Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [czerwiec] Zlot S³owian i Wikingów Drohiczyn 2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Kroghul
Zosta³em upowa¿niony do przekazania tej radosnej wie¶ci, co niniejszym czyniê.

Drohiczyn 2oo6
Zlot Wojowników
S³owian i Vikingów

Drohiczyn to malownicze miasto le¿±ce nieopodal wschodniej granicy , ko³o Siemiatycz , tu¿ nad rzek± Bug.
Miasto mo¿e pochwaliæ siê bogat± histori±. Têdy na prze³omie
12 i 13wieku bieg³ szlak handlowy z Magdeburga i Pomorza w stronê Turowa, Kijowa i Halicza. W 13-wieku Drohiczynem w³ada³ Konrad Mazowiecki, poczym istniej±cy tu gród utraci³ na rzecz Rusi. Tutaj te¿ odby³a siê koronacja królewska ksiêcia halicko-w³odzimierskiego Daniela w roku 1253 ,w toku wyprawy przeciw Jaæwingom. W roku 1366 na mocy paktu Polsko-Litewskiego Drohiczyn zosta³ w posiadaniu ksiêcia Kiejstuta.
¦wiadkiem tych burzliwych dziejów jest wczesno¶redniowieczne grodzisko wzniesione nad sam± rzek±.
Tu w³a¶nie u jego stóp, na pla¿y, w dniach 16.o6-18.o6 2oo6 odbêdzie siê zlot Wojowników S³owian i Vikingów.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych wojowników, rzemie¶lników, dru¿yny...
Mo¿na przyjechaæ z namiotem historycznym lub wynaj±æ kwaterê na miejscu.

ZAPRASZAMY!!!!!!!!!!!!!!!

16.o6- 18.o6 2oo6 DROHICZYN

Kontakt:
telefon: 0-665 143 831 ORM ( Piotr Fr±ckiewicz )
0-506 434 721 THORGIL ( Andrzej G³êbicki )

www.svet-perk.pl
regulyF
Ja tylko dodam link, pod ktorym mozna znalezc szczegolowy plan imprezy:
http://www.svet-perk.pl/festiwale
Zapowiada sie naprawde wysmienicie... :hop:
Liszka
CYTAT(regulyF)
Zapowiada sie naprawde wysmienicie...  :hop:

No, ja nie wiem... Na stronie g³ownej RKP mozna wyczytaæ, ¿e to oni organizuj± obrzêdy. Z tego co pamietam, dwa lata temu spore grono Frehowiczów nie mia³o zbyt dobrego zdania o nich, a nawet ostrzega³o przed sekciarskimi praktykami:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=31...er=asc&start=28
Thorgil
No có¿. Ró¿ni ludzie maja rózne wyobra¿enia o obrzêdach...i nie tylko. ka¿dy kto choæ trochê :tongue: li¼nie historii lub zrobi jaki¶ tam obrzêd u siebie na dzia³ce - uwa¿a sie za eksperta i znawcê tematu. jak by³o naprawdê ... ma³o kto wie a mo¿na nawwet przypuszczaæ, ¿e nikt. Tak wiêc uszanujmy czyj±¶ interpretacjê i cieszmy sie ¿e kto¶ wogóle szuka nowych rowi±zañ.
Pozdrawiam
Gniewomir F
Pragnê z³o¿yæ serdeczne podziêkowania za mo¿liwo¶æ uczestniczenia w zlocie! smile.gif
Impreza genialna, ¶wietny klimat i wspaniali ludzie!!!

S³awa organizatorom!!!

P.s. poszukiwana pe³na wersja "Opowie¶ci z bagien" devil.gif
Rudeee
Wielkie DZIEKUJE dla organizatorow tej imprezy za stworzenie wspanialej atmosfery!!!
Pomimo mojego nie ciekawego humoru bawilam sie tam fantastycznie.
Rowniez serdeczne usciski dla wszystkich osob ktore sie tam pojawily (tych strasznych cywili z nie historycznymi namiotami tez smile.gif )
Dzieki za slowa i poprawe humoru glowa_w_mur.gif
Cudowne miejsce.
Czekam na jeszcze usmieszek_02.gif

Ps. Jesli chodzi o RKP to nawet ich nie zauwazylam dunno.gif Nikt mnie nie namawial, nie chodzil za mna ani nie indoktrynowal (a szkoda bo mialam ochote z kims sie posprzeczac devil.gif ). Bylo fajnie yes.gif
Lilia
...Jednym slowem... Bardzo mila impreza...
Mam nadzieje, ze w przyszlym roku bedzie nam dane znow sie spotkac smile.gif

