Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Turniej Rycerski na Rabsztynie lipiec 2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
KRUK Rabsztyn
Witam!

Serdecznie zapraszamy do udzia³u w IV Turnieju Rycerskim na Zamku w Rabsztynie.
Turniej odbêdzie siê w dniach 8-9 lipca.

W programie min.:
[list]turniej ³uczniczy
walki rycerzy pieszy
bitwa na mo¶cie
zapas zabawy plebejskie
szturm na zamek
wystêp szkockich dudziarzy
pokaz tañców
uczta rycerska[list]

Impreza nie jest datowana, organizatorzy zapewniaj± zwrot kosztów podró¿y.
Organizatorzy: Bractwo Rycerskie Kruk Starostwa Rabsztyñskiego, Miejski O¶rodek Kultury w Olkuszu, Stowarzyszenie Zamek Rabsztyn
Pytania i zg³oszenia proszê kierowaæ: knab@poczta.fm

king.gif
Rycerz Ocet
Witam

Czy mo¿na by siê dowiedzieæ jaki¶ szczegó³ów, jakies zdjêcia tez bym chêtnie zobaczy³.
Móg³bym siê wybra³ ze s³oneczkiem do was, bo to w sumie jest nie daleko. Je¶li zechcecie.
KRUK Rabsztyn
Hej!

Dziêki za zainteresowanie! Fotki oraz opinie o poprzednich imprezach (wówczas g³ównym organizatorem by³a Dru¿yna Wojów WiSlanych Krak) dostêpne s± choæby pod Poprzednie lata oraz na naszej (wci±¿ budowanej stronie) Zamek Rabsztyn - obok galerii kilka info o samym turnieju, historii rabsztyñskiego zamku itp.

Jeszcze raz serdecznie zapraszam!
Oswald
Witam,
Ja rownie¿ mam parê pytañ:
1. czy jest jakis konkretny plan imprezy? (tzn co sie kiedy dzieje :P ),
2. Jakie s± wymagania sprzetowe na turniej ³uczniczy i bojowy?
3. Jak z zakwaterowaniem (namioty tylko historyczne, czy mozna sie zabraæ z iglem?
4. Czy na uczcie jedzienie i picie pijacy.gif jest zapewnione, czy ka¿dy we w³asnym zakresie?
hmm... narazie tyle pytañ...

Pozdrawiam, Tasi
KRUK Rabsztyn
Witam!
Szczegó³owy plan jeszcze w trakcie ustaleñ - ale wzorem ubieg³ych lat najpewniej bêdziemy przeplataæ ze sob± poszczególne punkty imprezy.
Co do noclegu - mo¿na zabraæ ze sob± zwyk³e namioty, jak ostatni bêdzie mo¿na rozbiæ siê za fos±. Na uczcie jedzenie i picie jest zapewnione. Nieoficjalnie mówi siê o beczce piwa dla rycerstwa. W trakcie turnieju uczestnicy bêd± mieæ zapewnion± wodê mineraln±, mo¿liwe, i¿ uda siê zorganizowaæ jeszcze jaki¶ jeden posi³ek.
Impreza nie jest datowana - zatem w temacie uzbrojenie nie ma jaki¶ szczególnych wymogów. Wzorem lat ubieg³ych... smile.gif
Zainteresowanych proszê o kontakt na knab@poczta.fm
Pozdrawiam!
Izolda
Ma³e sprostowanie ze strony by³ych organizatorów Turnieju £uczniczego w Rabsztynie czyli Dru¿yny Wojów Wi¶lañskich "Krak" i Piotra Sobstela. Poniewa¿ turniej ten by³ naszym autorskim pomys³em, w ca³o¶ci przez nas zaplanowanym i przeprowadzonym uwa¿amy, ¿e nowa impreza, organizowana przez niejakiego "Kruka", nie jest kontynuacj± naszego turnieju. Mo¿e powinni j± zatem nazwaæ np. I Turniejem Rycerskim? Zauwa¿yli¶my równie¿, ¿e program zosta³ w ca³o¶ci stworzony na bazie naszych pomys³ów, co jest nieco dziwne, bo nale¿a³oby oczekiwac, ¿e nowi organizatorzy zaoferuj± nowe pomys³y. Jeste¶my w stanie zrozumieæ, ¿e w³adze Olkusza zdecydowa³y siê zrezygnowaæ ze wspó³pracy z nami, na rzecz miejscowego bractwa, szkoda tylko, ¿e nikt nie raczy³ nas nawet o tym poinformowaæ. Podsumowuj±c, chcieli¶my zaznaczyæ, ¿e nowa impreza nie jest kontynuacj± naszej, i nie nale¿y oczekiwaæ spotkania z dru¿ynami bêd±cymi sta³ymi go¶cmi Rabsztyna.
Z powa¿aniem
Dru¿yna Wojów Wi¶lañskich "Krak".
p.s Sta³ych go¶ci poprzednich imprez zapraszamy na organizowany przez nas pó¼nym latem IV turniej ³uczniczy którego termin i miejsce zostanie odpowiednio wcze¶niej zaanonsowane.
Krzy¶ Znienacka
Witam.

