Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] Morimondo/Casorate 2006 - 19-21 V
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Jan Gradoñ
Na pro¶bê uczestników zak³adam temat o ogólnorymcerskiej wycieczce do W³och, czyli wspomnienia, uwagi, zdjêcia...
Kruku
o, to ja siê powtórzê z mejllisty -- o ile mi wiadomo nie wszyscy uczestnicy j± subskrybowali:

na wstêpie szacuny ;) -- tomek narobi³ siê przy tym wyje¼dzie ponad
miarê, bez pomocy jarka nie byliby¶my siê w stanie spakowaæ (o
przeje¼dzie przez wagê nie wspomnê), towarzystwo okaza³o siê
wy¶mienite, magdalena karmi³a wspaniale a jan gradoñ jak zwykle okaza³
siê bogiem imprezy :) by³o super i za to wszystkim dziêkujê.

zgodnie z obietnicami przebra³em (do¶æ pobie¿nie, z niewielkim
odsiewem) fotki z wyjazdu i wrzuci³em do galerii na naszej stronie
(http://kompania.org). nie wrzuci³em tam jeszcze kompletu z
muzeum -- te, oraz orygina³y pozosta³ych zdjêæ udostêpniê niebawem w
formie archiwum do zassania (skoro tylko za³aduj± siê na serwer).

spakowane avatarki umie¶ci³em tutaj:
http://miedzia.ch.pwr.wroc.pl/wks/bin/caso...ate_avatars.rar
-- to wersja przystosowana jest do standardów FREHowych.

pozdrawiam
kruku
--
.
Jan Gradoñ
Ja równie¿ dziêkujê ca³ej naszej ekipie. Wyjazd by³ bardzo fajny, towarzystwo przednie, wino doskona³e icon_wink.gif
Minusem by³ czas spêdzony w podró¿y, ale to trudno przeskoczyæ. Gdyby nie towarzystwo, to chyba bym umar³ smile.gif

CYTAT
jan gradoñ jak zwykle okaza³ siê bogiem imprezy smile.gif

Jak to jak zwykle?? Nie przypominam sobie ;)
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
przepraszam czy to jakas zorganizowana akcja ?? bum.gif
widze ze narodzila sie nowa swiecka tradycja ... przymusowe sesje zdjeciowe do avatarow ... oj bedzie sie dzialo

proponuje kolejna tradycje //// poprosze ktoregos z uczestnikow wyjazdu o przygotowanie baneru frehowego opartego o w/w sesje.

Po prawdzie to w zeszlym roku juz taka akcja sie zaczela i powstal rowniez baner.
Na wyjezdzie w angli zrogbilismy sobie wszyscy fotki w czapce filcowej i w "okularach" zrobionych z rzemyka
oto efekty:
Jan Gradoñ
Nie ma sprawy.. zrobiê kolejnego banerka :D
Kazimierz
Oj tych ¶wieckich tradycji to by siê uzbiera³o, ale faktycznie obowi±zkowa obozowa sesja avatarkowa przynios³a niez³y efekt bigsmile2.gif

Dziêki jeszcze raz wszystkim uczestnikom za wspania³± zabawê w Morimondo jak i w drodze w obie strony. By³o cudownie. Pierwszy raz mia³em okazjê braæ udzia³ w takiej inscenizacji. I mimo pewnych zgrzytów, muszê przyznaæ, ¿e ostatnia, najwiêksza inscenizacja by³a czym¶ zaje...widowiskowym. Jako goniec dowódcy mia³em okazjê pierwszy raz obserwowaæ na inscenizacji ruch formacji, skuteczny ostrza³ i widoczne kolejne fazy bitwy (grunwaldzkie próby zrobienia czego¶ takiego na razie s± skutecznie eliminowane przez temperament uczestników).

Obozowe ¿ycie te¿ by³o zajefajne. Choæ kuchnie naturalnie sta³y siê centrum obozu.

Dziêki jeszcze raz wszystkim za dobr± zabawê!
Owen
Jo³

Wyjzd niepowiem mêcz±cy, ale za to bardzo krajoznawczy smile.gif. Turystyka rycerska to ostatanio zabawa któr± preferujê smile.gif. Szkoda ¿e organizatorzy siê przestraszyli i nie zrobili podchodów, jak w zesz³ym roku bo by siê dzia³o... ;). Naszczê¶cie pod przewodnictwem Ja¶ka, nie nudzili¶my siê zabardzo. Akcja Taczki, by³a tak absurdalna, ¿e gdybym nie widzia³, to bym nie uwierzy³ smile.gif.
Pozdrawiam wszystkich towarzyszy i towarzyszki wyjazdu ;) i do zobaczenia.

