Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Czy kto¶ siê bawi³ "brace height" w ³ukach Bisoka
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Olgierd
Czesc,

Czy ktos probowal zakladac do luków Bosoka (ja mam akurat 70'' angielski z ma³ym refleksem) ciêciwy o d³ugo¶ciach innych ni¿ dostarczane przez niego?
I oczywi¶cie co mu z tego wysz³o ???

Pytam bo sam siê zamierza³em pobawiæ, ale mo¿e kto¶ ju¿ co¶ wie wiêcej ode mnie.

Pozdr
tatsu
Tak, zak³ada³am d³u¿sz± (najd³u¿sz±, jak± uda³o mi siê dostaæ w sklepie sportowym, bo sama nie umiem skrêcaæ ciêciw), ¿eby dostosowaæ go do siebie, co siê nie do koñca uda³o, bo ciêciwa nadal za krótka tongue.gif
Dziêki tej zmianie nieco zyska³: ³atwiej go naci±gn±æ, zdaje siê byæ miêkszy w naci±gu, lecz nadal szarpie, jak szarpa³. face4.gif
Tyle mi z tego wysz³o.
£uk ¿yje, dzia³a (ju¿ rok po zmianie) i nie pêk³ ani siê nie z³ama³.
Olgierd
Taa no wlasnie ;)

ja probowalem zakladac do luku 70'' cieciwe oznaczona jaka 74 ''.
Ale wtedy z kolei BH byl za maly. A ilez mozna skrecac ???

Chyba bede musial sobie sam zrobic ciciwe i poeksperymentowac...

Zab awne - jak sie pytalem tego goscai co teraz sprzedaje w sklepie to uslyszalem "Adam tak zrobil, to musi byc dobrze" smile.gif
tatsu
CYTAT
"Adam tak zrobil, to musi byc dobrze"

lol
Argument zbijaj±cy z nóg cool.gif crazy.gif bigsmile2.gif

W³a¶nie mam najd³u¿sz± ciêciwê za³o¿on±, jak± uda³o mi siê w sklepie znale¼æ. I nadal jest... za krótka :/
Szogun
A ja mam ca³y czas t± sam± ciêciwê. I trzyma siê skubana.
Poza tym, nie mam bisoka, tylko longbowa :D
Piotrr
Witam

Pare miesiêcy temu posiada³em Krymsko tatarski Bisoka, naciag na dluzszej cieciwie ( dodanej do luku ) wynosil 55" ( 25 kilo ) po nalozeniu krotszej ( rowniez od bisoka , luk sprawowal sie bez problemu ) naciag wzrosl do 60" ( 27 kilo ). Nie wiem jak sprawa ma sie z ³ukami prostymi , ale sadze ze retrorefleksy beda na krotszych dzialac bez problemu. Co ciekawsze zakladajac krótsz± ciêciwê wibracje po wystrzeliwaniu strzaly spadly w znacznym stopniu.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.