Frustracjê, czy inne negatywne uczucia ze strony Kraka do miasta Olkusza s± jak najbardziej zrozumia³e, ale czemu nie mog³aby zaistnieæ niæ porozumienia pomiêdzy dowma bractwami organizuj±cymi turniej? Czy naprawde Krak wzi±³ to tak do siebie ¿e musi kompletnie odci±æ siê od imprezy? <Je¿eli tak to przepraszam ¿e pisze tego posta>
Niesnaski miêdzy organizatorami, czy w goóle pomiêdzy jakimikolwiek bractwami mog± popsuæ impreze która ma szanse byæ jak najbardziej udan±. Wiele osób chcia³oby siê bawiæ, strzelaæ, piæ, wyæ po pijaku itp. z Krakiem i przez ten koflikt pierwsza impreza Kruka mo¿e byæ nieco pusta, i po co to? Nie organizowa³em jeszcze turnieju rycerskiego, domy¶lam siê ¿e Dru¿yna Wojów Wi¶lañskich jest mocno wkurzona za zaistnia³± sytuacjê ale mia³em nadzieje ¿e ludzie z poprzednich sk³adów Turnieju na Rabsztynie zjawi± siê, i bêde móg³ pogadaæ ze znajomymi sprzed roku. Szczerze mówi±c wyje¿d¿aj±c na turniej lepiej bym siê czu³ jad±c na IV Turniej na Rabsztynie mimo ¿e bez Kraka ni¿ na I Turniej <co¶tam dalej> bo zmiana nazwy bez przerwy bêdzie przypominaæ uczestnikom o konfliktach pomiêdzy bractwami.
W zaistnia³ej sytuacji postaram siê stawiæ na imprezie zapowiadanej na 8 lipca, i na tej któr± ma zamiar zorganizowaæ Krak, o której jest mowa w po¶cie Izoldy. Na obu mam zamiar ¶wietnie siê bawiæ, i mam nadzieje ¿e bêdzie siê da³o zapomnieæ o ca³ej tej wojnie organizacyjnej. W koñcu turniej robi siê po to ¿eby ludzie dobrze siê bawili smile.gif
KRUK Rabsztyn
Przepraszam, ¿e odpisujê dopiero teraz – w ostatnim tygodniu wolnego czasu starcza³o mi tylko by odpowiedzieæ na otrzymana maile od zainteresowanych turniejem.
Po pierwsze bardzo zdziwiony jestem stanowiskiem Wojów z Kraka. Poniewa¿ wszelkie prawa do turnieju posiadaj± g³ówni organizatorzy imprezy – Miejski O¶rodek Kultury w Olkuszu oraz Stowarzyszenie Zamek Rabsztyn. Co wa¿ne z Bractwem Krak nigdy zawarto jakichkolwiek ustaleñ co do organizacji kolejnych edycji imprezy. Trudno zatem mówiæ o „autorskim pomy¶le” Wi¶lan z Kraka. Tym, bardziej, ¿e ka¿dorazowo program imprezy ustalany by³ wspólnie, równie¿ z powstaj±cym Bractwem Rycerskim Kruk Starostwa Rabsztyñskiego. Ponadto pozwolê sobie przypomnieæ olbrzymi wk³ad Kruka w organizacjê techniczn± imprezy – od plakatów, przez scenê po sprz±tanie.
Moj± intencja nie jest k³ótnia z Krakiem. Powiem, ¿e bardzo zmartwi³ mnie obra¿ony ton Izoldy. Szkoda, ¿e Krak nie poczeka³ na specjalne zaproszenie ze stron organizatorów, tylko uderzy³ z grubej rury. Cenimy Wasz udzia³ i zaanga¿owanie w poprzednie edycje imprezy. Pocz±wszy od tegorocznego Turnieju dla Kraka przewidziane by³o szczególne honorowe miejsce po¶ród wszystkich bractw.
