Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Ogólnopolski turniej na zamku ¶widwiñskim (15 - 18.06.)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Vandard
Impreza datowana na prze³om XIV i XV wieku. goscie lokowani s± na zamku, natomiast wiêkszo¶æ konkurencji odbywa siê na podzamczu. Impreza na zaproszenia. Chêtni po zaproszenia? proszê pisac na vandard@o2.pl zapraszam do zadawania pytañ tutaj lub na mój mail, na wiêkszo¶c postaram siê odpowiedzieæ smile.gif

Ramowy plan turnieju:

Czwartek – zakwaterowanie i kolacja

Pi±tek – turniej ³uczniczy i zabawy plebejskie (nagrodami g³ówn± w turnieju ³uczników jest
ko³czan, w turnieju ³uczniczek – ³uk; przyznane zostan± tak¿e nagrody za drugie i trzecie miejsca)

Sobota – turniej walk pieszych i uczta, na której zostan± rozdane nagrody

Niedziela – bohurt ok. godz. 11.00

Zasady uczestnictwa w Turnieju £uczniczym:

Wymagany ³uk historyczny i piêæ strza³.

Turniej ³uczniczy (nagroda g³ówna – ³uk):
- strzelanie z „konia” (30 i 20m)*
- strzelanie z przyklêku (30 i 20m)*
- strzelanie z marszu (40m)* - odcinek 7 metrowy
- strzelanie tradycyjne z 30 i 20m*

Zasady uczestnictwa w Turnieju Walk Pieszych

Wymagane minimalne uzbrojenie ochronne:

G³owa – he³m: sz³om (³ebki bez zas³on)

Tu³ów – kolczuga z przeszywanic±

Rêce – rêkaw przeszywany, na³okietniki, naramienniki, rêkawice kolcze

Nogi – nogi przeszywane 1,5 cm grubo¶ci

Broñ:
Miecze – pó³torarêczne i jednorêczne z tarcz±

Organizatorzy nie ponosz± odpowiedzialno¶ci za rany odniesione w boju przez walcz±cych, dlatego zalecane mocniejsze uzbrojenie ochronne.

Turniej walk pieszych jest podzielony na walki mieczem pó³torarêcznym (nagroda g³ówna – miecz pó³torarêczny), oraz jednorêcznym i tarcz±( nagroda g³ówna – miecz jednorêczny) – tylko te kombinacje bêd± dopuszczone do turnieju!!!

Poszczególne walki bêd± trwa³y po 70 sekund. Obowi±zuje system „ka¿dy z ka¿dym”. Osoba o najwy¿szej liczbie punktów, bêdzie walczy³a w finale z osob± wybran± przez Lo¿ê Dam
Vandard
Zaczynaj± siê zapisy na ulokowanie w baszcie - rok temu by³y ma³e potyczki, wiêc w tym roku, kto pierwszy ten lepszy smile.gif proszê wiêc o wysy³anie mi ilo¶ci isób + je¿eli chcecie, zapotrzebowania na sianko smile.gif. Decydyje kolejno¶c zg³oszeñ
Maroslava
No to ju¿ jutro icon_wink.gif mi³o mi bedzie przyj¶æ do Was i zobaczyc jak impreza zmieni³a sie w porównaniu do poprzedniej do zobaczenia i mi³ej pogody ¿ycze Wam i sobie icon_cool.gif
bombardman
Najemna dotrze na miejsce w pi±tek wieczorem.Juz siê cieszymy ze spotkania bigsmile2.gif pozdrawiamy.Wuja
Sz.Sobolewski
Widze, ze przypadlo mi pierwszemu podziêkowaæ za wspania³± imprezê!

Na prawdê, wyrazy uznania dla Organizatorów za sprawy socjalne. yes.gif
Nie ma to jak spanie na wie¿y w komnacie, z pe³nym brzuchem. mad.gif

Turniej bardzo sympatyczny, kameralny, du¿o przesympatycznych ludzi. A¿ nie chcia³o siê wyje¿dzaæ.
Organizatorzy stawali na g³owie, aby ka¿dy mia³ wszystkiego pod dostatkiem. Na prawdê godne uznania.
Szacuneczek za ucztê i jej oprawê, a tak¿e za turniej bardów. Mam nadziejê, ¿e moja kompozycja w³asna, spodoba³a Wam siê mad.gif

Brawa dla zwyciêzców!

