Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: celtyckie obr±czki ¶lubne
> Ubiór i dodatki > Dodatki > Bi¿uteria
krioo
Witajcie. Poszukujê celtyckich obr±czek ¶lubnych.Znalaz³am mnóstwo w internecie, ale niestety tylko na stronach zagranicznych.Czy kto¶ z Was wie gdzie mo¿na takie dostaæ?Pochodzê z centrum Polski, ale bêdê wdziêczna za jakiekolwiek informacje na ten temat.Pozdrawiam icon_mrgreen.gif
Aneirin
mo¿na je zamówic u dowolnego jubilera, wystarczy pokazaæ rysunek lub zdjêcie.

sam tak zrobi³em i "dzia³aj±" nad podziw dobrze blinkie.gif
krioo
Dziêkujê za podpowied¼.Tez o tym my¶la³am. Obawiam siê jednak kosztów. Mia³am nadzieje, ¿e je¶li znajdê gdzie¶ gotowe to bêda nieco tañsze.Mo¿esz przybli¿yæ mi kwotê jakiej mogê siê spodziewaæ? Tak ¿ebym mia³a rozeznanie kiedy us³yszê propozycjê cenow± jubilera w moim mie¶cie.Aha i jeszcze jedno pytanie. Czy Twoja obr±czka jest ze srebra czy bia³ego z³ota? icon_mrgreen.gif
Ingrid Bera
Zrobienie takich obr±czek u jubilera wcale nie musi byæ drogie. Przejrzyj swoj± i ewentualnie mamin± bi¿uteriê - co jest stare, czego nie lubisz, co siê zdekompletowa³o. Przetopienie tego znaczenie zmniejszy nak³ady. Poza tym, sama robota u jubilera nie jest droga, je¶li poszukasz jakiego¶ dziadziusia w kanciapce w bramie - tacy potrafi± byæ bardzo zdolni i tani.

Pozdrawiam. icon_cool.gif
Aneirin
Nasze obr±czki s± z bia³ego z³ota, by³y robione do¶æ skomplikowan± technologi± (sk³adaj± siê z siedmiu elementów, ³±czonych ze soba na wcisk i zgrzewanych - niewa¿ne :D) i nie przekroczy³y one ceny wyrobów gotowych.

A pozatym jubilerzy przyjmuj± w rozliczeniu tzw. z³om z³oty czyli niepotrzebne, nienoszone przez rodzinê wyroby ze z³ota. przelicza siê to w stosunku 1:1 (masa z³omu: masa obr±czek) przy nadwy¿kach albo siê zmniejsza koszty robocizny, albo dop³aca :D

je¶lii masz konkretne pytania, w±tpliwo¶ci zapraszam na priv.
krioo
Niestety:) By³am u jednego jubilera w moim mie¶cie i powiedzia³ mi zebym lepiej znalaz³a gotowy wyrób bo albo, cytujê: "nie zaakceptujê efektu koñcowego" albo bardzo drogo mnie to wyniesie.Pokaza³am mu wzór i bardzo d³ugo zastanawia³ siê jak ugry¶æ ten kawa³ek ciasta.Dodam ze jest to splot Lindesfarne.Szukam jakiegos taniego doj¶cia internetowego, ale jeszcze nic nie znalaz³am. :)Pozdrawiam i dziêki za uwagi. smile.gif
krioo
icon_mrgreen.gif Aha. Jesli chodzi o w³asne z³oto to jestem w posiadaniu pier¶cionka.Mo¿e kto¶ z Was wie gdzie w okolicy £odzi mozna takie cudo zrobiæ? icon_mrgreen.gif
Radek Ka¼mierczak
wy¶lij wzór na miala radekgo@poczta.onet.pl to dam znaæ co da sie z tym fantem zrobiæ.
jaka szeroko¶c i obraczki i rozmiar podany w mm po obwodzie lub po ¶rednicy wewnêtyrznej i z czego ma byc zrobiona do wyboru kazdy metal.
Krewina
http://www.custom-celtic.com/
tu maj± du¿o ró¿no¶ci
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.