Dlatego proszê o nie obra¿anie siê na organizatorów. My¶lê, ¿e w temacie Rabsztyna jeszcze wiele wspólnie razem zdzia³amy.
Izolda
No có¿, nie jeste¶my sfrustrowani. Natomiast ca³a sytuacja jest niesmaczna. Szczerze mówi±c sami nie wiemy jak siê zachowaæ. Jeszcze raz chcieliby¶my zaznaczyæ, ¿e to jednak my byli¶my autorami scenariusza imprezy i to my zaproponowali¶my Olkuszowi organizacjê turnieju. Wydawa³o wiê siê nam, ¿e to my jeste¶my jego organizatorami. Ju¿ jednak od II turnieju okaza³o siê, ¿ê siê mylimy- jako organizatorzy stale wymieniany by³ Kruk. Tymczasem trudno go by³o nazwaæ nawet uczestnikiem. Nasza dru¿yna, wraz z sir Piotrem Sobstelem przygotowa³a i prowadzi³± impreze, zbudowa³a wszystkie instalacje u¿ywane w turnieju itp. Teraz natomiast dowiadujemy siê, ¿e bêdziemy...zaproszeni na impreze któr± sami stworzyli¶my. O tym, ¿e w³adze Olkusza nie chc± z nami wspó³pracowaæ nawet nas nie poinformowano. Nie jest naszym celem k³ócenie siê z kimkolwiek, niech jednak ka¿dy zastanowi siê jak zachowa³by siê na naszym miejscu. My uwa¿amy sprawê za zamkniêt± i z pewnym ¿alem ¿egnamy siê z zamkiem Rabsztyn.
ps Inn± spraw± jest ci±g³e wykorzystywanie zdjêæ z Rabsztyna przedstawiaj±cych naszych wojów (bez naszej zgody) i podpisywanie ich jako wizerunki cz³onków Kruka. Sytuacja taka mia³ miejsce np. na wystawce w Bibliotece na ul. Rajskiej w Krakowie i na...stronie internetowej Kruka. £atwo poznaæ "naszych" po niebieskich tarczach. Poczym poznaæ Kruków nie wiemy, zreszt± to nieistotne bo nie ma ich na ¿adnym ze zdjêæ.
pozdrawiamy wszystkich
Dru¿yna Wojów Wi¶lañskich KRAK[/i]
KRUK Rabsztyn
Nie mogê nie zareagowaæ na kilka delikatnie mówi±c przeinaczeñ, jakie zawarto w powy¿szej wypowiedzi.
Bowiem nieprawd± jest, ¿e organizacjê imprezy zaproponowali Wi¶lanie. Pomys³ cyklicznej imprezy rycerskiej na rabsztyñskim wzgórzu zrodzi³ siê na kilka lat przed I Turniejem, po¶ród za³o¿ycieli Stowarzyszenia Zamek Rabsztyn. ¯adne bractwo nie wyst±pi³o z propozycj± organizacji turnieju. To organizatorzy (MOK, Stowarzyszenie) za pierwszym razem samodzielnie poszukiwali chêtnych do wziêcia udzia³u w Turnieju. Pierwszym bractwem, z którym prowadzono rozmowy by³o „Dom Jastrzêbia” z podkrakowskich Krzeszowic. I w³a¶nie to bractwo mia³o byæ wspó³organizatorem imprezy, a Rabsztyn mia³ siê staæ siedzib± bractwa.

