Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Gdzie kupiæ armate! PILNE!!!!
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Rzeczpospolita Obojga Narodów (u)
bosy
Witam wszystkich!

Mam ma³e pytanko, odno¶nie zakupów. Tak siê jako¶ z³o¿y³o, ¿e mam nadmiar pieniêdzy i chcia³bym sobie co¶ kupiæ. Chodzi mi mianowicie o armate, oczywi¶cie tak±, z której mo¿na strzelaæ.

Egzemplarz datowany na XVIIw, wykonany w ca³o¶ci, odlany najlepiej ze spi¿u, nie toczony, razem z lawet± i wszelkimi elementami potrzebnymi do jej u¿ywania. Fajnie bêdzie, jak w ramach gratisu dodacie trochê prochu i lont mad.gif

Proszê o kontakt do KONKRETNYCH WYKONAWCÓW, nie interesuj± mnie rycinki, rysunki, tudzie¿ inne porady jak samemu co¶ takiego zrobiæ. Powiem krótko: mam kase chce kupiæ!

Proszê o szybk± reakcjê!

PS. To nie jest ¿art, powiedzmy, ¿e og³aszam przetarg, wiêc we¼cie to na powa¿nie, bo kto¶ mo¿ê zarobiæ!!!!

PPS. ¯eby nie by³o, wszystkowiedz±cy pracusie w warsztacie taty te¿ mnie nie interesuj±, przed odbiorem sprzêt przejdzie próby, wymagam gwarancji i faktury vat oraz wykonania zgodnego ze wzorcami historycznymi.
Krzysztof
czyli staæ ciê na 20 tys + ?
Pinior
bosy ile masz piêniêdzy do wydania? aja waj...ze spi¿u raczej nikt ci nie odleje:) staliwo bardziej....
Ptack
Pinior, Ty nie odlejesz ? smile.gif

Kolego Bosy. Armata armacie nierówna, skonkretyzuj
Don Carlos
Zamiast kupowac 1 armate lepiej wystawic i wyposaz jakas rote piechoty lub jazdy w stroje, bron palne itp. bedzie lepszy efekt!

Pozdro
Marcinek
Przeciez wiecie o co i jaka armate chodz, czyli o taka jak wszystkiei :-)

Zamiast uszczypliwych uwag to moze jakies konkrety bo pewnie jest pare osob naprawwde zainteresowanych tematem? :-)

Pzdr.
Szymon Okrutny
Lej± i ze spi¿u.

Ale ³adne odlewaj± w Kielcach- Kieleckie Bractwo Artyleryjskie
Krzysztof
ale niehistoryczne
Marcinek
A zna ktos kogos kto odlewa historycznie? Nawet za miliard euro? Tak jako ciekawostko chociazby...?
Krzysztof
nie o sposób odlewania chodzi ale o model armaty
bosy
Marcinek, dziêki za poparcie;

A reszcie dziêkujê za uwagi. Powiedzcie kochani, czy macie problemy z czytaniem czy jak? Pyta³em o CENE armaty, uwagi typu czy mnie staæ czy nie pozostawcie dla siebie. A co do tysiêcy to mam ich nawet 40 i wyposarzon± rote te¿.

Cze¶æ Ptack, bêdziesz w £agowie?

Czekam na konkrety!

PS. Armata ma wygl±daæ na historyczn± i strzelaæ. Strzelaæ mo¿e historycznie, bo tamte cholernie g³o¶ne by³y. Cze¶æ!
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Powiedzcie kochani, czy macie problemy z czytaniem czy jak?

Skoro mowa o problemach z czytaniem to ja bym zaproponowa³ przeczytanie regulaminu.
Skoro chcesz kupiæ armatê i og³osi³e¶ to na FREHA to powiniene¶ to zrobiæ w dziale Targowisko. Skoro masz tak du¿o kasy to wydanie kilku z³ociszy na bycie sponsorem FREHA (co umo¿liwia korzystanie z Targowiska) i za³atwienie sprawy jak trzeba nie powinno byæ dla Ciebie problemem.
Pozdrawiam
Piotr Czy¿
Witam
Ostatnio na allegro pokaza³a sie armata "Polowa" odlana ze spi¿u.
D³ugo¶æ lufy 50 cm, kaliber 2,5 cm, waga 40 kg.
Z pe³nym wyposa¿eniem.
Cena wywo³awcza 980 PLN
Druga okrêtowa by³a troszkê tañsza.
Niestety nie mam namiaru na producenta, teraz ¿a³ujê mo¿e kto¶ z frehowiczów posiada.
Pozdrawiam
Piotr Czy¿
bosy
Widzia³em co¶ takiego, ale nie wiem czy facet wystawia fakturê VAT.

Dowiedzia³em siê te¿, ¿e jest kole¶, który za 3 700 PLN zrobi ca³± armate razem z lawet±, odlewana itp. Ma to byæ jaka¶ "ma³± kolubryna" Nie bardzo wiem, co siê pod t± nazw± kryje, ale jak tylko poznam szczegó³y to napisze co i jak. Cena nie jest zbyt wygórowana.
Ptack
bosy, i wypierdzieli ci to w twarz.

a skoro podej¶cie do historyczno¶ci procesu odlewania armaty masz takie jak ja, to spoko polecam te armaty co ma KBA. Bury z Sandomierza mia³ fajn± kolubrynkê (w³a¶nie od KBA za 6K j± chyba wyhaczy³ w 2001) i wali³a naprawdê gitnie.

chyba satysfakcjonuj±ca odpowied¼?

W £agowie nie bêdê,

pozdr
bosy
Ptack, daj mi namiary na tego go¶cia, ok? Byæ mo¿e my¶limy o tym samym cz³owieku.

A co do £agowa to szkoda, mia³em nadzieje, ¿e mo¿e w koñcu siê spotkamy przy miodzie i szabelce

pzdr
Marcinek
Nie chcialbym sie wtracac w nie swoja impreze, ale z tego co sie orientuje to chyba na Lagow w tym rok nie ma co liczyc... dunno.gif
bosy
Nie mam pojêcia jak to wygl±da, ale to chyba nie miejsce zeby o tym gadaæ, pewnie zaraz znów zamkn± mi temat bigsmile2.gif
pedro33
Mo¿e po czasie ale ja odla³em tak± waga 130 kg kaliber 50 mm- 1funt d³ugosc z gronem 1,30 m (pe³nowymiarowa i epokowa pruska) i sprawdzi³a sie pod Austerlitz
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(Piotr Czy¿ @ 10:04 22.05.2006) [snapback]152388[/snapback]
Witam
Ostatnio na allegro pokaza³a sie armata "Polowa" odlana ze spi¿u.
D³ugo¶æ lufy 50 cm, kaliber 2,5 cm, waga 40 kg.
Z pe³nym wyposa¿eniem.
Cena wywo³awcza 980 PLN
Druga okrêtowa by³a troszkê tañsza.
Niestety nie mam namiaru na producenta, teraz ¿a³ujê mo¿e kto¶ z frehowiczów posiada.
Pozdrawiam
Piotr Czy¿

Cena obecna to oko³o 1500 - 2000 z³. Ostatnio trochê z nich strzelali¶my i myslê, ¿e s± OK. Zreszt± sporo ich siê sprzedaje. Znam rzemie¶lnika, który je robi - je¿eli kto¶ jest zainteresowany to zapraszam na priv.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.