Pozdrawiam
Jan Gradoñ
CYTAT
Akcja Taczki, by³a tak absurdalna, ¿e gdybym nie widzia³, to bym nie uwierzy³

To nie tylko moja zas³uga smile.gif W akcji "za³ó¿ siê" brali jeszcze udzia³ Synek i Jarek Przyby³o szczerba.gif

Bring out your dead! Bring out your dead! Bring out your dead! bum.gif
Tomasz Rajtar
Nikt nie poda³ linka do zdjêæ z imprezy. Przynajmniej w tutejszym temacie.
A Kruku szybki by³ i jego fotki ju¿ oko ciesz±:

Galeria 1
Galeria 2
Galeria 3

-
piotr.langowski
Pozdrowienia dla wszystkich wspó³krucjatowców smile.gif Specjalne dla Janka Gradonia za zdjêcia przy ta¶mie i jego bohatersk± postawê podczas zdobywania zapasów niezbednych p³ynów. Dziêki wielkie wszystkim za fajn± imprezke...."Na Kujawskim sma¿ na Kujawskim piecz"...... bigsmile2.gif
Jan Gradoñ
CYTAT(Watcher)
poprosze ktoregos z uczestnikow wyjazdu o przygotowanie baneru frehowego opartego o w/w sesje.

szczerba.gif icon_cool.gif
Jak da radê, to zrobiê jeszcze wersjê Janosikow± :D
Maciek Kaliñski
Zrób wersje Bia³y aka Jeff Lebowski [Dude]

nie¼le by³o

oj dana-dana dana dana.

pozdro
Kazimierz
Ha, akcja "za³ó¿ siê" cool.gif Ogólnie tamten wieczór w klasztorze to by³ niez³y pokaz fantazji sarmackiej tongue.gif Rekonstrukcja ¶redniowiecznych zbieraczy zw³ok, próba rekonstrukcji taboru husyckiego, rekonstrukcja XIV wiecznych trefnisiów... bigsmile2.gif

Do pie¶ni bojowej przyst±p! : oj-dana-dana, oj-dana-dana icon_cool.gif
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
ta fotka przebija wszystkie ... bez dwoch zdan
Jan Gradoñ
No co? smile.gif Palec po ciosie halabard± szczerba.gif Teraz jest ju¿ ca³y granatowy bum.gif a dodatkowo reklama kocyka...
synek
pozdrowionko dla wszystkich w szczególno¶ci
dla Tomka Rejfa za po¶wiêcenie siê dla tej imprezy w tak du¿ym stopniu,
dla wszystkich gotuj±cych za cudowne ¿arcie smile.gif (szacun dla Trolla i Beaty w szczególno¶ci za miêsko smile.gif ),
dla wszystkich tych dla których by³em hersztem czyli dla tych tutaj ³obuzów
no i szacun na dzielni dla wszystkich bior±cych udzia³ w imrezie za 140 euro, to by³o naprawde absurdalne tongue.gif

no i dla wszystkich za naprawde przedni± zabawê

wino 3euro
kg cebuli 50centów
mina Kacpra gdy wbili¶my mu siê do namiotu bezcenne

Ca³uski Cukiereczki Ciasteczka
Pozdrawiam
Synek
Maroslava
smile.gif Wyjazd by³ wspania³y , muzea i miasta po drodze naparwde warte zobaczenia... bigsmile2.gif
akcja z taczk± i kurakiem na bambusie rozbrajajaca.. niewspomne o palancie cebul± ...naprawdê jest co wspominaæ cool.gif
Mi³o mi by³o ¿e mog³am siê na co¶ przydaæ i poznaæ tak wielu wspania³ych ludzi !!na których co siê okaza³o mo¿na liczyæ w krytycznych sytuacjach (wielka wdziêczno¶æ Jacek i Kasia yes.gif )
Tylko ci±gle siê zastanawiam kto zes³a³ na nas te pewne fatum dunno.gif

Naprawdê impreza ¦wietna!! icon_mrgreen.gif
..mimo (zgubionych doku mêtów icon_neutral.gif ,przebitej opony shocked.gif ,tetrisa, oj dana dana bum.gif , awarii samochodu ,dymi±cego samochodu tears.gif , , powrotu lawet± anger.gif po¶piechu panów karabinierów icon_cool.gif , zapa³u na twarzy icon_redface.gif szalonej klimatyzacji icon_neutral.gif , przelicznika w euro no.gif , egzotycznych robaków i mrówek ) crazy.gif niepotrzebne skre¶liæ
Kazimierz
A ja zapomnia³em podziêkowaæ mojemu s³oneczku za wspólny wyjazd i pyszne dania jakie nam przygotowa³a wraz z innymi dziewczêtami (ale Twój gulasz by³ najnajnajnajnajnaj!) heart.gif