Rzeczywi¶cie, jak pisze Izolda Bractwa Kruk trudno by³o nazwaæ organizatorem. Przecie¿ chor±gwie, tarcze na mo¶cie i murach – to wszystko wziê³o siê po prostu z powietrza. Natomiast tor ³uczniczy wraz z ³apaczem strza³ (plus demonta¿ owych obiektów), ustawienie i z³o¿enie sceny oraz posprz±tanie wzgórza - to wszystko prac Kraka i nikt inny nie pomaga³. NONSENS! Nie wspominaj±c, ¿e Krak nie podziêkowa³ nam za ta prace na zakoñczenie którejkolwiek z imprez.

Pozostaje jeszcze sprawa wykorzystania zdjêæ – nie ma takiego przypadku, w którym zdjêcia Wojów Dru¿yny Wi¶lanej Krak by³yby podpisane przez nas jako Bractwo Rycerskie Kruk! Na powstaj±cej stronie internetowej rabsztyñskiego zamku, w dziale po¶wiêconym Krukowi s± podziêkowania dla grupy "Saighead" pana Sobstela. Ale takich podpisów tam poprostu nie ma. Natomiast za podpis w bibliotece wojewódzkiej odpowiada tylko i wy³±cznie organizator wystawy!

Ponadto po raz drugi podkre¶lam, ¿e Krakowi nigdy nie sk³adano obietnic, i¿ bêdzie wspó³organizatorem kolejnych edycji imprezy. Dlatego trudno mi zrozumieæ ów niesmak Izoldy. Ale jak mówi stare przys³owie - "gdy nie wiadomo o co chodzi..."

Pozdrawiam frehowiczów!
Boran
Witam!

Bardzo proszê o argumenty bardziej rzeczowe od g³upawych sugestii typu:
CYTAT
jak mówi stare przys³owie - "gdy nie wiadomo o co chodzi..."

¯eby nie by³o, ¿e jako dru¿ynnik Kraka i jednocze¶nie moderator kalendarium uprawiam jak±¶ protekcjê - do tego tematu wiêcej nie bêde siê miesza³

pozdrawiam
Boran
Rycerz Ocet
Witam

Niestety, ale w tym roku musze zrezygnowaæ z przyjazdu do was icon_sad.gif wyskoczy³a mi inna impreza, ale za rok na pewno sobie zarezerwuje ten termin read.gif i siê zjawie na waszym turnieju i nie wa¿ne, kto go bêdzie organizowa³ wa¿ne ¿eby siê odby³. smile.gif

Pozdrawiam
Fajny Grze¶
Sebastian
Pozdrowienia...

Zatem jak bêdzie... jestem ciekaw jak sprawa sie potoczy³a... mamy niedaleko, jednak nie wiemy na czym sprawa stanê³a...
KRUK Rabsztyn
Witam!

Dziêki za zaintersowanie, w przysz³ym tygodniu wraz Miejskim O¶rodkiem Kultury w Olkuszu bêdziemy uzgadaniæ szczegó³owy plan imprezy. Potwierdzam zwrot kosztów podrózy, ucztê oraz fajn± zabawê.

Pozdrawiam!
Morold
Witam!
Wielce przepraszam, ¿e pytam siê na ostatni± chwilê ale czy znalaz³oby siê jeszcze miejsce w Rabsztynie dla 5 osób z naszego bractwa? Niezmiernie by nam mi³o bawiæ siê na waszum turnieju smile.gif
KRUK Rabsztyn
Ale¿ oczywi¶cie! Proszê o podanie telefonu kontaktowego na knab@poczta.fm
Pozdrawiam!
manwe
...i ja tam by³em, miód i wino pi³em.....
Kurak
A ja chcia³bym gor±co podziekowac w imieniu swoim jak i ca³ej konfreaterni Canes Furiosi za ¶wietn± impreze. Jad³a i napitku by³o pod dostatkiem a i ludzie dopisali, za co organizatorom nale¿± siê gor±ce podziêkowania. Nie ukrywam, ¿e licze na powtórke za rok. Jakby co na nas mo¿ecie liczyæ- zawsze pare puszek siê poka¿e :PP
Powalczy³em sobie troche, podjad³em, popi³em no i pospiewa³em w doborowym towarzystwie. Mam nadzieje ¿e nasze piesni nikogo nie zgorszy³y :P Ogólnie pe³na integracja miêdzyepokowa.
Jakby kto¶ posiada³ jakies foty to ja siê chêtnie pisze- kuraknr@wp.pl Z góry dziêuje (z do³u te¿)