Slawa
Siemowit
Bardzo udana impreza, my¶lê ¿e pozostawi niezatarty ¶lad w mojej pamiêci.
Uznanie dla organizatorów i cz³owieka który poczêstowa³ mnie "mirind±" ratuj±c mi ¿ycie bo okropn± sucho¶æ w gardle ju¿ mia³em.
Dziêkuje równie¿ pewnej przemi³ej niewie¶cie za spacer po Drohiczynie w sobotni wieczór... pozdrawiam

P.S. Mam parê fotek ze zlotu jakby kto¶ reflektowa³ to mogê podes³aæ na maila, a jak znajdê trochê czasu to wrzucê gdzie¶ na stronkê i tu podlinkuje.

¯a³uje tylko, ¿e nie mog³em zostaæ na koncercie Starego Olsy - ostatni PKS do Wawy odje¿d¿a³ o 18:15 , a w poniedzia³ek nie mog³em wzi±æ wolnego anger.gif - ciekawi mnie jak wyszed³ koncert, by³y dziwczyny z Javaryny? usmieszek_02.gif
Rudeee
Hehe, to nie byla mirinda ale " MIRANDA" devil.gif
Mnie wystarczylo ze czyjs kubeczek tego wylal mi sie na rece i sukienke kiedy ktos zatrzasl stolem... spasc_z_krzesla.gif
Niestety tym razem nawet nie skosztowalam bo by moglo sie to dla mnie zle skonczyc tongue.gif
Gniewomir F
Kilka fote co robi³a pani z Radia Dla Ciebie smile.gif

http://www.rdc.pl/index.php?ID=1001900&art...ykul_id=4319812

Pozdrawiam!
Siemowit
Po wielkich trudach zwi±zanych z przypomnieniem sobie has³a uda³o mi siê zamie¶ciæ fotki z imprezy blinkie.gif . W razie problemów z galeri± odczekacie chwilê zanim do mnie napiszecie bo czasem zdarzaj± sie problemy z hostingiem.

http://www.bialy-dab.z.pl/galeria

S³awa !
Rudeee
Siemowit:
CYTAT
¯a³uje tylko, ¿e nie mog³em zostaæ na koncercie Starego Olsy - ostatni PKS do Wawy odje¿d¿a³ o 18:15 , a w poniedzia³ek nie mog³em wzi±æ wolnego - ciekawi mnie jak wyszed³ koncert, by³y dziwczyny z Javaryny?

Pociesze cie. Nie masz czego zalowac poniewaz koncertu jednak nie bylo.... dunno.gif Wieczorem zostalo raptem nascie osob i ogladalismy film (na ktorym poszlam spac bo ile razy mozna ogladac "Krolestwo Niebieskie" crazy.gif )
Draugia
Ruda, jak nas tam by³o na¶cie osób, to ja chyba nie pamiêtam wszystkiego, mimo ¿e nie pi³am (za du¿o) icon_wink.gif a i ogl±danie filmu skoñczy³o siê szybko- oczywi¶cie nie mam nic nikomu za z³e... wszyscy chyba byli¶my ju¿ zmêczeni... ogólny bilan¶ imprezy ovczywi¶cie baaardzo pozytywny...
jeszcze raz gratulujê zorganizowania i mam nadziejê, ¿e za rok znów siê uda smile.gif
Pozdrawiam! blinkie.gif
Rudeee
CYTAT
Ruda, jak nas tam by³o na¶cie osób, to ja chyba nie pamiêtam wszystkiego, mimo ¿e nie pi³am (za du¿o)  a i ogl±danie filmu skoñczy³o siê szybko- oczywi¶cie nie mam nic nikomu za z³e... wszyscy chyba byli¶my ju¿ zmêczeni...

No z jedenascie to chyba nas bylo? bigsmile2.gif
Ja tam szybko odpadlam bo rano sie musialam zbierac do domciu.
I oczywiscie mam za zle...komarom!!! devil.gif Bo ciezko sie spalo kiedy caly namiot bzyczal a sciany sie ruszaly kiedy zblizyc reke crazy.gif Tak sie podrapalam ze nadal mam slady face4.gif
Ale zabawa byla przednia cool.gif
.Jarogniew.
Super by³o! S³awa organizatorom! a biesiada....mmm....
Zamieszczajcie zdjêcia jak mozecie, mi³o sie wspomina!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.