniej pomoc wiêc CHWPSzO stawi sie zgodnie z obietnic± tam gdzie powstaje najlepsza smietanka do kawy;).

Ja te¿ wolê byæ w Gostyniu, ale jak mi kto¶ wleje do parzonej przeze mnie kawusi po turecku ¶mietankê to wyp³azujê i przegoniê bez odzienia po majdanie maniac.gif
Ewa z Raciborza
Nie chcê, by ten temat by³ tematem porównywania imprez - kto woli byæ w Gostyniu a kto w Poznaniu. Chcia³abym byæ u Knapków i na Gostyñ siê nastawia³am, ale, niestety, franciszkanie nie prze³o¿± terminu, bo chcieli¶my go prze³o¿yæ ze wzglêdu na Knapków, których lubimy.

Radku, pytasz siê, dlaczego my organizujemy jarmark a nie kto¶ z Poznania. Odpowied¼ brzmi: Ja te¿ siê nad tym zastanawiam. Franciszkanie zadzwonili do nas z pro¶b± o organizacjê, wiêc to ich nale¿a³oby o to zapytaæ.
Radek
Ewo, my te¿ pewno chcieliby¶my byæ i tu i tu..ale Knapkom juz obiecali¶my pomoc, wiêc jesli kto¶ od nas pojawi sie na jarmarku to niestety bêd± to niedobitki:( , no moze choæ maluczki t³um zrobi±smile.gif.
Powtarzam jeszcze raz, nie maqm nic przeciwko temu, ze organizujecie Jarmark, was o to poproszono i nie ma o czym mówiæ. Mam nadziejê, ze impreza uda sie przednio:), za³ujê tylko ¿e nie moge byc i tu i tu dunno.gif
Pozdrawiam serdecznie
Ofka
Ewka, ta zniewaga krwi wymaga! maniac.gif
W Dusznikach, na ubitej ziemi pogadamy jak facet z facetem. Wyzywam Ciê na go³e klaty! usmieszek_11.gif Mo¿e ch³opkaki zrobi± b³otko... blinkie.gif
Ofka
- M±dre zwierzêta na lewo a piêkne na prawo -rozkaza³ Lew, a ¯aba jak sta³a na ¶rodku tak stoi.
- No przecie¿ siê nie rozdwojê!
I ja tak samo bigsmile2.gif ... w Poznaniu niestety nie bêdziemy icon_cry.gif Ale w Dusznikach sobie pogadamy walka.gif
Ewa z Raciborza
Buuuuuu chlip chlip.....bêdê w Dusznikach dopiero w sobotê w nocy albo w ogóle mnie nie bêdzie chlip chlip...., bo mojemu bratu urodzi³o siê dzieciê i wymy¶li³ chrzciny w trakcie tej imprezy buuuuuuuuu, chlipppp. Ewo.... tzn Ofko... zamiast walk na go³e klaty (tu publiczno¶æ mia³aby radochê) proponujê napiæ siê nalewki mojej mamy...
efendi
Ewko, cholero jedna!!! anger.gif
Jak Ofka powiedzia³a ze na gole klaty, to na gole klaty tongue.gif Masz byc w sobote w nocy, a jak nie to w niedziele rano. anger.gif Inaczej zle bedzie z Toba. A my i tak to jakos zalatwimy ze bedziemy takze u Was.He,he blinkie.gif
Po prostu stanie sie cud. Nie moge zdradzic szczegolow, ale jak Ewka mnie t± nalEWK¡ mamusi poczestuje, to pewnie sie wygadam. Zreszta chcemy co nie co wygrac na tym turnieju. A jak by mialo nas nie byc , to jak bysmy to zrobili... dunno.gif hi.hi
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Ze wzglêdu na niemo¿no¶æ wywi±zania siê z umowy sponsora Jarmarku Franciszkañskiego w Poznaniu, który mia³ siê odbyæ we wrze¶niu 2006, Opolskie Bractwo Rycerskie odwo³uje imprezê.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.