P.S. S³awa Wikolom S³owianom i Celtom za ¶wietny miodowy specyfik i akompaniament w ¶piewie :P Licze na rych³a powtórke panowie i panie.
Mathyas
Ja równie¿, jako cz³ek Konfraterni dziêkujê serdecznie za go¶cinê. Turniej by³ udany, dopisali ludzie, dopisa³a pogoda. Mi³o by³o siê pointegrowaæ z wczesnymi braæmi, cha³wa zw³aszcza sympatycznym Golêszycom. Za rok przybywamy na pewno, mamy nadziejê ¿e bêdzie wówczas szansa na potykanie siê nie tylko scenkach czy bitwie, ale i podczas bojówki devil.gif Nasi puszkarze chêtnie zawalcz± o pierwsze miejsce... Je¶li kto¶ ma jakie¶ zdj±tka a brak mu serwera na który móg³by je za³adowaæ - niech wchodzi na www.medieval.host247.eu/konfraternia , loguje siê tam i uploaduje je do dzia³u download. Na owej stronie w galerii kilka zdj±tek, ma³o niestety, bo baterie szybko wyzionê³y ducha w mym cyfraku...
Jeszcze raz - pozdrowienia dla wszystkich Kruków i uczestnicz±cych w turnieju walecznych Wikingów, S³owian i Celtów. Kie³basa Wam:)!
Faerienn
CYTAT(Kurak)
Powalczy³em sobie troche, podjad³em, popi³em no i pospiewa³em w doborowym towarzystwie. Mam nadzieje ¿e nasze piesni nikogo nie zgorszy³y :P Ogólnie pe³na integracja miêdzyepokowa.

Nie tyle 'zgorszy³y' co urazi³y ogólne poczucie dobrego smaku. Szkoda, ¿e nie zauwa¿yli¶cie jak szybko wykruszy³o siê towarzystwo po waszych 'zabawnych' za¶piewkach. Byæ mo¿e mam kiepskie poczucie humoru w pewnych kwestiach, ale takich zachowañ tolerowaæ nie zamierzam. Je¶li nie mogê im zapobiec, to przynajmniej zamierzam ich unikaæ. Tako¿ i was.
Ukasz Spode £ba
Witam
Niestety, Faerienn ma racjê. Towarzystwo szybko siê wykruszy³o, rozmowy o tym trwa³y d³ugo. Nie chcia³bym by to siê pojawi³o jeszcze raz.
Poza tym, je¶li zacz±³em od tych mniej przyjemnych czê¶ci to przykro mi za t± przygodê z podpaleniem kulochwytu. Du¿o snopków posz³o z dymem. Uda³o nam siê jednak ugasiæ to najszybciej jak mogli¶my. Najbardziej mnie boli, ¿e ja tych dwoje ludzi, którzy podpalili to, widzia³em i obserwowa³em, ale my¶la³em, ¿e to jaka¶ parka posz³a "porozmawiaæ" za snopki.. Gdy zobaczy³em ogieñ ludzie uciekli na dó³ nim zd±¿y³em skrzyczeæ alarm. Najbardziej zadziwiaj±ce jest to, ¿e niektózy s³yszeli pisk opon z miejsca w które podpalacze pobiegli... Nie ukrywam, ¿e mog³o byæ to celowe i wcze¶niej zorganizowane, ja przynajmniej tak my¶lê i nie tylko ja. Nie ukrywam tej sprawy, bo nie ma co ukrywaæ, a ja ca³kowicie potêpiam ludzi, którzy zrobili to.

