Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pszczelarstwo w ¦redniowieczu
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Rzemios³a i narzêdzia
Milites Dei
Witam
Poszukujê wszelkich informacji i ikonografii je¶li takowa istnieje na temat pszczelarstwa i wszytkiego z nim zwi±zane. Za pomoc sedrcznie dziêkujê smile.gif
Canducus Deus
Witam.
Niewiem czy ci to pomo¿e ale wpad³a mi kiedy¶ w rêce ksi±¿ka Wierzenia i obyczaje pszczelarzy polskich opisuj±ca historie, obyczaje i wierzenia ale niepamiêtam kto tê ksi±¿ke wyda³.
Milites Dei
Za ka¿d± pomoc choæby i ma³± dziêkujê.
Milites Dei
Halo ! Jest tu kto ?? Czy kto s³yszy ??
Ukasz Spode £ba
Witam. jak tylko wrócê do domu, to wrzucê tu jeden obrazek z 1 po³owy XIIIw przedstawiaj±cy ule.

Pozdrawiam
Ukasz
Vislav
CYTAT(Milites Dei)
Halo ! Jest tu kto ?? Czy kto s³yszy ??

Witam - szukasz aby szukaæ, czy aby znale¼æ. Zgodnie z Twoim mottem powinno byæ to drugie.

20 minut w necie:

[list]
Historia

Muzeum Szreniawa

Barcie, k³ody, kószki i ule polskie

Bartnictwo i pszczelarstwo na Górnym ¦l±sku od XVIII do XX wieku

Bartnictwo

Bartnictwo - Ciesielski

Bartnictwo w Skansenie Orawskim
[list]

Dalej to ju¿ mi siê nie chce - s± muzea, wystawy, artyku³y, ksi±¿ki.

Wiêcej pracy w³asnej devil.gif

pozdrowienia Vislav
Ukasz Spode £ba
Ano... Vislav jak zawsze pomocny bum.gif Ja pisa³em poprzedniego posta z pracy, wiêc nie mia³em jak poszukaæ czego¶... no ale dajê wspomniany obrazek. Bestiariusz z Anglii, pocz±tek XIIIw.

Pozdrawiam
Ukasz
Milites Dei
Dziêki wielkie smile.gif
Tylko ja sporadycznie na internecie jestem wiêc proszê sie nie dziwiæ ..... szczerba.gif
Mbartnik
Pszczelarstwo jako takie do XVII wieku nie istnia³o - chodzi ci o bartnictwo. Ten obrazek przedstawia kuszki. Je¿eli chcesz spor± dawkê informacji to daj znaæ na meila h-ord-a@wp.pl to siê dogadamy. To jest temat rzeka, a mnie rodzina ju¿ zwichnê³a (od dawien dawna pszczelarze). A jeszcze lepiej osobi¶cie, jek bêdziesz w okolicach Wroc³awia.

Pozdrowienia.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.