Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: :: Noc Kupa³y w Wielkopolsce - 24 czerwca 2006 ::
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Nied¼wied¼
£ado! £ado! o Kupa³o!
Oby nam siê dobrze dzia³o!
Szczodre na nas wielkie bogi,
Daj± co rok pokój b³ogi;
Matki p³odne, dziewki ho¿e,
Mleczne trzody, bujne zbo¿e.

Zapraszam serdecznie na obchody tegorocznej Kupa³y w Wielkopolsce. Miejsce ¶wiêtowania, to polana nad jeziorem w Kiekrzu, zaczniemy od zachodu s³oñca, 24 czerwca, w sobotê. W planie zabawa przy muzyce s³owiañskiej na ¿ywo (nied³ugo podam listê zespo³ów), a¿ do ¶witania. Bêd± konkursy, tañce z ogniem i bez ognia, wró¿by, zabawy, poczêstunek i oczywi¶cie odprawimy obrzêdy stosowne do tego najwiêkszego ¦wiêta S³owian.

Bêdzie te¿ walka na udeptanym, oczywi¶cie w odpowiedniej oprawie, dziewczêta puszcz± równie¿ tradycyjnie wianki. Mo¿liwo¶æ k±pieli w jeziorach: Pó³¶wiêtym i Kierskim. Impreza oczywi¶cie na zaproszenia i szczelnie zamkniêta, tak, ¿e chêtnych proszê o kontakt w celu uzyskania wej¶ciówki (gadu gadu, priv).

Spanko (?) na polanie w namiotach lub sza³asach, a tak¿e w os³awionym hostelu wielogwiazdkowym "Na sianie".

Zapraszam serdecznie

Halfgar
As salam alejkam

Pokornie proszê o wybaczenie. Ja, podró¿nik z dalekich krain nie u¶wiadczy³em dot±d takowych obyczajów. Skarbnico M±dro¶ci, czy w tym dniu Twój Unizony S³uga bêdzie móg³ pojawiæ siê w tym¿e przedziwnym miejscu które wy Kierskim zwiecie ...
Halldis(Naamah)
Kiekrz... jaaaa... piêkne okolice... jak ja kocham to bajoro...!!!
Ja tam chce!!!
CZy impreza tylko dla wcze¶niaków??? Czy dla zagubionej mieszczki z XV wieku miejsce sie znajdzie?:>

pozdrawiam
N.N.
Nied¼wied¼
Przybywaj Milady : ) porozmawiamy dzi¶ jeszcze o szczegó³ach na priv.
Halldis(Naamah)
Ha! Bêdê zaszczycona mog±c uczestniczyæ w tej¿e imprezie :D
W takim razie czekam na szczegó³y smile.gif

KOMU SIE MOGE WBIÆ DO NAMIOTU HISTORYCZNEGO NA T¡ JAK¯E OSOBLIWA NOC... devil.gif cool.gif icon_cool.gif
bo samotna XVtka nie dorobi³a sie jeszcze w³asnego kawa³ka namiotu...

pozdrawiam gor±co
Naamah
Halfgar
CYTAT(Nammah)
KOMU SIE MOGE WBIÆ DO NAMIOTU HISTORYCZNEGO NA T¡ JAK¯E OSOBLIWA NOC...   devil.gif    8-)    8)  
bo samotna XVtka nie dorobi³a sie jeszcze w³asnego kawa³ka namiotu...  

Prokurator nie siêga wiêc .... icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
.Jarogniew.
no jak pietnastka to nie siêga.... cool.gif devil.gif
Aubrey
Zapowiadam przybycie, o ile oczywiscie zostane zaproszony... smile.gif
Kapitan
S³ysza³em ze impreza bez strojów... prawda to ?
a jak w takim razie z walkami ?

P.S czy odtwarzamy wszystkie s³owiañskie zwyczaje na kupale ? ;) jak tak to bojê sie siostrê zabrac smile.gif
Ptack
bez strojów? Nago?

proszê o fotki
Halfgar
to ma byæ ponoæ impreza w stylu country a nie w klimacie z epoki ... sorry, ale ja odpadam ...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.