Ale jednak imprezê uwa¿am za udan±
- Dziêki organizatorom za niez³± zabawê i dobre jad³o, ale ¿yczê tak¿e lepszej organizacji nastêpnym razem, bo wiele rzeczy by³o niedopiêtych na ostatnie kilka guzików.
- dziêki Swojuszowi ¯wojów za doborow± zabawê, szczególnie Bardowi za u¿yczenie celtowozu oraz wszechogarniaj±c± serdeczno¶æ. I piwo bum.gif
- dziêki oddzielne dla mojej Lubej za cierpliwo¶æ. Szczególnie za to.
- dziêki ³ucznikom za pasjonuj±cy turniej strzelecki ( i tu sprostowanie: bardzo du¿o osób uzna³o mnie za wygranego, ale prawdê mówi±c zdaje mi siê, ¿e nie mia³em 21 punktów, tylko 17. Wiêc powinien wygraæ Jaros³aw.. Tylko tego nie jestem pewien na 100%... Ja w pe³ni zwyciêstwa nie uznajê sobie)
- dziêki za salwy ³ucznicze i wprost powalaj±ce mnie wyzwiska
- dziêki Antkowi za ca³kowicie spontaniczne zapasy crazy.gif I tak by³em lepszy bum.gif
- dziêki zespo³owi Pipes and Drums za piêkny wystêp.
- dziêki wielkie za fireshow. Wyszed³ ¶wietnie, choæ nie widzia³em ca³ego, w koñcu miksowa³em muzê crazy.gif
- dziêki wszystkim innym, których nie wymieni³em za to, ¿e byli¶cie i by³o fajnie.

Foty i filmy nied³ugo wrzucê na jaki¶ serwerek

Pozdrówka

Ukasz Spode £ba
Ukasz Spode £ba
http://www.umig.olkusz.pl/pages/galeria_tu...erski_2006.html pierwsze foty s± tu.
Sebastian
Chwa³a niechaj bêdzie Bogdanowi, i¿ nawet sam jeden stawi³ siê - honor nasz ratuj±c... - jednak z Wyszegradu wrócili¶my dopiero dzi¶... zatem nie mogli¶my siê wszyscy stawiæ...
¦cibór
Witam,
impreza by³a naprawdê fajna utrzymana w kameralnej atmosferze i generalnie nie¼le siê wyluzowa³em. Pogoda wrêcz ¶wietna (taka ma³a rekompensata za tegoroczn± I³¿ê), wreszcie mog³em sobie polataæ po ruinach w samych gaciach smile.gif. ¯a³ujê troszkê ¿e na uczcie nie by³o sto³ów i ³aw, myslê ¿e wprowadzi³oby to fajny klimacik. Brakowa³o te¿ trochê zbrojnych ¿wojów przez co bitwa by³a malutka ale mia³a to "co¶" smile.gif. Myslê te¿ ¿e nale¿a³oby pomy¶leæ nad ustaleniem jakich¶ wymagañ sprzêtowych na "bojówkê", mo¿e wtedy uniknê³oby siê po³amanych palców, ponadto dziwiê siê organizatorom ¿e wogóle dopu¶cili do walki ludzi bez przeszywanic shocked.gif , dobrze ¿e nie skoñczy³o sie to powa¿niejszym wypadkiem. Generalnie dziêkujê wszystkim z którymi mia³em okazjê siê spotkaæ i porozmawiaæ oraz pozdrawiam tych z którymi nie uda³o mi sie tego osi±gn±c.

Osobne podziêkowani± nale¿± siê Swojuszowi za wspania³y fireshow i zabawê przez ca³y turniej. Celtom dziêkujê za to ¿e nauczyli Kiniê i mnie plecienia sznureczków no i rzecz jasna za trójnóg bez którego nie mieliby¶my tak pyszniastego jedzenia.

P.S. Jako ¿e mam dobry humor zawieszam wszystkim karê impotencji na rok (no chyba ¿e mi sie odwidzi bigsmile2.gif). Wasz Game Master.
Krzy¶ Znienacka
Witam.