A to dla wszystkich Was, ¿eby¶cie nie zapomnieli, jak Morimondo wygl±da bigsmile2.gif

Maroslava
icon_cool.gif Najwa¿niejsze to mieæ obok kogo¶ przy kim czujemy siê bezpiecznie..(Dziêkuje mojemu Kochanie za poczucie bezpieczeñstwa heart.gif ).Turystyka Rycerska jest ryzykowna szczególnie w tak odleg³e krainy trzymajcie siê ciep³o i uwa¿ajcie przy nastêpnych wyjazdach na siebie blinkie.gif
Kless
Tak i ja dolaczam do podziekowan za wspolna zabawe.

A za jakis czas zdjecia ukaza sie na stronce naszej Kompanii.

Pozdrawiam.

Basia
Maciek Kaliñski
Kless co ze zdjêciami?
Kiedy bêdzie mo¿na je obejrzeæ u was na stronce?

pozdro
Kless
Mam nadzieje ze juz niedlugo. Ale prosze o cierpliwosc. Dajcie nam przynajmniej z tydzien ;)
Jarek Przyby³o
Pogrzeba³em trochê za zdjêciami z drugiej strony barykady i oto efekty:
http://www.ig-mim.de/indexfrm.php?lid=0
go¶æ pierwszy z lewej w drugim rzêdzie jest mi szczególnie bliski bo zrobi³ mi glewi± sporego wgniota na bigwancie ju¿ po gwizdku sêdziego anger.gif . Pawê¿ Owena wzbudza³a jak widaæ du¿e zainteresowanie (dobrze ¿e nie zabra³ ze sob± roweru bo pewnie by mu gwizdnêli)
Pan na Bildzie 24 to ofiara naszego cyklisty bigsmile2.gif

CYTAT
Die Organisation war für italientische Verhältnisse sensationell gut und die Betreuung seitens des Veranstalters vorbildlich.
Niemiaszki jak dot±d chyba nie mieli zbyt dobrego zdania o zdolno¶ciach organizacyjnych W³ochów (a system produkcji wódy w czasie prohibicji to kto wymy¶li³? bigsmile2.gif )
To by³ cytat z jakiego¶ ichniejszego forum. Germanistów prosi³bym kukn±æ co tam ciekawego siê wypisuje.

I kolejny album:
http://www.thecompanyofchivalry.com/galler...ils.php?album=7

jest tam zdjêcie nowej zbroi Adams'a. Ciekawe co on tam robi³ ? bigsmile2.gif Pod numerem 25 mamy Bruce'a - stra¿nika toi-toia.

I kolejne zdj±tka ze Szlachtowania siê pod Casorate:

http://www.diu-minnezit.de/indexfrm.php?tid=3

w tym kilka zdj±tek tej Francuzeczki, która nie podoba³a siê Cukierasowi.

I na koniec galeryjka od Elefantów

http://www.company-elefant.com/

Oczywi¶cie Francuzeczka obowi±zkowo w zestawie. A dla germanistów ³amig³ówka:

Doch auch die wenigen Schützen unserer Freunde konnten den Polen
auf der gegnerischen Seite Verluste zufügen

Czy "unsere Freunde" to o nas ?
A teraz ogólne podziêkowania.
Najpierw dla W³ochów, ¿e maj± trzypasmowe autostrady, bo na dwóch pasach to by¶my siê chyba pozabijali :-). Powa¿nie to wspaniale siê bawi³em, nie pamiêtam ju¿ kiedy tak ostatnio dobrze. By³o to rekompensat± za "umilenie ¿ycia" na granicy przez Austriaków. Da³em siê sprowokowaæ do wyg³upów jak z dawnych lat i tylko siwizna na g³owie powstrzymywa³a mnie od wiêkszych g³upot. Jasiek G. dlaczego my¶my siê nie znali wcze¶niej ? icon_wink.gif
Pozdrawiam i piszê siê na powtórkê.

