Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Panzerfaust, Stielhandgranate - dane techniczne.
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie w XX wieku
Borg
Witam poszukuje planow z wymirami, moge byc modelarskie dla Panzerfaustow, najlepiej 30klein, ale z kazdego innego sie uciesze
Pozdrawiam
pvt. J.F. Ryan
Witam Szanowny Borgu. S±dzi³em, ¿e byæ mo¿e bêdê móg³ Ci pomóc, ale niestety nie znalaz³em nic zwi±zanego z planami konstrukcji ¿adnego z Panzerfaustów... icon_rolleyes.gif

Mia³em problem z decyzj±, gdzie "przykleiæ" moje pytanie i zdecydowa³em siê, ¿e umieszczê je w³a¶nie tutaj, gdy¿ to chyba najbardziej pasuj±cy temat. Moje pytanie dotyczy wagi ca³kowitej niemieckiego granatu rêcznego Stielhandgranate wzór 43. Posiadam jego drewnian± kopiê, ale jest za lekki i aby jeszcze bardziej przypomina³ orygina³, pragnê dodaæ mu trochê wagi, ale nie wiem ile... Je¶li kto¶ z Was wie, ile mój granat musia³ by przytyæ, bardzo proszê o odpowied¼. tracker.gif Z góry dziêkujê i pozdrawiam. icon_wink.gif
Rabiega
Czołem.
Waga : 0,55 kg mod.43, wobec 0,48 kg mod.24.
Mod.43 był modyfikacją 24, dodano tylko koszulkę odłamkową, zwiększjacą moc rażenia, stąd większa waga.
Więcej szczegółÃ³w znajdziesz tutaj.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.