Tak oto siedzimy w domach bez Rabsztyñskich skorków, zdychamy z gor±ca i wspominamy turniej... turniej ogólnie bardzo udany, mimo kilku nieprzyjemnych przygód. Zaczê³o siê od podpalenia strza³ochwytu, pó¼niej nasz Game Master skaza³ mnie na z³e samopoczucie od 17 do 18 w których to godzinach rozci±³em sobie palca bardzo potrzebnego przy naci±ganiu ciêciwy, nie poszczê¶ci³o mi siê w niektórych konkurencjach, obrzyd³o mi coponiektóre towarzystwo na uczcie... ale by³o te¿ du¿o pozytywnych rzeczy: i tu równie¿ chronologicznie, ¶wietna zabawa zaraz po przyje¼dzie na zamek, fajna atmosfera przy pierwszym ognisku, pierwsza konkurencja ³ucznicza, polowanie devil.gif , koncert zespo³u sushee, udany pokaz, super atmosfera przy ognisku Swojuszu, drugiego dnia.... hm... ¶niadanie i ogólnie ¿arcie <tutaj podziêkowania dla celtów za ruszt> napewno koncert Czêstochowa Pipes and Drums ¦WIETNY no i zacny soczek do piwa made by Sta¶ i Kinia, nale¿y im siê za niego nobel albo co¶tam crazy.gif
Gratulacje:
Krukom, jak na pierwszy turniej organizacja by³a ca³kiem niez³a <siada³a tylko czasami>
Antkowi i £ukaszowi za zapasy w których £ukasz po¶wiêci³ swoj± koszule dla widowiska
Sushee i CP&D za udane wystêpy
Najlepszym z turnieju ³uczniczego

I to chyba tyle, pozdrowionka dla wszystkich.
Ukasz Spode £ba
Oficjalnie og³aszam, ¿e zwyciêzc± turnieju strzeleckiego jest Jaros³aw z Lub(l)ina. Nie trafi³em 2 razy w siódemkê, zasz³a ma³a pomy³ka.

EDIT: Acha, s³owo ode mnie.. ¦cibi tu zacz±³ do¶æ powa¿ny temat.
CYTAT
Myslê te¿ ¿e nale¿a³oby pomy¶leæ nad ustaleniem jakich¶ wymagañ sprzêtowych na "bojówkê", mo¿e wtedy uniknê³oby siê po³amanych palców, ponadto dziwiê siê organizatorom ¿e wogóle dopu¶cili do walki ludzi bez przeszywanic  

Dok³adnie.. Bitki by³y niez³e, mi³o siê patrzy³o, ale ja serio ba³em siê o ludzi bez przeszywek albo pikowañców pod czepcami kolczymi... W feworze walki nie widaæ czy on co¶ ma pod czepcem, czy mo¿na biæ czy nie, a uderzenie mo¿e wyj¶æ te¿ przypadkiem.
Poza tym troche nie podoba³y mi siê sytuacje, gdzie dwóch walczy ze sob± spokojnie, a gdzie¶ z ty³u doskakuje znudzony wojownik i uderza kolesia mieczem w he³m.. Troche niemi³e...

pozdrawiam
Ukasz

Pozdrawiam
Ukasz
Solaris
Có¿, jako¿e siedzieli¶my na imprezie najd³u¿ej (pierwsi przyjechali¶my i ostatni siê zmyli¶my)mieli¶my okazjê podziwiaæ turniej w ca³ej jego panoramie. Pewnie siê powtórzê ale nad organizacj± Kruk powinien du¿o popracowaæ, ale jak na pierwszy raz to ca³kiem nie¼le ( oklaski za to ¿e s³uchali¶cie dobrych rad i nie obra¿ali¶cie sie o s³owa krytyki, a to du¿y plus). Przyda³oby sie jednak zorganiowaæ na przysz³y rok zapas wody, której baardzo brakowa³o. Rozczarowaniem okaza³ sie zamkniêty na wieki sklep spo¿ywczy, ale pocieszy³a nas mocno hurtownia monopolowa bum.gif . poza tymi niedogodno¶ciami ¿y³o nam siê bardoz dobrze (karkówka i boczek ¶wietnie dzia³aj± na poprawê humoru). Chwa³a ca³emu "swojuszowi" za organizacje alternatywnego ogniska na uczcie i ¶wietn± zabawê , (Celtom pok³ony za tafle, ruszt i kota bigsmile2.gif ). Chwa³a za przydzia³ piwa (zamkniêtego hermetycznie co zapobieg³o rozwadnianiu). Z przyjemno¶ci± wrócimy za rok by zrobiæ wam fire show i wygrac ³uczniczy.
Kurak
CYTAT
Poza tym troche nie podoba³y mi siê sytuacje, gdzie dwóch walczy ze sob± spokojnie, a gdzie¶ z ty³u doskakuje znudzony wojownik i uderza kolesia mieczem w he³m.. Troche niemi³e...