Jarek P.
Tomasz Rajtar
CYTAT
Doch auch die wenigen Schützen unserer Freunde konnten den Polen
auf der gegnerischen Seite Verluste zufügen

Po mojemu to znaczy, ¿e "po paru strza³ach nasi przyjaciele mogli pokonaæ Polaków z przeciwnej strony", ale mo¿e co¶ krêcê. Dawno nie mia³em styczno¶ci z niemieckim. Raczej nie odbiera³bym tego tekstu zbyt powa¿nie, ja te¿ dostajê g³upawki jak podpisujê zdjêcia z imprez, tekst chyba mia³ byæ w za³o¿eniu ¿artobliwy.

A jaki¶ link do tego forum, gdzie nas oczerniaj±? icon_wink.gif

-
Cukieras
Buacchhhaaaa pokonaæ Polaków .
Demêtuje chodz±ce tu i ówdzie plotki, ze jakoby francuska grza³eczka mi siê nie spodobala .
Mog³bym u¿yczyæ balsamu do opalania i wlasnorêcznie j± nim nasmarowaæ, je¶li spali³aby sobie plecy na s³oñcu.
Chcia³em tylko wskazaæ i wyraziæ zachwyt urod± i wspaniao¶ci± naszych polskich dziewczyn.
Jan Gradoñ
CYTAT(Jarek Przyby³o)
Da³em siê sprowokowaæ do wyg³upów jak z dawnych lat i tylko siwizna na g³owie powstrzymywa³a mnie od wiêkszych g³upot. Jasiek G. dlaczego my¶my siê nie znali wcze¶niej ?

Jarku P. ... powtórzymy na Krzy¿toporze ;)
Tomasz Rajtar
Już wiem na jakie "forum" trafił Jarek:
http://www.tempus-vivit.net/tempus-vivit/t...amp;from=76#neu

Nic tam strasznego nie ma. Jest uwaga, że za dużo sprzętów było z późnego XV wieku (ogólnie, to nie dotyczyło raczej nas).
Co do walk - napisano, że przebiegały w miarę "spokojnie i kontrolowanie", po za paroma wypadkami które można zrzucić ogólnie na organizację. Coś tam nieteges o sobotniej inscenizacji, ale gość nie rozwija tematu. Pewnie naopowiadali sobie o krwiożerczych Polakach przy ognisku i już na forum się nie wywnętrzniają...
Tym bardziej, że zapewne zdają sobie sprawę, że my czytać i gadać po ichniemu trochę potrafimy... icon_wink.gif

Najbardziej pod tym kątem podobała mi sie akcja w niedzielę po bitwie, jak przyszło dwóch Niemców gadać z Bajlim o rękawicach. Najpierw gość po angielsku powiedział, że nie trafialiśmy jego, tylko jego tarczę - że chyba nie chcieliśmy go zabić. Na co Bryan palnął "we wanted, but we were not allowed"... hehehe.gif
Za chwilę nasi drodzy sąsiedzi zaczęli między sobą szprechać, że jak na Polaków to mamy dobry sprzęt (łaskawcy, sami wyglądali "średnio ciekawie"). Na co usłyszeli, że my ich rozumiemy... szczerba.gif

Ach te niuanse międzynarodowe... maniac.gif

cool.gif

Przy okazji wyszperałem jeszcze nowe fotki (chyba nikt nie dawał tu tego linka):
http://www.elvelueuet-hamborch.de/Morimond...2006/index.html

-
Kazimierz
Ogólnie ze wzglêdu na internacjonalny charakter i wielojêzykowo¶æ ta impreza bardzo mi siê podoba³a. Jako Polacy mieli¶my ogromn± przewagê nad innymi. Ja np. angielski znam ¶wietnie, trochê niemiecki, wiêc moi rozmówcy za bardzo przy mnie tajemnic nie mogli mieæ. Co innego my cool.gif
Maroslava
www.morimondo.blog.onet.pl oto zaimprowizowana galeria zdiec z mojego pude³ka z chochlikami mad.gif jeszcze troszke zajmie zanim ca³kiem ja pouzupe³niam ale ju¿ zapraszam do ogl±dania icon_mrgreen.gif pat.gif pat.gif pat.gif pat.gif pat.gif
Tomasz Nawrot
T³umaczenie zdania po niemiecku : " Ale nawet tych niewielu strzelców naszych przyjació³ mog³o przysporzyæ strat Polakom z przeciwnej strony"

Pozdrawiam
Tomasz Rajtar
O! Mówi³em, ¿e co¶ mogê krêciæ... cool.gif

-
Maroslava
jeszcze kilka fotek z wyprawy www.morimondodwa.blog.onet.pl icon_wink.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.