Pozdrawiam wszystkich, z którymi mia³em okazjê bawiæ siê dobrze przez te 4 dni i mam nadziejê, ¿e w przysz³o¶ci dane nam bêdzie ponownie oblegaæ wie¿ê zamku ¦widwiñskiego.

P.S.1. Niebawem wrzucê niestety tylko kilka fotek z turnieju bojowego.
P.S.2. Osoba, która 'porzyczyla' sobie moj nó¿, niech odezwie siê do mnie na PW. Nie gryzê - jeszcze.
Kazimierz
To ja bêdê drugi!

Wielka podziêkówa za klasyczn± wyluuuuuuzkê. Mi³o siê sêdziowa³o, mi³o inscenizowa³o, mi³o bardowa³o.
No i oczywi¶cie wielkie dziêki za tradycyjne wendyjsko-¶widwiñskie "after-party"!

Pozdrawiam wszystkich uczestników!
Vandard
Ja z kolei z ramienia organizatorów chcia³bym bardzo podziekowaæ wszystkim przyby³ym - bo bez was nie by³oby imprezy
Specjalne podziekowania dla:
Szymona Sobolewskiego - za dobr± opiniê smile.gif, i "malborki"
Ka¼mirza,Beaty, Tymoteusza i Uli - za wendyjsko-¶widwiñskie after-party
Miasteckiego Trio - za Kena, i rozsiewanie bardzo pozytywnej energii na turnieju
Chmurka - za niesamowity dialog z Anik± (przy okazji, pozdro dla dziadka)
Artura ze Z³ocieñca - za krótk±, ale mi³± dyskusjê o ¿yciu smile.gif
i dla Giermasa - ¿e chêtnie we wszystkim pomaga³

I to chyba wszystko, a i jeszcze podobnie jak Szymon kieruje delikatn± sugestiê, ¿eby go¶cie poszukali w baga¿ach no¿a z rogow± rêkoje¶ci±.
Micha³ ¦l±czka
Oj dawno tak dobrze siê nie bawi³em. bigsmile2.gif Je¶li dalej bêd± takie postêpy to w przysz³ym roku bêdzie BOSKO !! Jedzonko I klasa, no i nagrody turniejowe te¿ bigsmile2.gif bum.gif
Je¶li tylko co¶ bêdzie siê dzia³o na zamku w ¦widwinie to ja te¿ tam bêdê (jak mnie zaprosz± szczerba.gif )

Suuuuper podziêkowania dla Józka za ¶wietny turniej.
Dla Szymona za dowcip o Jasiu i jego kocie.
Dla wszystkich walcz±cych i strzelaj±cych za wspania³± konkurencjê.

By³o ¶wietnie zwa¿ywszy na to, i¿ temperatura wynosi³a 35 stopni .......

blinkie.gif
Wendyjczyk
...a wilgotno¶æ powietrza 90%
Maroslava
Nocne niebo srebrnymi ¿y³ami b³yskawic oplatane i z czarnego nieba kropel milion a nawet i tysi±c...
To wszystko z okien baszty ogl±dane gdzie damy w len i we³nê przybrane u¶miechem rycerzy obdarowywane... val.gif
Hymm...Albo inaczej
DZIÊKUJÊ thanx.gif
-Szymonowi Sobolewskiemu za dzielne wype³nianie zawierzonej mu misji pilnowania pewnej czarownicy usmieszek_08.gif
-Mojemu Rycerzowi za pojawienie siê usmieszek_03.gif i zagrzewanie do turnieju bardów harfa.gif
-Poczetowi Pana Romko za jak zawsze zgran± ekipê usmieszek_02.gif mi³a zabawê oraz du¿o d¿emu
-Ekipie ze Szczecinka (a szczególnie Krzysztofowi) za zajmowanie czasu mi³ymi rozmowami psss.gif
-Cywil± z kuchni za dostatek kwasu chlebowego pat.gif
-Paw³owi von Vandard za szczero¶æ i otwarto¶æ z nuta dawnej za¿y³o¶ci icon_wink.gif oraz wendyjsko-¶widwiñskie "after-party"
-Grodowi Soko³a za przywiezienie uroczej Kingi
-Tymoteuszowi za zaprezentowanie,,Wendyjskiej Chwa³y’’ walka.gif
-Organizatorom za fantazje i chêæ do pracy
I wszystkim przyby³ym bez was dos³ownie nie by³o by tej imprezy blinkie.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.