Je¶li o mnie tu mowa (bo taka sytuacja u mnie mia³a miejsce- nie ukrywam) to la³em na bitwie D³ugiego (ta drug± puszke) bo tylko on z przeciwnej dru¿yny wtedy st±³ na nogach. Ale ¿e to mój bractwowy kumpel to chyba siê nie obrazi³- poza tym ten jego garnek z dwójki t³umi rewelacyjnie.
Btw. Ludzie ma kto¶ jakies fotki? Bo bardzo lubie sobie powspominac przed komputerem.
Ukasz Spode £ba
Wah... z braku czasu jeszcze nie wrzuci³êm nic na FTP... jak tylko to zrobiê (jutro postaram siê) dam znaæ wam. Wybaczcie.

Ukasz
KRUK Rabsztyn
Witam!
W imieniu organizatorów serdecznie dziêkuje za udzia³ w turnieju. Mam nadzieje, ¿e drobne wpadki i niedoci±gniecia nie zawa¿y³y na Waszej ocenie imprezy icon_wink.gif Liczymy, ¿e uda siê Nam wspólnie spotkaæ za rok!
Oto linki do fotek:

Dzieñ I

Dzieñ II
Ukasz Spode £ba
Witam

Jak obieca³em, tak dajê: http://blacksun.byethost31.com tu macie fotki. Nie s± jakie¶ wybitne, nie przedstawiaj± za wiele, g³ównie s± to nasze w³asne foty, robione dla jaj itp. No ale tu jest wybór takich oficjalniejszych bum.gif
Acha, wrzucê na inny serwer (bo na ten nie chce mi przyj±æ) filmik z jednej walki, jeden kawa³ek P&D no i mo¿e bonusowo "Co ¿woje robi±, gdy nikt nie patrzy" devil.gif

Pozdrawiam
Ukasz
neo_agin
Witam
W imieniu Bractwa Rycerskiego Zamku Lipowiec chcia³bym wszystkim podziêkowaæ za wspania³± imprezê, dobre towarzystwo i mamy nadzieje, ¿e za rok spotkamy siê ponownie smile.gif fotki bêda w najblizszym czasie
Kurak
Dziêki za fotki- ¶iwetne- w³asnie o to mi chodzi³o.
Polaæ im!
Ukasz Spode £ba
http://www.megaupload.com/?d=7HDSQ9A4 filmik z walk na mo¶cie. Kto nie wie jak obs³uguje siê Megaupload: trzeba poczekaæ 45sekund, wy³±czyæ takie okienko, które na stronie pojawia siê i klikn±æ potem na przycisk download.

pozdrawiam
Ukasz
Krzysztof Czarny Rycerz
Witam !

Ja równie¿ chcia³em jeszcze podziêkowaæ za zaproszenie i podziekowaæ za wspania³± atmosferê !

Pomog³em tyle na ile mog³em !!!

Jak w przysz³ym roku bêdziecie potrzebowaæ mojej pomocy to jestem gotów !!

S³awa Wam !!!

Pozdrowienia dla KRUKÓW i wszystkich go¶ci !!!

king2.gif
olkuszanin
Jako przedstawiciel i redaktor portalu Olkuszanin.pl chcia³em wszystkim uczestnikom podziêkowaæ za udan± imprezê, a tak¿e za mo¿liwo¶æ wykonania tylu zdjêæ - g³ównie za przyjêcie przez organizatorów pomys³u wspólnego grupowego zdjêcia. Jak juz wcze¶niej na forum zaznaczono na naszej stronie znajduje siê obszerna galeria ze zdjêciami z turnieju. W oddzielnym po¶cie mo¿na znale¼æ grupowe zdjêcie z mo¿liwo¶ci± powiêkszania.

Czekamy z niecierpliwo¶ci± na nastêpn± imprezê za rok.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.